POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Domarnas dom: Stäng av Zlatan

ENGLAND

 The Guardian var först ut i går kväll med uppgiften som dominerar nästan samtliga engelska sportettor i dag: ”Sánchez ställdes utanför laget efter bråk på träningen”. Enligt uppgifterna ska chilenaren helt enkelt ha lämnat träningen och i omklädningsrummet efter densamma blivit konfronterad av ett par lagkamrater om det. Det hela ska ha börjat efter en incident med en annan av Sánchez lagkamrater, skriver The Guardian.

Daily Telegraph har närmast identiska Sánchez-uppgifter, med stämpeln ”exklusivt”, men artikeln var ute efter Guardians. Båda tidningarna ringar in Juventus och Paris SG som möjlig ny adress för anfallaren i sommar, men Telegraph trycker särskilt på just PSG. Dessutom uppger tidningen att även Mesut Özil kunde ha bänkats mot Liverpool, om han inte varit sjuk. Störst rubrik på förstasidan får dock ”Kung Kane”. Tottenhamstjärnan stänkte dit två mål i gårdagens segermatch (3-2 mot Everton).

The Times går på ”Sánchez kommer att lämna efter bråk”. På annan plats levererar ex-VM-domaren Howard Webb sin dom om Zlatan Ibrahimovic och Tyrone Mings, efter incidenterna i lördags. ”Båda spelarna har troligen straff att vänta i efterhand”, konstaterar han. Eftersom det i Bournemouthspelarens fall rör sig om våldsamt uppträdande, ”så har förbundet möjlighet att stänga av honom längre än tre matcher”, påpekarWebb. Ett besked om spelarna ställs till svars väntas senare i dag.

Daily Mail-krönikör och ex-domaren Graham Poll är inne på samma linje som Webb om att båda spelarna kommer att stängas av. Om Zlatan skriver Poll: ”Domare kollar efter om man ’söker’ motståndaren, vilket Ibrahimovic gör. För att bedöma allvaret i en armbågsincident, så kollar man in knytnäven, som i Zlatans fall var knuten. När man hoppar och använder armarna för att få en hävstångseffekt, så har man öppna händer. Om man vill ha kraft i armbågarna så knyter man händerna. Det är otänkbart att Zlatans armbåge var oavsiktlig”, menar Poll bestämt. Han tycker också att Mings stamp mot Zlatan huvud är avsiktlig, och passar även på att betygsätta domare Kevin Friends insats som ”en mardröm”. Mail har också AP:s telegram i går om att ”Rysk politiker föreslår arenafajt med 20 huliganer i varje lag”, i förebyggande syfte. Det är den ultranationalistiske parlamentsledamoten Igor Lebedev som på partiets hemsida hävdar att de organiserade fajterna ”kan kanalisera supportrars aggressioner i en fredlig riktning”. Lebedev menar vidare att ”Ryssland skulle bli pionjär i en ny sport” och även att det skulle vara ett bra exempel för engelsmän, som han klassar som odisciplinerade bråkstakar och som dåliga kämpar. Vid sommarens våldsamheter i EM-staden Marseille, främst organiserade av ryska huliganer som attackerade engelska fans, reagerade Lebedev med hyllningen ”Bra jobbat, kamrater, fortsätt kämpa”.

Daily Mirror toppar med ”AleEXIT”, och har sedan också en analys av John Cross i tidningen, ”Fansen älskar Sánchez vilja att vinna, men för Wenger är det som att försöka kontrollera ett bortskämt barn”. Tidningen ringar in fem potentiella adresser. Förutom tidigare nämnda PSG och Juventus, även Barcelona, Man City och Kina. Bland transferrykten märk, ”Tottenham övertygade om att i sommar till slut göra klart med Zaha från Palace”. I så fall en affär på cirka 30 miljoner pund.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport ägnar sig åt sifferlekar över större delen av förstasidan. Den allra största rubriken tillägnas Inters storseger (5-1 mot Cagliari). I matchen gjorde Gagliardini sitt första mål för klubben och det är hans tröjnummer som är inringad och bildar rubriken ”Inter, Europa 5”. Det är också en femteplats som ger Europaspel som Milanoklubben nu bara är en poäng ifrån. ”Ett Juve på +8”, har klubbens poängförsprång i tankarna efter söndagens match (1-1 mot Udinese). ”Belotti säger 22”, handlar om Torinoanfallarens sammanlagda målskörd efter ett hattrick i går (3-1 mot Palermo). Belotti får för övrigt ovanligt höga nio av tio i betyg, och elegant rubrik efter hans smeknamn inne i tidningen, ”Tuppen gal tre gånger”. Oscar Hiljemark, målskytt i Genoas seger (2-0 mot Empoli), får fina 6,5 i betyg, och Gazzettan noterar bland annat att mittfältaren hade 34 passningar som nådde mottagare. Bolognas Filip Helander och Emil Krafth (0-2 mot Lazio), liksom Crotones Samuel Rohdén (0-0 mot Sassuolo) och Torinos Samuel Gustafson, får alla 5,5 i betyg för sina insatser.

Corriere dello Sport leker inte med siffror utan ord. ”Fe-no-men!”, skriver tidningen om Belottis målskörd, ”Vi har en världsanfallare”. CdS fortsätter med att Torinoanfallaren ”lagt avstånd mellan sig själv Dzeko, Higuaín, Mertens och Icardi”, i toppen av skytteligan. Och nyttan för landslaget plockas upp i att ”Italien har en anfallare för att nå max i Ryssland”.

Tuttosport kör en annan ordlek på Belotti. ”ReGALLO”, som både i ”present” (regalo) och ”tupp” (gallo). Tidningen påpekar också att ”Bara Messi är före honom i jakten på Guldskon”. Tuttosport beskriver Bonucci med ”En nick fylld av kärlek”, sedan backen efter den tidigare schismen med tränare Allgeri svarat för Juventus kvitteringsmål.

 

SPANIEN

 Marca kommer med ”Gränsen för att förlänga med Messi: 35 miljoner euro”. Tidningen menar alltså att årslönen som Barcelona erbjuder argentinaren är satt till motsvarande max cirka 330 miljoner kronor efter skatt. Messi ska haft erbjudanden från Kina på närmare 500 miljoner kr om året, men varit kallsinnig. Kontraktsförhandlingarna med Barça har varit segdragna, men 29-årigen väntas skriva på.

AS lyfter fram en Benzema med glad min, tummen upp och citatrubriken ”Jag är i mina drömmars klubb”. Bredvid finns även ”Benzema kommer att spela från start i morgon tillsammans med Bale och Cristiano”. Det är returen mot Napoli i Champions League det handlar om. En annan rubrik ”Till El Niños ära!”. Så ser tidningen på Atléticos seger (3-0 mot Valencia)och hyllningarna på Calderón för Fernando Torres, som återhämtat sig efter den otäcka huvudsmällen i förra matchen, och fanns på läktaren.

Diario Sport känner luft under vingarna efter Barças storseger i lördags, och menar med ”Vi tror på en vändning” att laget kan klara av att ta sig vidare i CL, trots 0-4 i första mötet med PSG. Hånfullt påpekar Sport också att ”Real Madrid vinner bara enkelt utan Cristiano Ronaldo”.

Mundo Deportivo är inne på samma linje om en Barçavändning med ”Tio skäl att tro på det”. Som ”Messi och Neymar står i zenit och gör skillnaden”, ”Efter knocken i Paris har Barça fyra raka segrar” och ”Barçafansen tror fortfarande på det och kommer att fylla arenan”.

Cadena Cope hävdar att ”Real Madrid kretsar kring Eden Hazard”, och att belgaren är villig att göra flytten från Chelsea. Reals tränare Zidane uppges vara en beundrare av belgaren, och känslan är ömsesidig. Cope påstår att en övergång blir aktuell om James flyttar och Isco inte skriver på nytt kontrakt.

La Voz de Galicia delar ut betyg på som högst sex av tio, och som lägst fyra, till Celtas spelare efter storförlusten mot Barcelona. John Guidetti tillhör de som bara fick fyra. ”Han försökte men skapade inte en enda farlighet. Han hade lite inverkan på spelet”, lyder omdömet.

 

FRANKRIKE

L’Equipe tycker en spelare och ett ord reflekterar Monacos storseger (4-0 mot Nantes). ”Magikern” handlar om stjärnskottet och tvåmålsskytten Kylian Mbappé. Både 18-åringen och Bernardo Silva får åtta av tio för sin insats i ”ännu en uppvisning i effektivt anfallsspel”, som L’Equipe beskriver Monacos offensiv.

Le Parisien frågar sig, ”Kan Barça göra en comeback mot PSG?”. Tidningen låter sedan en röst för ”ja” ta till orda. ”Om det står 2-0 till Barça i halvtid, tror ni inte det är möjligt?”, påpekar BeinSPORTS Eric Roy bland annat. ”PSG tror på sig själva, har lärt sig av sina misstag och har en tränare som kan Barça väldigt bra”, kontrar Alain Roche, expert på Canal+, och som representerar ”nej”-sidan. Le Parisien är också full av beundran för ligaledaren. ”Monaco är som en orkan”, lyder rubriken efter söndagens seger.

Téléfoot, TF1:s fotbollsmagasin, uppger att fyra klubbar jagar Lyons anfallsstjärna Alexandre Lacazette: Man City, Arsenal, Atlético och Dortmund.

 

TYSKLAND

 Bild, som den tabloidtidning den är, följer upp snackisen Götze med ”Så har Götze det nu” på nyhetsettan. Tidningen understryker att varken Götze själv eller klubben uttalat sig ytterligare sedan anfallarens metaboliska sjukdom blev känd för snart en vecka sedan. Men Bild har minsann talat med Marios pappa Jürgen. ”Det är bra med honom, men han kan för närvarande inte göra mycket annat än sitta hemma och vänta”, säger pappa Jürgen, och svarar på frågan om det finns en behandlingsplan, ”Nej, en mer exakt behandlingsplan kommer snart”. Bild lägger till att det fortsatt är oklart om det blir mer spel för Götze den här säsongen. Tidningen skriver på annan plats om ”Hemburger SV” efter gårdagens seger (1-0 mot Hertha Berlin). För HSV tagit 14 poäng på sex senaste matcherna på hemmaplan. Andra noteringar från matchen: bara 44 000 åskådare fanns på plats och förstås att matchvinnaren hette Albin Ekdal, ”hans första mål sedan han kom från Cagliari sommaren 2015 för 4,5 miljoner euro, och ett mycket viktigt mål”. Bild skriver vidare att Manuel Neuer är ett frågetecken inför Bayern Münchens retur mot Arsenal. Han har en vadskada och Sven Ulreich kan ersätta.

Hamburger Morgenpost ger Ekdal, tillsammans med Bobby Wood, högst betyg i HSV. Båda spelarna får två av sex (ett är högsta betyg).

Hamburger Abendblatt har kvällens citat från HSV-tränare Gisdol: ”Albins mamma var här på arenan i dag. Till kommande matcher önskar vi bjuda in alla spelares mammor”.

WAZ frågar sig ”Vem ersätter Reus mot Benfica?” på onsdag. Anfallaren blir borta till april på grund av skada och tidningen tippar att en yngling tar klivet in. Inte Alexander Isak, men Christian Pulisic, som hoppade in för just Reus senast, och tog plats till höger Dembélés plats till höger. Kanske kommer Isaks chans i den uppskjutna cupmatchen mot Lotte den 14 mars?

Kicker har mer Dortmund, en intervju med Raphaël Guerriero, ”Om Tuchel, Dortmund och Benfica”. Han trivs i klubben men är frustrerad med lagets säsong. ”Vi är ett bra lag för vi kan matcha Real Madrid och andra storlag”, påpekar han för Kicker. ”Men det finns dagar när vi är mycket bra och dagar när vi är mindre bra”. Guerriero menar att laget trivs mot starkare, offensiva motståndare, ”men vi möter också motståndare som är mer ute efter kamp”. Störst rubrik på förstasidan är ”Pådrivare och visionär”. Den är en intervju med tränare Kovac i Frankfurt, en summering av ett år i klubben. Och så bjuder Kicker på ”Analys av Pogba: Är han verkligen värd 105 miljoner euro?”.

 

ÖVRIGT

 Ekstra Bladet synar med ”Har ni glömt mig, DBU?” att Gonzalo Jörgensen i Atlético, liksom många andra danska talanger utomlands, känner sig bortglömda av förbundet. Ludwig Augustinsson var en av tre FC Köpenhamsspelare som fick fem av sex i betyg efter gårdagens storseger (5-0 mot Horsens) och genrep inför mötet med Ajax i Europa League. Erik Johansson fick fyra och Robin Olsen, som inte hade mycket att göra i målet, en trea.

Algemeen Dagblad (Holland) frågar sig, ”Är det pressen?”, sedan ligaledaren Feyenoord förlorat Rotterdamderbyt (0-1 mot Sparta) och ligatvåan Ajax tappat poäng (1-1 mot Groningen). I just sistnämnda match noteras tidningens bästa svenskbetyg. Simon Tibbling får sju av tio, samma som Groningenlagkamraten Ruben Jensson, som utsågs till matchens lirare.

Record (Portugal) har, liksom A Bola, Lindelöfs bekräftade kontraktsförlängning med Benfica på förstasidan. ”Lindelöf och Lisandro till 2021”, skriver tidningen.

Publicerad 2017-03-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå