POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Balotelli: ”PSG är inte ett lag utan Zlatan”

ENGLAND

 Daily Telegraph beskriver Man Citys CL-uttåg (1-3 mot Monaco) med ”Frustration för Pep”. Till det finns en bild på tränaren som ser mer än lovligt plågad ut. Bildserien återkommer på många sportettor i dag. Telegraph slänger också fram ”Chelsea överväger bud på 100 miljoner pund för Romelu Lukaku och Ross Barkley”.

Daily Mail har an annan bild i samma serie på den förtvivlade Citytränaren till orden ”Peps floppar”, men också möjligen goda nyheter till Chelsea i jakten på Lukaku. ”Jag lämnar för att vinna titlar”, lyder en citatrubrik på sportettan  som inte är ett citat, men en tolkning. Vad Lukaku däremot underströk under ett event med antirasismorganisationen Kick It Out, var att ”Det stora målet i fotboll är att vinna titlar”, samtidigt som han antydde att Everton inte matchade sådan ambitioner. ”Det fanns spelare som jag vet att klubben kunde värvat men inte gjorde. De spelar i den här ligan. Jag säger inga namn, men det går bra för dem. Everton har en fantastisk historia, men framtiden måste skrivas, hänger ni med?”, sa Lukaku, och fortsatte, ”Man kan inte bara bli ihågkommen för att ha gjort mål, man vill bli ihågkommen för vunna titlar”.

The Times har förtvivlad Pep och The Times har Chelsearykten. Men när det gäller Londonlaget är rubriken ”Exklusivt: Conte vill ha mer kontroll över värvningar innan han förlänger”. Tidningen skriver vidare att Conte ”klagat” över att klubben släppte tre erfarna spelare som Oscar, Ivanovic och Mikel utan att värva, samt uppges vara ”förvånad över ledningens svar att de ersatts med tidigare utlånade spelare – Aké, Kenedy och Musonda”.

The Sun har ännu en variant på grimaserande Pep, och även egen variant på turbulens i Chelsea. ”Exklusivt: Chelseas utstötta spelare rasande på Conte efter att ha blivit kvar på bänken i FA-cupmatchen mot Man United”. The Sun namnger inte vilka spelare, men påpekar att Terry, Zouma, Begovic, Aké och Chalobah tillhörde de som inte fick spela. Tidningen har också ”Exklusivt: Chelsea redo för att sälja Diego Costa för att lägga 95 miljoner pund på Lukaku OCH Morata”. Nog om Londonklubben. Uppe i Manchester är det inte bara Guardiola som drar till sig rubriker. Det gör förstås också Mourinho. Och nu är han arg igen. De senaste dagarna ha journalister, en domare, en usel plan och ett missat plan alla stått i fokus för tränarens irritation. Nu är det en tränare i egna staben. ”Exklusivt: Mourinho i bråk på träningsplanen med fystränare inför matchen mot Rostov”. Tränaren är Carlos Lalin och enligt The Sun fick Uniteds scout Ricardo Formosinho rycka in för att hålla dem isär. Orsaken till bråket framgår inte. Lalin har varit med Mourinho även i Chelsea och Real Madrid.

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport slår till med ännu en läcker och lekfull förstasida. ”En mur av mästare” kompletteras av ett montage där bilder av Juveprofiler framträder på just en mur, och Allegri står bredvid den med pensel i handen. Underrubriken: ”Allegri har det bästa försvaret i Champions League, bara två insläppta mål på åtta matcher”. Sett till alla CL-intäkter så har Juve sammanlagt ”Dragit in 101 miljoner euro – Higuaín är intjänad”, som Gazzettan uttrycker det. Tidningen rankar också CL-lagen med stjärnor: fem för Barcelona, Real Madrid och Bayern München, fyra och en halv för Juventus, fyra för Atlético, tre och en halv för Dortmund och Monaco, samt tre för Leicester. Från Serie A och mercaton uppger Gazzettan att Inter är ”Allt närmare Schick – Suning redo att betala utköpsklausulen”.

Corriere dello Sport får svenskintresserade att fastna för en rubrik som löper som ett litet band mitt på förstasidan, ”Ibras ljusblå frestelse: Jag i Napoli? Man vet aldrig”. De flesta andra ser nog annars först en större rubrik, ”Napoli, en kittel för Juve”. Den lutar sig mot att ”De Laurentiis vill att San Paolo ska vara sprängfyllt, priserna rejält reducerade till de två matcherna mot Juve”, i liga (2 april) och cup (5 april). Priser på ned till 12 euro gäller, och 120 000 åskådare väntas sammanlagt till matcherna. Trots ett 2-4-underläge efter första EL-matchen lyder budskapet från Romatränaren Spalletti, ”Vi går vidare”. Han värderar det också med, ”Vi har 60 procents chans”.

Tuttosport ringar in Juves chanser att vinna Champions League till ”Faktor D – D som i Dybala, D som i difesa”, sistnämnda betyder försvar, samma ämne som Gazzettan var inne på. Sedan tar Tuttosport fasta på något som Torinos målvakt inte upplevde så mycket av i Manchester: ”Så mycket kärlek för Hart”. Det kompletteras av ”Jag följer mitt hjärta”, och i mindre stil ”Torinofansen galna i målvakten. ’När jag fattar beslut om min framtid kommer jag att ha denna tillgivenhet i åtanke”.

 

SPANIEN

 AS stoltserar med ”Spansk trippel”, sedan Atlético (0-0 mot Bayer Leverkusen) sällat sig till Barcelona och Real Madrid som kvartsfinalklart Champions League-lag. Här finns också transferuppgifter för Real. ”Överenskommelse med Felipe”. Det är en 27-årig mittback som ”ska ersätta Pepe”. AS påpekar också att ”inga förhandlingar behövs med Porto”.

El Chiringitu TV är spektakulär och populär, men knappast den mest pålitliga. Med vinjetten ”Exklusivt” påstår hur som helst journalisten José-Luis Sánchez att Monacos stjärnskott ”Mbappé är ett prioriterat mål för Real Madrid”.

Diario Sport ser en annan klubb som är ute efter den eftertraktade 18-åringen. ”Barça gillar Mbappé”, skriker förstasidan ut i stora bokstäver, men sträcker sig samtidigt inte längre än till att Barça ”har intresse för Monacoanfallaren”. Bland övrig silly season märks påståendet att Di Maria gärna tar klivet till Barça i juni. Och så finns kvarvarande lag som kan möta Barça i CL prydligt uppradade med klubbmärke.

Mundo Deportivo har inte motståndarlagen lika prydligt presenterade men i stället rankade. ”Mycket svåra: Real Madrid, Juventus, Bayern München, Atlético. Svåra: Dortmund, Monaco. Överkomligt: Leicester”. Gårdagens rykte i Cadena Ser om Barças intresse för Thiago Alcântara, följs i dag upp av MD med ”Thiago utesluter inte en återkomst”.

Cadena Ser synar Celta Vigos förväntade startelva inför kvällens retur mot Krasnodar. Och, jodå, de tror på start för John Guidetti.

El Diario Vasco kom redan under gårdagen med uppgiften att ”Paris SG och Real Madrid cirklar runt Olabe”. Det är Real Sociedads sportchef. Eller rättare sagt var. Olabe hoppade av i måndags.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe ser Monaco som ”I ett upphöjt tillstånd” efter gårdagens imponerande CL-seger (3-1 mot Man City). Tidningen ger Monacos spelare snittbetyget 7,0 och Man Citys 4,7. Högst betyg går till Fabinho, nio, medan hela Citys backlinje (Sagna, Stones, Kolarov, Clichy) plus Sterling får låga fyra. ”Monegaskerna har allt för att underhålla, allt för att vara vårens hjältar, och personligheter för att ge oss en följetong i mitten av veckorna. De har stora spelare, spännande ansikten, genier och pådrivare, försvarare som anfaller och anfallare som försvarar. De har ett lag som man bara vill älska, lika mycket för Raggis tacklingar som är på gränsen, som för Mbappés artsteri”, skriver tidningens tunga krönikör Vincent Duluc.

RMC-medarbetaren och ex landslagsspelaren Christophe Dugarry snackade med en annan Monacobeundrare innan matchen, Mario Balotelli, som tycker laget överglänser mer namnkunniga PSG. Monaco har många starka spelare, inga fenomen, men är ett lag. PSG har fenomen men inget lag”, sa Balotelli. Som ”fenomen” nämner Balotelli Di Maria och Falcao. ”Och Edinson Cavani?”, undrar RMC. ”Han är bra men inget fenomen”. I beskrivningen av PSG:s brister i dag dyker Zlatans namn också upp. ”När man ser dem när Zlatan var där, och man ser dem nu…de är inte ett lag, de kan förlora mot vem som helst. Visst, de kan slå vem som helst, men också förlora mot vem som helst”, menar Balotelli, och på en direkt fråga om ojämnheten beror på saknaden av Zlatan svarar Balotelli, ”Zlatan fick laget att göra som han ville, och utan honom är det inte detsamma”. Fler Balotellicitat här.

TYSKLAND

 Bild har en sportpuff på förstasidan, ”Grosskreutz kan återvända till Dortmund”. Det är en bekräftelse på uppgifter som redan cirkulerat. ”Om Kevin verkligen frågar om att få hålla sig i form med vårt andralag, säger vi självklart inte nej. Dörren kommer att stå öppen för honom”, säger klubbens sportchef Hans-Joachim Watzke till tidningen. Ex-Dortmundmittfältaren fick för knappt två veckor sedan sparken från Stuttgart efter ett bråk under en utekväll. HSV:s anfallare Bobby Wood gör för närvarande succé, och det ryktas om lystna blickar från andra klubbar. Enligt Bild har den 24-årige amerikanska anfallaren en utköpsklausul på 12 miljoner euro.

Hamburger Morgenpost noterar att ”Bahoui debuterar för U21”. Den närmast bortglömde svensken var med när HSV U21-lag i går slog Hannovers med 1-0.

Die Welt tillägnar Alexander Isak en liten artikel. Tidningen noterar att visserligen blev det bara några minuter mot lilla Lotte i cupen, ”men det visar det att han redan är nära a-laget”. Die Welt konstaterar att det är en försiktig långtidsplan som gäller för svensken men att ”Ousmane Dembélé visar hur snabbt det kan gå för unga spelare i Dortmund”. Den 19-åriga franska anfallaren kom förra sommaren och är nu ordinarie i startelvan.

Kicker har i veckans sista nummer ”Dragkampen om Eberl” i blickfånget – om sportchefen blir kvar i Mönchengladbach eller har sin framtid i Bayern München. Bild uppgav i går att Mönchengladbach är ute efter ett besked innan söndagens match, mot just Bayern München. På tal om Mönchengladbach så beskrivs lagets Europa League-match i dag mot Schalke som ”Miljonmatch i väst” på Kickers förstasida. Gårdagen Champions League summeras på förstasidan med ”Bayer Leverkusen är ute – oh det är också Peps Man City!”.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) låter FCK:s Andreas Cornelius tycka till på sportettan inför kvällens match mot Ajax, ”Det är ett sjukdomstecken i en klubb om första prioritet är att spela vacker fotboll – det handlar om att vinna”. Det finns också ett uppslag med Robin Olsen på bild och rubriken ”Jag håller målet fritt”. I intervjun påminns svensken om att det senaste laget som höll nollan på Amsterdam Arena var i januari 2016 (Heracles). ”Det är inget jag bekymrar mig om. Vi har ett bra försvar och de kommer att få det svårt. Och självfallet vill jag ha en ’clean sheet’”, säger Olsen, som hållit nollan hela 23 gånger den här säsongen, och tror på ytterligare en i dag. ”Det är bara en känsla jag har”, säger Olsen, ”Jag tror jag håller målet fritt”.

VG (Norge) fortsätter att syna Lagerbäcks första landslagsuttagningen. ”Mini om Ödegaard-petningen: Lagerbäck är inget stort fan”. Mini är ex-landslagsprofilen Jahn Ivar ”Mini” Jakobsen, och han ser inte förbundskaptenens beslut som felaktigt. ”Lagerbäck har full koll på norsk fotboll, men har inte varit på insidan av Ödegaardhysterin. Han är inget stort fan, som pressen och många andra. Han har inte blivit påverkad på samma vis som jag skulle vilja påstå att Högmo-styret blev”, säger ”Mini” till tidningen.

Publicerad 2017-03-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå