Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Owen: ”Lagkamraterna föredrar nog Rashford framför Zlatan”

ENGLAND

The Sun får till det med ”Here Vigo” efter Man Uniteds seger (1-0 mot Celta Vigo), och konstaterar att ”Rashfords pärla ger United finalkänning”. Tottenham har ännu högre ambitioner. ”Pochettino: Vi ska bli en världsmakt”. Eller som tränaren mer ordagrant sa, ”Genom våra värvningar och vårt arbete, så skapar vi ett lag, som med en ny arena, kan bli ett av världens bästa lag”. The Sun hakar, som flera andra engelska medier, på Cadena Sers uppgift i går om Chelseas anfallsstjärna. ”Costas byte till Kina för 76 miljoner pund”.

ANNONS

Daily Telegraph såg en ”Rashford-raket” i frisparksmålet som gav United segern. Tidningen ser också Arsenals tränare sträcka ut en olivkvist till Uniteds tränare. ”Arsène Wenger villig att en dag ’skapa fred’ med bittra rivalen Mourinho”, skriver tidningen, och lutar sig mot citatet, ”Jag är öppen för allt här i livet. Du vet, för fred”, sa Wenger, innan han hämtade sig, ”Men vad som är viktigt när man är tävlingsmänniska är att ge allt i nästa match”. Arsenal-Manchester United (Wenger-Mourinho) spelas på söndag.

Daily Mail uppmärksammar ITV-experten Glenn Hoddle med en egen liten rubrik, ”United har ’bara behövt lägga i tredje växeln’ i Europa League”. Den forna Tottenhamstjärnan och engelska förbundskaptenen förklarar: ”I mina ögon har de (United) ännu inte lagt in högsta växel, i den här turneringen har motståndet hittills bara krävt den tredje. Jag väntar på att de ska lägga in högsta växeln. Jag tror att om Celta gör första målet i returen, så kommer United att växla upp och köra över dem”. Mail ser Pogba som Matchens lirare i går, och ger honom åtta i betyg. John Guidetti tilldelas en fullt respektabel sjua.

ANNONS

Daily Express uppmärksammar en annan expert och ex-fotbollsstjärna, Michael Owen. I BT Sports sändning hade han följande åsikt om Ibrahimovic v Rashford. ”Jag tror att om du frågar hans (Zlatan) lagkamrater så föredrar de att spela med Rashford på topp. Han ger dem fler möjligheter. Zlatan hade alltid att gjort lite fler mål än Rashford, om man säger att de båda startade varje match tillsammans. Men jag tror att laget gör fler mål med Rashford (på egen hand). Den övergripande poängen är att jag tror han (Rashford) är här för att stanna”, sa Owen.

Manchester Evening News spekulerar i att ”Fem Unitedspelare ’bryter mot José Mourinhos förbud mot sociala medier’”. De extra citationstecknen är där för att ”förbudet” i sig fortfarande bara är en uppgift. Enligt den så ska Mourinho ha velat sätta stopp för spelarna att ägna sig åt aktiviteter i sociala medier 48 timmar före match. Fast MEN noterar att Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah, Ashley Young, Ander Herrera och David de Gea alla minsann inte kunde hålla fingrarna borta från att lägga ut klipp eller bilder inför Celtamatchen.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport upplåter merparten av förstasidan åt Giro d’Italia. Störst fotbollsrubrik är ”Kessi, det är Milan”, som följs av ”De rödsvarta har honom i handen”. Atalantastjärnan vill till Milanoklubben. Gazzzettan menar att Roma höjt budet men nu snällt får vänta och se vad som händer. På ett annat uppslag inne i tidningen finns, ”Nu kan ni kalla honom GH9”. Det handlar om att Higuaín nu är ”redo för derbyt mot Torino (som han redan gjort sju mål mot) och för ex-lagkamraten CR7”. Tidningen är alltså redan framme vid en CL-final mellan Juventus och Real Madrid.

Corriere dello Sport ser också ett Juventus som redan nått slutmålet på CL-resan, ”Cardiff, här kommer vi”. Fokus är på finalbiljetter. ”Det finns 18 000 för de italienska fansen, plus ytterligare 5 000 som Uefa slumpmässigt delar ut”. Mer om Turinlaget finns i ”Och Juve satsar på Schick: Vi är intresserade, framtiden är hans”. Det följs av ”Erbjudande redo, Samp vill höja utköpsklausulen på 25 miljoner euro”.

ANNONS

Tuttosport uppmärksammar två stora ämnen som blir till ett. I går var det årsdag av Supergakatastrofen, då Torinos lag omkom i en flygkatastrof 1949. Mer i nutid är att lockropen från utlandet till lagets stjärna Andrea ”Gallo” Belotti allt högre. ”Folket vid Superga: Gallo, stanna hos oss”, lyder rubriken. ”Över 3 000 människor samlades för att minnas Grande Torino. Belotti läste upp namnen på hjältarna, och fansen vädjade till honom”. Tuttosport ställer också frågan, ”Är detta Juve det starkaste någonsin?”. Tidningen uppmanar sedan läsarna att gå in och rösta på hemsidan.

 

SPANIEN

AS menar att ”Morata lyssnar”, som i lyssnar-på-vad-andra-klubbar-har-att-erbjuda. AS påpekar att anfallaren ”inte spelade en minut mot Bayern, i EL Clásico eller de två senaste derbyna”. Till detta paket finns också en bild från när Morata värmde upp under derbyt och Atléticos tränare står bredvid honom med kupad hand runt munnen. ”Simeone: Kom till Atlético” är vad han uppges ha sagt. AS lägger till: ”Och Conte vill ha honom som ersättare till Diego Costa”.

ANNONS

Cadena Cope dödar snabbt sin egen spekulation. I går morse uppgav radiokanalen att Sergio Ramos riskerar att stängas av två matcher, inklusive CL-finalen, för den armbåge han delade ut mot Atléticos Lucas Hernández, vilken domaren inte uppmärksammade. Fallet skulle diskuteras av Uefa i dag. Men Cope uppgav redan i går kväll att så inte blir fallet. Case closed.

Diario Sport skriver att ”Valverde hoppas på Barça”, att det är upp till den katalanska klubben att fatta beslut om Athletictränaren ska ersätta Luis Enrique. Juan Carlos Unzué, nuvarande assisterande tränare i Barça, ses fortfarande som alternativet. Madridtidningen AS blickade i går redan mot Ballon d’Or genom att höja fram Cristiano Ronaldo. Sport kontrar i dag – men inte med Messi. I stället finns ”Buffon tränger sig på i kampen om Ballon d’Or”.

Mundo Deportivo har en intervju med Ivan Rakitic, och ur den väljer man citatet ”Michel låter sig inte besegras”. Det är en kommentar på katalanska konspirationsteorier om att Malágas tränare, som Rakitic hade i Sevilla, skulle lägga sig i sista ligamatchen mot Real Madrid, då det är Michels gamla klubb. Det finns en annan ganska roande rubrik. ”MD i Liverpool”, följt av ”Koeman förklarar: Klart jag skulle vilja träna Barça”. Alltså ett närmast identiskt grepp på vad Sport hade på sin förstasida i går.

ANNONS

Onda Cero-programmet El Transistor fick några ord med John Gudetti efter Celtas förlust (0-1 mot Man United). Svensken tog det med jämnmod, och på liknande sätt som i Kanal 9 uppmärksammar svensken här gästernas taktik när de väl var i ledning. ”Mourinho är mycket intelligent…15 minuters speltid blir en minut fotboll”.

La Voz de Galicia är inte särskilt imponerad av Guidettis insats. ”Bidrog med arbete och engagemang, men den här matchen passade honom inte. Han fick inte tillräckligt med boll och skapade inga chanser”. Svensken får fem av tio i betyg. De båda skandinaviska lagkamraterna Daniel Wass och Pione Sisto får sju.

 

FRANKRIKE

RMC Sport rapporterar att ”Bastia är ’förvånade och förbannade’ efter det att OL tilldömts segern (och kommer att överklaga)”. Det var i hemmamatchen mot Lyon som Bastiasupportrar attackerade bortaspelare vid två tillfällen, under uppvärmningen och i halvtid. Matchen stoppades och disciplinnämnden har nu beslutat att det inte blir omspel utan att Lyon tilldöms segern. Bastia, som är tabelljumbo, fråntas dock inga poäng. Däremot straffas klubben också med tre hemmamatcher utan publik på neutral plan.

ANNONS

Le Parisien undrar över ett uppslag, ”Vad är Verrattis agent ute efter?”. Donato Di Campli har på nytt spätt på flyttrykten genom att påpekat att hans klient vill spela i en klubb som kan vinna Champions League. Enligt Le Parisien är det helt uteslutet att PSG kommer att sälja Verratti. Inte heller är det nytt kontrakt som är den springande punkten. I stället är det PSG:s ambitioner. ”När mittfältaren i början av april sa att han gärna skulle vilja se Neymar i klubben signalerade han tydligt till ledningen att han vill utvecklas i en klubb som möter hans ambitioner”. Italienaren vill med andra ord se en satsning och Le Parisien avslutar med att skriva att ”tiden är kommen för PSG att försäkra Verratti om det”.

 

TYSKLAND

Bild undrar: ”Till Pep eller Wenger?”, om Sead Kolasinac, och fyller på med huvudrubriken ”Engelska klubbar erbjuder Kolasinac 140 000 euro i veckan!”. Det är alltså kontraktserbjudande som Schalkebacken har på bordet från Man City och Arsenal. Kolasinac, som har ett utgående kontrakt i sommar, väntas fatta beslut nästa vecka. Även Milan har visat intresse men bosniern uppges föredra Premier League.

ANNONS

Sport 1 har rubriken ”Thon rekommenderar Ibrahimovic till Bayern”. Sport1-experten och den förre landslagsspelaren sa i tv i går att han tror på en comeback för svensken och kan se honom i den tyska mästarklubben.

WAZ menar att ”Dortmund kan få upp till 80 miljoner euro för Aubameyang”. Den slutsatsen drar tidningen efter att bland annat ha pratat med agenter. PSG har de senaste dagarna uppgetts i kontakt med anfallaren, men WAZ påpekar att Dortmund har en bra sits. Auba har kontrakt till 2020 och klubben behöver inte sälja.

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) uppdaterar förra helgens rykte om att Inter vill ha Lindelöf med rubriken ”Inter vill betala över fem år, Benfica kräver över tre år”. Den italienska klubben uppges villig att möta utköpsklausulen på 60 miljoner euro, men vill alltså betala summan över längre tid. Man United tycker 45 miljoner räcker gott för den svenska backen.

Publicerad 2017-05-05 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto