Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Italiensk tidning: ”Zlatan frestar Atlético”

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Star tar priset för dagens mest spektakulära rykte: ”Exklusivt: Bytesaffär – uppseendeväckande växlingsdiskussioner, Agüero mot Sánchez”. Tidningen påstår alltså att Man City och Arsenal fört samtal, och tanken är att det är ett rakt byte, utan pengar emellan.

The Times har liksom de flesta engelska tidningar F1-bråket mellan Hamilton och Vettel i fokus. Men här finns plats för en lite fotbollspuff. ”Chelseas rekordbud – Mästarna nära att värva Juventus back Sandro för 61 miljoner pund”. Det är både ett klubbrekord och ett världsrekord för en back.

Daily Mirror höjer insatsen. Rubriken ”100 miljoner pund” följs av ”Det är vad Chelsea kommer att spendera den här veckan på Sandro och Bakayoko…och sedan ta sikte på Van Dijk”.

ANNONS

Daily Express vill vara värst. ”Contes köpfest för 240 miljoner pund”, finns på sportettan. Förutom Alex Sandro, Bakayoko och Van Dijk, så slänger Express nämligen också in Romelu Lukaku i ekvationen.

The Independent väljer en transfer som inte blir av. ”Tottenham skattar åt Manchester Uniteds intresse för Harry Kane, som Daniel Levy vill ha 200 miljoner pund för”. Det var i söndags morse som det förekom uppgifter om att Mourinho vill värva Tottenhamstjärnan för 100 milj pund.

Manchester Evening News fångar upp ett filosofiskt uttalande från Paul Pogba om Zlatan Ibrahimovic från gårdagens intervju i franska programmet Téléfoot (se också nedan). ”Om Zlatan är lycklig någon annanstans, så är jag lycklig för hans skull”.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport skriver om ”Gigio-kaoset”. Det handlar om Instagramturerna i går, då först ett meddelande om att han förhandlar om att stanna i Milan fanns ute, senare lämnades besked om att kontot blivit hackat, innan det stängdes ner helt. Tidningen har också dåliga nyheter för de Chelseafans som njuter av engelska uppgifter om att Alex Sandro-värvningen bara är en tidsfråga. ”Juve tacklar Conte: ’Alex Sandro stannar här’”. Juventus ger alltså fortsatt den engelska klubben kalla handen. I stället har Gazzettan en teori om att en kontraktsförlängning är aktuell, med lönelyft på från 2,5 milj euro om året till 3,5 milj/år. Tidningen kastar också blickar mot tisdagens semifinalmatch i U21-EM mellan Italien och Spanien. ”Fenomen, ja, men inte oslagbara”, beskriver Gazzettan motståndet.

ANNONS

Corriere dello Sport kan inte vara nöjd med sin förstasida. En bild på Donnarumma till beskedet ”Jag stannar i Milan”. Tidningen har helt enkelt bara fått med första uppgiften via målvaktens Instagramkonto, och inte uppföljningen. CdS skriver också ”Juve har valt, Alex Sandro bort – Spinazzola återvänder omedelbart”. Rubriken har inte riktig täckning i artikeln, där CdS i stället beskriver det som avgörande dagar för Juve, att klubben har mycket att tänka på hur man ska göra kring de båda spelarna. Tidningen skriver vidare om ett ”Special No” från Inter till Uniteds intresse för Perisic. ”Förslag på kontraktsförlängning och kraftigt höjd lön. Det är också en signal till United: Ivan är värd 50 miljoner euro”.

Tuttosport är en ovanlig syn. Nästan bara motorsport på förstasidan, och fotbollspuffar utträngda i marginalen. Några positiva besked till sina läsare i Turin har Tuttosport. ”De Sciglio: Ja” till Juvefansen och ”Sirigu skriver på” till Torinofansen. Det är ungefär allt. Men vänta…”Spanien: Frestelse för Atlético, Ibrahimovic i januari”. Atlético har som bekant värvningsförbud till januari, då lägligt nog Zlatan väntas redo för spel igen efter sin knäskada.

ANNONS

 

SPANIEN

Marca har inte mycket utrymme över på förstasidan till fotboll när damerna just vunnit basket-EM. Men här finns lite plats till att ”Guti gjorde ungdomar historiska”. Real spelade nämligen hem Copa del Rey på ungdomssidan, och därmed har Gutis ungdomslag vunnit tre titlar den här säsongen.

AS lockar Real Madrid-läsare med ”Mbappé har ett vitt hjärta”, ord yttrade av Christina Karmebeu. ”Han kan vinna många titlar med Real Madrid och jag hoppas han kommer”, säger den franske landslagsspelare och ex-Realmittfältaren. Tidningen noterar också att Monaco erbjuder Mbappé en nio gånger högre lön än nuvarande (se Journal de Dimanche nedan).

Sport slänger fram ”40 miljoner euro för Paulinho”. Det är brasilianarens utköpsklausul i Guangzhou Evergrande, och vad den kinesiska klubben vill ha av Barcelona. Ändå tillägger Sport att Guangzhou kan tänka sig att sänka priset om Paulinho pressar på för en flytt. Tidningen noterar också att ”Nu är Barça B i Segunda A!”. Reservlaget har tagit steget upp en division.

ANNONS

Mundo Deportivo lägger helt fokus på att ”La Masia är stekhet”, både Barça B:s framgångar och att ungdomar slagit Real Madrid i en mini-Clásico i USA.

FRANKRIKE

L’Equipe drar fram ännu en tung transferstory kring Paris SG. ”Och nu Dembélé”, skriver tidningen, och fortsätter, ”Efter Alexis Sánchez och Kylian Mbappé, nu försöker PSG med Ousmane Dembélé, Dortmunds anfallare”. Enligt tidningens källor har nya sportchefen Antero Henrique träffat Dembélés representanter och förklarat PSG:s intresse. Henrique väntar nu på en återkoppling. L’Equipe påpekar att Barcelona också fortsatt är intresserade. Vidare skriver tidningen att Juventus väntas gå på offensiven för att få mittfältaren Blaise Matuidi. PSG har snart ett första bud på 15 miljoner euro att ta ställning till.

Le Parisien spanar in en annan spelare som kan vara på väg att lämna PSG, Lucas. Tränaren Emery är inte emot en försäljning, som enligt Le Parisien skulle kunna inbringa 30 miljoner euro. Inter är den klubb som i första hand anses intresserad, även om Liverpool också nämns i förbigående.

ANNONS

France Football ser käppar i hjulet för Chelseas värvning av Tiemoué Bakayoko. Londonklubben är i princip överens med Monaco om en övergång för runt 40 miljoner euro. Men diskussionerna med den 22-årige mittfältaren går mindre bra. Enligt FF står parterna lång ifrån varandra vad det gäller lön.

La Dépêche du Midi uppger att ”Toivonen kommer inte att behållas”. Tidningen skriveratt Toulouse har för avsikt att sälja svensken. För en månad sedan bedyrade klubben i ett uttalande att Toivonen, liksom Durmaz, inte var på väg bort. Vad som förändrats sedan dess eller om uppgifterna då inte stämde, vill La Dépêche inte spekulera i, men är övertygade om att Toivonen nu är på väg bort. Tidningen skriver också att Toulouse jagar spelare och att det kan bli aktuellt att Toivonens agent Mino Raiola vaskar fram ett byte.

ANNONS

Journal du Dimanche med sin rapport om Kylian Mbappé flög lite under radarn i går. I alla fall i medier utanför Frankrike. Enligt tidningens källor är Real Madrid den klubb som skickat det högsta erbjudandet. Det är på 130 miljoner euro, inklusive bonusar. Det är också till Real som Mbappé helst vill. Monaco vill ändå inte sälja, och förhandlar om nytt kontrakt med 18-åringen med ett rejält lönepåslag: från 80 000 euro i månaden till 700 000 euro i månaden. En ökning med hela 900 procent, och i paritet med klubbens mest välbetalda spelare, Falcao.

Téléfoot kontrade under sin sändning i går med egna uppgiften att PSG ”inom de närmaste timmarna” kommer att lägga ett bud värt ”klart över 135 miljoner euro”, som är vad Real Madrid och Manchester City erbjuder. To be continued.

 

TYSKLAND

Bild ger efter den tyska triumfen i för-VM (3-1 mot Kameru) högst betyg till tvåmålsskytten Timo Werner. RB Leipzig-anfallaren får en etta, det högsta betyget på en skala ner till sex. Mer RB Leipzig. Enligt Bild kräver klubben minst 80 miljoner euro för Naby Keita. Liverpool har uppgetts intresserad, men tidningen påpekar också ”att medan Emil Forsberg (som också är fyra år äldre) öppet flörtat med en flytt, så vill Keita vad Bild erfar stanna ytterligare ett år”. På tal om prislapp. Le Parisien skrev i förra veckan att PSG var ute efter fredags Raphaël Guerreiro. Bild uppger nu att Dortmundbacken kostar 25 miljoner euro.

ANNONS

Kicker överraskar med en förstasida som ser genomtänkt ut. Om det ligger något i huvudämnet är en annan sak. ”Bayern i fara?” kommer med tillsammans med en bild på RB Leipzigs tjur på väg att stånga Bayerns klubbmärke. ”RB Leipzig attackerar. Riskerar Münchenlaget att förlora sin dominans? En analys”, skriver Kicker. Vad det gäller Keita och Forsberg, så uppger Kicker att RB Leipzig inte har några som helst planer på att släppa sina stjärnor, men också att de båda har utköpsklausuler. I Keitas fall på 55 miljoner euro. Dessa träder dock i kraft först nästa sommar. Tillbaka till Bayern. Tidningen har flera uppdateringar kring mästarlaget: 1. Intresset för att värva Alexis Sánchez har kylts ner. Anledningen är de höga kostnaderna. 2. Bayern vill ha Leon Goretzka 2018, men kan ändra sig om Schalkes mittfältare blir tillgänglig redan den här sommaren. 3. Förhandlingarna med Juventus om en försäljning av Douglas Costa har gått i stå.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Record (Portugal) har alldeles vid tidningsloggan söndagskvällens besked att Man Unitedtränaren José Mourinhos pappa Felix avlidit. Felix var under sin spelarkarriär målvakt i bland annat Vitória Setúbal och senare även tränare i klubben. Det är också i Setúbal José är född. Felix Mourinho, som varit sjuk en tid, blev 79 år. José Mourinho postade också en barndomsbild på sig och sin pappa på sitt Instagramkonto.

De Telegraaf (Holland) frågar sig, ”Liverpool eller Chelsea?”, med stor bild på Southamptons back Virgil Van Dijk. Tidningen påpekar att ”80 miljonereuromannen vill till Liverpool på grund av Klopp” och lägger om Contes intresse till att att ”italienaren vill bara ha honom om holländaren själv verkligen vill”.

Publicerad 2017-06-26 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto