POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Barçafansens ramsa: "Dö, Neymar"

ENGLAND

Daily Telegraph låter cricketen breda ut sig på sportettan, men har också med de två stor transfersnackisarna i England. ”Southamptonstjärna till attack: Förolämpad Van Dijk kräver att få lämna” samt ”United lurar på Bale: Mourinho öppnar dörren för Real Madridstjärnan.

Daily Mirror har, liksom de flesta andra tidningar, inte så stora tvivel om var Van Dijk vill flytta. ”Liverpool redo att slå till för 60 miljoner pund”, även om Chelsea också uppgetts intresserad. Tidningen har i dag låtit sina skribenter tippa nästa säsong. Grattis, Man City, det blir två tunga titlar…om man vill tro Mirror fotbollshjärnor. Här är det sammanlagda resultatet. Topp 4 i ligan: 1. Man City, 2. Man United, 3. Chelsea, 4. Liverpool. Nedflyttade: Huddersfield, Brighton, Burnley. FA-cupvinnare: Liverpool. Champions League-vinnare: Man City.

The Sun drar stort på Uniteds intresse för Bale på sportettan, men har sedan en fortsättning på Van Dijk inne i tidningen. ”Exklusivt: Southampton redo att ersätta Van Dijk med Middlesbroughs stjärna Ben Gibson för 30 miljoner pund”.

Daily Mail uppmärksammar, liksom Telegraph, en annan spelare Mourinho påstås hålla dörren öppen för. ”Chelsea och United går upp i ringen för PSG-backen Aurier”.

The Times plockar fram ännu ett uppbrott i Chelsea till nyhetsettan, men det är av annat slag. Som New York Post kunde avslöja i går så skiljer sig Londonklubbens ägare Roman Abramovitj och Daria Zjukova. Abramovitjs förra skilsmässa för tio år sedan sägs ha kostat honom 155 miljoner pund. Times spekulerar i ännu en kostbar överenskommelse, även om skilsmässan sägs vara vänskaplig. Chelseaägaren är god för cirka sju miljarder pund.

Talksport har pratat med ex-målvakten Mark Schwarzer. Australiern, som var backupkeeper i Chelsea 2013-2015, är orolig för spänningarna i Londonklubben och tror situationen kan explodera.”Man kan skönja alla tecken till det”, menar Schwarzer, och ringar in situationen med Diego Costa, som pågått sedan februari. ”Ju längre det här fortsätter, så kommer det att förstöra Chelsea. Med tanke på alla problem de haft att värva spelare, med spelare som lämnar och med Costa-situationen som fortfarande hänger över dem, så kommer han att vara en enorm förlust och som skapa problem för dem när säsongen börjar. De har haft många störningar, och jag tror de kunde undvikit detta om de värvat en likvärdig ersättare”, säger Schwarzer. Ouch, säger antagligen Morata.

Hull Daily Mail uppger att ”Sebastian Larsson är nära att bli Hull Citys senaste värvning”. Enligt tidningen hade den 32-årige svensken samtal med Championshipklubben förra veckan, och ”är nära att komma överens om ett avtal”. Larsson spelade senast i Sunderland men är nu utan kontrakt. I går skrev Expressen att Larsson bestämt sig för att stanna i England, och snart skulle skriva på för en Championshipklubb.

Lancashire Telegraph drar lite försiktigt i bromsen kring uppgifterna om Marcus Antonsson och Blackburn Rovers. ”Antonson finns på Rovers radar men rapporter i Sverige om att ett låneavtal är nära förestående verkar förhastade i nuläget”. Enligt tidningen spanar Rovers in flera möjliga anfallare.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport beskriver Inters nya tränare Spalletti som ”Drömmarnas man”. Det fortsätter med ”Han är den bästa värvningen för alla. Organisation, vilja och resultat; därför är fansen och truppen så entusiastisk”.

Corriere dello Sport tar ett grepp med ”Mercatorekord!”. Enligt tidningen har de fem stora ligornas lag investerat 3 084 miljoner euro i sommar. Serie A ligger tvåa (drygt 704 milj euro) efter Premier League (drygt 1 000 milj). Tre veckor återstår innan fönstret stängs.

Tuttosport slänger fram ”Strootman –Juve försöker”. Tidningen följer upp med ”Romas holländare är den senaste idén från Marotta till mittfältet: ett avtal är möjligt men inte med klausul”. Vidare skriver tidningen att ”Torino: Rincon är ett steg ifrån”. Ett låneavtal med obligatorisk köpklausul uppges aktuell för Juventus venezuelanske mittfältare.

Sport Mediaset fick ett par ord med Mourinho om Zlatan i Skopje. ”Han (Zlatan) kanske stannar hos oss. Han har inget kontrakt nu, men han är närmare Manchester”, säger Mourinho som svar på ryktena om Milan, och lägger till, ”Att vi är här och spelar om Supercupen är också hans förtjänst”.


SPANIEN

Marca blickar långt bortanför Supercupen. Under rubriken ”Mästarna vill ha mer” skriver tidningen att ”Real Madrid inleder i dag mot United drömmen om sex titlar”.

AS vinklar i stället på en av spelarna. I går skrev tidningen att Cristiano Ronaldo inte skulle resa med till Skopje. Men det gjorde han. Av allt att döma inte heller bara för att titta på. ”Han är här för att spela”, är en citatrubrik från Zidane som täcker förstasidan. Tillägget från tränaren är ”Cristiano är i samma form som i Cardiff”, där Real spelade CL-finalen i maj. Tidningen noterar från Camp Nou, där Barcelona spelade sin årliga Trofeo Joao Gamper (5-0 mot Chapecoense), att en klick av fansen bakom ena målet skanderade ”Här vill vi inte ha dig, dö Neymar” (klipp nedan). Mindre smakfullt, inte minst med tanke på att matchen spelades för ett lag där nästan alla spelare nyligen dött.

Sport får också med att Neymar inte saknas, men i helt andra former. ”Deuloney” syftar på att Deulofeu med ett mål och två assist visade att han kan var en ersättare till Ney. Tillsammans med Messi och Sergio Busquets får han också tidningens högsta spelarbetyg, åtta av tio. Lägst får Digne, en femma. Med rubriken ”Nedräkning för Coutinho” påpekar Sport, liksom engelska tidningar i går, att brasilianaren att kan bli klar denna vecka.

Mundo Deportivo sätter efter Chapecoensematchen strålkastarljusen på Barças eviga stjärna, ”Messi misslyckas aldrig”.

El Confidencial menar att ”Med Mbappé blockerad, så drar Real Madrid i Dembélé och behåller Mayoral”. Monaco vägrar backa från prislappen på 180 miljoner euro, varför Real försökt ta upp konkurrensen med Barcelona om Dortmunds franska juvel, medan Borja Mayoral ses som backupplan till nyligen flyktade Álvaro Morata.

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att ”Sneijder får Nice att gå i spinn”. Holländaren följdes av tusentals fans under första träningen i går. På annan plats skriver L’Equipe att det är Barcelona som dröjer med att skriva under pappren för Neymars övergång. Spanska fotbollsförbundet har ännu inte fått dokument underskrivna som ska skickas vidare till PSG, för att brasilianaren ska bli klar. Som Fotbollskanalen skrev i söndags finns misstankar om att man från spansk sida avsiktligt drar ut på världsrekordövergången. Neymar missade PSG:s ligapremiär mot Amiens. Risken finna att han inte heller blir spelklar mot Karl-Johan Johnssons Guingamp i helgen, utan i stället får debutera först mot Jimmy Durmaz och Ola Toivonens Toulouse helgen därpå, den 20 augusti. Vidare uppger L’Equipe att Draxler inte har några planer på att lämna PSG, trots den nya konkurrensen.

Var-Matin har svaret på vad Neymar gör under tiden. Han är i Saint-Tropez med polarna. Där hänger han i en lyxvilla på sponsorföretaget Nikes bekostnad. Enligt uppgift kan Jay-Z och Beyoncé ansluta för party under tisdagen, innan Neymar återvänder till PSG på onsdag.

France Football skriver (mycket) mer om brasilianaren. Veckans tidning har ”Neymars galna övergång” (ungefär) som tema. En 30-tal sidor fokuserar på PSG:s världsrekordvärvning. Till ett uppslag är rubriken ”Zlatan-Neymar: Kriget mellan jämbördiga”. De två jämförs på en rad områden. Zlatan vinner på ”Punchline” och ”Privatliv”. Neymar vinner på ”Meriter”, ”Spel”, ”Business”, ”Sociala medier”, ”Barcelona”, och ”I omklädningsrummet”. ”Ikonstatus” är oavgjort. På annan plats, bland de många olika rösterna om brasilianaren, gör idrottsekonomen Pierre Rondeau en annan jämförelse. Den mellan värdet på tv-rättigheter ligor emellan. Rondeau menar att värvningen av Neymar gör att Ligue 1-rätttigheterna skjuter i höjden och bör överstiga 900 miljoner euro. ”Vi kommer därmed att vara på samma nivå som Bundesliga, Serie A och kanske till och med La Liga. Ligue 1 kommer att intressera fler och fler över hela världen. Spelarna kommer att se på Ligue 1 som ligan där Neymar lirar. Han kommer att påverka andra spelare att komma”, menar Rondeau.

Mercato365 följer upp gårdagens uppgifter om att Toulouse och AEK inte kommer överens om prislappen på Jakob Johansson. Enligt sajten kräver AEK tre miljoner euro. La Dépêche du Midi uppgav i går att Toulouse kan tänka sig att betala två milj euro.

 

TYSKLAND

Bild fortsätter sitt korståg mot ultras. Även i dag tar supporterbråk plats på nyhetsettan, den här gången med avstamp i oroligheterna mellan Bröndby och FC Köpenhamn. ”Fotbollsstjärna vill se ultras bakom galler”, är dagens största rubrik. Det är Mönchengladbachs danska stjärna Jannik Vestergaard som är upprörd. ”Jag hoppas att det inte bara blir avstängda från fotbollen på livstid utan också straffade av samhället, och att det handlar om fängelse”. Tidningen tar vidare upp att Hoffenheim kan tvingas klara sig utan sin stjärna Sandro Wagner i CL-kvalmatchen mot Liverpool om en vecka. Fotskadan 29-åringen ådrog sig mot Bologna är värre än först befarad.

Kicker låter Dortmunds sportchef Michael Zorc sprida lovord om Alexander Isak. Rubriken ”Isak får välbehövligt självförtroende” tar avstamp i de där fyra målen från svensken med Dortmunds b-lag mot Erfurt i söndags. ”Jag är glad för Alex skull”, säger Zorc till Kicker, ”Många glömmer att han bara är 17 år när de bedömer honom, nu visade han att han är mycket talangfull”.

Werder.de har mer svenskt. I en intervju med nyförvärvet Ludwig Augustinsson framgår att landslagsspelaren i slutet av förra veckan flyttade in i sin lägenhet i Bremen, men också att han ”Dansar genom köket”, som rubriken på artikeln lyder. På frågan om senaste sång svarar Augustinsson, ”Det måste ha varit ’Wild Thoughts’ med Rhianna. Jag gillar att lyssna på musik inför matcher, men framför allt när jag lagar mat. Ljud på, lite dans och matlagning – jag gillar det. I nya lägenheten har jag en stor balkong. Jag ser redan fram emot att lyssna på musik när jag grillar. Det är perfekt, det är ’leva’ för mig”. Om någon nu undrade.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) skriver om ”Tyska huliganer i Bröndby: FCK-bråkstakar fick ’hjälp’ av tyska vänner”. Enligt vittnesuppgifter talade en del supportrar tyska eller engelska, och bar Hamburgmärken. FC Köpenhamn lät i går meddela att ”Så här långt har drygt 20 personer identifierats, och kommer att tilldömas avstängningar som långvariga eller på livstid”.

Algemeen Dagblad (Holland) låter på nytt sportettan täckas av guldtjejerna från EM, den här gången efter firandet i går och till rubriken ”Njut”. De Telegraaf har på sin sportetta publikhavet i Utrecht vid firandet i fokus, ”Bugar för de orangea”. 22 000 firade enligt uppgift på plats. En annan imponerande siffra: 4,1 miljoner personer såg damerna vinna finalen.

Publicerad 2017-08-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto