POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Barças offensiv - ska presenteras samtidigt

ENGLAND

Daily Telegraph beskriver Uniteds Supercupenförlust med dubbelbottnade rubriken ”A Real lesson” (1-2 mot Real Madrid). Tidningen understryker påståendet med ”United utklassat när spanjorerna visade sin klass”.

The Sun gungar i stället till ”Isco Fever”, och beskriver Uniteds förlust som att ”Real Madrid dansade sig förbi José”. På sportettan klämmer tidningen också in ”Exklusivt: Conte satsar på Rose”. Tidningen menar att Tottenhamspelaren, som värderas till 40 miljoner pund, har växt fram som Chelseatränarens val när en deal för Alex Sandro ter sig allt svårare.

Daily Mail har också drabbats av ”Isco Fever” och Daily Mail har också hittat  en spelare för Conte hos en Londonrival. Här leder ryktesvägen till Arsenal. ”Exklusivt: Chelsea beredd att lägga 25 miljoner pund för Oxlade-Chamberlain”, skriver tidningen. Tillbaka till Supercupen. Den ger också dystra rubriker för Nilsson Lindelöf. ”Modric visar sin klass under tung kväll för Lindelöf”, är rubriken till tidningens spelarbetyg. Tillsammans med Darmian får svensken lägst betyg av matchens spelare, fem av tio. Frågetecknet som började ta form hos bedömare efter matcherna i USA får fastare form. ”Det är för tidigt att bedöma honom (Lindelöf), men han hade det kämpigt på turnén och det var ingen skillnad i går kväll”, skriver Mail.

Daily Mirror drar på ordvitsen ”We’re coming to get Cou”, om Barcelonas intresse för Coutinho. Men även Mirror har på sportsidorna spelarbetyg och med mindre angenäm rubrik för Lindelöf. ”Matic glänser för United, men Smalling och Lindelöf har det tufft”. Även här får Lindelöf fem av tio.

Manchester Evening News har ingen tröst för svensken. Tvärtom. Han får, som Lingard och Herrera, bara fyra i betyg.

The Times rapportering från Supercupen landar inte bara i matchrapport och spelarbetyg, utan avslutas med parentes om en gest av Mourinho. Unitedtränaren gav efter matchen bort sin medalj till en ung Unitedsupporter. ”För killen är det något han aldrig kommer att glömma. För mig betyder medaljer inte mycket när jag vinner, så ni kan förställa er hur lite de betyder när jag förlorar”, sa portugisen.

Bristol Post rör sig långt bortanför glamorösa Europafinaler, i fotbollens vildvuxna utkanter där allsvenskan skymtar. Tidningen har satt en prislapp på Niclas Eliasson övergång från IFK Norrköping till Bristol City. Enligt tidningen betalar City ”strax under två miljoner pund”, cirka 20 miljoner kronor. En summa som även Expressen anger. Bristol City har samtidigt bekräftat att Gustav Engvall är ytterst nära att lånas tillbaka till Djurgården.

The Independent går mot strömmen kring Alexis Sánchez. Medan de flesta engelska medier uppger att chilenaren stannar och att PSG gett upp honom, så har tidningen i dag ”PSG redo att erbjuda 80 miljoner pund”. Independent understryker att ”PSG vill fortfarande ha en anfallare till och även om de fortsatt hoppas på Kylian Mbappé har klubben inte gett upp Sánchez”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser det som att de italienska storklubbarna ”Tömmer magasinet” när det jagar sina villebråd i sommar. Tidningen tittar på vad som fortfarande finns kvar nu, och hittar Juve och Emre Can/Keita samt Kovacic/Spinazzola, Inter och Schick/Vidal, Milan och Aubameyang/Kalinic samt Roma och Mahrez. Real Madrids triumf i Supercupen får gott om utrymme, och Gazzettan konstaterar att det var ”För mycket Madrid för United”. Tidningen skriver i sina spelarbetyg om Lindelöf att ”nyförvärvet hade problem”. Svensken kommer undan med fem av tio i betyg och är därmed alla fall inte i botten. Lingard får fyra. Lagens bästa spelare var enligt GdS Isco (sju) respektive Matic (6,5).

Corriere dello Sport menar att ”Juve har gjort sitt val!”, samt att ”Emre Can är i pole position” och ”Förhandlingarna påskyndas, Liverpool nära att ge med sig”. Can ska ha blivit förstaval i stället för Matuidi och N’Zonzi, som tidigare pekats ut i Juves sommarjakt på mittfältare. Enligt CdS vill Liverpool ha 30 milj euro, Juve erbjuder 25 milj euro.

Tuttosport har mer Juve, men andra måltavlor under rubriken ”Dubbelattack”. Det handlar om Keita (Lazio) och det handlar om Strootman (Roma). För Keita gäller ”en avslutande push efter Supercupen” och för Strootman ”ett erbjudande på 30 miljoner euro till Roma, som vill ha 45 milj euro”.

Sky Sport Italia meddelar via mercatooraklet Gianluca Di Marzio att ”United vill ha tillbaka Ibrahimovic”. Påståendet tar avstamp i gårdagens ord från Mourinho till Premieum Sport, där hanhintade om en möjlig återkomst. ”Det har varit kontakter mellan parterna om ett nytt kontrakt”, uppger nu Di Marzio, som lägger till att Zlatan är i München där han rehabtränar fyra-fem timmar om dagen för att komma tillbaka efter korsbandsskadan. Journalistkollegan Fabrizio Romano är inne på samma spår som Di Marzio om en Zlatans Unitedcomeback (tweet nedan)

 

SPANIEN

Marca kör på kaxiga ”Real Madrid spelar inte final – Real Madrid vinner dem”, efter triumfen i Supercupen (2-1 mot Man United). Tidningen påpekar att Real nu vunnit elva raka internationella finaler sedan 2000. Gårdagens triumf tar över både fram- och baksida på tidningen. På baksidan kan man också läsa ”Supermästare!”, om nu budskapet inte nått fram. Marca noterar också att Zidane vunnit sex titlar på två år, vilket gör honom till den fjärde mest framgångsrika tränaren i Real Madrids historia. Vidare skriver tidningen att Real inom de närmaste dagarna officiellt kommer att bekräfta ett nytt kontrakt för Isco, målskytt i går, som sträcker sig till 2021.

AS ligger inte heller direkt lågt med ”Europa tillhör Real Madrid”. Även AS påpekar att det var klubbens elfte raka internationella finalseger.

Cadena Cope uppmärksammar Atresmedias intervju med José Mourinho efter matchen. Dels för att Unitedtränaren medgav att ”Vi kommer inte att inleda samtal med Bale för nu har vi fått bekräftat att de räknar med honom. Låt honom stanna och njuta”, och dels för att Mourinho beskrev Real Madrids misstänkta offsidemål med orden ”Med VAR hade det stått 0-0 i halvtid”.

Diario Sport understryker: ”Dembélé nästan klar!”. Enligt tidningen hade Barcelona ett möte med Dortmund i går. Tidningen skriver på förstasidan också om ”Möte om Coutinho”.

Mundo Deportivo täcker förstasidan med prislappen på Dembélé: 150 miljoner euro. Tidningen beskriver det som en ”astronomisk siffra”. Tidningen följer också upp spåret som leder till Liverpool med ”Coutinho: Jag vill lämna”. Enligt MD är det vad mittfältaren sagt till tränare Klopp. Tidningen uppger också att Barça jobbar hårt för att presentera båda spelarna samtidigt, som ett led i att sudda ut minnet av Neymar.

Cadena Ser uppger att Celta Vigo är ute efter Fenerbahçes ytterback Volkan Sen. Enligt radiokanalen är en av anledningar till detta nya spår, att förhandlingar med Sam Larsson gått i stå. Heerenveen uppges vilja ha åtta miljoner euro. Andra uppgifter gör gällande att Sporting Iuri Medeiros är ett alternativ.

 

FRANKRIKE

L’Equipe låter friidrotts-VM svepa in över förstasidan och skölja bort all fotboll. Men inne i tidningen påpekar L’Equipe att PSG fortsatt väntar på nödvändiga papper från Spanien för att Neymar ska kunna bli spelklar. De måste vara PSG tillhanda före midnatt på lördag för att den brasilianska världsrekordvärvningen ska kunna debutera mot Guingamp. Som ringar på vattnet efter den affären uppger tidningen, liksom spanska och tyska medier, att Barcelona är nära Ousmane Dembélé. Enligt L’Equipes uppgifter är Dortmunds prislapp satt till 120 miljoner euro, varav cirka 30 milj euro kommer att gå till Dembélés förra klubb Rennes (bonusar och vidareförsäljningsklausul). Dortmund köpte Dembélé för 15 milj euro från Rennes för drygt ett år sedan. Tidningen sätter vidare betyg på spelarna i Europeiska Supercupen. Casemiro och De Gea får högst, sju av tio. Lägst får Uniteds Lingard och…Lindelöf. Båda får blott tre av tio. Om svensken spår L’Equipe att ”Han kommer att få svårt att spela i Premier League när Bailly och Phil Jones är tillbaka: i går var han helt klart den svaga länken i United”.

Le Parisien tar Neymartemperaturen och konstaterar ”Vilken rockstjärna han är, denne Neymar!”. Tidningen räknar in DiCarpio, Jay-Z, Beyoncé, Justin Bieber, Kobe Bryant, Vin Diesel, Jamie Foxx, Usain Bolt, Lewis Hamilton, Drake, Puff Daddy, Stephen Curry och många fler stjärnor från nöjes- och sportvärlden i Neymars bekantskapskrets. Tidningen nämner också att 15 000 PSG-tröjor med Neymartröjor såldes bara under de två första dagarna i de två PSG-butikerna i Paris.

RMC Sport uppger att Kylian Mbappés entourage fortsätter att ha kontakt med tre klubbar: Paris SG, Real Madrid och Man City. Monacos prislappen sätts ånyo till 180 miljoner euro.

 

TYSKLAND

Sport Bild har Bayern Münchenbossen ”Rummenigge om transfergalenskapen”, och ”Vi kan inte, vi vill inte!”. Mer konkreta former på transfergalenskapen kommer med en annan rubrik, ”Barcelonarepresentanter på väg till Dortmund!”. Det är Barças vd Oscar Grau samt förhandlare Raul Sanllehi som uppges i Tyskland för att slutförhandla om Ousmane Dembélé. Det ligger också i linje med spanska uppgifter.

Kicker fyller på uppgifterna kring Dembélé. Enligt tidningens källor lär runt 120 miljoner övertyga Dortmund om att sälja sin franska stjärna. Det är samma siffra som även L’Equipe har (se ovan).

Hamburger Morgenpost ställer sig frågor kring Albin Ekdals ryggskada, ”Hur allvarligt skadad är han denna gång?”. Tidningen svarar delvis direkt på frågan med inledande meningen, ”Ingen vet hur länge han blir borta den här gången”. Klart sedan tidigare är att den svenska landslagsmittfältaren missar cupmatchen mot Osnabrück i helgen och att ligapremiären mot Augsburg helgen därpå är i fara. ”I HSV ökar oron. Han kan bli borta i veckor”, skriver Hamburger Morgenpost, och lägger till att Ekdal under sin tid i HSV nu varit skadad totalt 224 dagar. Sverige spelar VM-kval borta mot Bulgarien den 31 augusti och borta mot Vitryssland den 3 september.

Publicerad 2017-08-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto