Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Madrid och Barcelona förenas i sorgen

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Mirror låter Chelseas fortsatta huvudvärk prägla sportettan. ”Give me a break” och tränare Antonio Conte med handen för pannan, behöver ingen översättning eller förklaring. Tillägget är ”Conte nobbas på nytt av Costa OCH misslyckas med bud på 63 miljoner pund på Juve-stjärnan Sandro”. På tal om bud. ”Nu lägger City 22 miljoner pund för Evans (fotbollsvärlden har officiellt blivit galen)”, slår Mirror fast. Galna kroater fanns på Goodison, ”Split-fans ger bitter eftersmak på Evertons segerkväll” (2-0 mot Hajduk Split). De gästande fansen stökade rejält.

The Sun har också Chelseas bekymmer i fokus. Med ”Singing the blues” spelar en tidningen en vemodig ton på munspelet för Londonlaget. ”Chelsea riskerar att förlora 20 miljoner pund på Costa”. Atlético, dit anfallaren är fast besluten att återvända, har inga planer på att betala mer än 30 miljoner pund. Då blir Diego Costa kanske billigare än Jonny Evans. ”Exklusivt: Man City måste betala häpnadsväckande 35 miljoner pund för att locka Evans från West Brom”, hävdar The Sun.

Annons

The Guardian bjuder på en intervju med Eric Bailly, och Man United-stjärnan är generös nog att placera Victor Nilsson Lindlöf i samma mening som Pogba om att göra United till ett världslag igen. ”Laget har alltid varit på världsklassnivå, det har bara gått igenom en del svåra perioder. Men nu är det tid att visa Manchester Uniteds rätta värde. Det visar sig med hårt arbete och det är vad alla nya spelare ger – som Lukaku och Paul, och även Lindelöf. Med allt hårt arbete kommer vi att visa att vi på nytt är ett världslag”. Halleluja.

The Times har mer United, frågan är om just ”Nytt kontrakt för Shaw” är världsklass. Hur som helst planerar United enligt Times att förlänga kontraktet med den 22-årige vänsterbacken.

Daily Telegraph har bland sina sportsidor, ”Exklusivt: Tottenhams back Kevin Wimmer i samtal i förhandlingar om övergång till West Brom för 15 miljoner pund”. Enligt Telegraph vill inte West Brom se 24-åringen som ersättare till Evans utan helst ha båda två.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport leker fram ”Milan, macedonia di gol”. En dubbelbottnad rubrik, med anspelning på att Milan gjorde fruktsallad (=”macedonia”) av EL-kvalmotståndet (6-0 mot Shkendija), som är från just Makedonien. På förstasidan behandlas också Juventus mercato med ”Marotta handlar: ’Garay vore fantastiskt’. Max hör av sig till Sokratis”. Dortmunds grekiske back uppger att Juvetränaren varit i kontakt med honom. Gazzettans redaktion roar sig vidare med att titta in i spåkulan. Där hittar tidningen (lite överraskande) Napoli som serievinnare, Torino som överraskningslag, Douglas Costa som bästa köp samt Andra Conti som bästa unga spelare.

Corriere dello Sport har också ögonen på mästarnas köpplaner. ”Juventus formel 3”, placerar Spinazzola, Keita och Garay i första startled. De som ledde ”Milan show” i går kväll var enligt CdS Montolivo och André Silva. Båda spelarna får 7,5 i spelarbetyg. Bland alla små transferrykten nämns kort att Marko Mitrovic fortfarande är ett namn som kan bli aktuellt för Crotone. Den MFF-fostrade anfallaren har haft en brokig karriär som tagit honom till Chelsea, Brescia, FC Eindhoven, Randers och senast SönderjyskE.

Annons

Tuttosport ser som Corriere dello Sport ”Tre till för Juve”. Tidningen skriver att ”De vitsvarta nöjer sig inte med Douglas Costa, Szczesny, De Sciglio, Bernardeschi och Matuidi. Marotta: ’Varje lagdel behöver förstärkningar’. Förutom Keita, även en mittback och en mittfältare”.

Sky Sports Italia har fortsättning på Oscar Hiljemark. I går kunde Headlines berätta att Genoa enligt Corriere dello Sport tackat ja till Beneventos förslag om lån med köpoption på den svenska landslagsmittfältaren. Nu meddelar Sky Sports Gianluca di Marzio att Hiljemark nobbat Serie A-nykomlingen. Oh well.

 

SPANIEN

Marca känner terrorns iskall vind svepa in. ”I dag kan vi inte skriva om sport”, konstaterar tidningen på förstasidan efter de fasansfulla dåden i Barcelona i går, som uppges ha krävt minst 13 dödsoffer.

Annons

AS byter bort sin vanligtvis färgrika förstasida, och visar sorgen genom att vara svartvit. ”Smärta”, sammanfattar känslan.

Sport ägnar både första- och baksida åt dådet, samt kommer med uppmaningen ”Tillsammans är vi starka”. Bortanför alla starka känslor snurrar fotbollsvärlden vidare. Med ”Yerry Mina klar”, så uppger Sport att Barça försäkrat sig om en köpoption på nio miljoner euro för den 22-årige backen. Den colombianska landslagsmannen väntas till Spanien i januari. Det är ännu oklart om han då tar en plats i Valverdes trupp eller lånas ut.

Mundo Deportivo saknar fingertoppskänsla. Till skillnad från de andra tidningarna blandar MD lite tveksamt terrordåd och sport på förstasidan. Tidningen väljer att på tabloidmanér sätta rubriken ”Skräcken” och en intetsägande bild på poliser. Sedan lägger MD glatt till lite Barçanyheter kring den sorgprydda tidningsloggan.

Annons

El Confidiencial uppger att Real Madrids president ”Florentino Pérez vill ha utköpsklausuler på 500 miljoner euro för Asensio och Isco”, två av klubbens för närvarande hetaste spelare. Därmed skulle de hamna på samma nivå som Modric, Kroos och Ceballos. På den högsta nivån finns ”BBC”. Bale, Benzema och Cristiano Ronaldo har utköpsklausuler på en miljard euro.

 

FRANKRIKE

L’Equipe uppmärksammar de olika ödena för Monacos anfallare med ”Falcao är ur startblocken, Mbappé sitter fast”. Veteranen har redan gjort fyra mål, medan den PSG-aktuelle supertalangen nu inte bara är bänkad utan står utanför truppen. Monaco möter Metz i morgon. Då spelar också Nantes mot Troyes. L’Equipe noterar i förbigående att Alexander Kacaniklic inte kommer till spel. Svensken har en lårskada. Stor rubrik får däremot ”PSG har redan sparat in 60 miljoner euro”. Besparingarna beräknas på sålda och utlånade spelare, samt deras löner. Mer väntar. Aurier, Ben Arfa och Krychowiak är också spå väg ut. Di María har spelar både ligamatcherna från start men kan också vara på väg bort. Enligt L’Equipe övar Lionel Messi påtryckningar på Barças ledning att värva hans landsman i PSG.

Annons

Le 10 Sport lägger till ett annat namn så kan vara på väg att bort: Julian Draxler. Sajten påpekar att PSG:s klubbledning öppen för försäljning, och hänvisar till sina källor. Le 10 Sport har också en potentiell klubbadress i artikelrubriken, ”Exklusivt: Dortmund ute efter Draxler”. Den tyska klubben ska ha gjort tidiga förfrågningar. Även Inter påstås intresserad. I England har tidigare Arsenal nämnts.

 

TYSKLAND

Bild har ett hungrigt Wolfsburg på spelarjakt. Schalkes Naldo är aktuell som ersättare för långtidsskadade John Anthony Brooks. Dortmunds Neven Subotic är ett annat alternativ. Wolfsburg är också ute efter Bakary Jatta i Hamburg. 18-åringen, en flykting som anlände från Gambia 2015, skrev förra året treårskontrakt med HSV, och klubbens sportchef Jens Todt säger att någon försäljning inte är aktuell.

Annons

Hamburger Morgenpost fångar upp att tränare Markus Gisdol vid gårdagens presskonferens nämnde att Albin Ekdal inte bara är aktuell för spel efter sin ryggskada, utan också för själva startelvan. HSV möter Augsburg i morgondagens ligapremiär.

WAZ har reaktion från Dortmund på Barcelonas utspel om Ousmane Dembélés ankomst. Den katalanska klubbens general manager, Pep Segura, så i onsdags kväll till Rac1 att klubben är nära att värva Couthinho och Dembélé. Dortmunds sportchef Michael Zorc säger sig ”mycket överraskad” och att ”det finns inget nytt att tas ställning till”.

Kicker har pratat med Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke som är lika överraskad. ”Barcelona är inte en millimeter närmare att förverkliga Dembélé-övergången”,  säger Watzke, och vrider om kniven ytterligare, ”Den enda förklaringen är att Real Madrid gjorde Barcelona yra i Supercupen”.

Annons

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Nederländerna) har uppgiften att Tottenham och Ajax nu är överens om prislappen på Davinson Sánchez. Londonklubben köper den 21-årige backen för 35 miljoner euro plus tio miljoner euro i bonusar. ”Avtalet är på plats: 45 miljoner euro”, har tidningen som stor rubrik på sportettan, och klumpar sedan ihop affären med gårdagens EL-bakslag för Ajax (0-1 mot Rosenborg), och lägger till ”Sánchez till Spurs, men nu vill fler spelare lämna ArenA”.

Bold.dk (Danmark) noterar att ”Rinne kan få sin Ålborgdebut på fredag”, alltså i dag. Det svenska nyförvärvet från Gent finns med i truppen mot Horsens.

Publicerad 2017-08-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto