Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Franska oron: ”Sverige i bakhåll”

ENGLAND

The Guardian toppar med att ”Southgate är ’förolämpad’ av kritiken mot landslaget”. Det är påståenden om att landslaget saknar stolthet som fått förbundskaptenen att slå bakut.

Daily Telegraph förmedlar samma ämne med ”Southgate biter tillbaka”. En som också biter tillbaka är en klubb i östra London. ”West Ham-stämning efter Sportings kommentar om ¨parasiter’”. Sportings kommunikationschef Nuno Saraiva kallade David Sullivan för ”lögnare” och ”parasit”, sedan West Hams delägare sagt att klubben lagt ett bud på William Carvalho. En stämning väntar nu, skriver Telegraph.

The Sun använder en ikonisk poster från första världskriget, men har placerat in Southgate i bilden och förmedlar under putslustiga former budskap till fansen, ”Your country needs boo you”. Tidningen presenterar sedan paparazzibilder på Antonio Conte från hans minisemester. På bilderna från stranden syns Chelseatränaren läsa en bok: ”Football English: Soccer Vocabulary for Learners of English”. Kämpa, Antonio.

Daily Mirror är mest bisarr. ”Now you Gurner believe us” är en ordlek där ”gonna” alltså bytts ut mot verbet för att göra grimaser. Och det är just vad tidningen har på bild, en rad landslagsspelare in action med lustiga ansiktsuttryck. Journalistiken är…oklar. Tidningens nyhetsetta är inte bättre. Inte alls. Liksom i The Suns fall är den ägnad åt Wayne Rooneys privatliv, med fokus på hans fru Coleen. Hon har för övrigt också reagerat på bevakningen (tweet nedan).

BBC Radio 5 Live styr över kursen till fotboll igen. Till Arsenal igen. Till Ian Wright-sågningar igen. Den här gången har Arsenallegendaren Mesut Özil i skottgluggen. Tysken la efter förlusten mot Liverpool ut ett känsloladdat inlägg på Instagram. Det biter inte på Wright. ”Skriv på kontraktet, om du nu känner så starkt gentemot människor som kritiserar laget, för du är en viktig del av det”, sa Wright, ”Du skriver inte på och fortsätter gömma dig bakom det faktum att det är Sánchez folk diskuterar ’ska han lämna?’. Varför har du inte skrivit på ännu. Det är det jag skulle fråga dig. Om du känner så starkt, varför har du inte skrivit på ännu?”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport försöker vända deppigheten efter Spanienförlusten till framåtanda inför Israelmatchen. ”Det dåliga framträdandet i Madrid förtar inte det arbete som redan gjorts”. Tidningen vill se ett revanschlystet Italien i morgon, och lanserar slogan ”Till Ryssland i vredesmod”. Tidningen berättar på annan plats att Juves stjärna Paulo Dybala har brutit med sin agent Pier Paulo Triulsi. Ny agent är ”Paolos bror Gustavo, som bor i Barcelona: är det en antydan om framtiden?”, spekulerar tidningen i ingressen.

Corriere dello Sport använder operahuset La Scala som kuliss, för ”Milan tar sig ton” (ungefär). I en meningslös europeisk jämförelse skriver tidningen att ”Milan och Inter har så här långt vunnit allt: bästa staden i Europa”. Sedan följer mer relevant text. ”De sex segrarna i ligan och Europa League har gett de rödsvarta en nystart, målet är Champions League. De svartblå är pånyttfödda med Spaletti och vågar drömma igen”. Tidningen skriver också att Kostas Manolas, som var på väg bort från Roma i sommarfönstret, nu i stället är på väg att skriva på nytt kontrakt till 2021 eller 2022. Det som återstår är att komma överens om utköpsklausulen, som kommer att vara minst 30 miljoner euro, uppger CdS.

Tuttosport har en idé. Rubriken ”Iniesta, vill du göra som Pirlo?” kommer från påståendet att ”Juve frestar honom”. Tidningen påpekar att ”Det spanska esset har kontrakt med Barcelona som går ut 2018: de vitsvarta kant agera på liknande vis som klubben fick den italienska landslagshjälten till Turin”. Ovan kan man i en mindre rubrik läsa om stadens andra lag. ”Torino har aldrig varit så rik”, skriver Tuttosport, ”Klubbens värde har nått 300 miljoner euro.

Calciomeracat0 hade i helgen svaret på en fråga som kanske inte så många ställt: Varför blev inte Samuel Gustafson av? Svaret är i alla fall rubrikvänligt. ”Chelsea stoppade Gustafsons flytt”, om man hårdrar det. Som Pro Vercellis sportchef tidigare bekräftat var allt klart för lånet av svensken, när Torinos tränare Mihajlovic plötsligt kovände. Orsaken var att Chelseas plötsliga köp av Zappacosta, som fick Torino att kasta om Deadline Day-prioriteringar. Som en av flera dominoeffekter bad Mihajlovic att frysa Gustafsons utlåning.

 

SPANIEN

Marca låter läsarna njuta av segerns sötma från Italienslakten ännu en dag. ”Om man inte är vaksam så gör Spanien dig rejält illa”, är en citatrubrik från gästernas målvakt Gianluigi Buffon. Tidningen puffar för fler intervjuer med beröm mot spanskt håll. Den här gången från Eden Hazard till Real Madrid. Chelseaspelaren har flera gånger kopplats ihop med en flytt till Real, och Marca flörtar med temat genom citatrubriken ”Att tänka på fotboll är att tänka på Zidane” och uppföljningen ”För närvarande är det (Real Madrid) världens bästa lag”. Allt från belgarens mun. Tillbaka till VM-kvalet och till dess huvudperson. ”Ger sig för Isco”, skriver Marca, och menar att ”Spelaren fick världen att häpna” samt att ”På ett år har han gått från avbytare i Real Madrid till stjärna i klubb- och landslag”.

AS fortsätter på temat med ”Isco får beröm”, och utdrag ur tidningar som L’Equipe och Gazzetta dello Sport. Tidningen lyfter på förstasidan också in att David Villa är skadad och missar matchen mot Liechtenstein. Känns som landslaget har hyfsade chanser att kunna spela hem tre poäng ändå.

Mundo Deportivo måste bita sig i tungan. Tidningen har en stor intervju med Barças dyra nyförvärv Ousmane Dembélé i dag. Sport hade den redan i går. ”Jag vill vinna allt, ligan och Champions League”, är inte heller en citatrubrik som får en att stanna upp.

Sport har gått vidare till Dembélés position. ”Så här spelar Valverdes Barça”, är temat för dagen. Trion längst fram består av Suárez, Messi och Dembélé. Knappast någon överraskning. Sport skriver sedan att det är ett mer fysiskt Barça den här säsongen, samt att nya tränaren arbetar med fyra olika system (4-3-3, 3-5-2, 4-4-2 och 4-2-3-1). En annan rubrik är ”Konfidentiellt: Coutinho knäckt”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe varnar för att ”Hösten kommer att bli het” för det franska landslaget efter gårdagens VM-kvalmiss (0-0 mot Luxemburg). ”För att vara kvar som etta i gruppen måste man den 7 oktober vinna mot Bulgarien, som är fruktade på hemmaplan”. Tidningen delar ut snittbetyget 3,6 på det franska laget, med Kurzawa och Koscielny i botten med två av tio i betyg. Tre spelare i Luxemburg får åtta; målvakten Joubert, samt Philipps och Turpel. Tidningen menar vidare att ”Sverige ligger i bakhåll”. Det är rubriken på den svenska segern mot Vitryssland, som L’Equipe tycker var alltför enkel. Janne Anderssons Sverige behövde aldrig spela ut för fullt. Laget behövde bara visa prov på sin färdighet med långa bollar, genom några aktioner som verkade som tagna från svarta tavlan.

RMC pratar med en besviken Olivier Giroud. ”Vi stekte vår joker”, menar anfallaren, ”Nu måste vi vinna våra två avslutande matcher för att ta oss till VM”.

Canal+ har fler röster. Bland annat från en besviken förbundskapten Didier Deschamps som med svart humor (men utan leende) konstaterar att gruppen är öppen. ”Bulgarien slog Sverige. Jag tror det är enda gången jag varit glad efter en bulgarisk seger”, säger Deschamps, som spelade för Frankrike i den traumatiska 1-2-matchen mot Bulgarien 1993, då Frankrike missade VM. Antoine Griezmann berömmer Luxemburgs insats. ”Det var elva krigare framför mig. Det var vackert att se, det påminde lite om mitt klubblag”, sa Atléticostjärnan.

 

TYSKLAND

Bild undrar, ”Efter nazistskandalen i VM-kvalet: Kommer Tyskland at straffas med poängavdrag?”. Enligt tidningen var det huliganer från Dresden, Dortmund, Bochum och Frankfurt som låg bakom sieg-heilandet under matchen mot Tjeckien. Tidningen jämför med Kroatien som, mot bakgrund av att landet haft tidigare incidenter, drabbades av poängavdrag för att någon ritat in en svastika på planen. Även Tyskland har tidigare haft incidenter med nazistiska fans.

Kicker dröjer sig kvar vid transferfönstret. Talet ”4 430 000 000 euro” sätts mot svart bakgrund och slutsatsen ”Transfergalenskapen”. 4,43 miljarder euro är vad klubbarna i de fem stora ligorna spenderade på nya spelare. Frankfurts sportchef Fredi Bobic är krass. ”Man kan inte tänka moraliskt – gör man det kan kam spela i division tre eller fyra”, säger han. Bobic är inte särskilt häpen över de astronomiska summor som betalats i sommar. ”Varför spelar någon som vunnit en miljon vid roulettebordet vidare? För att han vil vinna två miljoner. Det är mänsklig girighet. Det är normalt”, menar Bobic.

 


ÖVRIGT

De Telegraaf (Nederländerna) skriver om ”Seger med bismak” (3-1 mot Bulgarien): det var Sveriges storseger som förtog lite av segerfirandet. Algemeen Dagblaad har en kommentar från Giorginio Wijnaldum. ”Det kändes fruktansvärt när jag hörde att Sverige vunnit stort i Vitryssland”, säger han, och funderar vidare, ”Det känns så kluvet. Man måste vara glad över att ha vunnit, men det andra resultatet gynnade oss inte”.

Tass (Ryssland) har pratat med Monacos ägaren Vadim Vasiljev som reder ut ryktena kring Lemar och flytten till England som inte blev av. ”Det var inte enkelt. Thomas vill till Arsenal och han vill till Liverpool, men vi tog ett gemensamt beslut att Lemar skulle stanna. Han är väldigt viktig för oss”, säger Vasiljev till Tass. Mycket talar för att Lemar i slutändan kommer att hamna i Arsenal. Wenger bekräftade i går att Londonklubben planerar nya försök. Kanske har Arsenal redan fått vissa löften? Vasiljev kommenterar även Kylian Mbappé-försäljningen. ”Jag tror det är den mest framgångsrika i världsfotbollens historia”, säger han lågmält.

Malta Today (Malta) påminner att man som Arsenalsupporter inte går trygga för påhopp någonstans dessa dagar. En 16-åring engelsman lovade att springa in på planen under Malta-England förra veckan om han fick 400 retweets på Twitter, och uppfyllde sedan upp sitt löfte. I helgen dömdes han till ett års portning från maltesiska sportanläggningar. Då domaren hörde att han var Arsenalsupporter slängde han ur sig, ”Ni kommer alltid nära men vinner aldrig någonting”.

TV2 (Norge) drar upp stor rubrik på att Martin Ödegaard ”Slår tillbaka mot Lars Lagerbäck”. Norges förbundskapten sa att Ödegaard inte platsade i a-landslaget, varpå 18-åringen själv svarar, ”Det vet jag inte vad han menar med. Då måste jag se sammansättningen, men det får stå för honom”. När TV2 frågar vad Ödegaard menar, svarar han, ”Det är inget jag har bråttom med, men jag känner att jag har något att bidra med där. Jag vet att min tid kommer, så jag tar det med ro”.

Publicerad 2017-09-04 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons