Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Thierry Henry: Zlatan ruckar inte på Lukaku

ENGLAND

Daily Telegraph plockar fram historieböckerna och ger kungen ny skepnad.Alexander den Store lägger inte längre antikens riken under sina fötter, utan använder dem i stället till att sänka Premier League-motståndare på löpande band. Med två mål erövrade Alexandre Lacazette ytterligare tre poäng till Arsenal (2-0 mot WBA). Telegraphs geografilektion går i stället till Frankrike via Spanien. För här kommer svar på tal kring El País påstående i går om att PSG-presidenten Al-Khelaïfis erbjudit Edinson Cavani garanterad målbonus på en miljon euro vare sig han uppfyllde den eller ej – om han lämnade över straffansvaret till Neymar (se Headlines i går). ”Uppgifterna avfärdas helt av högt placerade källor inom PSG”, skriver Telegraph.
laca

Daily Mail ger ordet till en missnöjd tränare. ”West Bromwich tränare Tony Pulis kallar Alexis Sánchez en fuskare och sågar domare Bobby Madley för att han inte gav hans lag en straff mot Arsenal”, lyder den långa webbrubriken. En annan tränare får också rubriker av fel orsaker. ”Avslöjar: Engelska damlandslagets förbundskapten Sampson sparkades efter att ha haft sex månader lång affär med spelare”. Det var under tiden han var tränare i Bristol Academy. Spelaren var 18 år då.

Metro uppmärksammar några rader från Sky Sports-experten Thierry Henry som inte ens tv-kanalen besvärar sig med att ha med på nätet: Zlatan ruckar inte på Lukaku när han kommer tillbaka. ”Lukaku talar för sig själv. Han är ledaren i laget nu – när Zlatan kommer tillbaka kan det bli fråga om viss rotation. Det är då som Zlatan kommer att få spela. Men Lukaku kommer att spela mer ofta”, menar Henry.

The Sun ger anledning att tro att Lukaku inte nöjer sig med att ta över Zlatans plats i startelvan. Han är på väg att göra det på träningsplanen också. ”Exklusivt: Lukaku stannar kvar efter träningar för att hjälpa Rashford och Martial med avsluten”. Watch out, Ibra. Mer Man United, fler anfallare. ”Exklusivt: Man United gör Chelsea sällskap i jakten på jättetalangen Pietro Pellegri”, 16-åringe succéspelaren i Genoa. Sportettan har dock inga av dessa nyheter, utan ”Lacky old Arsenal”, som är någon form av ordvits på målskytten Lacazette och klassiska Arsenalsången Good Old Arsenal.

The Times vidareförmedlar ett hårt budskap till Liverpools och Manchester Uniteds supportrar, ”Ryssland varnar fans: bete er eller åk i fängelse”. Det är basen för det ryska förbundets säkerhetsavdelning, Vladimir Markin, som kommer med den isande varningen: ”De som bryter mot lagen kommer ett får en lämpligt straff, sannolikt en lång vistelse i Ryssland, under förhållanden som våra gäster inte lär uppskatta”.

Yorkshire Evening Post har goda nyheter om Pontus Jansson. Mot Cardiff City i kväll är den svenske landslagsbacken tillbaka. En muskelskada satt stopp för spel mot Ipswich i helgen. ”Jag ville inte riskera något”, förklarar Leeds tränare Thomas Christiansen sitt beslut att inte plocka med Jansson i helgen. ”Han kunde ha varit med i truppen men jag valde att inte ha med honom”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser en ”Lång skugga över Montella”. Enligt tidningen råder ”Hög spänning i Milan” och Montella är under lupp. ”Tränaren har ledningens förtroende men matcherna mot Roma och Inter kan bli avgörande”. Som svar på vem som skulle ersätta framöver spår Gazzettan, ”Framtiden: Conte eller Ancelotti”.
italia

Corriere dello Sport drar på gårdagskvällens snackis, att Juvebossen Andrea Agnelli stängs av ett år. ”Halv rättvisa”, skriver CdS. Det fortsätter med ”Juve kommer att överklaga: Vårt resonemang delvis accepterat” och ”Även förbundets åklagare överklagar”. Rubriken ”Laddat Napoli” till kvällens CL-match mot Feyenoord, kommer också med ett tränarbudskap, ”Sarri: Vi kommer att vara aggressiva”.

Tuttosport beskriver domen mot Agnelli som ”En stor såpbubbla”. Tidningen tycker (förstås) att åklagarens argument ”slets sönder”, vilket bevisas av att han krävt 30 månaders fängelse, men att domen i slutända blev betydligt lägre än han yrkat. För att knyta ihop den italienska säcken: liksom Gazzettan hävdar Tuttosport att de nästkommande två matcherna kan bli avgörande för om Montella får bli kvar i Milan.

 

SPANIEN

Marca låter höra att Cristiano Ronaldo är ”Hungrig på mål” inför Real Madrids bortamatch mot Dortmund. CR7 har tolv mål på sina sex senaste CL-matcher, och sammanlagt 23 mot tyskt motstånd. En intervju med Cesc Fàbregas ger rubriken, ”De senaste åren har det inte funnit en bättre ren nummer 9 än Diego Costa”.

Diario AS är inne på liknande tema med ”Cristiano i sin salsa”, och omnämnande av de där 23 målen han gjort mot tyskt motståndare.
spanienas

Diario Sport hyllar Luis Suárez som ”Frisläppt”, det var målet mot Girona i hans hundrade match ett bevis för. Annars ägnar sig Sport åt sin favoritsyssla vid sidan av att hylla Barça: att såga rivaler. ”För Real Madrid väntar ett inferno” i Dortmund, skriver tidningen hoppfullt. Sedan gnuggar Sport händer åt påståendet, ”Neymar ha skapat en krutdurk i PSG”.

Cadena Ser vill inte vara sämre än andra mediekonkurrenter och har också sitt ”avslöjande” i Penaltygate. Liksom El País i går uppger Ser att PSG:s omklädningsrum är splittrat. Radiokanalen menar vidare att Cavani tycker att Neymar hanterat situationen illa de senaste veckorna. Men uruguayanen tror ändå på att de båda kan fungera ihop och vill inte lämna klubben. Ser är också en av oväntat få som plockat upp gårdagskvällens besked från Xabi Alonso på Instagram: Han blir tränare. ”Snart kommer ni att få veta mer”, kittlar 35-åringen med (se nedan). Xabi Alonso har ett förflutet i Real Sociedad, Liverpool, Real Madrid och senast Bayern München, där han slutade efter förra säsongen.

Moviestar-programmet El Día Después (”Dagen efter”) synar Lionel Messis kamp med Pablo Maffeo. Gironaspelaren hårdmarkerade Barçstarjärnan i helgens match. Enligt El Día Después kastade Messi ur sig ”Att spela sådär suger” till Maffeo.

FRANKRIKE

L’Equipe missar sällan en chans att förmedla bilden av en klubb i gungning. Efter att de senaste dagarna prytt förstasidor med PSG, Lille och Marseille, är det Monacos tur. ”På en klippa som skakar” kommer visserligen under vinjetten för dagens CL-match mot Porto, men handlar om klubbpresident Rybolovlevs trassligheter med rättvisan i Bouvieraffären. Tidningen summerar också ”Åtta dagar som skakade PSG”. Eller som L’Equipe mer poetiskt uttrycker det längre fram i tidningen, ”Hösten kom tidigt till PSG”. I den detaljerade redogörelsen kan man bland annat läsa att det var Hatem Ben Arfa, som klubben velat bli av med under en längre tid, som skadade Neymar på träningen. ”Utan avsikt”, skyndar tidningen att lägga till, innan konspirationsteorierna skenar. På annan plats uppger L’Equipe att Neymar är klar för spel mot Bayern München i morgon.

France Football har ett kollage av Zlatanbilder över förstasidan. Men de bildar bara bakgrund till PSG:s nuvarande fixstjärna och till rubriken ”Neymar – en anti-Ibra”. Inte i meningen att den brasilianske bolltrollaren avskyr svensken, men att det är ”två spelare av likvärdig status men i övrigt nästan varandras motsatser” i PSG. Tidningen jämför spel, ledarskap, attityd och öppenhet. Ett annat ämne som dyker upp på förstasidan är ”Därför är de italienska tränarna bäst”. En rad förklaringar med italiensk avsändare förmedlas. Nevio Scala, ex-tränare Parma och Dortmund: ”Vi italienare studerar fotboll intensivt, som forskare”. Renzo Ulivieri, ordförande i det italienska tränarnas fackförbund: ”I de utländska ligorna finns två eller taktiker som dominerar, men hos oss finns det tio”. I en intervju med Eden Hazard får Chelseastjärnan konstruera sin idealspelare. Den består av Andrés Iniesta (intelligens), John Terry (mentalitet), Cristiano Ronaldo och Luis Suárez (effektivitet), Karim Benzema (positionering) och…ahem…Christian Benteke (kraft).
framce football

Yahoo Sport fyller på ”Penaltygate” med uppgiften att ”Cavani var redo att puckla på Neymar efter slutsignalen”. Det ligger i linje med L’Equipes ursprungliga uppgifter. Enligt Yahoo Sports är det inte bara straffskyttet som blivit en kil mellan de två anfallsstjärnorna. Cavani är också irriterad på Neymars individualism. Sajten uppger också att Neymar nobbade ett fredsmöte i onsdags i förra veckan med tränare Unai Emery, sportchefen Antero Henrique och Cavani. I stället var brasilianaren i London med F1-föraren Lewis Hamilton och modellen Barbara Palvin.

 

TYSKLAND

Bild letar desperat efter lite konflikter inför Dortmund-Real Madrid. Eller vad sägs om ”Auba provocerar Ronaldo”. Hur då? Genom att posta en bild på Instagram med sig själv på taket på sin Lamborghini, som bär hans initial ”A” med blixt på motorhuven (se nedan). ”En skön provokation i riktning mot Realstjärnan som också gillar dyra och snabba bilar”, skriver Bild utan att skämmas. ”Zidane ville ha Weigl” rör sig närmare fotbollsplanen, men är ytterst svävande. Real Madridtränaren har visat intresse för Dortmundspelaren tidigare. ”Han (Weigl) förlängde till 2021 före jul – men Real har ögonen på honom…”. Jaha.

Kicker har med Christopher Nymans skadebesked i går, men på ett sätt som reser större frågetecken inför det stundande VM-kvalet. ”Christopher Nyman blir borta ’på obestämd tid’”, skriver tidningen, utan förklara citatet närmare, om det var tidningens eget antagande eller någon annans utlåtande.

View this post on Instagram

Starting the week like … 🚀 #playfree #A⚡

A post shared by Aubameyang (@aubameyang97) on

Publicerad 2017-09-26 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons