Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Piqué vägrade spela - Messi övertalade

ENGLAND

1.jpg Daily Mirror ringer i varningsklockor i nordvästra England. Medan närliggande Manchester dansar och ler, är det misär på Mersyeside. Eller ”Mersyslide”, som Mirror använder för att beskriva hur Liverpool och Everton glider utför. Två missnöjda tränare trängs under ”Jürgen Strop”, dels Klopp i Liverpool (1-1 mot Newcastle), som tycker laget får för lite utdelning ”Det är inte rättvist”, och dels Koeman i Everton (0-1 mot Burnley) – som menar att frågor om framtiden ”inte är i mina händer”.

The Sun har besked till holländaren. ”Evertontränaren Ronald Koeman nära att förlora jobbet efter hemmaförlust mot Burnley inför frustrerade fans”. Tidningen menar att ”Koeman kanske inte ens är kvar till Evertons nästa match, mot Brighton den 15 oktober”.

Daily Mail ger via krönikören Chris Sutton ett sådant beslut tummen upp. ”Det är dags att låta honom slipa lida mer”, menar den forne Blackburnstjärnan. På andra sidan Stanley Park är lidandet vardag sedan många år tillbaka, men Klopps era har fram till nu varit en humörhöjare. ”Vi är fortfarande med” i titelkampen, slår tysken också fast.

Metro har en annan tränare som likadant på situationen. ”Räkna inte bort oss”, är budskapet från Arsène Wenger, stärkt av ännu en seger (2-0 mot Brighton).

Daily Telegraph gör störst rubrik på Klopps förtvivlan över målmissar, men har också med en annan av Premier Leagues mest välbekanta ansikten, ”Antonio Conte säger att det var lättare att försvara en ligatitel i Italien eftersom rivalerna sålde sina bästa spelare”. Chelseatränaren ger ett exempel. ”Vi vann titeln med Juventus och jag förväntade mig en stark utmaning från Milan. Men i stället sålde de Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva till Paris SG, så de blev svagare. Det var inte enkelt andra gången, men det var enklare. Här (i Premier League), från förra säsongen till denna, så finns stora lag som nu är ännu större”.

BBC Sport låter Martin Olsson försöka sprida lugnande ord. Swansea vann ingen ligamatch i september och har bara fem poäng på sju matcher. ”Det är inte tid att drabbas av panik. Vi visade förra säsongen vad vi kan. Vi har nästan samma kaliber på spelarna”, säger svensken.

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport gör livet jobbigt för en översättare med ”Napoli va, Juve var”. Men kontenta är att Napoli sticker (”va”) i tabelltoppen, (3-0 mot Cagliari) medan Juventus påverkades av videodomare (”VAR”), i sitt poängtapp (2-2 mot Atalanta). ”Allegri: Med VAR på det här sättet kommer vi att ha matcher på fyra timmar i mars”. Juvetränaren var med andra ord inte nöjd med de många tillfällen domaren tog tekniken till hjälp. ”Om vi inte längre vill att fotbollen ska vara en sport, då är det bara att använda VAR vid varje incident. Men om vi når fram till mars och varje poäng är avgörande, då kan matcher vara tre till fyra timmar”, sa Allegri, som bara vill se användande av VAR vid ”objektiva” händelser, som mållinje, offside etc. Gazzettan har också en uppgift som berör Premier League, ”Everton är i kris och kontaktar Mazzarri”, senast i Watford. Marcus Rohdén blev utbytt efter 70 minuter i Crotones match (1-1 mot Spal), men med fina vitsord. ”Kom i vågor från kanten, och med bra rörelse, nu söker han utrymme i landslaget”, skriver Gazzettan. 6,5 får Rohdén i betyg.

Corriere dello Sport har en helt annan syn på Rohdéns insats och ger honom det lägsta betyget i Crotone, 5,5. Förstasidan går i himmelsblått. ”Napoliglädje”, skriver CdS i stora bokstäver. Tidningen kastar också blickar mot Milano. ”Nu har han bara derbyt på sig!”, är analysen av Montellas situation i Milan efter ännu en förlust (0-2 mot Roma). ”Det lilla flygplanet”, som tränare kallas, störtdyker och ”matchen mot Inter blir avgörande”.

Tuttosport beklagar sig över att ”Juve gör allt” i en händelserik match mot Atalanta. I stället sparar tidningen VAR-diskussionen till Toinos match (2-2 mot Hellas Verona). Rubriken ”sVARioni”, ungefär ”missar” (fast en svensk rubriksättare kanske använt sig av ”VAR fan!”). Liksom i Juventus falla tappade även Torino en 2-0-ledning, dessutom blev anfallsstjärnan Belotti skadad.

 

SPANIEN

3.jpg Marca delar ut domen efter en omskakande söndag, ”Ingen applåderar detta Barça”. Rubriken är dubbelbottnad. Den har inte bara att göra med läktarna som gapade tomma under matchen (3-0 mot Las Palmas). ”Barça försökte stoppa matchen för en olaglig folkomröstning, men backade efter besked om sanktioner. I slutändan spelades matchen inför tomma läktare”, skriver Madridtidningen. Här finns förstås också Gerard Piqués utspel, där han öppnade för att lämna landslaget i kölvattnet av händelserna i Katalonien och sina egna tidigare uttalanden till förmån för en självständighetsomröstning. ”Om de tycker att jag är ett problem, så kliver jag åt sidan”, sa han bland annat (se nedan). Real Madrids seger (2-0 mot Espanyol) då? Bara en notis. Men Marca påpekar att det var ”Första hemmasegern, efter två mål av Isco”. Ett sidospår under rubriken är ”98,5 procent av medlemmarna stödjer Florentino Pérez”.

Diario AS tonar ner politiken. ”Mycket Isco och lite Real”, skriver tidningen till jubelbilder med laget. I förbigående nämns ”ett Bernabéu fyllt med flaggor”. Det var de spanska flaggor som delades ut till publiken att hålla upp i tolfte minuten ”för att vi är den tolfte spelare och för att vi alla är Spanien”, som det stod i tillhörande foldrar. En aktion som i sig förstås var en politisk manifestation. AS har också en annan citatrad från Piqué, ”Det värsta som hänt på 50 år”.

Diario Sport har som väntat sin åsikt klar. ”Skamligt”, skriver tidningen i stora bokstäver om matchen på Camp Nou, och kopplar den med motsatsen, ”Och värdigt”, om Piqués uttalanden. Sport har inte ens med resultatet från matchen, utan skriver under huvudrubriken att ”Barça beslutade att spela inför tomma läktare, en match som aldrig borde ha spelats”.

Cadena Cope har rubriken ”Avslöjar: Piqué vägrade spela mot Las Palmas, och det var Messi som såg till att matchen spelades”. Enligt Cope representerade Piqué de inom Barças spelartrupp som ville stoppa matchen mot Las Palmas, och hade talat med Barças president Josep Maria Bartomeu. Det låg bakom Barcelonas första beslut om att inte spela. Men Messi, som hade en annan grupp spelare bakom sig, lyckades till slut övertala Piqué om spel.

Super Deporte önskar säkert att den vore svensk och kunde använda ”Zaza braza mandelmaza” som rubrik. Eller kanske inte. I alla fall gjorde den plötsligt pånyttfödde italienske strafftripparen mål igen för Valencia (3-2 mot Athletic). Super Deporte firar nu i stället med ”På tredje plats!”, vilket laget nu faktiskt är.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe ser äntligen ”Det stora steget framåt” för Marseille (4-2 mot Nice). Balotelli var inte nöjd i paus (se klipp nedan). Tidningen skriver på annat håll om ”Den stora oron för Franck Ribéry”, att han kommer att bli borta i flera månader på grund av sin knäskada, och att 34-åringens kontrakt med Bayern går ut i sommar. Men L’Equipe skriver också att ”Det vore inte förvånande om Uli Höness, Bayerns president, som ses som hans andra pappa, erbjuder fransmannen en kontraktsförlängning de närmaste dagarna, för att boosta hans moral”.

La Voix du Nord summerar läget efter läktarolyckan i Amiens med ”En undersökning och många frågor”. I första hand gäller det ansvarsfrågan och barriären som inte kunde stå emot trycket. De sista skadade Lillesupportrarna lämnade sjukhuset i går. Vad det gäller själva matchen är dess utgång fortfarande oklar. ”Nytt möte mellan Amiens och Lille mycket osäkert”, har tidningen som en annan rubrik, men påpekar att det finns tre scenarier. Antingen att matchen spelas om i sin helhet under normala omständigheter, att den spelas om inför tomma läktare eller att Lille tilldöms segern, eftersom Amiens inte kunde garantera säkerheten. Ett besked väntas senare i veckan.

 

TYSKLAND

5.jpg Bild kunde gjort jämförelsen att Bayern München inte pallar vad Östersund klarade av: att slå Hertha Berlin (2-2). Nu nöjer sig tidningen med ”Bayerns kris förvärras”. Bild ringar in tre saker: ytterligare ett poängtapp efter ledning, inget tydligt ledarskap från en tränare och Ribérys skada, en befarad korsbandsskada. ”Jag har väldigt ont. Det känns inte så bra. Yttre korsbandet är troligen påverkat. Vi får vänta på röntgenundersökning. Jag hoppas det inte är värre”, säger fransmannen till Bild. Tidningen konstaterar vidare att ”RB Leipzig vinner även utan Werner” (2-1 mot Köln). Anfallaren, som drabbades av cirkulationsproblem förra veckan, väntas missa även veckans landskamp. Emil Forsberg var lagkapten i gårdagens segermatch. ”Det var viktigt för vårt självförtroende att vinna i dag, ett bra sätt att inleda landslagsuppehållet”, sa svensken efteråt. Låt oss hoppas det.

Sport 1 ger ordet till Mats Hummels. Bayern München-backen har pekats ut som en av spelarna som revolterade mot Carlo Ancelotti. ”Det är inte okej att man utmålar mig som en kungamördare”, svarar Hummels, ”Självklart var en del spelare förvånade med matchen i Paris, både besvikna och arga, men det är klubben och inte spelarna som bestämmer”.

Kicker kommer också med en slagkraftig förstasida. Bayerns klubbemblem i en sprucken vägg till rubriken ”Jakten på mia san mia”, klubbens motto, ”vi är de vi är”…och det är inte förlorare. Kicker fortsätter, ”Problem hos mästarna: Efter tränarskiftet är Bayern också oroade över den grundläggande frågan”, eller identiteten. En som öppnar dörren för Bayern är Miroslav Klose. ”Alla skulle vilja tränar Bayern. Jag bor i München”, påpekar han, medan Kicker fyller i med att föreslå reserv- eller ungdomslag, ”Det spelar ingen roll, allt är intressant, min framtid är vid sidan av gräsplanen”. Klose har för avsikt att stanna med förbundet över VM och därefter inleda sin tränarbana.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Nederländerna) kanske har toppbetyg åt Sam Larsson? Ett praktmål och en läcker assist i sin ligadebut i Feyenoords startelva (4-0 mot AZ). Nja, sju av tio är ett riktigt fint betyg, men bara medel i Rotterdamlaget i går, där Steven Berghuis är i topp med 8,5.

South China Morning Post (Kina) ger exempel på att nyheter emellanåt fortfarande trots allt färdas långsamt. Redan i lördags hade tidningen en intervju med Freddie Fu, läkaren som opererade Zlatan Ibrahimovic. Medan The Sun i söndags morse ännu en gång hetsade om en snar comeback hade Fu redan manat till lugn, ”Som läkare vill jag förstås se en så försiktig comeback som möjligt, bara när han är helt och fullt redo”, sa Fu, och förutspår att det lär dröja, ”Jag är säker på att Manchester United inte behöver spelaren brådskande till någon viktig match i varken liga eller Champions League”. Under söndag eftermiddag började SCMP-intervjun dyka upp i engelsk press och balansera The Suns uppgifter.

Publicerad 2017-10-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons