Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

France Football: ”Epoken över för Ibra och Iniesta”

ENGLAND

The Independent döper James McClean till ”Drakdödaren”, efter att huggit ner den röda walesiska stoltheten med sitt segermål (1-0 till Irland). Medan McClean framgångsrikt slåss med drakar, letar skotska förbundskaptenen Gordon Strachan fortfarande efter jättekvinnor och –män att rädda den skotska fotbollsnationen. Han hånas i dag på flera håll. I The Independent nöjer sig med krönikan, ”Därför har Strachan fel om kvalificeringens genetik”.

englandDaily Mail skriver också om ”Drakdödare”, men har även utrymme för lite lejon, de tre engelska. Med ”Nu är Kane inte den enda Harry i kvarteret” hyllar tidningen landslagets nya gullegris Harry Wink. Liksom The Times i går använder Mail också ”Lille Iniesta” om honom. Tottenhamtränaren Pochettinos smeknamn på Harry Wink har definitivt satt sig. Charlie Musonda har i sin tur setts som ”Den nye Hazard”. Det gör knappast Chelsea i dag. Den belgiska talangen gick i natt till bitter attack på Instagram. ”Här offrar man allt…” bla, bla, bla, ”Och vad får man tillbaka? Bokstavligen ingenting”, beklagar sig Musonda. Och, nej, det är nog inte hans betyg i Fifa 18 det handlar om. Hans bror Lamisha svarade, ”Det verkar inte som de skulle förstå vad de hade ens om Ronaldo eller Messi fanns i akademin”. Daily Mail gör den rimliga tolkningen att det är ett utspel mot Chelsea. Charlie Musonda, som fått chansen i ett par a-lagsmatcher den här säsongen, plockade på morgonen bort inlägget.

ANNONS

Goal har fler dåliga nyheter för Chelsea. Ngolo Kanté missar inte bara helgens match, utan flera matcher till. Nyckelspelaren uppges efter undersökning bli borta två till tre veckor, vilket också innebär att fransmannen missar första mötet med Roma i Champions League (18 oktober), kanske även det andra (31 oktober).

The Sun fyller på rubrikmisären för mästarlaget i sydvästra London med ”Italien ute efter Conte”, som ersättare till ifrågasatte förbundskaptenen Giampiero Ventura efter VM.

Daily Mirror uppger sig ha svaret på varför José Mourinho satt där på läktaren och spanande på Österrike-Serbien i fredags. Det är Mijat Gacinovic, till vardags ytter i Eintracht Frankfurt, som portugisen är intresserad av.

Yorkshire Evening Post uppger sig i stället ha svaret på när Pontus Jansson är tillbaka i Leeds efter axelskadan. ”Han har inga allvarligare skada och väntas vara med och slåss om en plats i lördagens match, när Reading kommer på besök (lördag)”, skriver tidningen.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport konstaterar nöjt efter gårdagens seger (1-0 mot Albanien) att Italien är med i första seedningsgruppen inför playoff. Men samtidigt understryker tidningen att landslaget spelmässigt ”fortsätter att vara en besvikelse”. Spelarbetygen är därefter. Candreva, Bonucci och Gagliardini får högst med blott 6,5. Immobile får lägst, med fem. Som en notis inne i tidningen finns förresten att Adidas lämnar Milan som dräktsponsor efter 20 år. New Balance eller Under Armour väntas ta över nästa sommar.

ANNONS

Corriere dello Sport ser det som ”Uppdrag (nästan) slutfört” för Gli Azzurri.italien Det finns också citat från förbundskaptenen, ”Ventura: Jag trodde på det hela tiden”. Ett annat citat på förstasidan tillhör Emre Can. Enligt CdS uttrycker han ett, ”Jag i Juve, vilken ära”. Ett bud uppges redan ligga på bordet. Fler citat., ”Jag skulle inte byta Sarri mot Pep”, är Napolibossen De Laurentiis åsikt. Tidningen har också en stor rubrik inne i tidningen inför kvällens VM-kval och stundande playofflottning, ”Svensk rysare”.

Tuttosport välkomnar landslagets resultat med en utandning, ”Puh! Italien – ja!”. En krönika lägger till ”Vi måste ändra”. Dagens största rubrik är ”Allegrister mot Sarrister: Filosofi!”. Det är en uppföljning på gårdagens intervju med Juventustränaren, som hade stora rubriken ”Det är enklare att spela vackert än att vinna”. Det tolkades som en känga åt Napoli. I dag svarar De Laurentiis, ”Vi spelar vackert och är vinnare”. Men Tuttosport lägger hånfullt till ”Allegri: fyra ligatitlar, tre italienska cupen, två italienska supercupen. Sarri: Noll titlar”.

ANNONS

 

SPANIEN

Diario AS hälsar redan VM-klara Spaniens avslutande seger (1-0 mot Spanien) med orden ”Isco är chef”. Tidningen har också en notis om att ”Real Madrid dominerar Ballon d’Or-nomineringarna”.

Marca menar att ”Illarra är grädden på moset”. Det var Asier Illarramendi som avgjorde för Spanien. Matchen får bara en notis. Störst utrymme ges i stället åt ”Vi kan inte föreställa oss VM utaspanienn er”, med bilder på Modric (Kroatien), James (Colombia), Cristiano Ronaldo (Portugal), Messi (Argentina), Alexis Sanchez (Chile) och Gianluigi Buffon (Italien) – alla i riskzonen för VM-eliminering.

Diario Sport tar det längre. Och med bara en spelare i fokus, Lionel Messi. ”Fotbollen är skyldig dig ett VM”, tycke Sport. Argentina har natten till i morgon sin måste-match borta mot Ecuador och ”Messi är en hel nations enda hopp för att i en dramatisk duell kvalificera sig”.

Mundo Deportivo menar att det är ”Sista tangon” för Messi & Co. Förutom en bra rubrik har MD också en fiffig grafik på nätet, där man kan skriva in tecken på de avslutande matcherna i det sydamerikanska kvalet (1, X, 2) och direkt få upplösningen i tabellform. Men exakt resultat, med målskillnad, saknas.

ANNONS

 

FRANKRIKE

L’Equipe manar ”Till attack” inför Frankrikes match mot Vitryssland. Till skillnad från svenska medier som är helt fast i funderingar kring svensk playofflottning, ser L’Equipe ännu inte slaget om förstaplatsen som helt avgjort. Frankrike behöver sfrankrikelå Vitryssland för att Sverige inte ska ha chansen att slinka förbi. ”Biljettkontroll, tack”, skriver L’Equipe i en stor rubrik inne i tidningen, som vore tidningen någon slags konduktör på tåget till Ryssland. Man vill se Frankrike visa upp sitt färdbevis i kväll.

France Football är en orgie i Ballon d’Or. Listor med Ballon d’Or. Mbappé om Ballon d’Or. Sergio Ramos om Ballon d’Or. Det är till och med Zlatan Ibrahimovic och Ballon d’Or. Men nu som ett avslutat kapitel. Elva gånger sedan 2003 har svensken varit nominerad, men inte i år. Inte i framtiden heller, menar France Football. ”Ibra ser solen går ner”, och ”För Iniesta och Ibrahimovic är det utan tvekan slutet på en era”, skriver tidningen om de två spelarna som i så många åt funnits med.

ANNONS

Le 10 Sport har ”Exklusivt: Lille frestade av Ben Arfa”. Ett bud kan bli aktuellt i januari. PSG skulle jubla, men Ben Arfa har varit motvillig att lämna och Le 10 Sport bygger bara sin uppgift på att ”enligt våra källor cirkulerar hans namn för närvarande i den nordfranska klubbens ledning”.

 

TYSKLAND

Sport1 ger ordet till Jupp Heynckes, som i går höll sin första träning som interimtränare för Bayern München. ”Jag har en klar plan och vet hur den ska utföras”, var beskedet vid presskonferensen. Sport1 ringar sedan in vad som behöver göras: Förbättra stämningen, ta hand om den latinska spelargruppen, bygga upp fitness och slipa på taktiken.

Bild fäster i stället blicken vid Bayerns horisont. Under ”Rummenigge pratar Tuchel – ny tränare i sommar?”, håller Bayern-vd:n liv i spekulationer om den förre Dortmundtränaren som ersättare till Heynckes. ”Jag vill inte utesluta det”, svarar Rummenigge, ”Vi har inte valt bort Thomas Tuchel, men röstat för Jupp Heynckes”.

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Nederländerna) ser det som ”Omöjlig uppgift” för Nederländerna att tokslå Sverige, ett ”Landslagsuppdrag dömt att misslyckas”, som huvudrubriken lyder. Inne i tidningen finns ”Spela för äran” som en fet rubrik. Algemeen Dagblad har en mer fantasifull sportetta. ”Färgstark” är uppmaningen till det bleka landslaget, som också bildsätts med svartvit bild på Daley Blind, som kontrast till färgglad bild på framgångsrika Estavana Polman (handboll), Max Verstappen (F1) och Dafne Shippers (sjukamp). AD uppmanar landslaget att likt den trion ”kombinera klass och karaktär”.ovrigt

ANNONS

ESPN (USA) förmedlar en passning från USA:s förbundskapten Bruce Arena över Atlanten. Amerikanerna möter Trinidad & Tobago under svåra väderförhållanden, och Arena tog tillfället i akt att leverera citat. ”Jag hade önskat att någon av de där europeiska överdängarna till nationer kommit hit och fått känna på kvalet i CONCACAF (Nord- och Mellanamerika), och verkligen få smaka på det och förstå vad det handlar om”, sa Arena i natt, ”Det är väldigt utmanande, den starkaste överlever. Man skulle kunna göra en tv-serie på det här”.

King Fut (Egypten) rapporterar att landslagets kvalhjälte Mohamed Salah redan hedrats för sin insats i söndags kväll. Al-Gharbiyyas provinsguvernör Ahmed Deif har meddelat att den skola som den 25-årige Liverpoolspelaren fullgjorde sin skolgång i, döpts om efter honom. Salah svarade för båda målen, det sista på straff på tilläggstid, när Egypten slog Kongo-Brazzaville med 2-1 och kvalificerade sig till VM för första gången på 28 år.

Publicerad 2017-10-10 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto