Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Isak kan få chansen igen direkt

ENGLAND

The Guardian sammanfattar ligacupkvällen med ”Hammarslag: West Ham vänder och sänker Spurs” (3-2 mot Tottenham) och ”Rüdiger och Willian skickade Chelsea till kvartsfinal” (2-1 mot Everton).

Daily Mirror ser det som att West Hams tränare har spelarna att tacka för att han har ett kontor i östra London att gå till den här morgonen också. ”Hammers ser till så att Bilic får stanna”, skriver Mirror. Dagens största rubrik handlar om en annan tränare, vars spelare inte kunde, eller kanske inte ville, rädda honom: Ronald Koeman. ”Exklusivt: Jag visste att det var slut”, lyder citatrubriken. Den syftar främst på att Koeman förstod att Arsenalmatchen kunde bli avgörande. Men han anade oråd redan i somras. Först genom spelschemat, sedan med att man inte lyckades ersätta Lukaku med en annan stark anfallare. ”Jag hade Olivier Giroud i byggnaden. Han hade passat perfekt, men ändrade sig i sista ögonblick och bestämde sig för att bo kvar i London och stanna i Arsenal. Det var svårt att smälta. Var hittar man en bättre anfallare, säg mig det?”.

Daily Mail ger via Nikola Vlasic anledning att tro att Koeman ändå hade en på gång. Men att han på nytt fick nobben. Det framkommer när Vlasic för den kroatiska tidningen 24sata, som Mail hänvisar till, berättar om sitt tröjnummer 27. ”Jag ville ha nummer 8 men Ross Barkley har det, och klubben höll nummer 19 till Diego Costa”, säger Vlasic. Diego Costa, minsann. Mails sportetta är annars mest underhållande för bilden på ”Fyra brasilianare och en engelsman”, med tilläggen ”(De kunde inte ta bollen ifrån honom när England lärde Brasilien en läxa*) och ”*Jo, ni läste rätt”. Det handlar om U17-landslaget som nått VM-final (3-1 mot Brasilien).

Daily Telegraph ger West Ham-spelarnas firande störst bild. Men den fetaste rubriken får ”Kroenke: Jag stannar och det gör också Wenger”. Tidningen har en intervju med Arsenals omdiskuterade ägare. På frågan om han tänka sig att sälja klubben är svaret bestämt, ”Nej, absolut inte”. Samtidigt påpekar Kroenke att det är upplevelserna snarare än pengarna som gör att han håller fast vid klubben. ”Det finns så många enklare sätt att tjäna pengar, tro mig, mycket, mycket enklare sätt”. Kroenke påpekar också att Wenger är mer fokuserad än någonsin. En annan citatrubrik från intervjun är, ”Sanchez och Özil spelar riktigt bra och vi skulle verkligen vilja behålla dem”.telegraph

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport bidrar med en ordlek. ”Montella si tira su”, betyder ”Montella tar sig upp”, men får i stället avslutningen ”…suso”. Det är efter en av Milans målskyttar (Suso), tillika matchens lirare, i den för tränaren viktiga segern (4-1 mot Chievo Verona). Segrarna för mer högtflygande Napoli (3-2 mot Genoa) och Juventus (4-1 mot Spal) kommer med gemensamma rubriken ”Supermål”. Underrubrikerna: ”Magi av Mertens, Sarri tillbaka i topp” samt ”Vilken uppvisning av Bernardeschi-Dybala”. Efter matchen morrade Juventus tränare ändå, ”Allegri: Det här räcker inte mot Milan”, som väntar i nästa match. Inne i tidningen finns en artikel inför VM-playoffmatcherna, ”Ingen Balo mot Sverige”. Gazzettan uppger att Nice inte fått någon tillgänglighetsförfrågan från förbundet, vilket klubben enligt Fifareglerna skulle fått vid det här laget om anfallaren varit aktuell. Tidningen uppmärksammar också beskedet från förbundet om att 20 000 biljetter till Sverigematchen på San Siro såldes under de första timmarna när de släpptes i går, och att det väntas bli slutsålt (ca 80 000). Mer med svenskanknytning, betygen från gårdagens Serie A-matcher: Marcus Rohdén (Crotone) sex av tio, Filip Helander (Bologna) 5,5 och Emil Krafth (Bologna) fem.

Corriere dello Sport skriver om ”Marsianen Mertens”, efter sitt utomjordiskt vackra mål. Tidningen noterar också att ”Ljudupptagning försätter Lotito i trubbel”. Lazios president ska ha gjort bort sig i kölvattnet av antisemitskandalen fansen ställt till med. ”’Låt oss få den här charaden överstökad’, sa han utanför synagogan”.

Tuttosport spinner med Higuaín. ”Målmaskin”, och en pil till resultatet, 4-1. Tidningen påpekar nöjt att Juve gjort tio mål i de två senaste ligamatcherna och flest mål av alla Serie A-lag (31). Det andra laget i Turin får mindre muntra rubriker. ”Torino-Mihajlovic: Det är redan över”. Tuttosport frågar sig var president Cairo ska göra nu när man redan får omvärdera säsongen efter en svag ineldning.

Il Giornale har mer med Mihajlovic. En presskonferens i går gav anledning att tro att Torinos tränare inte är en flitig läsare av klassisk litteratur. När han fick frågan om Laziofansens Anne Frank-hån, svarade han, ”Jag känner inte till vad som hände, och vem är Anne Frank?”.

 

SPANIEN

Marca ger utrymme åt U17-landslaget. ”De får oss att dregla”, skriver tidningen sedan ungdomarna tagit sig till VM-final (3-1 mot Mali). Fler matcher, men nu spanska cupen. ”Atlético är med halvvägs” blir rubriken efter Madridlagets första möte (1-1 mot Elche). Marca noterar också att Real Madrid ställer upp med en b-uppställning mot Fuenlabrada i dag.marca

Diario AS har fokus på Real Madrids motståndare med ”Drömmarnas cup”. Men ett svensknamn dyker också upp i liten stil på förstasidan. ”Guidetti avgjorde på Ipúrua”, Eibars hemmaarena (2-1 till Celta Vigo).

La Voz de Galicia har en omröstning om bästa Celtaspelare i matchen. Tidigt på morgonen ledde Guidetti den omröstningen med 29 procent, före Andrew Hjulsager med 26 procent samt Emre Mor och Sergio Álvarez, båda 12 procent.

Diario Sport hävdar att Barcelona ”Köper två mittbackar”. Det uttrycks med ”Yerry Mina (Palmeiras) + Zagadou (Borussia)/Diakhaby (Lyon)/Koulibaly (Napoli)”. Vad gäller Mina skriver Sport att ”colombianen väntas till sommaren, men det är inte uteslutet att ansluter i januari om Vermaelen lämnar”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe drar stort på Hatem Ben Arfas situation i PSG under rubriken ”Sju månaders vanära”. Den tidigare Nicestjärnan är utfryst av klubben, och L’Equipe synar hans ”långa väg ner i helvetet”. Alexander Kacaniklic, ett närmast bortglömt namn i Nantes, fick chansen från start i cupen i går. Det slutade inte bra. Nantes förlorade mot ett division två-lag (1-3 mot Tours), och den svenske yttermittfältaren blev utbytt efter en timmes spel. Kanske hade tränare Claudio Ranieri också bland annat Kacaniklic i åtanke när han efter matchen tog upp spelarna som inte varit med i ligan, och sa att ”Jag lät en del spelare vara med som inte spelar annars, nu vet jag bättre vad jag ska göra”, innan han enligt L’Equipe ironiskt la till, ”Jag ska be dem om ursäkt”.lequipe

Nice-Matin drar upp en intervju med Mario Balotelli stort på nyhetsettan, ”Här räknar man med mig”. I den säger sig anfallaren bland annat hålla dörren öppen för det italienska landslaget. ”Om förbundskaptenen ringer mig, så är jag redo. Om han inte ringer mig, så hejar jag som alltid på landslaget ändå”. Om de rubriker han emellanåt skapat, säger han: ”Det som stör mig är kritik på det personliga planet, kritik mot mig som spelare påverkar mig inte”.

 

TYSKLAND

Bild summerar Bayerns cupavancemang (1-1, 5-4 e str mot RB Leipzig) med ”Vilket slag – mobilbråk, straffdrama, rött kort till Keita”. Emil Forsberg var i händelsernas centrum. Mobilbråket syftar på hur Leipzigs sportchef Ralf Rangnick sprang in på planen i halvtid och med mobiltelefonen ville visa domaren att Forsberg skulle haft en straff och inte frispark med sig, varvid Mats Hummels konfronterade Rangnick. Forsberg satte senare hemmalagets enda mål under ordinarie speltid, på just en straff. Och svensken får ett av de högsta spelarbetygen av Bild. Leipzigs målvakten Peter Gulasci får en förnämliga etta, det högsta betyget på skalan som sedan går ner till sex. Forsberg får, tillsammans Dayot Upamecano och Yussuf Poulsen, en tvåa. Ingen Bayernspelare får bättre än tre, och Kingsley Coman och Arturo Vidal bara fem.

Kicker har sin största rubrik i ”Jättedispyt i Leipzig”, vilket är mobiltjafset i halvtid. I veckans sista nummer skriver tidningen också att Köln planerar att värva André Schürrle från Dortmund under vinterfönstret. Om någon sedan letar anhängare för videodomare, vänd er inte till Bernd Leno. I en intervju med Kicker är Bayer Leverkusens målvakt starkt kritisk. Citatrubriken är ”Med videodomare går mycket förlorat”. Han säger att VAR ”i sin nuvarande form går mig på nerverna”, och ser dröjsmålet i besluten också i ett vidare perspektiv. ”Känslorna som är en stor del av fotbollen försvinner delvis, liksom flytet i spelet”, säger Leno.kicker

WAZ menar att ”Dortmundtalangen Isak kan få chansen igen på lördag”, som storstjärnan Aubameyangs ersättare. Då gäller det ligan och matchen mot Hannover. Aubameyang har en muskelskada och är osäker på spel.

Ruhr Nachrichten fyller på med ”Klartecken för Dahoud – oro för Aubameyang” som summering av gårdagens träning. För ”Auba” var en av de spelare som inte kunde medverka. RN gör samma analys som WAZ, ”Om Aubameyang inte kan spela så kan Isak, som gjorde ett mål och en målpass mot Magdeburg, få chansen igen”.

Fussballtransfers skriver att Douglas Costa kan återvända till Bayern München till sommaren. Juventus har bara en option att köpa, inte en fast klausul om köp i låneavtalet, och den italienska klubben uppges inte nöjd med mittfältaren.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) poängterar att VM-kvalplayoff inte bara handlar om nätrassel, ”DBU kan räkna med pengarassel” (ungefär). Tidningen skriver att en plats i VM i Ryssland är värd två miljoner US-dollar, plus ytterligare tio miljoner dollar även för de 16 lag som inte överlever gruppspelet. Därmed garanterar en VM-plats minst tolv miljoner dollar, motsvarande cirka 100 miljoner svenska kronor. Det gäller förstås också Sverige och SvFF.danske

Publicerad 2017-10-26 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons