Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Neville: ”Borde sparkas för Maticförsäljning”

ENGLAND

122.jpg Daily Mirror beskådar ”Romerska ruiner” i utspelade Chelsea (0-3 mot Roma). Gårdagskvällens andra engelska CL-insats gick däremot enligt planerna. Man United vann (2-0 mot Benfica), och Mirror lyfter fram en spelare med Halloweenflörtande rurbiken ”Matics bus är Uniteds godis”.

BBC Radio Five Live låter samtidigt experten Phil Neville slakta Chelsea…för just beslutet att sälja Matic. ”Vem det nu är var som tog beslutet att sälja Matic borde få sparken, för det är det sämsta beslut jag upplevt i Premier League”, dundrar Neville.

ANNONS

The Guardian tar Halloweentemat till Chelseas match med ”Skräckföreställning: Chelsea förödmjukat på Halloween”. Kanske finns en medveten röd tråd i skräckordvalet i andra fotbollsrubriker. ”Gör er redo att lida”, Guardiolas varning till sina spelare inför matchen mot Napoli, och ”Spurs hot är mer än Kane, säger Marcelo” inför Tottenhams match mot Real Madrid.

The Times återvänder till ”Chelseas romerska ruiner”. Tidningen tar också notis om tränare Contes hårda ord om sitt lag. ”Vi saknade allt i andra halvlek, Roma var det bättre laget på alla sätt och vis, vad det gäller motivation och hunger”, sa Conte.

The Sun kortar ”Hellrasier” till ”Elraiser”, efter Romas Chelseaförgörare El Shaarawy. Tidningen har också en citatrubrik inför Tottenham-Real Madrid, ”Jag skulle välja Kane framför Cristiano Ronaldo”. Det är Jan Vertongen som tycker till.

Daily Telegraph kastar nätet även  bortanför Champions League-spelet och fångar en Silly Season-uppgift. ”Barcelona utmanar Arsenal om Lemar nästa år”. Även Liverpool uppges intresserad.

ANNONS

 

ITALIEN

2.png La Gazzetta dello Sport ser CL-kvällen ur Halloweenperspektiv. Bus eller godis, blir Juve, som kom undan med oavgjort (1-1 mot Sporting) respektive Roma, som suger på söta segerkaramellen (3-0 mot Chelsea). Stephan El Shaarawy får kvällens finaste betyg, åtta av tio. CL-svenskarnas betyg: Mikael Lustig (Celtic) får en sexa, medan målskytten Pontus Wernbloom (CSKA) får högst betyg av alla startspelare i matchen (2-1 mot FC Basel), en sjua. Och så Jonas Eriksson, som dömde matchen på Olimpico i Rom. Han får godkända 6,5.

Corriere dello Sport har också gårdagens två italienska CL-matcher i blickfånget, men saknar Gazzettans finess. ”Ett lejon” skriver tidningen om Higuaín efter Juves match, och ”Magi” om Romas seger, med tillägget att laget ”bjöd Chelsea och Conte på en historisk lektion”. Tidningen är frikostig i betygssättningen. El Shaarawy, Perotti och tränare Di Francesco får alla nio av tio.

Tuttosport skakar på huvudet åt Juves insats i Lissabon, och tackar för att man har Higuaín, eller ”Guld-Pipita”, som bildar stor rubrik.

ANNONS

 

SPANIEN

3.jpg Marca slår dystert fast att ”Det krävs mer än ett mirakel” för Atlético att sig vidare från gruppen efter gårdagens senaste bakslag (1-1 mot Qarabag). ”Premiär för Real Madrid på Wembley med gruppledningen på spel”, skriver tidningen inför kvällens match mot Tottenham. Efter tunga förlusten mot Girona säger Real Madridbacken Marcelo att ”Vi måste förbättra oss, men samtidigt handlar det inte om att göra galna förändringar”.

Diario AS menar helt enkelt att ”Wembley förtjänar ett annat Real”. Tidningen har en hälsning från tränare Zidane, ”Jag tycker om när saker och ting blir svåra”. AS skriver också att Nacho ersätter skadade Varane i startelvan.

Mundo Deportivo får konstatera att det där avancemanget tidningen hoppats på för Barcelona i Aten inte blev av (0-0 mot Olympiakos). ”En poäng ifrån” blir nu en rubrik som vänder på bladet i almanackan och sätter fingret på matchen mot Juventus i Turin den 22 november. När MD bläddrar sig tillbaka till anteckningarna från gårdagens match, lägger tidningen till ”Den sämsta nyheten från en dålig match: Sergi Robertos skada, han blir borta en månad”.

ANNONS

Diario Sport konstaterar att det var ett Barça ”utan offensiva idéer som skapade få målchanser”. Högst spelarbetyg får Busquets och Messi, båda sju, och lägst får André Gomes med fem. Det gör det ganska enkelt att lista ut vilket betyg de övriga spelarna fick.

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe lutar sig tillbaka och njuter av ett ”Användbart och roligt” PSG (5-0 mot Anderlecht). Vänsterbacken och oväntade hattrickskytten Layvin Kurzawa får högst spelarbetyg, åtta av tio. På tal om spelarbetyg. Gårdagskvällens CL-svenskar: Pontus Wernbloom får en sexa (CSKA:s snitt: 5,2) och Mikael Lustig en fyra (Celtics snitt: 4,5). På förstasidan skriver L’Equipe också om ”Sista draget” för Monaco, som behöver klå Besiktas borta i kväll.

Les Inrockuptibles, ett franskt nöjesmagasin, drar stort på en intervju med Karim Benzema. ”Jag vill återvända till landslaget”, är citatet på förstasidan, som blir en hälsning och påminnelse till förbundskapten. Didier Deschamps, förlängde i går kontraktet men har sedan länge slängt igen dörren på anfallaren. Benzema har också en passning till engelska fotbollsprofilen Gary Lineker, som på Twitter skrivit att han inte tycker fransmannen är världsklass. ”Jag har svårt att acceptera kritiken från tidigare fotbollsspelare som blivit journalister, som sprider hat, som har upplevt samma svårigheter men inte känner någon solidaritet; jag tycker ärligt talat synd om dem”, svarar Benzema.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild har så kort redovisning av matchen i Glasgow som möjligt på förstasidan, ”Celtic-Bayern 1-2” mot en blå bakgrund under tidningsloggan. Det är allt. Mer finns i alla fall på sporten där Bild imponerat konstaterar att Bayern är klart för åttondelsfinal och att Heynckes nu har sex segrar på lika många matcher. Högst spelarbetyg får Sven Ulreich, Javi Martinez och Kingsley Coman, alla två av sex på skalan ett till sex är ett är högst. Bild spekulerar vidare i vem som kan bli ny tränare för Ludwig Augustinsson & Co i Werder Bremen, sedan Alexander Nouri fått gå. Tidningen nämner två namn, Lucien Favre eller Thomas Tuchel, och hänvisar till Deichstube.de som uppger att samtal pågår med de båda.

Sky Sport låter Niko Kovac, Eintracht Frankfurt framföra en teori kring interimtränaren Heynckes. ”Jag är inte säker på att Jupp kommer att lämna i sommar. Jag tro han kommer att lyckas igen, och jag kan föreställa mig att Uli Hoeness och Karl-Heinz Rummenigge då tänker ’Okej, kanske kan du göra det ett år till’”, sa Kovac i studion. Vare sig det blir nu i sommar eller nästkommande, så tror Kovac på att Bayern hittar en tränare på hemmaplan, ”Det kommer i slutändan att bli någon från Bundesliga, någon som kan Bayerns mentalitet”.

ANNONS

WAZ spekulerar kring Dortmunds startelva mot Apoel i kväll, och trillar bland annat över lagets svensknamn. ”Även Aubameyangs ersättare Alexander Isak kan användas”, menar tidningen. DW Sport noterar att Dortmundtränaren Peter Bosz på en direkt fråga om Alexander Isak får starta mot Apoel svarade svävande, ”Alla bra spelare har en chans att spela”.

 

ÖVRIGT

5.jpg Scottish Sun (Skottland) gör om Churchills bevingade ord till ”Blood, Net and Tears”, för Javi Martinez blodiga ögonbryn, insläppta mål och förlust som skickat Celtic ur Champions League (1-2 mot Bayern München). Mikael Lustig får fina sju av tio i spelarbetyg. BBC har också citat från svensken. ”Det var en bra insats. Vi förtjänade minst oavgjort”, menar Lustig.

A Bola (Portugal) summerar elegant Lissabonlagen frustrerande CL-kväll. För Sporting ”Så nära” (1-1 mot Juventus) och för Benfica ”Så fjärran” (0-2 mot Man United).

Ekstra Bladet (Danmark) kommer med beskedet ”Glöm det: Videodomare är inte på väg” till Superligan. ”Omkostnadsperspektivet har blivit en stor faktor. Inte bara det att teknologin är dyr investering, men det för också med sig stora kostnader i utbildning av domare som är dyrare än tekniken”, säger ligaföreningens chef, Claus Thomsen. Han pekar på Holland som exempel, där VAR använts i bara omkring 20 matcher den här säsongen men kostat förbundet motsvarande 20 miljoner kronor i utbildning. Därför är VAR aktuell i Danmark först när teknologin är förbi testfasen och man inte riskerar att slänga pengar på något som plockas, skriver tidningen. I Sverige har domarbasen Bosse Karlsson redan öppnat för införande av VAR 2019.

ANNONS
Publicerad 2017-11-01 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto