Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Buffon: ”Sveriges metodik skrämmer”

ENGLAND

Daily Mail sammanfattar alla avhopp till landskampsspelet med ”Englands fars”, och lägger till att förbundskapten ”Southgates lag är i en enda röra sedan sex stjärnor tackat nej”. Att Man City, Liverpool och Tottenham nu håller spelare från landslaget får, enligt Daily Mail, Mourinho att gnissla tänder, och även att oroas över att Marcus Rashford kommer att tvingas spela två träningsmatcher från start.

Daily Express vill få läsare att tro att det är fler som rycker i Mourinhos spelare. Tidningen har den ”exklusiva” uppgifter att Real Madrid är ute efter Juan Mata, därav rubriken ”Juan for the road”.

The Sun spinner vidare på Uniteds transfertråd med ”I want Mour”. En ordlek kring portugisens önskan om fler spelare, men också att det råder ett ”Dödläge med United om stålar”. Enligt The Sun behöver Mourinho sälja spelare innan han köpa i januarifönstret. ”Exklusivt: Özils nummer 10-krav” känns inte så exklusivt. Uppgiften att tysken suktar efter Jack Wilsheres tröjnummer har dykt upp förut. Men enligt The Sun är det nu också en del av kravlistan om Özil ska tänka sig att skriva nytt kontrakt med Londonklubben. To be continued.

The Times för tillbaka strålkastarljusen till Englands landskamper, och mer specifikt matchen mot Tyskland. ”Exklusivt: Videodomare för första gången på Wembley”, och för första gångenengland i en större match i England.

Daily Mirror gör en lättsamt hållen rubrik på avhoppen till engelska landslaget, ”Ska du till Wembley? Ta med dig fotbollsskorna”. Lika lättsamt är det inte kring Bilic. ”West Ham-stjärnor hugger in i tidigare tränaren” följd av den stora huvudrubriken ”För vek”. Mirror skyndar sedan att trycka dit ”exklusivt”-stämpeln, och skriver ”Bilic ringde SPELARNA för att få veta vad han gjort för fel…och de höll inte igen vad det gällde disciplin, böter och hans slappt hållna träningar”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport kör för femtioelfte dagen i rad på en 3-5-2-uppställning för Italien mot Sverige. Den här gången till rubriken ”Fritt fram för Zaza, frågetecken för Insigne”. Och så tar tidningen fram de klassiska procentsatserna, nu för att mäta chanserna på en startplats i anfallet. ”Immobile 100 procent, Zaza 50, Eder 30, Belotti 10, Insigne 10”. Med andra ord Immobile och…någon annan. Tidningen håller också fast vid att ett 3-4-1-2 är alternativ. Gazzettan har också samlat citat. Veteranmålvakten Buffon: ”Med Sverige skrämmer deras metodiska sätt. De gör jämnt på likadant vis, men de gör det bra”, säger han, och kan sedan inte låta bli att ta till ett i Italien lika populärt grepp som procentsatser: spelarbetyg. ”Med den här truppen, om vi spelar på nivå 6 (av tio) så förlorar vi, om vi spelar 6,5 blir det oavgjort, men når vi sju så vinner vi. Därför är det viktigt att vi gör en bra match även individuellt”, menar Buffon. Alessandro Florenzi hittar en anledning till att Sverige inte skrämmer. ”Vi ska spela så bra vi kan och den här gången har det inte Ibrahimovic. Utan honom är de mindre skrämmande, han är en av världens bästa”, säger Florenzi.

Corriere dello Sport har en intervju med Roberto Mancini, som är svävangazzettande om farorna med Sverige. ”De (Sverige) har förlorat mycket med Ibras farväl, men vissa farliga element består”. Jaha. Men det är med andra citat tidningen säljer in Manciniintervjun på förstasidan. ”Slå Sverige och kom till Ryssland, sedan väntar en stor framtid er med topptalanger”, är en summering av Zenittränarens ord. Innan VM-slutspel är det årsskifte. Och innan årsskifte så blir det några hårda paket. ”Vilka matcher i jul!”, myser CdS, och ser fram emot Juventus-Roma klockan 20.45 den 23 december, troligen Milan-Inter i cupen den 27:e och Inter-Lazio den 30:e.

Tuttosport drar på ett udda ämne, en Juventuströja. ”385 000 euro på sex dagar för 120-årsjubileumströjan”, som såldes i begränsad upplaga. Den sparsmakade tröjan, med bara ränderna och tre stjärnor, kostade 189 euro, motsvarande cirka 1 750 kronor, och säljs nu enligt Tuttosport för 500 euro på nätet.

 

SPANIEN

Diario AS uppmärksammar en för detta Real Madrid-spelare. ”Casillas får Golden Foot”, eller Guldfoten. Det är dagens största rubrik. Priset går till spelare över 29 år, som utmärkt sig både som spelare och personlighet. Förra året fick också en målvakt priset, Gianluigi Buffon. Bland tidigare vinnare märks Zlatan Ibrahimovic. Ett fotavtryck, eller som i Casillas fall, handavtryck, tar plats på Monte Carlos strandpromenad.

Marca låter Zidane utlova att ”Vi ska träna skott”. Real Madrid-tränaren ”avslöjar att han kommer att dra nytta av landslagsuppehållet för att träna skärpa med sin tridente. Fransmannen vill få självförtroendet tillbspanienaka hos Cristiano, Bale och Benzema”.

Diario Sport har en annan målskytt som drabbats av måltorka på sin förstasida, Luis Suárez. ”När en väl sitter, kommer mycket mer”, säger Suárez, som bara har tre mål på kontot den här säsongen. Bland övriga citat på förstasidan finns ”Med tanke på vänskapen med Neymar, så var det smärtsamt att se honom lämna”. Just Neymar dyker upp igen. ”Exklusivt: Neymar strök sig själv mot Angers och sa att han var skadad”. Sport påpekar att han två dagar efter Ligue 1-matchen tränade för fullt med Brasiliens landslag, och hävdar att ”PSG-stjärnan har tröttnat på att möta anonyma motståndare och har beslutat sig för att spela Ligue 1 à la carte”. Sport är bestämd på denna punkt. ”Ligue 1 motiverar inte längre Neymar, och för första gången i karriären har han tagit beslutet att spela när och hur han vill”. Enligt Sport vantrivs Neymar med PSG:s konkurrenssituation. ”Han har blivit negativt överraskad av den låga kvaliteten på det inhemska motståndet, och de små arenorna. Därför beslutade han sig för att vila och hoppa över matchen i Angers, innan åtagandena med Brasiliens landslag”, skriver Sport, och menar att bara Champions League på allvar intresserar Neymar i PSG-tröjan. Källhänvisningar saknas och Sport är förstås en Barça-trogen tidning. Mer om Neymar och Emery nedan, under ”L’Equipe”.

Mundo Deportivo har också snackat med Luis Suárez. Budskapet ”Coutinho skulle betyda mycket för oss” skickas med riktning Liverpool.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser ”En spricka mellan dem”, PSG-tränaren Emery och superstjärnan Neymar. Temat är knappast nytt. L’Equipe skriver att ”Neymar stödjer Emery allt mindre. Han döljer det egentligen inte heller längre”. Tidningen uppmärksammar att brasilianaren allt oftare högljutt ropar på Emery under träning om tränare inte dömer till fördel för honom efter att han blivit tacklad. Så mycket mer nytt än vad som redan ståfrankrikett i Le Parisien, har L’Equipe inte att komma med. Tidningen skriver också att Neymar och Emery får hitta ett sätta att stå ut med varandra säsongen ut. Några förändringar innan dess är inte aktuella.

Le Parisien har det lokala perspektivet ”Arenornas gudar är i Paris”. För både Nya Zeelands klassiska rugbylandslag All Blacks och Brasilien fotbollslandslag hänger för närvarande i den franska huvudstaden. Tidningen följer också upp RMC:s uppgifter i går om att PSG för att tillmötesgå FFP-kraven behöver dra in 80 miljoner euro. Le Parisien preciserar uppgifterna med att PSG hoppas få in 50 miljoner euro på spelarförsäljningar. RMC nämnde Lucas och Di Maria som två spelare som väntas säljas, men Le Parisien menar att det handlar om Lucas och Pastore. Di Maria, menar Le Parisien, är fortfarande för viktig för klubben för att sälja redan i vinter.

 

TYSKLAND

Sport Bild utlovar ”Sanningen om Auba och Bosz”, och lägger till ”Sport Bild analyserar Dortmundkrisen”. Tidningen ger bland annat tre skäl till varför tränarens position inte är hotad. Det påverkar inte av transfers, det skulle placera ledningen i dålig dager och Tuchelbeslutet skulle träffa dem som en boomerang, samt ledning och spelare tror fortfarande på Boszs spelsystem. I veckans nummer finns även en intervju med Ilkay Gündogan under rubriken ”Därför är Premier League mer attraktiv än Bundesliga”. Manchester Cityspetysklandlaren säger att ”Premier League är på uppgång, det är Europas toppliga. Jag tycker ärligt talat att Premier League är mer attraktiv än Bundesliga på flera plan. Mästerskapet är ännu mer spännande här. Det händer mer i straffområdet och det är fler målchanser”. Det, menar Gündogan, har också en inverkan på transfermarknaden. ”Om till exempel jag som spelare har möjligheten att lira för ett mittenlag i Premier League eller Bundesliga, så blir svaret vanligen Premier League. Dessutom tjänar man vanligen mer i de flesta engelska klubbar”. Sistnämnda är kanske en inte helt oviktig faktor.

Bild menar att det var Bayern Münchens nya sportchef Hasan Salihamidzic som, med president Hoeness goda minne, drev igenom att lagläkaren Volker Braun häromdagen fick sparken. Orsaken var alltför många feldiagnoser, spelare som blivit borta längre än nödvändigt. Enligt Bild var droppen fallen med Jerome Boateng och David Alaba, som Brown bedömde ha muskelproblem som krävde vila. Bayerns ex-läkare Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt undersökte också de båda och såg inga anledning till det. Salihamidzic ska då ha skällt ut Braun. Bild skriver att tränare Jupp Heynckes inte hade några invändningar mot Braun.

 

ÖVRIGT

Olé (Argentina) rapporterar att Vélez Sarsfields tränare Omar De Felippe lämnat sin post. Droppen som fick bägaren att rinna över? En supporter spottade på honom. ”Jag lämnar på grund av vad som hände på planen. En supporter spottade på mig. Jag kan inte tolerera att en idiot spottar på mig. Mitt beslut är oåterkalleligt”, sa De Felippe på en presskonferens efter förlustmatchen mot Unión Santa Fe. Vélez Sarsfield ligger efter åtta omgångar på 18 plats av 28 i den högsta ligan.

Publicerad 2017-11-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons