Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"48 timmar kvar att bryta dödläget"

DUvTIC9WsAAPNab.jpgENGLAND

The Guardian synar transfermarknaden med säkra kort. ”På ingång: Laporte och Aubameyang sätter fart på köpfest”. Den förstnämnde är klar för Man City, den senare är snart klar för Arsenal. Men det är här det börjar bli komplicerat.

The Sun gör om Alex Fergusons bevingade ord till ”Squeaky Bam Time”. För ”Pierre får Arsenal att svettas”. Tidningen har redan blivit ”Pierre” med Aubameyang. Dortmund vill hur som helst ha klart med ersättare innan klubben släpper anfallaren till Londonklubben.

Daily Mail har lösningen i att ”Giroud är på väg till Chelsea!”. Det innebär i sin tur att övergångskarusellen kan snurra på med att Chelsea släpper Michy Batshuayi till Dortmund. Men Kicker har färskare uppgifter (se under ”Tyskland” nedan). På annan plats skriver tidningen att ”Zlatan kan ha spelat sin sista match för Manchester United”. Det anspelar på gårdagens LA Galaxy-rykten och José Mourinhos medgivande att han inte tänker stå i vägen om svensken lämnar. MLS-fönstret öppnar den 7 februari. Mail lägger angående Zlatans knäskada i förbigående till att ”Mourinho hade privat sina betänkligheter kring att anfallaren påskyndade sin comeback, som kom som inhoppare mot Newcastle (18 november), och hade inte räknat med honom förrän i januari”. Bakslag gjorde sedan att Zlatan på nytt tvingas rehabträna i stället för spela. På Mails sportetta finns förutom Giroud även ”Sturridge i randig tröja…men INTE Newcastles”. Det blev till slut ett lån till WBA.

ANNONS

Daily Star läser alla uppgifter om Giroud och tänker, ”Håll min öl”. Tidningen slänger sedan fram ”Exklusivt: Arsenal erbjuds Chelseas stjärna David Luiz som del i chockbyte för Olivier Giroud”. Daily Star påstod redan i december att Arsène Wenger var sugen på David Luiz, och hävdar nu att Chelsea sockrar sina försök att få Arsenal att släppa Giroud med lite brasiliansk sötma.

Daily Telegraph kan tyckas sätta en foliehatt på Liverpools tränare med ”Klopp: Tv kortade cupmatchen efter VAR”. Bakom den något yxiga rubriken döljer sig påståendet att användandet av assisterande videodomare försinkade Liverpools förlustmatch (2-3 mot WBA) rejält. Det gjorde i sin tur att det inte lades till tillräckligt med tid för att BT Sport skulle kunna hålla sin tv-tablå, hävdar Klopp. ”Vad jag hört skulle tilläggstiden i första halvlek ha varit tio minuter. Den var bara fyra minuter”, säger han, ”Det är självfallet inte rimligt att hugga i matchtid på grund av det är något annat som ska visas. Jag vet inte vad som skulle sändas efteråt, kanske nyheter”. Den största bilden på sportettan är på Phil Neville, som nu installerats som förbundskapten för damlandslaget. ”Tweeten om ’spöat’ handlade om ’bordtennis’”, lyder rubriken. Den handlar om en av Nevilles uppmärksammade tweets, att han ”just spöat min fru”, som han skrev på Twitter 2011. ”Våld i nära relationer är ett allvarligt ämne. Isolerat ser det illa ut. Det handlade inte om våld i nära relationer, det handlande om en tävling i bordtennis mellan mig och min fru, men jag har inget bevis för det, det var därför jag valde att inte kommentera det. Men orden var riktigt illa valda så jag ber om ursäkt”, säger Neville.

ANNONS


ITALIENDUvxD6lWAAEJLaf.jpg

La Gazzetta dello Sport skildrar svängningarna i Milano. ”Milanförtroende” och ”Interångest” spelar mot varandra i rubrikerna. Den första handlar om att ”Under Gattusos ledning har Milan gnagt tillbaka sex poäng på Spalletti” och hans Inter. Det är inte bara resultaten som är anledning till Inters ångest. Mauro Icardis kryptiska Instagram-inlägg med texten ”Att växa upp innebär att kunna säga farväl” har gjort att ”fansen darrar”, som Gazzettan skriver inne i tidningen. Stjärnan har tidigare ryktats aktuell för Real Madrid. Mer oro står att finna i att värvningen av Javier Pastore från PSG ännu inte gått att lösa. ”För närvarande finns inte förutsättningar”, säger också Inters sportchef Piero Ausilio. Några större mercatorubriker skapar inte Emil Krafth, men hans namn förkommer för andra dagen i rad i förbigående. I går uppgav Gazzettan att Hellas Verona är intresserade av svensken, i dag lägger tidningen till Crotone, där Marcus Rhodén spelar.

ANNONS

Corriere dello Sport ser ”Gåtan Icardi” efter Instagraminlägget, och menar att ”Real Madrid hägrar, Inter darrar”.

Tuttosport låter Gianluca Buffon upprepa sitt budskap, ”Jag vill fortsätta spela”. Den nyblivne 40-åringen öppnar också för mer än en säsong. ”Jag känner mig bra, jag kan även fortsätta två säsonger till”, säger Buffon.

Il Secolo XIX har citat från återvändaren Oscar Hiljemark. Tränare Ballardini, som svensken hade i Palermo, spelade en avgörande roll för Hiljemark, som längtade tillbaka. ”Jag pratade med honom (Ballardini) och han sa att han ville ha mig här på nytt. För mig passade det utmärkt för jag ville tillbaka till Serie A och Genoa”, säger Hiljemark, som också har siktet inställt på en VM-sommar med svenska landslaget. ”Jag spelade många kvalmatcher och det är definitivt mitt mål att vara med där. Men just nu fokuserar jag på Genoa”.

ANNONS

View this post on Instagram

Chau Chau 👋🤔

A post shared by Μαυʀɸ Iϲαʀδι (@mauroicardi) on

 

DUvueGlXUAEjgvV.jpgSPANIEN

Marca-läsare lär titta med avsmak på tidningens förstasida. Jublande PSG-spelare och citatrubrik från lagets tränare Unai Emery, ”PSG kommer att vinna Champions League”. Men det är mer en profetia från spanjoren och har också det lilla tillägget, ”Och jag hoppas det blir med mig”. Emery anser oavsett att laget är bättre förberett än förra året. Det är 15 dagar kvar till första åttondelsfinalen mot Real Madrid.

AS är mer fokuserad på det egna laget. ”Miniförsäsong”, så ser tidningen på Reals uppladdning inför mötet med PSG. ”Zidane har en ’Plan PSG’”, som tidningen uttrycker det. Real har inga vardagsmatcher veckorna fram till mötet, något ”Zizou” vill utnyttja till att preparera spelarna till att vara i bästa möjliga fysiska skick till PSG-matcherna.

ANNONS

Cadena Cope uppger att ”Íñigo Martínez säger ’ja’ till Athletic”. Real Sociedad-backen ses som ersättare till Aymeric Laporte, som sålts till Manchester City, och Athletic betalar Martínez utköpsklausul på 32 miljoner euro.

Sport utbrister i ”Mer Piqué än någonsin”, sedan Barças lagkapten förlängt kontraktet i går. Tidningen framhäver citatet, ”Det var Barcelona eller att lägga av. Det enda som motiverar mig att spela är i den här tröjan”. Barcelona bekräftade sent i går kväll tidningens uppgift om att Gerard Deulofeu spelar i Watford resten av säsongen. Enligt Sport innehåller låneavtalet ingen köpoption och Barça får en miljon euro i ersättning.

 

FRANKRIKEDUtu1OvVoAAtPnW.jpg

L’Equipe konstaterar att det är ”48 timmar kvar att bryta dödläge” innan vinterfönstret bommar igen. På bild finns Olivier Giroud och Javier Pastore. Enligt tidningen är Arsenalanfallaren redan överens med Chelsea, men det pågår ett pokerspel mellan Arsenal och Chelsea. För Pastore är problemet fortfarande att PSG vill sälja och Inter låna. En lösning kan, enligt L’Equipe, vara ett lån med obligatorisk köpoption på 25 milj euro efter säsongen. Tidningen skriver vidare att Lucas Moura sannolikt blir helt klar för Tottenham i dag. För brasilianaren får PSG 26-28 miljoner euro. Kurioa: enligt L’Equipe erbjöds Rennes Fernando Torres, som också var okej med klubbytet. Men Ligue 1-klubben nobbade i slutändan och valde i stället Diafra Sakho.

ANNONS

RMC Sport pratar med Monacos vicepresident Vadim Vasiljev. Han håller fast vid att Thomas Lemar, som varit i bland annat Liverpools och Arsenals sökljus inte lämnar klubben under vinterfönstret. ”Så du kan till 100 procent garantera att Lemar stannar i Monaco till säsongens slut?”, undrar radiokanalen. ”Ja”, blir det korta svaret. Kylian Mbappés jättetransfer och intresset från Real Madrid dyker upp på bordet igen. På frågan om Real var beredd att betala lika mycket som PSG svarar Vasiljev, ”Ja, andra klubbar inklusive Real var beredda att lägga lika mycket”. Monaco sålde Mbappé för 180 miljoner euro.

France Football uppmärksammar ”Thauvin, vilka framsteg!”. Marseillebacken har en succésäsong bakom sig. En intervju med Napolis Lorenzo Insigne avslöjas en italiensk kärleksaffär om än på planen, ”Jag är kär i Marco (Verratti)! Han är bäst i världen på sin position, och det säger jag inte för att vi spelat ihop”. De båda har ett förflutet i Pescara.

ANNONS

 

TYSKLAND

Kicker uppgav strax före midnatt att ”Dortmund är tillbaka i rejset om Giroud”. Tidigare har Giroud uppgetts vilja stanna i London och välja Chelsea. Men enligt Kicker föredrar Antonio Conte Fernando Llorente från Tottenham, vilket öppnar upp möjligheter för Dortmund igen. Det står nu mellan Giroud och Michy Batshuayi (Chelsea) för den tyska klubben. ”Ett besked väntas under tisdagen”, avslutar tidningen.

Sport1 förmedlar Bayernbossen Uli Höness besked i tränarfrågan. Han underströk i går kväll att klubben jobbar på att Jupp Heynckes ska stanna ett år till. ”Det finns ingen plan B”, påpekade han.

 

ÖVRIGT

Seattle Times (USA) meddelar att en Sverigebekanting snart har ny klubbadress. Magnus Wolff Eikrem väntas i dag skriva på för MLS-laget Seattle Sounders. Norrmannen lämnade Malmö FF när kontraktet gick ut efter förra säsongen, och Molde hade hoppats värva honom. Att Seattle spelat två raka MLS-finaler spelade in i 27-åringens beslut. ”Det var en viktig faktor, för jag vet att de vill slåss om titeln”, säger Eikrem till tidningen. På Seattles mittfält återfinns också Gustav Svensson.

ANNONS
Publicerad 2018-01-30 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto