Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dortmunds dilemma kan ge Isak Europachans

ENGLAND

englandSky Sports firar pseudonyheternas nationaldag, Deadline Day, som få andra. Men tv-kanalen känner också av baksmällan. Här finns ”Riyad Mahrez ’deprimerad’ över Leicesters uppträdande sedan Manchester City-flytten ser ut att ha gått om intet”. Sky hänvisar till ”en vän till spelaren”, som säger att ”Riyad är i kväll mycket deprimerad över vad som hänt de två senaste dagarna. Han förstår inte varför Leicester uppträtt som klubben gjort”.

Daily Mirror ger sken av en annan sinnesstämning hos Mahrez, mer ilska än depression. I stora bokstäver finns ”Jag kommer aldrig mer att spela för er”, men det saknas citat. Enligt Mirror är det i alla fall ”Mahrez hot sedan Leicester blockerat drömflytten till City”. Han tog bondpermis från Leicesters match på kvällen (1-2 mot Everton).

ANNONS

Daily Telegraph menar i stället att det var Leicester som plockade bort Mahrez ur truppen då hans tankar svävade omkring någonstans i Manchestertrakten. Nu väntar försök till försoningssamtal. Några försoningssamtal var Tottenham inte intresserade av på Wembley. Dagens stora rubrik är ”Över på 10,5 sekunder” och syftar på Christian Eriksens tidiga ledningsmål när Spurs spöade ligatvåan (2-0 mot Man United). Det var PL-historiens tredje snabbaste ligamål.

The Guardian skriver om att ”United blev golvade” medan ”Chelsea blev förödmjukade” (0-3 mot Bournemouth). Här finns också rubriken ”Jag överpresterar med Chelsea, säger Conte”. När Chelseatränaren fick en fråga om det höll han nämligen med, ”Ja, jag tycker att vi gör mer”, och la till att ”den här säsongen kommer vi att få kämpa för en Champions League plats” (topp fyra eller topp fem). En kvalificerad gissning är att det inte är vad klubbägaren Roman Abramovitj vill höra.

ANNONS

The Times vinklar italienarens citat till ”Skyll inte tillbakagången på mig, säger Conte”. Chelseatränaren påpekade ”Vi arbetar till 120 procent. Jag använder den här truppen på maximal nivå. Men om någon inte håller med, så finns jag är här”. Over to you, Roman. Tidningens största sportrubrik i dag är annars ”Arsenal betalar 152 miljoner pund för dubbelkupp”. Det är ingen mörkad Deadline Day-värvning i sista stund. Förutom Aubameyang räknar Times nämligen in kostnaden för gabonesen kontrakt OCH för Mesuts Özils nya kontrakt.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport frågar sig, ”Och nu då, Inter?”, sedan klubben inte säkrat några stora namn under Deadline Day. Några korta rader sammanfattar läget. ”Inte ens Pastore. Vrede från fansen mot Suning. Och Icardi skadad. Champions League: det blir tufft”. Gårdagens cupdrabbning på San Siro ger inte anledning till muntrare rubriker, ”Varken Milan eller Lazio”, skriver Gazzettan. 0-0 slutade det första semifinalmötet. Tillbaka till mercaton. Just Inter får tillsammans med Roma och Napoli lägst betyg i Serie A för sitt vinterfönster, fem av tio. Högst får Sassuolo, en sjua. Laget värvade framför allt anfallaren Babacar från Fiorentina och backen Lemos från Las Palmas, som båda förväntas bli startspelare. Dessutom behöll klubben Matteo Politano, som Napoli ryckte i.

ANNONS

Corriere dello Sport tar fasta just på Napolis värvningsmiss, ”PolitaNO”. Tidningen lägger till att serieledaren bjöd 27 miljoner euro plus Ounas på lån. Även Corriere dello Sport håller Sassuolo som en av fönstrets vinnare med sju i betyg. Däremot sätter CdS också sju på Inter och Bologna. Lägst får Hellas Verona, en femma. I sin utländska rapportering hävdar tidningen att Chelsea hade ett krismöte efter förlusten i går, och att ”Inget är uteslutet, inte ens ett hastigt farväl” till tränare Antonio Conte.

Tuttosport fjärmar sig från världen utanför och håller sig till hyllningar av Juventus. ”Monstruöst” beskriver tidningen lagets försvar. På de senaste 14 matcherna har Juve bara släppt in ett enda mål. ”Försvaret har nästan blivit en ogenomtränglig mur: Benatia och Chiellini redo för Tottenhams Kane. Och i anfallet har Higuaín nått toppform i perfekt tid till Champions League”, myser tidningen.

ANNONS

 

SPANIEN

spanienMarca kommer med dramatiska ”De dödar för Zidane”. Men det handlar inte om några mordlystna zidanister med vapen i händerna. Det är bara glada spelare med fransmannen i famnen. Bilden på den hissade Zidane är gammal, men budskapet är aktuellt: Real Madridtränaren har spelarna bakom sig, skriver Marca.

AS letar sprickor hos Reals kommande motståndare. ”PSG: Trio på dåligt humör” får uppföljning i ”Neymars fula gest, Cavanis försening och Mbappés röda kort”. En mindre notis på förstasidan är ”Ricos misstag ger Leganés hopp”. Det blev oavgjort för den lilla Madridklubben i cupsemifinalen i går (1-1 mot Sevilla)

Sport kontrar med en annan trio på sin förstasida. ”Tre magiker för cupen”. Det är Suárez, Messi och Coutinho. Och Sport understryker att Barça tar sig an kvällens cupsemifinal mot Valencia ”med hela sin arsenal redo”.

ANNONS

Mundo Deportivo påpekar också att Barcelona ställer upp med bästa möjliga lag, och sätter rubriken ”Mot den femte” finalen i rad.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe blickar tillbaka på de avslutande dagarnas vinterfönster som ”En mercato för omstart”. Tidningen tänker på franska spelarna Olivier Giroud (Chelsea), Lassana Diarra (PSG) och Mathieu Debuchy (Saint Etienne) som hoppas att deras klubbyten ska ge ny skjuts på karriären. För att understryka Girouds förändring skriver L’Equipes stjärnkrönikör att Girouds ”utsikt förändrades på bara några timmar, från en 16-delsfinal mot Östersund i Europa League till en åttondelsfinal mot Barcelona i Champions League”. Tidningen noterar också att ”Monaco ställs mot PSG igen”. För det rödvitklädda laget från furstendömet vann i går (2-0 mot Montpellier), och det blir nu en repris på fjolårets ligacupfinal.

ANNONS

Le Parisien har på förstasidan ”När Neymar ger PSG-ledningen en åthutning”. Artikeln följer upp både Neymars irritation över Lucas Moura-försäljningen (mer i Headlines-bloggen i går) och Neymars utspel kring provokationer (mer i Headlines webb-tv i går). Angående Lucas-försäljningen understryker Le Parisien att Neymar talade i besvikelse över att en vän var på väg bort och inte kritiserade klubbledningen, men också att det kan ses som en ny markering från Neymar om att han inte delar tränare Emerys tankar. Vad det gäller provokationer från motståndare genom hårt spel, så har PSG vänt sig till förbundet för att be domarna skydda brasilianaren bättre.

 

TYSKLAND

tysklandKicker noterar att RB Leipzig just innan transferfönstret stängde lyckade låna Ademola Lookman, och gör en svenskkoppling. För Evertonspelaren har värvats då ”RB Leipzig under lång tid letat en annan offensiv spelare, men också på grund av spelmotorn Emil Forsbergs fortsatta problem (magmuskelskadad)”. Dagens förstasida ägnas däremot åt Peter Stöger som lär uppleva både ”Press och känslor” när han återvänder till Köln med sin nya klubb Dortmund i morgon.

ANNONS

Sport1 har mer Dortmund. Tv-kanalen fångar bland annat upp Aubameyangs farväl till Dortmundfansen på Instagram. Han bad dem om ursäkt för sitt beteende senaste tiden med denna uttömmande förklaring: ”Kanske skötte jag det inte på bästa sätt men alla vet att Auba är galen – och, ja, jag är en galen grabb, hahahaha. Jag har gjort misstag men det var aldrig med uppsåt”. Right.

Sky Sport ställer frågan till sina webbläsare om Michy Batshuayi kan fylla Aubameyangs skor. ”Ja”, svarar drygt 60 procent.

WAZ frågar sig däremot om Batshuayi kommer att fylla några skor alls i Europa League. Dortmund måste fatta ett beslut i dag som också kan få konsekvenser för Alexander Isaks speltid. Klubben värvade under vinterfönstret två spelare: Batshuayi och Manuel Akanji. Men bara en av dem får enligt Uefaregler registreras i EL-truppen, som ska spikas innan midnatt. WAZ påpekar att Isak i dagsläget är den enda renodlade anfallaren i EL-truppen, men också att det bara finns två etablerade mittbackar,. Därför är Akanji  aktuell, men Dortmund står inför dilemmat vilken av spelarna som ska plockas in. Om Batshuayi sparas till viktigare ligaspelet (säkrad CL-plats är prio ett) skulle det kunna innebära en öppning för Isak i Europaspelet.

ANNONS
Publicerad 2018-02-01 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto