Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Van Dijk: ”Kane är en filmare”

 

ENGLAND

The Guardian skriver först ”Kane ordnar oavgjort i episk match på Anfield” (Liverpool-Tottenham 2-2) , och lägger sedan till att ”Anfallaren tar revansch för missad straff i kaosartad avslutning”. The Guardian är därmed också troligen enda tidning som inte i första hand drar på det där kaoset.

The Sun använder just ”Kaos på Anfield” som temarubrik, och fyller på med rimmet ”Klopp strop”. Liverpooltränaren var synnerligen missnöjd med straffbesluten mot laget.

Liverpool Echo har några av de frustrerade meningar Klopp ändå fick ur sig, men hans sammanbitna frustration sammanfattas bäst med citatet ”Om jag sa vad jag tyckte så skulle jag få det största bötesstraffet i fotbollshistorien”.

ANNONS

Daily Mirror hänger i stället upp straffkontroverserna på Van Dijks omdöme, ”Kane är en filmare”. Liverpools nyförvärv var missnöjd med båda straffarna som Tottenham tilldömdes, och sa om den första att ”Man ser tydligt att han (Kane) filmar men ingen snackar om det”.

Daily Telegraph har på sin sportetta, ”Conte vill ha offentligt stöd från Chelsea” Spekulationerna om att han är på väg att få sparken har pågått hela säsongen. ”Jag måste vara uppriktig, när det är den här typen av rykten förekommer efter första matchen på säsongen mot Burnley (2-3), så kanske jag hade önskat ett offentligt uttalande från klubben att de har förtroende för mig och mitt arbete”, säger Conte. Matchen på Anfield får förstås också utrymme. Dels genom en puff på förstasidan om Van Dijks anklagelser om filmning, dels genom ex-domaren Keith Hacketts åsikt. ”Domare Jon Moss och hans assisterande var inte särskilt bra – Spurs förtjänade inte två straffar mot Liverpool”, är rubriken på hans krönika.

ANNONS

Daily Mail har en ex-domare med motsatt uppfattning. ”Assisterande domare Eddie Smart hade helt rätt med sina straffbeslut – det var grädden på moset på en bra eftermiddag för domare Jon Moss och hans assisterande domare i Liverpool”.

Yorkshire Evening Post spekulerar i eventuella efterträdare till tränaren Thomas Christiansen, som fått sparken i Leeds United. Steve McLaren, Jaap Stam och Simon Grayson är namn som kan hålla i taktpinnen för Pontus Jansson & Co framöver.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser mästarna trycka på gaspedalen och bli ”Juve Forza 7”, som dataspelet (7-0 mot Sassuolo). Tidningen påpekar också att ”Den gamla damen skickar ett budskap till rivalerna om scudetton och till Tottenham, motståndare i Champions League”. Napoli är ”Forza Mertens”, vilket är tillräckligt för att hålla laget kvar på förstasplatsen (2-0 mot Benevento). Bologna föll (1-2 mot Fiorentina) och mest av alla föll visst Filip Helander. Han får lägst betyg, 4,5, med omdömet ”Chiesa fick honom att falla som en kägla när han avgjorde matchen”.

ANNONS

Corriere dello Sport såg ”Stjärnmål” i Mertens och Higuaíns fullträffar för Napoli respektive Juventus. ”Ünder tar hand om det” följs av ”Di Francesco: Roma är med”. Det handlar om den unge turken Cengiz Ünder som avgjorde (1-0 mot Hellas Verona) och det handlar om tränarens påpekande att Roma slåss om en Champions League-plats.

Tuttosport njuter av en ”Juve-festival”, och noterar att det var Higuaíns första hattrick för klubben samt att Juve nu gjort flest mål av alla Serie A-lag.

 

SPANIEN

AS menar att ”Atlético håller räkningen” efter gårdagens tunga seger (1-0 mot Valencia), som innebär att laget ”bara” är nio poäng upp till ligaledaren Barcelona.

ANNONS

Marca gör som katalanska tidningar, vänder uppmärksamheten till rivalen. Atlético hamnar i skymundan. Fokus är på Barcelona och en viss Gerard Piqué, som väcker känslor igen. Den här gången med sin hysch-gest efter sitt kvitteringsmål i ett hätskt derby (1-1 mot Espanyol). ”Att tysta Espanyolfansen var det minsta jag kunde göra”, sade han efteråt, ”De klagar på mitt uppträdande, men utreder inte förolämpningarna mot min familj. Spelare är också människor och reagerar därefter”. Sedan strödde han salt i såren på Espanyolfans med att på nytt distansera klubben från staden Barcelona och placera dem i Cornellà, där nya arenan ligger. ”Att säga att klubben är från Cornellà är inte respektlöst, det är bara sanningen. Espanyol är allt mindre Barcelona och har en kinesisk president”.

Sport njuter. ”Piqués revansch”, skriver tidningen, och påpekar att han ”tystade Cornellà med sitt mål”. Tidningen beskriver, helt riktigt, också planen som ”en bassäng”. Tidningen uppmärksammar även anklagelserna mot Sergio Garcia. Espanyolspelaren påstås i en het ordväxling med Umtiti i spelartunneln ha kallats Barçaspelaren en ”svart skit”.

ANNONS

Mundo Deportivo skriver att Umtiti berättade för Barçaspelarna att Sergio Garcia förolämpat honom rasistiskt. Espanyolspelaren ska senare ha bett Umtiti om ursäkt och Barcelona planerar inte någon anmälan. På förstasidan är det den stökiga matchen överlag som skildras under rubriken ”Storm”.

La Voz de Galicia levererar tränartillsättning i Deportivo La Coruña, ”Seedorf sedan Lasarte nobbat”. Depor ligger på nedflyttningsplats och hade hoppats locka Martin Lasarte, med ett förflutet i klubben som spelare, men han var inte beredd att hoppa på omedelbart. I stället chansar klubben på Clarence Seedorf. Den holländske ex-stjärnan är inte särskilt meriterad som tränare, men väntas ta över klubben från och med i dag och för resten av säsongen.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser det som ”Förbluffande” att Monaco vann gårdagskvällens toppmöte (3-2 mot Lyon). Inte så mycket för resultat i sig, som att Monaco vände 0-2 till seger under sista kvarten och det med tio man. Guingamp kom undan med en bortaseger (1-0 mot Rennes). Det kan man tacka sin svenske målvakt för. Karl-Johan Johnsson stod för några viktiga räddningar och var matchens lirare, enligt L’Equipe. Han är ende spelare som får sju av tio i betyg. Avgörandet i slutminuten borde få tio av tio (klipp nedan)

ANNONS

Le Parisien ger två kontrastfyllda bilder av PSG. Dels har tidningen en intervju med Amara Diané som med sina två mål räddade kvar laget i förstadivision för tio år sedan. Dels finns en notis från dagens PSG. Neymars födelsedagsfest med 150 personer på plats, bland dem lagkamrater, PSG:s president Nasser Al-Khleaïfi, sportchefen Antero Henriqué, Ronaldo (inte Cristiano) och Marseilles Luiz Gustavo.

Téléfoot gästades i går av Chelseas nyförvärv Olivier Giroud som förtydligade klubbvalet. ”Dortmund var intresserade men bara av lån. Sevilla var också med i bilden, och vid ett tillfälle fick min agent samtal från Roma. Men mitt val var enkelt när jag förstod att Antonio Conte ville arbeta med mig”, sa Giroud till tv-kanalen. Fransmannen säger också att förbundskapten Didier Deschamps uppmuntrade honom att byta klubb.

ANNONS

 

TYSKLAND

Kicker åker med på Julian Nagelsmanns berg-och-dalbana med Hoffenheim, från hyllad till ifrågasatt tränare. ”Vi har upplevt alla extremer de här två åren”, säger Nagelsmann, och menar inte bara laget utan även bilden av honom själv. ”Det bedöms så extremt, och det gäller också mig. Först var för mycket positivt riktat mot mig och inte mot laget, nu är det extremt mycket åt det negativa hållet”. Han fortsätter: ”I stället för att analysera sportsliga insatser, så följer bedömningar av en som person och människa. En del är ensidig opinionsbildning, och kan knäcka folk”. På tal om Hoffenheim. Kerem Demirbay skadad foten illa och blir borta minst två månader. VM kan vara i fara. Ny chefsscout i RB Leipzig är Paul Mitchell, tidigare scout för Southampton och Tottenham. Efter Michy Batshuayis debutsuccé florerade rykten om att Dortmund har en utköpsklausul inbakad i lånet av Chelseaanfallaren. Så är det inte, förtydligar Kicker.

ANNONS

Frankfurter Allgemeine har mer Dortmund, och en varning från klubbens vd Hans-Joachim Zorc efter Aubameyang-cirkusen. ”Den som strejkar hamnar på läktaren”, är budskapet i rubriken. ”I torsdags sa jag till spelarna att näste man som försöker något liknande kommer att misslyckas kapitalt. Han kommer att få rejäla problem”, säger Watzke. ”Näste spelare som försöker sätta press på oss genom att inte ge allt eller genom att till och med strejka, kommer inte att komma undan med det, han kommer att få sitta på läktaren”.

Hamburger Morgenpost använder tyska skalan ett till sex, där ett är högst. Albin Ekdal får fyra i sin comeback (1-1 mot Hannover). Men bara Kostic och Ito får högre betyg av HSV:s utespelare. ”Svek inte, men den eviga frågan är: hur bra skulle en helt frisk Ekdal vara?”, skriver Hamburger Morgenpost om svensken.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet har på sporten rubrikerna ”Tre i rad” och ”Underdogs på Parken? Inte längre”. Det handlar om Bröndby, Köpenhamnsderby och cupseger (1-0 mot FC Köpenhamn). Svenskbetygen: Simon Tibbling får fyra av sex, Johan Larsson (Bröndby) och Robin Olsen (FCK) tre samt Pierre Bengtsson (FCK) två.

Publicerad 2018-02-05 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto