Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Giroud: ”Ljungberg rekommenderade Chelsea”

DWbvQHgXcAElxXe.jpgENGLAND

The Sun är stället att börja på om man vill ha drama. Ingen frossar så mycket i våld som en kvällstidning. ”Kalabalik”, basunerar The Sun ut efter lite tuppfäktning och några knuffar under Wigans cupskräll (1-0 mot Manchester City). ”Pep-bråk, Serge i supportersammandrabbning, Kvadrupelförsök knockat”, lyder underrubrikerna. Det står i tur och ordning för Guardiolas tjafs med Wigans tränare Paul Cook i spelartunneln i halvtid, Agüeros slag mot en Wigansupporter efter en planinvasion och så ett sportsligt faktum: Man City kan inte längre vinna alla fyra titlar klubben slagits om.

Daily Mirror fokuserar på en av händelserna med ”AGGüero”. Tidningen beskriver sedan händelserna i Wigan som ”chockerande” och ”skamliga”. Sömnigare var det på Chelseas presskonferens inför matchen mot Barcelona. ”It’s going to get Mezzzzzzi”, som är bäst att låta var oöversatt, följs av ”Conte: Oron för Barça har hållit mig vaken om nätterna”.

ANNONS

Daily Mail har också en rubrik med Chelseatränarens namn. ”Conte: Vi kan slå Barça om vi är perfekta”. Men det är det dramatiska FA-cupmötet som får störst utrymme, och Mail väljer att hylla Wigan. Rubriken ”De otroliga” blir som en kontrast till ”De oövervinnerliga”, som Manchester City ett tag beskrevs som. Tidningen låter ex-domaren Graham Poll tycka till om den omdiskuterade utvisningen på Man Citys Fabian Delph. ”Poll: Domare Taylor visade dåligt omdöme när han bytte det gula kortet mot ett rött…men utvisningen var riktig”, är rubriken.

BBC Sport har en annan ex-domare Mark Halsey. Han är tveksam till det röda kortet men framför allt kritisk till förfarandet. ”När han plockat fram det gula kortet så måste han fullfölja. Han kan inte plocka undan det efter att ha skrivit ner namnet. Det handlar om grundläggande rättskipande”, säger Halsey. Man City hade 83 procent av bollinnehavet, skriver BBC, och lägger till Guardiolas kommentar, som uppfattas som syrlig på sina håll. ”Grattis till Wigan. Vi gjorde allt vi kunde. Vi gjorde ett misstag och dessa matcher är som en final. De hade ett skott på mål”, sa Citytränaren.

ANNONS

Daily Telegraph tar i från tårna och kallar Wigans bedrift för ”Århundradets skräll”. Någon skräll är det inte om tränare Alan Pardew får lämna WBA innan säsongen är slut. The Sun uppgav i går att han har två matcher på sig att visa vad hans lag kan. Telegraph menar att ”en tung förlust” mot Huddersfield på lördag kan bli droppen.

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium.jpg

La Gazzetta dello Sport drar på ”Ancelotti prisar Gattuso”. Det följs av flera korta fraser ur intervjun. ”Han har studerat och sugit i sig. Han är Milans själ. Fjärde plats är möjligt. För honom är Suso och Calha lite som Seedorf och Kaká var för mig”. Men alla bekymmer har inte släppt sitt grepp om Milan. ”Mörka moln över Mr Li” handlar om klubbens ägare. Enligt Corriere della Sera i går är Yonghong Li bankrutt och hans tillgångar riskerar att säljas på Taobao, den kinesiska versionen av eBay. För att kunna köpa Milan tog Li ett stort lån hos amerikanska hedgefondbolaget Elliott Management, som Milan riskerar att hamna i händerna hos om ingen ny finansiär hittas. Fortsättning följer.

ANNONS

Corriere dello Sport menar att ”Övriga Italien håller på Napoli” i titelkampen med Juventus. Ingen skräll direkt att ”neutrala” fans väljer uppstickaren. ”Fantastiska Ciro” beskriver Lazios tvåmålsskytt (2-0 mot Hellas Verona). CdS lägger till att ”Lazio tar sig upp på fjärde plats”, förbi Inter.

Tuttosport blickar mot transfermarkanden. ”Florenzi en frestelse” för Juventus, anser tidningen. ”Romaspelarens kontrakt går ut om 16 månader: Juve är redo att ta initiativet i juni för att stärka ’det italienska projektet’”.

 

DWb4ftRWAAAMG8-.jpgSPANIEN

AS kommer fram till att ”Lucas och Asensio förklarar målfesterna”. De var med i 5-0-matchen mot Sevilla, 5-2 mot Real Sociedad och nu senast 5-3 mot Real Betis. ”Cristiano har gjort sex mål på dessa tre matcher. BBC tid som omöjlig att peta är på väg mot sitt slut”, menar AS.

ANNONS

Marca skildrar kampen Messi-Courtois på Stamford Bridge med att ”Ett monster kommer och hälsar på”. Tidningen poängterar att Messi fortfarande aldrig gjort mål mot Chelsea. ”Dessutom har han spelat åtta matcher mot den belgiske målvakten utan att överlista honom”, lägger Marca till, och döljer knappast sina förhoppningar om att sviterna ska hålla i sig.

Sport har dramatiska ”Här börjar allt”, och så en bild på Iniesta på Stamford Bridge. Bilden är från den ”mytiska hörnan” av planen där han firade det avgörande målet mot Chelsea 2009. En rubrik på annat håll är ”Rakitic: Jag har aldrig sett Messi på gymmet så mycket som nu!”. Sport noterar vidare att Coutinho inte kan vara med (spelat med Liverpool i CL) och dessutom har det kämpigt hemma i Barcelona. Han besökte berömda Sagrada Familia med familjen, men parkerade bilen på en avlastningszon. Till brasilianarens frustration var bilen bortforslad när han återkom.

ANNONS

Mundo Deportivo tar bara klassiskt grepp med största stjärnorna från varje lag, Hazard och Messi, och lägger till ”Den stora utmaningen”.

 

FRANKRIKE59ab2.jpg

L’Equipe låter på nytt fotbollen få en undanskymd roll på förstasidan, men ”Umtiti i händelsernas centrum”, som enda rubrik. Det handlar om Barças CL-match mot Chelsea i kväll, men också om att den katalanska klubben planerar kontraktssamtal inom de närmaste veckorna för att framför allt höja den låga utköpsklausulen på 60 miljoner euro. ”Han trivs här och har precis köpt ett hus, det råder inga tvivel om en förlängning. Han vill stanna här och vi vill behålla honom”, säger en källa i Barças ledning till L’Equipe.

France Football gör sitt bästa för att sälja in PSG-Marseille i helgen som en internationell angelägenhet. Tidningen försöker ta tempen i Dakar, New York, Tokyo, Rio och fler platser. Det än ändå knappast så att städerna står stilla på söndag när Le Classique spelas. En intervju med Olivier Giroud avslöjar ett par saker: 1/ Dortmund erbjöd anfallaren ett betydligt mer lukrativt avtal än Chelsea, men Giroud ville hellre stanna i London, och föredrog ett permamnet avtal framför lån. 2/ En Arsenalsvensk bidrog i viss mån till flytten till lokalrivalen. Giroud berättar att inte bara Conte utan också en del spelare som lirat i Chelsea eller mot Chelsea, talade sig varma för att Giroud skulle passa in där. När tidningen frågar ”Vem?”, svarar Giroud: ”Freddie Ljungberg, till exempel. Våra barn går på samma skola. Han påminde mig om alla kraftfulla anfallare som lyckats i Chelsea; Diego Costa, Hasselbaink, Tor-André Flo och Drogba förstås”.

ANNONS

La Provence har en intervju med välkända skådespelaren Gérard Depardieu. I samband med lanseringen av andra säsongen av tv-serien ”Marseille” bjuder han på en beskrivning av OM:s arena Stade Vélodrome som reser ögonbryn. ”Jag älskar att gå på Stade Vélodrome. Publiken är som ett folk, de är mer än supportrar. Och arenan är fantastisk. Den ser ut som en kvinnas kön”, säger Depardieu.

 

TYSKLAND

Sport1 rapporterar att Eintracht Frankfurt-RB Leipzig (2-1) fick en dyster avslutning. En man avled av en hjärtattack. Det bekräftar Eintracht Frankfurt. En supporter skadades också i slutskedet av matchen efter ett fall från ett stängsel. Matchen kantades i övrigt av supporterprotester mot måndagsmatcher, och bröts även vid ett tillfälle.

Leipziger Volkzeitung ger Emil Forsberg tre av sex i betyg (ett är bäst). Efter comebacken med ett kort inhopp mot Napoli, fick han i går kväll spela en halvtimme.

ANNONS

Frankfurter Allgemeine Zeitung tillägnar Robin Quaison en artikel. ”Tunnelkungen väcker förhoppningar” syftar på att Mainzsvensken tunnlade både utespelare och målvakt i Hertha Berlin när han blev tvåmålsskytt i helgen. ”Det är en mycket intelligent spelare vad det gäller att löpa sig fri och i djupled. Om han nu också blir farligare framför mål så är det inte oss emot”, säger tränaren Sandro Schwarz, som ser en utveckling som fått ta sin tid. ”Han övertygade oss tidigt i träning, men han lyckades inte överföra det till matcherna. Nu har han erövrat en plats i laget där han känner sig hemma”.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) uppger att AGF riskerar att bli utan sin svenske back Niklas Backman en tid. Efter gårdagens match (0-0 mot Sönderjyske) fick han uppsöka sjukhus. Enligt tidningen misstänks en käkfraktur. Backman blev liggande på marken efter en luftduell, som också AGF-målvakten Aleksandar Jovanovic var inblandad i.

ANNONS

Globo Esporte (Brasilien) ger anledning att tro att Arthurs övergång från Gremio till Barcelona verkligen blir av. Enligt kanalens uppgifter är avtalet nu klart efter gårdagens möte och väntas bli presenterat i dag. Avtalet är värt 40 miljoner euro, varav 24 milj euro går till Gremio. 21-åringen ansluter till Barça först i januari 2019. Uppgifterna är enligt Globo Esporte bekräftad av en medlem i Gremios klubbledning.

Publicerad 2018-02-20 kl 07:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto