Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fàbregas: ”Självmordsuppdrag att försvara på Camp Nou”

ENGLAND

englandDaily Telegraph känner av känslorna i sydvästra London. ”Messi krossade Chelseahjärtan”, är sättet tidningen beskriver hur argentinaren grusade Chelseas förhoppningar (1-1 mot Barcelona). Telegraph påpekar också att Messi därmed bröt bort en förbannelse, han hade inte gjort mål på nio matcher, eller 730 minuter, mot Chelsea.

Daily Mirror skriver just om ”Förbannelser!”, som i frustration över att Messi bröt sin. ”Det är fortfarande en öppen historia, men vi vet att vi måste spela till vårt yttersta igen för att ha en chans”, säger Cesc Fàbregas, väl medveten om vad det är för berg som ska bestigas om det ska bli en kvartsfinalplats nu. ”Att spela 90 minuter där och försvara kan bli 90 långa minuter. Vi måste attackera, skapa chanser. Vi måste känna att vi kan göra dem illa. Att bara försvara sig i 90 minuter vore ett självmordsuppdrag”, säger mittfältaren.

ANNONS

The Sun har inget emot att peka ut syndabocken. ”Andreas fel”, täcker större delen av sportettan. Det var dansken Christiansens felpass som bäddade för Barças kvittering.

The Times är betydligt mer generös än de flesta andra tidningar när den ändå ger Christensen sju av tio i betyg. Det är lika högt som Iniesta och Messi. Matchens allra högsta spelarbetyg delar Times ut till Hazard, en åtta, och förstås målskytten Willian, som får en nia. På annat håll uppger tidningen att Sergio Agüero överväger rättsliga åtgärder mot den Wigansupporter som Man City hävdar spottade på argentinaren i samband med den kaotiska avslutningen av måndagens FA-cupmöte.

Daily Mail suckar, ”Ett misstag och bollen behövde landa hos just DEN HÄR mannen”, med bild på Messi. Mail försöker sedan muntra upp Chelsefans med en transferuppgift. ”Chelsea kommer att få slåss med Bayern München om Christian Pulisic som värderas till 88 miljoner pund, men kan ha ett trumfkort i Michy Batshuayi”. Londonklubben uppge ha ”öronmärkt Pulisic som huvudmål i sommar”. Dortmund påstås ogärna vilja sälja 19-åringen till Bayern, samtidigt som klubben redan smider planer om att köpa loss succélånet Batshuayi från Chelsea. Voilà, Granovskaja & Co kommer därmed till dukat bord i förhandlingar om Pulisic, menar Mail.

ANNONS

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport tar sig an CL ur helitalienskt perspektiv. ”Kom igen, Roma! Aj då, Conte!”, är både dagens budskap (Roma möter Sjacktar) och gårdagens budskap (Chelsea förlorade) summerat i ett. Romaveteranen De Rossi fyller på med stridslystnad. ”Att dra på sig Romatröjan är som att dra på sig en rustning”, säger han, ”Jag får gåshud varje gång jag tar på den”. Sedan går tidningen igenom ”Mästare bortskänkes”. Det är den potentialen tidningen ser i Balotelli, De Vrij, Can och Reina – alla spelare med utgående kontrat och intresse från italienska toppklubbar. Gazzettan tar också med Milans ägare Li på förstasidan. Han tillbakavisar alla uppgifter om bankrutt. ”Milan, jag har gott om resurser. Och gott nytt år!”, är meddelandet från kinesen i Gazzettans tappning.

Corriere dello Sport skvätter ut en rad korta citat från en egen intervju med Inters tränare Spalletti på sin förstasida. Bland annat får han betygsätta sin säsong från ett till tio. ”Jag ger mig själv en nia för första delen av säsongen, och sedan en fyra”. Ett annat citat är om lagets klarast lysande stjärna, som enligt uppgift fått det att vattnas i Real Madrids och Man Uniteds munnar. ”Icardi trivs i den här tröjan och vill inte byta”.

ANNONS

Il Secolo XIX synar Oscar Hiljemarks förvandling sedan han kom tillbaka till Genoa. ”Nu verkar han vara den goda tvillingen till den tråkiga mittfältaren som kom till jobbet förra året”, skriver lokaltidningen i en artikel med rubriken ”Tre matcher med Hiljemark och tre segrar”. I den målande texten dras sedan parallellen till en film. Det är sällan uppföljaren är lika bra som originalet. ”Men Hiljemark, med sitt Hollywoodaktiga namn, går emot alla stereotyper. För ”Hiljemark 2: Vendettan” är en film som startat lovande och utlovar starka känslor”. Det fortsätter med ”Det är sant, på sätt och vis har skandinaven dragit nytta av första sejouren: att vara sämre är knappast möjligt. Men det måste också sägas att få hade trott på en så praktfull Hiljemark”. Artikeln avslutas med orden, ”Hiljemark har visat sig vara en dyrbar amulett. Men lycka har föga med det att göra. Sanningen är den att på Genoas mittfält har ingen hans ben, hans förmåga att kombinera styrka och driv. Med honom har laget ändrat tempo. Ballardini kastade omedelbart in honom i laget. Och han gjorde helt rätt”.

ANNONS

Sky Sport Italia-journalisten Gianluca Di Marzio rapporterar att Omar Eddahri är aktuell för Salernitana. Den 27-årige anfallaren, som är utan kontrakt efter att ha lämnat AFC Eskilstuna efter förra säsongen, ska provspela för Serie B-klubben nästa vecka. Nantes tränare Claudio Ranieri bekräftar för övrigt att förbundskaptensposten skulle få honom att packa resväskorna och lämna Atlantkusten. ”Om jag skulle bli kontaktad om förbundskaptenstjänsten, så skulle jag knacka på Nantes presidentens dörr och be om att få bli löst från mitt kontrakt”, säger Ranieri.

 

SPANIEN

spanienMarca har returen mot Paris SG för ögonen när tidningen skriver om ”Frågetecken”. Det handlar om skadade Kroos, Modric och Marcelo. Tidningen uppmärksammar också ”Emerys trotsiga budskap: Real vet inte vad som väntar dem i Paris”. Det är taget från PSG-tränarens hemsida. Emery försöker samla fansen till gemensam sakunder rubriken ”Tillsammans kan vi göra det”. Där skriver Emery bland annat ”OM och Real Madrid vet att de ska resa till Paris, men de vet inte vad de verkligen har att möta”.

ANNONS

AS låter Cristiano Ronaldo posera med flickvännen Georgina Rodriguez utanför (sitt?) flygplan. ”Real Madrid spelar, Cristiano har fritt”, följs av ”Zidane ger stjärnan ledigt från matchen mot Léganes”. Inför kvällens Champions League finns ”Alexis och Mourinho hotar Pizjuán”, alltså Sevilla och lagets hemmaarena. ”Montella om chilenaren: Det behövs ett hänglås”, syftar på Sevillatränarens svar om hur man ska stoppa Alexis Sánchez. ”Kanske kan vi låsa in honom med ett hänglås eller binda honom”, svarade Montella skämtsamt. AS har också artikeln ”John Guidetti, fotbollsspelaren som lär sig spanska via reggaeton”. Det är journalisten

Sport jublar över att ”Historien upprepar sig”. Efter oavgjort i går (1-1 mot Chelsea) dras en parallell till den ökända ”Övrebö-matchen” på Stamford Bridge, då Barça tog sig vidare med samma resultat. Tidningen medger dock att ”Chelsea gav Barça problem” och är ovanligt blygsam i betygssättningen. På den tiogradiga skalan hamnar Paulinho lägst (fyra) och Iniesta högst (åtta). Tränare Valverde var nöjd med resultatet och försvarade den konservativt hållna startelvan med Paulinho, ”Det var inte en match som var gjord för experiment, utan för att vara på den säkra sidan”.

ANNONS

Cadena Cope fick Thibaut Courtois till mikrofonen. Chelseas målvakt beklagade sig över Barcelonas kvittering. ”Det var synd. Barça skapade inte så mycket farligheter. Jag hade inte mycket att göra. På Camp Nou kommer vi att göra på samma sätt: försvara oss bra och hålla Messi så långt borta från målet som möjligt”. Courtois fick också den obligatoriska frågan om sin framtid. ”Den är inte klar ännu. Orden om att mitt hjärta är i Madrid feltolkades. Jag har ett år kvar på kontraktet. Det är inte enkelt att vara ifrån mina två barn som bor i Madrid”, säger han, och tryckte sedan på att han hade Londonklubben att tacka för mycket. ”Jag för samtal om en kontraktsförlängning med Chelsea, som satsat på mig sedan dag ett”.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe fortsätter att tona ned fotbollen på förstasidan och ge utrymmet åt franska OS-medaljer. Men här finns ”Messi, alltid är det han”, om CL-matchen i London. Tidningen synar också damernas högsta division, D1. Skillnaderna är stora, både i resultat och ekonomi, mellan toppduon Lyon och PSG jämfört med de övriga. Som exempel på löner nämner tidningen Amandine Henry (Lyon) som är seriens mest välbetalda spelare med 30 000 euro i månaden. Lönetaket hos exempelvis ligafemman Bordeaux är 2 500 euro/månaden.  L’Equipe nämner också en arbetslunch i Paris i dag med spännande sällskap. Det handlar om Frankrikes presidenten Emmanuel Macron, Liberias president och ex-Ballon d’Or-vinnaren George Weah, sonen och PSG-spelaren Timothy, ivorianske legendaren Didier Drogba, franska underbarnet Kylian Mbappé, Fifa-presidenten Gianni Infantino och en rad andra fotbolls- och idrottsprofiler.

ANNONS

RMC Sport hade förbundskapten Didier Deschamps i studion. Han försvarar Paul Pogba. ”Jag håller ett öga på honom, han har inga problem. Han hade en lindrigare skada ett tag. Men för närvarande gör han en mycket, mycket bra säsong med Manchester United”, menar Deschamps.

 

TYSKLAND

tysklandBild konstaterar på sin nyhetsetta att ”Bayern körde över Besiktas” (5-0). Hela Bayerns offensiva trio Coman, Lewandowski och Müller får högsta spelarbetyget, en etta (sexgradig skala). Ingen spelare i Besiktas får högre än fyra, och utvisade mittbacken Vida får lägsta möjliga, en sexa. Tvåmålsskytten Müller visar sig för övrigt ha skaffat sig en hästspark, om man får tolka hans fru Lisas Instgramkonto i natt (se nedan).

Sky Sport hade en spelare vid mikrofonen som inte var nöjd trots Bayerns storseger: Arjen Robben. Holländaren var som vanligt grinig efter att ha fått nöja sig med ett inhopp. ”Varje ord vore ett för mycket”, är citatrubriken från intervjun. ”Låter jag mina känslor tala får jag sitta på ”Brazzos” (sportchefen Hasan Salihamidzic) eller Rummenigges kontor i morgon”, säger Robben, och syftar på klubbledningen, ”Jag tycker jag gjorde en bra andra halvlek. Alla vill spela sådana här matcher. Får man inte spela gör det ont”.

ANNONS

Hamburger Morgenpost konstaterar att Albin Ekdal lär missa ännu en match, det viktiga nordderbyt mot Werder Bremen. Den svenske landslagsmittfältaren kunde på grund av en fotskada inte spela mot Leverkusen i helgen och tränade enskilt under tisdagen. ”Det finns ingen mening med att spela två matcher och sedan missa ytterligare åtta. Han måste först låta det läka ordentligt”, säger tränaren Bernd Hollerbach.

https://www.instagram.com/p/Bfb4Zd3AGTW/?taken-by=lisa.mueller.official

 

ÖVRIGT

ovrigtSport360 (Förenade Arabemiraten) noterar att Marcus Berg hittade målet för Al Ain i asiatiska CL (1-1 mot Al Rayyan). Men det är inte poängen. ”Det var ovanligt nog en kväll för hemmalagets stjärnvärvning att glömma så fort som möjligt. Det är inte Bergs säkra straffmål efter tio minuter som kommer att definiera hans insats. Det gör i stället hans rad av missar – särskilt den hemska luftsparken i 78:e minuten. Det är svårt att kritisera någon som gjort 16 mål på 23 matcher, men fansen kommer alltid att tänka, ’Den där hade Asamoah Gyan satt’”, skriver tidningen med hänvisning till lagets förra storskytt.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) beklagar sig över ”Dansk röra”. Den ställde Andreas Christensen till med efter sin felpassning som banade vägen för Barcelonas kvittering mot Chelsea. Ett uppslag inne i tidningen har rubriken ”Skär ned antalet lag i Superligan”. Den följs av ”Rättighetsinnehavarna, TV3 Sport och Discovery, kräver färre lag eftersom det är för många ointressanta matcher”. I helgens sattes bottenrekord för säsongen: 568 åskådare såg Helsingör-Horsens.

Publicerad 2018-02-21 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto