Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Redknapp: "Pogbas attityd är ett problem"

Headlines Blogg

ENGLAND

englandThe Guardian lyfter fram ”The Special One” efter Manchester Uniteds Champions League-match i Spanien (0-0 mot Sevilla). Han kommer från den iberiska halvön men han heter inte José Mourinho. ”De Gea räddade United igen”, lägger Guardian till i stället. Målvakten fångar dagens stora rubriker lika självklart som han fångar bollar.

Daily Mirror lattjar med ett välkänt tv-program, ”Top Gea”. Fortsättningen ”Surley De Save of De season” lämpar sig bäst utan översättning, och räddningen på Muriels nick var oavsett lika häpnadsväckande vilket språk man än talar.

Manchester Evening News delar förstås ut högsta spelarbetyget till De Gea. Han får åtta av tio. Juan Mata får lägst, bara tre. Victor Nilsson Lindelöf kommer undan med fem, men utan att stärka sina aktier. ”Kanske att hans fysiska form gjorde att han fick starta i stället för Eric Bailly, men hans obeslutsamhet måste väl ändå tyda på att Bailly ersätter honom mot Chelsea på söndag”, skriver MEN.

Annons

The Sun riktar tillbaka strålkastarljusen till den ursprunglige ”Special One”. Med ordleken ”Sick as a Pog” lyfter tidningen att Mourinho oväntat placerade Pogba på bänken. ”Paul petad, sedan floppade han”, anser The Sun om hans inhopp, sedan Ander Herrera skadat sig redan efter en kvart.

Daily Telegraph har en rubrik i tidningen om att ”Mourinho ifrågasätter läkarteamets bedömning av Herreras fysiska status sedan mittfältaren fått en ’rejäl skada’”. Mourinho tog upp att ”läkarteamet sa att Herrera var 100 procent redo redan i lördags (mot Huddersfield)”. Mourinho vilade honom ändå. ”Men nu har vi bevis att han inte var 100 procent redo”, sa Mourinho sedan. Denna potentiella schism når däremot inte sportettan. Där tronar ”Dea Gea, räddaren”.

Daily Mail-krönikören Jamie Redknapp menar att ”Pogbas attityd är ett problem för United”. Den gamle Liverpoolspelaren menar att meningsskiljaktigheterna mellan  honom och Mourinho ”kommer att dela omklädningsrummet”. Redknapp påpekar att båda har starka egon, ”men någon av dem måste ta ett steg tillbaka för klubbens bästa”. Mer United. Ett annat United. Hartlepool United. Men kanske finns där en koppling också till Manchester United annat än bara i namnet. ”Konsortium som inkluderar Östersunds ordförande och som säger sig ha band till Zlatan Ibrahimovic, kommer att diskutera ett möjligt övertagande av Hartlepool United i London”. Så lyder den långa rubriken. Enligt tidningen kommer ÖFK:s Daniel Kindberg att ha samtal med möjliga investerare innan matchen mot Arsenal i kväll. Plats anges också, The Landmark Hotel. ”Några i konsortiet säger att de står nära Zlatan Ibrahimovic och har till och med uppgett att han kan vara beredd att investera i projektet”, skriver Daily Mail. Hartlepool United står på ruinens brant, och Kindberg har tidigare nämnts som intresserad att köpa in sig i klubben.

Annons

Hartlepool Mail har också uppgifter om mötet på The Landamark Hotel i London i dag. Däremot skriver tidningen att ”agenten som sammanfört dessa affärsmän hade hoppats få med Manchester Uniteds anfallare Zlatan Ibrahimovic, men 36-åringen har avvisat försöken”. Tidningen skriver också att Kindberg kommer till mötet med ”fyra, fem andra högprofilerade svenska investerare”.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport draperar sig i italienska flaggan tillsammans med OS-guldmedaljören Sofia Goggia (störtlopp). Fotbollen får hålla till godo med liten yta på förstasidan. ”Ünder och Alisson: Roma lever”, är slutsatsen efter CL-matchen i Ukraina (1-2 mot Sjachtar). Målvakten Alisson får högst spelarbetyg, 7,5. Det är för övrigt samma spelarbetyg som Gazzettan ger till en annan målvakt som räddade sitt lag och blev matchens lirare, David De Gea (Man United). Efter matchen var Romas tränare Di Francesco besviken, ”Vi övergav vår matchplan”, menade han, och lade senare till, ”Efter deras kvittering borde jag ha bytt ut halva laget…”

Annons

Corriere dello Sport känner att Roma fick ”Vitamin Ünder”, att han är ”medicinen de behöver”. Tidningen lyfter också ”Szczesny-Buffon: Omkörningen”. I och med Turinderbyt i helgen har den polske målvakten stått fler matcher för Juventus den här säsongen än den legendariske italienaren. Det är en ”säregen situation” och ”framtiden är fortfarande en gåta”, skriver CdS. Det är fortfarande oklart om Buffon fortsätter efter säsongen. CdS har en intervju med Wanda Nara, Mauro Icardis fru och agent. ”Två stora klubbar vill ha Mauro”, säger hon utan att vilja nämna några namn. Tidigare har bland annat Real Madrid och Man United kopplats ihop med anfallaren. Samtal om nytt kontrakt med Inter fortsätter också.

Tuttosport slänger fram trotsiga Juventusröster, ”Pjanic och Dybala: Vi håller på att tända till”. Det kommer fler (anpassade) citat. ”De senaste bortasegrarna mot Fiorentina och Torino ger oss en skjuts mot scudetton”.

Annons

 

SPANIEN

spanienCadena Cope uppger att Yannick Carrasco är på väg att lämna Atlético – för sammanlagt 70 miljoner euro (La Sexta nämner 60 milj euro – tidigare skrev AS drygt 30 miljoner euro). ”Affären kan bli klar inom de närmaste dagarna”, enligt radiokanalen. Det kinesisk transferfönstret stänger den 28 februari. Cope skriver att Monaco har rätt till 25 procent av summan (18 milj euro). Carrascos årslön i Kina anges till 10 milj euro om året.

Cadena Ser anger inga summor men en klubb: Dalian Yifang, som tränas av López Caro, med ett förflutet i Real Madrid.

Marca river upp förstasidan för en annan Atléticoprofil. Det är bilden på tränaren Diego Simeone och veterananfallaren Fernando Torres som symboliskt delats. ”Simeones smärtsamma svar: Om jag är villig att övertala Torres att stanna en säsong till? Nej”. 33-åringens tid i klubben går obönhörligen mot sitt slut. Real ligaseger (3-1 mot Léganes) får nöja sig med ett hörn på förstasidan, ”Asensio och Lucas stimulerar Real”.

Annons

AS ger större utrymme åt Zidanes gäng. Men det är med en sval recension. ”Ett medelmåttigt Real räckte”. Det delas in i ”En fin första halvlek och en sömnig andra halvlek”. Sevillas CL-match (0-0 mot Man United) summeras på enklast sätt: ”De Gea räddade United”.

Estadio Deportivo grämer sig över matchen. ”De kom undan levande”, är Sevillatidningens stora rubrik i dag. ”En strålande De Gea förhindrade en välförtjänt seger för Sevilla, som var bättre än Mourinhos lag i allt”.

Sport lyfter evighetsaffären Arthur igen. Enligt tidningen har ”flera klubbar, bland dem Monaco, hotat affären de senaste timmarna och bromsat den”. Även Manchester United ska ha lagt sig i. Monaco ska till och med ha lagt ett konkret bud på 22 miljoner euro. Barça är fortfarande övertygade om att ro i land affären, menar Sport.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe lägger tonvikten på förstasidan vid ”Nödvändiga resultat” för Marseille. OM väntas ta sig vidare i Europa League och ligger trea i Ligue 1 ”men spelar en viktigare match i kulisserna: klämd mellan Financial Fair Play och en ägare som inte vill investera lika mycket längre, så måste Marseille hitta en modell – annars riskerar kubben att förlora sina bästa spelare”. Tidningen uppger också att Nantes president Waldemar Keita inte skulle stå i vägen om tränaren Claudio Ranieri skulle få en förfrågan om att bli Italiens nya förbundskapten. Ranieri sade häromdagen att han skulle knacka på Keitas dörr och be att få lämna om en förfrågan kom.

RMC pratar med Ranieri om en italiensk landslagsspelare, PSG:s stjärna Marco Verratti. Ranieri skulle använda honom annorlunda. ”Jag tror att hans ideala position är som en nummer 6. Att ta tillbaka bollen och passa den snabbt vidare” (”Busquets-rollen”), menar Ranieri och ser utrymme till förbättring, ”Han saktar ner spelet. Det är ett område han måste förbättra. Han håller för mycket i bollen”. Samtidigt prisar Ranieri Verratti som ”en stor spelare”.

Annons

 

TYSKLAND

kickerMitteldeutsche Zeitung förmedlar beskedet att Emil Forsberg med all sannolikhet börjar på bänken för RB Leipzigs mot Napoli i kväll. Men han närmar sig en comeback i klubbens startelva. ”Det skulle vara viktigt för honom, om det går hoppa in i halvtid och spela en halvlek. Han har spelat tio minuter en gång och 25 minuter en annan. Så kanske söndag är en bättre tidpunkt”, säger RB Leipzigs tränare Ralph Hasenhüttl.

Kicker har i dag en artikel om just Hasenhüttl. Enligt tidningen är förhandlingarna om ett nytt kontrakt med RB Leipzig låsta och det finns en risk att han lämnar klubben i sommar. Österrikaren söker garantier om att klubben fortsätter att satsa. Kicker påpekar att osäkerhet råder kring Forsbergs och Werners framtid, och hur Leipzig ersättare Naby Keita, som flyttar till Liverpool. Kickers dragplåster dagens tidning är nedflyttningsderbyt mellan Werder Bremen och Hamburg, men på förstasidan finns också utrymme för två välbekanta ansikten som redan tycks nedflyttade. Här handlar det om en nedflyttning i hierarkin. ”Tydliga tecken från Heynckes” skriver Kicker om att Arjen Robben och Franck Ribery fick börja från bänken mot Besiktas.

Annons

Bild frågar sig, ”Förlänger Bayern med Robben?”. Den 34-årige holländaren visade sitt missnöje efter att ha bara ha fått göra ett inhopp mot Besiktas. Men enligt Bild vill han förlänga med Bayern, men klubben ser honom inte längre som en given startspelare.

 

ÖVRIGT

Polsat Sport (Polen) uppger att Robert Lewandowski byter agent. I tio år har Bayern München-stjärnan haft Cezary Kucharski. Vem som tar över är oklart, men Polsat Sport spekulerar i ”superagenter” som Mino Raiola, Pini Zahavi och Jorge Mendes. Lewandowski har vid upprepade tillfällen genom åren parats ihop med främst Real Madrid.

Publicerad 2018-02-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto