Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Experternas Arsenaldom: ”Ryggradslösa”, "Zombies", ”P10-spelare"

ENGLAND

englandThe Sun ordvitsar sina vana trogen. ”There may be TREBLE ahead”. En förlängning av Guardiolas ord om att gårdagens ligacuptriumf (3-0 mot Arsenal) förhoppningsvis bara var den första titeln den här säsongen. Här finns också utrymme för en känga från experten Alan Shearer, ”Patetiskt Arsenal saknade energi och försvarade som ett P10-lag”. Dagens Silly är ”Exklusivt: ”Chelsea ligger före Manchester United i rejset om Robert Lewandowski”. Bayern München-anfallaren skaffade ny agent förra veckan, Pini Zahavi, vilket gett flyttrykten ny skjuts. Och varför Abramovitjs klubb? Premier League påstås vara mest sannolik destination och det tunga argumentet är sedan att ”Chelsea skulle naturligtvis vara i täten om Bayern motvilligt sätter sig vid förhandlingsbordet”. Jo, ”naturligtvis”.

ANNONS

Daily Mirror har identisk ordlek som The Sun. ”There may be TREBLE ahead”.  Mirror bjuder i alla fall på lite mer färgstarka rubriker i övrigt. Till att börja med kunde Chelsea ha behövt den där Lewandowski redan nu. För det råder ”Champions League Blues för Conte” efter förlusten i går (1-2 mot Man United). CL-spelet är i fara. WBA riskerar å sin sida PL-status och då gäller, ”Pardew, en match på sig att rädda jobbet”. Tottenhams Dele Alli riskerar i stället sitt rykte. I Mirror är han redan ”Divey Alli” över hela fotbollsbilagan, efter ännu en kontroversiell förstärkning (1-0 mot Crystal Palace).

Manchester Evening News delat ut betyg till Uniteds spelare mot Chelsea. Inte oväntat är det Romelu Lukaku, ett mål och en assist, som får högst nio av tio. Victor Nilsson Lindelöf får tillsammans med De Gea och Valencia det lägsta, en femma. ”Behöll sin plats efter matchen mot Sevilla. En tidig rensning med huvudet skapade lugn, men hamnade helt ur position vid målet och darrig vid tillfällen”, skriver tidningen om svensken.

ANNONS

The Times har oväntat aggressiva cupfinalvinkeln ”Ryggradslöst – fullkomligt skamligt”. Det är Sky Sports-experten Gary Nevilles ord om Arsenals framträdande som letat sig fram till främsta plats på tidningens fotbollsbilaga. Tidningens expert Tony Cascarino vill inte vara sämre. ”Arsenals spelare rörde sig som zombies”, är hans omdöme. Times stjärnkrönikör riktar in sig på tränarna, ”Pep är makalös, men för Wenger är tiden ute”.

Daily Telegraph gör också en jämförelse (och återanvänder Nevilles beskrivning), ”City slickers krossar ’ryggradslöst’ Arsenal”. Mest ryggradslös var av allt att döma Nacho Monreal. Spanjoren får tre av tio i betyg. Vincent Kompany är av annat virke. Han får matchens högsta betyg, en nia.

Daily Mail uppmärksammar att Kompany må ha ryggrad och hjärta av prima kvalitet, men det är inte alltid kroppen i övrigt varit lika stark. ”Så här mycket betyder ett avgörande mål efter 41 skador” kommer med jubelbild på belgaren.

ANNONS

BeINSPORT tar upp vad som sades i Sky Sports av en ännu en expert och ex-spelare om Arsenal. Men det är till på köpet en klubblegendar, Thierry Henry. Och han håller dörren öppen för att en dag axla manteln som tränare på Emirates. ”Det vore en dröm för mig. Om jag är intresserad av jobbet? Vem skulle inte vara det. Men jag kan inte prata om det med tanke på den respekt jag har för mannen som fortfarande styr där, och på grund av jobbet jag har med Belgiens landslag”, sa Henry, som också uttryckte den hopplöshet han med säkert många fans känner kring Londonklubben (se nedan).

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ser ett ”Milan på riktigt”, ett Milan som ”Champions League-klättrar” i Serie A-tabellen efter tunga bortasegern på Olimpico (2-0 mot Roma). Samtidigt påpekar tidningen att Romas förlust var en ”gåva till Inter” som därmed håller sig kvar på sista CL-platsen. General Gattuso befinner sig ständigt på krigsstigen och peppra omgivningen med citat därefter. ”Vare sig vi äter middag tillsammans eller inte, vill jag ha elva bröder på planen”, och har också ett öga på EL-kvarten. ”Arsenal förlorade i dag, men vi är inte Manchester City. Vi behöver ta på oss hjälmarna och gå ut i krig”. Inga svenskar tar plats i Veckans utlandselva (se nedan).

ANNONS

Corriere dello Sport njuter också av ”Fantastiska Milan”. Dagens näst största rubrik hämtas från England, ”Mou och Peps show”.

Tuttosport har helt och hållet fokus på en match som inte blev. ”Juve-Atalanta inställd på grund av snö” följs av huvudrubriken ”Det var en yta av is”. Matchen kommer nu att spelas den 13 eller 14 mars. Men lagen möts innan dess. Cupmöte väntar redan på onsdag.

 

SPANIEN

spanienMarca skulle kunna komma med någon gliring om att Manchester United lämnade Sánchez Pizjuán-stadion mållösa medan Atlético målkalas där några dagar senare (5-2 mot Sevilla). I stället visar tidningen två ansikten av Atlético till rubriken ”Vill vinna ligan”. Det är å ena sidan Griezmann leende och å andra sidan Diego Costas krigaransikte i förvriden grimas. Och Marca tittar inte bakåt utan framåt, ”Atlético showade i Sevilla en vecka innan mötet med Barça på Camp Nou”.

ANNONS

AS har samma huvudpersoner och samma budskap: ”Målfest, och nu dags för Barça”. Tre spelare får högsta betyg (tre av tre); Diego Costa, Griezmann och Koke.

Cadena Cope har i stället bänkade Atléticosspelare i fokus. I ett Kinafokus. ”Fernando Torres stannar, Carrasco nära en flytt”, är radiokanalens slutsats efter att ha pratat med sina källor. Torres ska i slutändan ha valt bort Kinaäventyret, medan Carrasco däremot inte ens fanns med i Atléticos trupp igår och väntas blir klar för Dalian Yifang innan det kinesiska transferfönstret stänger på onsdag.

Cadena Ser påpekar att belgaren antagligen får sällskap av en lagkamrat i flytten till Dalian Yifang. ”Nico Gaitán med en och en halv fot i Kina”.

Sport tar Atlético-matchen med en axelryckning. ”Atletico släpper inte taget” får en pytteliten notis längst ned i en hörnet. I stället dröjer sig Sport kvar vid Barcelonas seger i lördags. ”Geni” står det i gigantiska bokstäver ovanför en bild på Messis frispark under muren som fått en tavelram. ”Messi skapar ännu ett mästerverk som sprids över världen”, skriver tidningen begeistrat. Sport uppmärksammar också att ”Messi är den fotbollsspelare som gjort mål mot flest lag i Primera División-historien: 36 stycken”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

frankrikeRMC Sport låter PSG seger i rivalmötet ta stor plats (3-0 mot Marseille). Men efterspelet handlar nästan uteslutande om Neymars skada. Brasilianaren bars ut på bår, och det är bara drygt en vecka kvar till mot Real Madrid. Tränare Unai Emery var försiktigt optimistisk om spel i CL-returen (se matchrapporten). ”Hans fot är rejält svullen”, sa PSG-målvakten Alphonse Areola oroat i mixad zon efter matchen. Neymar lämnade Parc des Princes på kryckor.

L’Equipe följer upp ämnet. Dagens stora rubrik på förstasidan handlar om att PSG:s seger kom till ett ”Högt pris”. I en artikel ger tidigare landslagsläkaren Alain Simon sin syn. ”Om det är en godartad stukning så är han borta sju till tio dagar. Om den är allvarlig så handlar det om tre veckor. När man ser bilderna känns det inte som om det är en våldsam stukning, men om det är som jag hört att fotleden snabbt svullnade upp mycket så är det inget gott tecken”, säger Simon. Ingen svensk finns med i L’Equipes Veckans elva. Det finns däremot Yaya Sanogo, som ju håller Ola Toivonen på bänken i Toulouse.

ANNONS

Le Parisien konstaterar att ”PSG vinner men förlorar Neymar”. Det högsta spelarbetyg ger tidningen till PSG:s lagkapten Thiago Silva (för övrigt petad mot Real Madrid senast), åtta av tio. Lägst betyg får Marseilles back Rolando, en tvåa. Tillbaka till Neymars skada. Enligt tidningen var det inte bara Neymar som som sent i går kväll undersöktes på sjukhus. Även Marquinhos genomgick tester för en lårsmärtor. ”De båda spelarna är frågetecken inför matchen mot Real Madrid”, påpekar Le Parisien.

Goal sa sig i natt komma med lugnande besked efter Neymars sjukhusbesked. ”Ingen fraktur och ingen allvarlig stukning”, har sajtens som rubrik. Däremot får man avvakta att svullnaden minskar innan en bedömning kan göras om det kan bli spel mot Real Madrid.

 

TYSKLAND

tysklandLeipziger Volkzeitung slänger in citat från spelarna efter RB Leipzigs tunga hemmaförlust (1-2 mot Köln). Emil Forsbergs bidrag är, ”Vi förlorade rättvist. I andra halvlek tappade vi allt som kännetecknar oss. När vi leder måste vi lära oss att avgöra”. Bruma får en tvåa på den sexgradiga betgsskalan (ett är bäst), Forsberg får en trea. ”Se betyget på Kampl (’Bra före halvtidspaus, sedan syntes han inte till mer’), men det var hans första match på evigheter”, skriver Leipziger Volkzeitung.

ANNONS

Hamburger Morgenpost noterar att HSV-tränaren ”Hollerbach räknar med Holtby och Ekdal mot Mainz”. Ekdal, som haft en fotskada och missat de senaste matcherna, tränade individuellt och lite med boll under söndagen. I morgon väntas han tillbaka i den kollektiva träningen och sedan vara spelklar till lördag.

Kicker skriver om att Michy Batshuayi ”Skjutit in sig i hjärtat” hos Dortmundfansen. Men att Chelsealånet blir kvar är fortfarande inget att knyta några förhoppningar till. ”Situationen har inte förändrats sedan han kom – och definitivt inte till vår fördel”, säger sportchefen Michael Zorc. Dortmund letar också konkurrens till målet. Finländske målvakten Lukas Hradecky i Eintracht Frankfurt är förstaval.

Bild har mer Dortmund, men närmare i tiden. Dagens match mot Augsburg. En måndagsmatch. Det gillar Dortmundfansen lika lite som Frankfurtfansen, vars protester fick stora rubriker förra veckan. ”15 000 fans bojkottar Dortmunds måndagsmatch”, skriver Bild i en rubrik i dag. 68 000 åskådare väntas i stället för 81 000 när det är lapp på luckan. Alexander Isak väntas som vanligt finnas på bänken.

ANNONS

Sport Bild tar upp beskedet från friidrottslegendaren Usain Bolt på Twitter: ”Jag har just skrivit på för en fotbollsklubb” (se nedan). Det ryktades ett tag om ett provspel för Dortmund, och Bolt har tidigare uttryckt drömmer om att en dag spela för sin favoritklubb Man United. Men det lär förstås vara en mindre klubb om det är som fotbollsspelare. En klubb som också har Bolts sponsor Puma. Nyligen var Bolt också en träningsdag hos Erik Hamréns Mamelodi Sundowns. Besked om klubbens identitet lovar Bolt på tisdag.

 

ÖVRIGT

ekstrabladetEkstra Bladet (Danmark) täcker sportettan med ”Klart för guldmatch”. Topplagen FC Midtjylland (53 poäng)och Bröndby (50 p) vann sina matcher och möts på torsdag. I Bröndbys storseger (6-1 mot FC Helsingör) ger Ekstra Bladet lagkaptenen Johan Larsson (två assist) fina fyra av sex. Men den som står ut mest är Simon Tibbling. Den 23-årige mittfältaren får en femma och utses till matchens lirare. ”Tibbling har utvecklas till en stark profil i Bröndbylaget”, påpekar tidningen. Svensken toppar nu också Ekstra Bladets betygsligan med 3,61 i snitt. Noterbart är också att AIK-bekantingen Eero Markkanen (Randers) ligger i andra ändan av betygsligan, näst sist med 2,6. Tillbaka till gårdagens matcher. Robin Olsen var ende svensk i FC Köpenhamns segermatch (1-0 mot Odense). Han får en fyra i betyg.

ANNONS

Fox Sports (Brasilien) lockar med ”Exklusivt: Bayern München hade möte om Malcolm – kan bli affär i sommar”. Vad tv-kanalen tycker på är att den har bekräftelse från källor nära Malcolm att Bayern hade ett möte med representanter för Bordeauxspelaren i slutet av förra året. Fox Sport påpekar också att Malcolm i spelstil påminner om Arjen Robben, vars framtid i Bayern är osäker.

Publicerad 2018-02-26 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto