Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Henrik Larsson: "Jag vill till England"

DXE5_kIWkAE1h4Y.jpgENGLAND

The Independent överraskar mest i dag. Största fotbollsartikeln är om en svensk. Och den handlar inte om Zlatan Ibrahimovic eller någon annan PL-svensk, men någon som gärna vill dit: Henrik Larsson. Under rubriken ”Jag vill till England” säger Larsson om Helsingborg och framtiden, ”Det här är min stad, men jag vill lämna Sverige. Jag vill jobba som tränare och det betyder övriga Europa. Jag har provat på tränaryrket med tre klubbar i Sverige nu. Med två klubbar gick det bra. Med Helsingborg gjorde jag inte allt rätt men inte heller allt fel”, säger Larsson. På frågan om var han ser sig själv om några år, svarar Larsson, ”I England någonstans. Jag vill vara i en stor klubb, i de stora ligorna igen. Jag inser att jag måste övertyga som tränare. Jag tror jag har potentialen, jag har mycket kunskap att förmedla, och jag tror jag har förmågan att förmedla mina tankar till spelarna. Det får tiden utvisa”.

ANNONS

Daily Mirror har en annan tränare som redan är i England men är önskad på sydligare breddgrader. ”Contes tillflyktsort på LANDET” är en knackig översättning. Men landet är i alla fall Italien. Förbundsrepresentanter har på nytt sagt att Chelseatränaren är ett namn för Gli Azzurri.

Daily Telegraph siktar i stället in sig på ersättare till Conte på Stamford Bridge, i synnerhet ett namn som nämnts flitigt. ”Spanskt guld: Enriques lönekrav kan äventyra Chelseaflytt”. Tidningen menar att jobbet kan hänga på att spanjoren accepterar en betydligt lägre lön än han hade i Barcelona. Luis Enrique sägs ha haft 16,5 miljoner pund om året när han slutade i Barça. Chelsea vill inte betala mer än de 9,5 milj pund som Conte har, menar Telegraph.

Daily Star fortsätter på tränartemat. ”Exklusivt: Big Sam nära sparken”. Tidningen menar att Allardyce (redan) är i Everton ”på lånad tid”, och att klubbens ägare Farha Moshiri söker en yngre ersättare till sommaren. Ett nytt försök med Sjachtars Paulo Fonseca väntas. Även Luis Enrique och Diego Siemone ses som mål. Lycka till.

ANNONS

The Sun har tränare Pochettinos budskap till Spurs kronjuvel i tabloidform, ”Du KANE göra det här”. Det vill säga vinna titlar med Tottenham. Londonklubbens skrala förutsättningar till att lyfta pokaler har av experter pekats ut som anledning för Harry Kane att flytta till en större klubb.

Western Mail ger Swansea gott om utrymme efter gårdagens avancemang till FA-cupkvartsfinal (2-0 mot Sheffield Wednesday). Två svenskar följer med på färden och dyker upp bland spelarbetygen. På den tiogradiga skalan delar tidningen ut betyg från fem till sju till Swanseaspelarna. Cupmålisen Kristoffer Nordfeldt får en sexa. ”Gjorde några viktiga räddningar, särskilt i första halvlek när det fortfarande var mållöst. Han hjälpte också hemmalaget att hålla rent under en nervös period mellan de två målen”. Även inhopparen Martin Olsson får en sexa. ”Hjälpte Swansea till stark inledning på andra halvlek och var gedigen i sitt arbete”.

ANNONS

Hull Daily Mail får knyta ihop det engelska svepet med ytterligare svenskbetyg. Hull spelade oavgjort hemma (1-1 mot Arsenal). Bara två spelare når upp till sju i betyg. En av dem är Sebastian Larsson. ”Gav City mittfältskontroll mot Sheffield United, men inte tillnärmelsevis lika mycket som här, mot energiska gäster. Slog hörnan till Citys kvittering och grejade nästan segern med en fint slagen frispark som Townsend räddade”.

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium

La Gazzetta dello Sport gör om klassiska ”Pazza Inter amala” (se klipp) till ”Pazza maglia amala”. Det bli ungefär ”Älska den galna tröjan”, den blåsvartrandiga Intertröjan. Budskapet kommer under överrubriken ”Inför derbyt tar trippelhjältarna till orda”. Profiler som Milito, Materazzi och Pandev uppmanar dagens Interspelare att visa stolthet och passion inför helgens Milanoderby.

ANNONS

Corriere dello Sport använder samma rubrik som Il Mattino gjorde i går om laget vid Vesuvius fot, ”FantaNapoli”. Tidningen kommenterar sedan beundrande Sarris kollektiv. Sedan skjuter CdS även in en kommentar från Francesco Totti om titelstriden, ”Jag håller på Napoli. Sarri förtjänar titeln”. Romalegendaren ger också Romatränaren Di Francesco sitt stöd i tuffa tider, ”Han är rätt man för oss”.

Tuttosport presenterar ”Allegris smockor”. Juvetränarens säger inför dagens cupmatch mot Atalanta att ”Jag ser inga problem med spelkalendern: vad som betyder något för oss är att vara med i varje turnering. Det betyder också italienska cupen, för ingen har tidigare vunnit den fyra gånger i rad”.

Calciomercato har en rubrik om att ”För Gustafson är en kontraktsförlängning inte i sikte, i juni kan han släppas”. Då går Samuel Gustafsons tvåårskontrakt ut med Torino, och den italienska klubben uppges inte planera någon fortsättning. Den 23-årige mittfältaren lånades i januari ut till Perugia.

ANNONS

Sky Sport Italia rapporterar att Romas fortsätter att visa intresse för MFF-målvakten Marko Johansson, som för närvarande är utlånad till Trelleborg. Den italienska klubben skickade enligt tv-kanalens transferexpert Gianluca Di Marzio representanter för att spana in 19-åringen i TFF:s match mot Kalmar i söndags. ”Ett tecken på att intresset är mycket starkt”, menar Di Marzio, som också upprepar att Johanssons agent Milan Simeunovic besökte Roma för ett par veckor sedan, trots att Simeunovic dementerat.

 

DXFgsnuWsAIbWqf.jpgSPANIEN

Marca låter ”Farväl, Trollkarlen” täcka förstasidan. Det är smeknamnet på forna landslagsspelaren Quini som avled i går, 68 år gammal. Real Madrids magplask (0-1 mot Espanyol) får bara utrymme högst upp på förstasidan. Tränare Zidane filosoferade, ”Ibland är fotbollen svår att förstå. Man får acceptera dåliga ögonblick. Efter fem matcher med bra resultat och bra spel, så funkade det inte i dag”.

ANNONS

AS ger Reals match lika litet utrymme på förstasidan som Marca. Rubriken är en summering, ”Ett läckert mål av Gerard Moreno i 93:e minuten belönade ett Espanyol som ville mer”. Även AS drar störst på ”Farväl, Trollkarlen”.

Sport har lika mycket sorg. ”Farväl, kära Quini”, skriver den katalanska tidningen. Quini hade också ett förflutet i Barcelonas tröja. Betydligt mindre kärlek finns till övers för Real Madrid och för Neymar. I dag är utmärkt tillfälle att ge utlopp för det via en förlust och en skada. ”Espanyol fick Real att sjunka ytterligare” och ”Krig mellan PSG och Brasilien om Neymar” är Sports två andra puffar på förstasidan vid sidan av Quini. I övrigt noterar tidningen belåtet ett uttalande från Carlos Quieroz. Irans förbundskapten hyllar Messi i en intervju med Fifa.com, och menar att argentinaren ”inte borde få tillåtelse av Fifa att spela förrän det är bevisat at han verkligen är en människa!”.

ANNONS

 

FRANKRIKEune28022018_hd.jpg

L’Equipe tonar ner sig från gårdagen. Då uppgav tidningen att det fortfarande fanns hopp om att Neymar skulle kunna spela mot Real Madrid, trots bekräftelsen om en sprica i ett mellanfotsben. Nu backar L’Equipe en aning med ”Det krävs ett mirakel för Neymar”. Tidningen hänvisar främst till ESPN-intervjun sent i går kväll, där Neymars pappa pratar om sex till åtta veckors frånvaro (se under ”Övrigt”). Men tidningen vill ändå inte riktigt släppa tanken. PSG uppges fortfarande inte ha gett upp tanken helt. En tidigare läkare för Nantes, Fabrice Bryand, bekräftar också att man kan spela med skadan, men att det medför risker att förvärra den (sprickan kan bli fraktur) och försena läkningsprocessen. PSG är inte bara Neymar. Det spelas matcher ändå. Och inte så små heller. I kväll är det nytt möte med Marseille, denna gång kvartsfinal i cupen, det förkunnar L’Equipe under dagens största rubrik, ”En annan historia”.

ANNONS

Le Parisien förmedlar dagens främsta åh-fan-rubrik med ”Le clasico igen men utan Neymar”. Tidningen konstaterar att ”nu börjar livet utan Neymar” och ”Di Marias tid är kommen”.

RMC Sport gräver ner sig i kalendern för att kolla på vilka matcher Neymar missar om pappans uppgifter stämmer. Då handlar det inte bara om Realmatchen nästa vecka utan också eventuella kvartsfinalmöten i CL, samt första semifinalen (24-25 april).
DXEh7jYXUAA6tm5.jpgTYSKLAND

Leipziger Volkszeitung synar RB Leipzigs problem. Tidningen tittar närmare på en handfull spelare. Emil Forsberg är en av dem. LVZ bäddar hans betydelse för lagets spel och hans skada i problematiken, och lägger till att ”Forsberg vill glänsa i VM. Kanske vill han också till Milan. Då måste han leverera i RB. Det finns goda förutsättningar”.

Lattenkreuz fångar upp några av Ludwig Augustinssons citat från Werder Bremens presskonferens. ”Vi är totalfokuserade. Tabellen är så jämn. Det är fortfarande tio matcher kvar och varje match så oerhört viktig. Derbyt (seger mot Hamburg) var väldigt känslosamt och lyckat, men nu har vi siktet inställt på Mönchengladbach”, säger svensken, som också svarar på sin tid i klubben, ”Jag trivs i Bremen och det känns som att jag utvecklas hela tiden”.

ANNONS

Sport Bild lockar med frispråkige Louis Van Gaal under rubriken ”Därför small det alltid med Hoeness” och ”Sju år efter att han fick sparken, nu berättar holländaren allt”. Tidningen menar på annan plats att Arsenal kan glömma Jogi Löw i sommar. Däremot uppges både Carlo Ancelotti och Thomas Tuchel finns på Arsenals lista över potentiella ersättare till Arsène Wenger. Vidare insisterar Sport Bild på att Robert Lewandowski planerar för en flytt i sommar. Han vill till Real Madrid hellre än Premier League. Tidningen uppger vidare att Bayerns ledning inte gillar det men är medveten om anfallarens idéer.

Deutsche Welle uppmärksammar att Bayern München fyllde 118 år i går med att ta ut ett all-time-lag från senaste decennierna (se nedan). Det är trångt om utrymme. Ingen plats ges exempelvis för Manuel Neuer.

ANNONS

 

ÖVRIGT

ESPN Brasil (Brasilien) intervjuade sent i går kväll svensk tid Neymar Santos Sr. Han slår fast att sonen Neymar Jr blir borta länge. ”I slutet av april kan han spela igen”, säger pappan. En brasiliansk landslagsläkare väntas till Paris i dag för tillsammans med PSG diskutera skadan och en eventuell operation. ”PSG vet redan att man inte kan räkna med Neymar de nästkommande matcherna, att de inte kan räkna med honom på minst sex veckor, för behandlingen kommer att ta sex till åtta veckor, oavsett om det blir operation eller ej”, säger Neymar Santos Sr, ”Neymar ville spela (mot Real Madrid), med bandagerad fot, han ville hitta en möjlighet, men det gick inte. Det finns saker som inte är möjliga”.

ANNONS
Publicerad 2018-02-28 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto