POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Wenger ute i kylan i Arsenal

DXJ80okWAAAlWc_.jpgENGLAND

Daily Mirror skildrar på förstasidan ett ”Istidens Storbritannien”. Kylan håller öriket i ett järngrepp. Särskilt kallt tycks det vara i norra London. ”Utfrusen”, skriver tidningen med stora bokstäver om Arsène Wenger. ”Arsenals stjärnor tappar förtroendet för Wenger samtidigt som klubbledningen diskuterar hans framtid”, skriver tidningen. Själv var Wenger avvisande till pressens frågor om hans framtiden. ”Jag har varit här i 21 år, jag har tackat nej till allt annat av respekt för mina kontrakt. Jag är fortfarande häpen över att behöva svara på den här typen av frågor”, sade Wenger.

The Sun känner också av extremkylan kring Emirates med ”Två exklusiva Arsenalnyheter” och dubbelrubriken ”Backlash” och ”Jacklash”. Det första ”bakslaget” står för att ”Spelarna hade krismöte utan tränaren Wenger” i måndags. Det andra är att ”Wilshere kommer att lämna om kontraktsförslaget till honom inte förbättras”. Arsenal uppges vilja sänka hans lön med 25 procent.

The Guardian stannar också till vid Emirates. Bilden från den snötäckta arenan tar upp större delen av sportettan. ”Gunners under attack”, skriver tidningen och riktar sedan fokus på kvällens match. ”Arsenal behöver bevisa att laget är redo för fajt när de återvänder till Emirates i kväll för att möta det Manchester City som förödmjukade dem i helgen”.

Daily Telegraph har även den en snöfylld bild men en annan match, en annan arena och ett annat lag från norra London. ”Llorente dundrar in hattrick på 12 minuter” sätter ord på Tottenhams FA-cupseger (6-1 mot Rochdale).

The Times ser som så många andra engelska tidningar en helt annan huvudperson än Llorente: videodomaren. ”VAR-kaos på Wembley”, summerar ett märkligt bortdömt mål och otaliga stopp under matchen. På tal om VAR. Times drar också på ”Exklusivt: England kommer att använda VAR innan VM i Ryssland”. På lördag väntas definitivt klartecken för att kunna använda videodomare i VM. För att anpassa sig kommer England nu att använda sig av det tekniska hjälpmedlet i sina nästkommande två vänskapslandskamper. Hur gör Sverige? Och, jo, Times ser också temperaturen sjunka kring Arsenals tränare. ”Wenger fruktar för sin framtid”, menar tidningen.

 

ITALIENDXKaxS9W0AABsRM.jpg

La Gazzetta dello Sport firar att italienska cupen fått ett finalpar: Milan och Juventus. ”Efter 14 straffar får Lazio ge sig” (0-0, Milan vidare på straffar). ”Atalanta ute – Pjanic avgjorde efter generöst tilldelad straff” (1-0 till Juventus).

Corriere dello Sport ser fram emot att ”Rino utmanar Max”, det vill säga Gattusos Milan mot Allegris Juventus. Finalen kommer att spelas den 9 maj. Att det italienska förbundet nu krympt kandidaterna till förbundskaptensposten till tre namn uppmärksammas med rubriken ”Mancini, Conte och Di Biagio kvar i kampen”. Budskapet understryks av ett citat från förbundsrepresentanten Costacurta, ”En av dess kommer att bli ny förbundskapten”.

Tuttosport njuter förstås mest av sitt svartvitrandiga gäng, ”Ett rekordartat Juve”. Den tveksamma straffen nämns i förbigående som motståndarkritik. ”Led lite för mycket kval mot Atalanta, men straffen som Pjanic satte (och som kritiserades av Gasperini) räckte för att säkra fjärde raka finalen i italienska cupen”. Motgångar gör att rubrikerna har en tendens att vara betydligt dystrare kring Torino. I dag är inget undantag. Rubriken ”Torinos misslyckande är klubbens fel”, följs av ”De flesta fans (38 procent) håller Cairo ansvarig för ännu en säsong av besvikelser”.

 

DXKbQ41WsAEeKdI.jpgSPANIEN

Marca vaknar upp och talar ett nytt språk. ”Magnifique!”, utropar tidningen på franska. Atléticos anfallare Antoine Griezmann stänkte som första fransman i La Liga-historien in fyra mål i en match (4-0 mot Leganés). Den ”4” som dyker upp på förstasidan står inte bara för antalet mål utan också för antalet poäng som Atlético efter gårdagens seger har upp till Barcelona i ligan (med en match mer spelad).

AS är häpnadsväckande ointresserad av Griezmanns prestation. Den blir en liten matchrubrik, som vilken som helst, i marginalen. I stället ser tidningen – några dagar efter alla andra – ”Krig mellan PSG och Brasilien om Neymar” och hans skada. Det ”krig” som efter operationsbeslutet i går synes fick ett slut i går.

Sport ser det som att Barcelona kan vinna ”Ligan på 69 timmar”. För blir det seger mot Las Palmas i kväll som följs upp av seger i toppmötet mot Atlético på söndag, anses titelstriden över.

Mundo Deportivo understryker att Barça kommer med bästa lag till mötet med Las Palmas, ”inklusive Piqué, Messi och Suárez”. Men förstasidan tillägnas ännu en gång den häromdagen avlidne ex-Gijón och Barçaspelaren Quini. ”För evigt” är rubriken efter gårdagens begravning.

 

FRANKRIKEune01032018_hd.jpg

L’Equipe följer elegant upp gårdagens förstasida. I går stod det ”En annan historia”, för PSG vann mot Marseille i ligan men nu var det dags för cupen. I dag är rubriken ”Samma historia”, för PSG vann igen och det med samma siffror (3-0). Mest lovande för PSG var att Di Maria var matchens lirare (åtta av tio i betyg) och gjorde två mål. Det blir han som kommer att ersätta Neymar. Om beslutet att operera brasilianaren säger PSG:a president Nasser Al-Khelaïfi, ”Vi hade inget val”. Neymar kommer nu även  att missa kvartsfinalspel – om PSG skulle lyckas vända mot Real. Kylian Mbappé fick bytas ut mot OM men smärta i fotleden, men PSG-tränaren Emery tonar ner händelsen. ”Han fick en smäll på vristen och bad om att få slippa spela andra halvlek. Jag tror inte det är något allvarligt”, sa Emery.

Le Parisien konstaterar nöjt att ”Di Maria tar över”. På sporten finns också en uppföljande rubrik på PSG-segern, ”Bra för moralen”. Marco Verratti kommenterar öppenhjärtigt Di Maria, ”Det är en spelare som behöver känna att han är betydelsefull”.

La Provence, sydkusttidningen, beskriver de två raka Marseilleförlusterna mot ärkerivalen PSG som ”Dubbel bestraffning”. Syrligt lägger tidningen till om Marseille att ”inför revanschmötet hade de beskrivit möjligheten som ’en match för män’, men vältes i stället över ända igen”.

 

19596_elfmipdpwwqtzk41vtwj7lflgxx_jkm_.jpgTYSKLAND

Bild lockar på nyhetsettan med ”Bråk i Bayern”. Mats Hummels och Robert Lewandowski agerade okamratliga lagkamrater mitt under en träningsmatch. Hummels kritiserade Lewandowski som knöt skorna när motståndarna gjorde mål. Lewandowski kontrade med att Hummels tappar boll och snackar för mycket. Det mynnade ut i ett ”Håll käften” från Hummels. Den hyfsat triviala händelsen får i Bild både förstasidesrubrik och en krönika i Bild, ”Hummels har rätt att kritisera” (som lagkapten).

Kicker vänder upp och ned på saker och ting. Upp, men med risk för ned, är Stuttgart, Freiburg, Bremen, Wolfsburg och Mainz. Anledningen är ”Ångesten (för plats 16)”, alltså kvalplatsen för att stanna kvar i Bundesliga. Bokstavligt upp och nedvända på förstasidan är Hamburg och Köln, som ser ut at åka ur men som får rubriken ”Hoppet (om plats 16”). Knappast någon förstasida, men en liten rubrik får ”Ekdal och Holtby tillbaka”. HSV-svensken kunde medverka i en halvlek i en internmatch i går, vilket ger visst hopp om att han trots allt kan vara aktuell för spel mot Mainz i helgen.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) skrämmer med rubriken ”Robin Olsens VM kan hänga på en skör tråd” sedan den svenske landslagsmålvakten burits ut på bår under FC Köpenhamns match i går kväll (2-0 mot Hobro). ”Det är axeln, mer kan jag inte säga”, sa Olsen till tidningen på väg ut från arenan. Ekstra Bladet menar att skadan också kan påverka en planerad försäljning av Olsen i sommar. Men Olsens agent Hasan Cetinkaya tonar ner farhågorna kring VM. ”Nyckelbenet är ur led, han ska opereras. Han är borta hela mars, men kan vara tillbaka i mitten av april”, säger Cetinkaya till Aftonbladet.

Daily Record (Skottland) har dåliga nyheter för en annan landslagssvensk. ”Lustig väntas missa Celtics match mot Rangers”. Orsak? Vädret. Högerbacken är avstängd en match. Den skulle han ha suttit av mot Dundee i går. Men kyla och snöfall hindrade matchen från att spelas. Nästa ligamatch i spelkalendern är i stället Old Firm nästa helg. Det finns dock en chans att Lustig ändå kan spela derbyt. Om Celtic och Dundee hittar ett datum för den uppskjutna match redan i mitten av nästa vecka.

Publicerad 2018-03-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto