POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Raiola: "Donnarumma borde lämna Milan"

DXPN-23X0AAVl5G.jpgENGLAND

Metro träffar förstås mitt i prick med ”Deja Blue”. Arsenal föll igen. Mot Man City igen. Med 3-0 igen. ”Samma gamla brister ökar pressen på Wenger”, summerar tidningen.

The Guardian använder de nu så populära vädermetaforerna, ”City för heta när Arsenal frös igen”. Arsène Wenger använde en helt annan metafor. Han instämde när en reporter nämnde att självförtroende kan försvinna snabbt. ”Man går upp för trappor och man åker ner med hiss, så fungerar självförtroende”, sa Wenger.

Daily Telegraph är inne på samma temperaturtema som Guardian, men när det gäller betygsättningen. ”Vem var het och vem frös?”, lockar tidningen med. Telegraph tycks se Ederson, Sané och Aguero (alla City) som vid kokpunkten med åtta av tio i betyg. Mustafi och Kolasinac (båda Arsenal) närmar sig däremot fryspunkten med fyra. Barcelonas ex-president Joan Laporta ger också Arsenal ett råd i tränarfrågan. ”Jag chansade med Pep Guardiola i Barcelona, Arsenal borde göra detsamma med Thierry Henry”, lyder citatrubriken.

The Sun har Wenger som måltavla trots att rubriken är efter en Man City-spelare. ”Silva bullet” fortsätter nämligen med att ”Wengers välde är helt skjutet i sank”. Två små ”exklusiva” Chelseauppgifter skjuts in på sportettan. Den ena är ”Blå plan för Frank”. Londonklubben uppges vilja ha Frank Lampard som hjälptränare till a-laget, ”med utsikter att en dag bli förstetränare”. Den andra är ”Farhågor för Courtois i PSG”. The Sun uppger att det inte blir några kontraktsförhandlingar mellan målvakten och Chelsea nu. I stället blir de först till sommaren. Både Real Madrid och PSG hoppas nu dra nytta av osäkerheten kring Courtois framtid.

The Times avviker från konkurrenterna med att inte tilldela matchen på Emirates störst rubrik. Den går i stället till ”Southgates försök med McTominay”. Enligt tidningen ska den engelske förbundskaptenen träffa Man Uniteds stjärnskott i dag för att övertyga den 21-årige mittfältaren att välja England över Skottland.

 

ITALIENDXPflMBXcAE58EO.jpg

Rai Sport satte mikrofonen under Mino Raiolas näsa och då händer det saker. Superagenten accepterar att Donnarumma valt att stanna i Milan, men lägger till, ”Om det var upp till mig så borde Gigio lämna Milan”. Raiola skickade också ut ett tydligt budskap om Mario Balotelli, en annan av hans klienter. ”Mario är redo att återvända (till Italien). Han har mognat och är en av världens tio bästa anfallare, och i Italien nummer ett. Han är värd 100 miljoner euro, men kostar ingenting och är därför ett fynd”, menar Raiola, ”Jag förhandlar redan med flera klubbar i England och Italien. Jag har pratat med Juve, Roma, Napoli och Inter. Milan? Nej, därför där finns (sportchefen) Mirabelli och jag kan inte prata med honom, vi är inte på samma våglängd” (se även Nice-Matin under ”Frankrike”).

La Gazzetta dello Sport tar sig an helgens Milanoderby som vore det ett lokalval. ”Prognosen säger Milan”, beskriver siffrorna från en opinionsundersökning tidningen låtit göra. 50 procent röstar på Milan, 32 procent på oavgjort och bara 18 procent på Inter.

Corriere dello Sport slänger fram orden ”Kom igen Ciro, klå Juve”. Det är ingen direkt uppmaning från tidningen. Den syftar på att Immobile ”kommer från Torre Annunziata (förort till Neapel) och hans vänner och familj ber honom om att med sitt Lazio stoppa Juventus för att hjälpa Napoli att göra drömmen om scudetton till verklighet”.

Itasportpress plockar upp Oscar Hiljemark-citat från ll Secolo XIX. Om den lyckade återkomsten i Genoa: ”Sådan är fotbollen. Självförtroendet förändras en aning, spelet likaså, en extra motivation att visa sitt verkliga värde infinner sig. Och plötsligt känns allt annorlunda. Jag är nöjd”, säger Hiljemark, som börjar rota sig i staden. ”Jag skulle gärna stanna. Jag trivs här. Det är tilltalar verkligen att bo i Genoa med min flickvän och min lilla hund”.

 

DXPsc7AX0AIKtEh.jpgSPANIEN

Marca är uppsluppen. ”Bara fem poängs skillnad” skriver tidningen förväntansfullt efter Barcelonas oväntade poängtapp (1-1 mot Las Palmas). På söndag möter Barça just ligatvåan Atlético. Tidningen har också en intervju med legendaren Kaká till citatrubriken, ”Om det finns något lag som kan vinna Champions League tre år i rad så är det Real Madrid”.

AS menar att ”Mateu Lahoz skakar om ligan”. Lahoz är ingen spelare i Las Palmas. Det är namnet på domaren i gårdagens match. ”Det är den första straffen mot Barcelona på två år och ger Atlético inspiration”, menar tidningen. Lika road över Lahoz straff är inte Barças tränare Valverde. ”Vi vet inte vad han blåst för. Det var en osynlig straff”, säger han. John Guidetti fick 70 minuter för Alavés i gårdagens segermatch (1-0 mot Levante). Men hans insats gav inget högt utslag på betygsskalan, från noll till tre. Det blir en etta

Sport rasar förstås. Tidningen menar att Lahoz ”Tappade det helt”. Förståndet, alltså. Han begick ”två allvarliga fel” och ”bestal Barça på två poäng”. Tidningen medger samtaidigt att Barcelona ”inte stod att känna igen”, men också att ”om Barça slår Atlético så avgör man ligan”. För att vara Sport är Barçabetygen chockerande låga. De högsta är sex av tio (Messi, Buquets, Vermaelen, Umtiti). De lägsta fyra (Paulinho, Aleix Vidal)

Mundo Deportivo ändrar hånfullt om namnet på domare Lahoz till ”Atroz”, som i ”katastrofal”. Men även MD konstaterar att Barça har sig själva att skylla för en svag insats.

Cadena Ser intervjuar någon som inte känner ilska mot domare Lahoz. Las Palmas tränare Paco Jémez. ”Jag har alltid uppskattat hans sätt att döma och tycker fortsatt så”, säger han.

Super Deporte har en notis med blågul koppling. ”Valencia vill värva sonen till en välkänd tidigare spelare i klubben”. Det handlar om Joachim Bjöklund (spelade i Valencia 1998-2001), och det handlar om hans son Kalle Björklund. 18-åringen spelar för närvarande för CF Torre Levante i spanska fjärdedivisionen. Valencia spanade in Björklund senast i onsdags, skriver Super Deporte.

 

FRANKRIKEune02032018_hd

L’Equipe har ”Hej då, Paris” från Neymar, som rest till Brasilien, och rundar av med att gå igenom de fem dagarna mellan skadan och beskedet om operation. ”PSG fick motvilligt acceptera ett medeciniskt ingrepp under press från brasilianarens omgivning”. På tal om PSG. Klubben väntas under förmiddagen skicka ut ett pressmeddelande där klubben fördömer en del av de gästande Marseillesupportrarnas beteende. OM-fans har inte tillåtits på Parc des Princes på tre och ett halvt år men 400 fanns på plats i måndags. Efter sig lämnade de 137 förstörda säten. Toaletter slogs också sönder, och bitar användes som projektiler mot PSG-läktare.

Le Parisien förfasar sig på nyhetsettan över att ”Neymar riskerar att inte kunna spela mer i Ligue 1 den här säsongen”. En av artiklarna om brasilianaren har rubriken, ”Sa ni spricka?”. Det knakade inte bara till i Neymars fot. Episoden har enligt Le Parisien också gjort relationen ansträngd mellan PSG-tränaren Emery och klubbens läkarteam, samt även gett bilden av en maktkamp mellan PSG och Neymars posse med pappan i spetsen. Artikeln mynnar ut i slutklämmen, ”Är Neymar för stor för PSG?”.

Nice-Matin tar notis om Mino Raiolas utspel om Mario Balotelli i Rai (se under ”Italien” ovan), men menar att agenten har fel. Nice-Matin skriver att anfallaren helt riktigt kan lämna Nice i sommar, men inte gratis. Enligt tidningens källor finns klausuler i spelarens kontrakt (som gäller till 2019) som förhindrar just det.

 

TYSKLAND

Kicker har beskedet ”Ekdal saknas på HSV:s miniträningsläger inför matchen mot Mainz”. Landslagsmittfältaren ännu inte redo för match (lördag) efter sin fotskada.

Bild följer upp Bayern Münchens intresse för Malcolm. Enligt Sport Bild är klubben redan överens med den 21-årige brasilianaren om ett femårskontrakt. Bild adderar nu prislappen som Bordeaux har satt: 50 miljoner euro plus bonusar. Enligt tidningen ska den franska klubben i vinter också ha nobbat ett bud på 42 milj euro från Bayern. Bild har också en annan prislapp. Den som Bayern väntas sätta på Robert Lewandowski vid en eventuell försäljning i sommar. Minst 100 miljoner euro, menar tidningen.

Ruhr Nachrichten uppmärksammar att det hänger på håret för Michy Batshuayi. Efter en explosion av mål har det blivit tre raka matcher utan mål. Den inlånade belgaren agerar nu. Genom att göra sig av med blonderad del av håret. ”Inga mål, ingen seger, hej då blonda hår”, skriver ”Batsman” på Instagram.

 

ÖVRIGT

Het Laatste Nieuws (Belgien) kommer med rubriken ”Skyttekung får en ny chans i Anderlecht: Hein återkallar Kiese Thelin”. Tränaren Hein Vanhaezebrouck uppges imponerad över svenskens framfart i Waasland-Beveren (16 mål) och vill ha hem honom efter säsongen. ”Samtal har redan förts, och Isaac kommer att få chansen i Anderlecht under träningsmatcher. Han vill också ta den chansen, med målet att övertyga Vanhaezebrouck”, säger Kiese Thelins agent Miro Jaganjac. Häromdagen uppgav tyska tidningen Express att Mönchengladbach är intresserad av Kiese Thelin.

Publicerad 2018-03-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto