Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Franske förbundskaptenen kritisk till PSG-stjärnan: "Han har gjort ett stort misstag"

ENGLAND

ANNONS

england1

Daily Mirror kontrar mordet på Olof Palme med stölden av VM-bucklan. Brott av helt olika karaktär men som förblivit nationella gåtor och nu med ”lösningar” dagarna efter varandra. Mirror blåser bort allt annat på förstasidan för ”VM-exklusivt – Avslöjar: Efter 52 år löser Mirror gåtan om vem som stal Jules Rimet-pokalen. Gangsterbröder genomförde brottet 1966 och ’stal för kicken’”, säger en anhörig. Lika svenskt som ”Skandiamannen”, lika engelskt känns”Sid och Reg”, de nu utpekade bröderna. Pokalen sniffades upp av hunden Pickles en vecka efter stölden, men stals igen i Brasilien 1970 och återfanns sedan aldrig. På sporten står nya Arsenaltränaren Unai Emery med armarna i kors till rubriken ”Vi ska vara orädda”. Bilden är tagen vid Arsenals klubbmärke. Kanonen pekar hotfullt mot spanjorens tinning. Man Uniteds arena byter för dagen, till ”ALD Trafford”. Mourinho är ute efter Toby Alderweireld och samtal med Tottenham har inletts, berättar tidningen under ”exklusiv”-stämpel. En klausul i den 29-årige backens kontrakt gör att han kan lämna klubben för 22 miljoner pund nästa sommar. För en övergång i dagsläget vill Tottenhams ordförande och stenhårda förhandlare Daniel Levy ha närmare 75 milj pund, skriver Mirror.

ANNONS

Daily Mail sätter en nedre gräns för var Tottenham vill ha för Alderweireld med ”mer än 50 miljoner pund”. Men på sportettan är det en annan rubrik som tar störst utrymme. ”Låt oss fånga City”, är budskapet från Emery. Här finns också bild på Wayne Rooney som får skjuts inne på Miamis flygplats. Men det är till Washington Evertonanfallaren på väg, för samtal om en övergång till DC United.

The Times bankar på egen trumma för ”Exklusivt: Inga ryssar i zoner för dopningstester under VM”. Det är ett led i att säkra att spelares prover inte kan manipuleras. Daily Telegraph hade sanrlika uppgifter redan i slutet av förra året.

Daily Telegraph i dag då, här finns Emery, som säger att målet är att plocka Man City, och här finns en intervju med Liverpools målvakt Loris Karius. På frågan om en eventuell straffsparksläggning i CL-finalen säger han att han kommer att studera Real Madridspelarna, men att det inte är avgörande. ”Det är bra med information, men ibland handlar det mer om hur du känner i stunden. Det finns en mix. När man står på linjen så finns det en röst i huvudet som säger vilket håll du ska kasta dig åt”, säger Karius.

ANNONS

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport går James Bond i spåren med Carlo Ancelotti som ”Carletto 007”. Bakgrunden är förstås bilden på den nya Napolitränaren rygg mot rygg med klubbpresidenten och filmmakaren Aurelio De Laurentiis, båda med pekfinger och tumme formade som en pistol – likt Bond i filmen ”Den gyllene pistolen”. Rubriken ”Uppdrag Anti-Juve” blir som en filmtitel. Suso och Vidal är spelarna Carletto 007 jagar. Kontraktet med Napoli är på tre år och värt 6,5 miljoner euro om året. Presentationen blir den 9 juli, skriver Gazzettaa, och följer sedan upp Napolis satsning med ”Svaret från Juve är att äta lunch med Darmian och Morata”, de två PL-spelarna klubben är ute efter. I går träffade Morata Juves sportchef Paratici. Enligt Gazzettan är även Atlético intresserad av Chelseaanfallaren (se även Cadena Ser under Spanien nedan). Enligt GdS dröjer det en aning till innan Gianluigi Buffon är klar för PSG. Nytt möte väntar nästa vecka. Veteranmålvakten uppges också överväga att gå tillbaka på sitt beslut att sluta i landslaget. Svensklaget Bologna väntas i dag meddela att tränaren Donadoni slutar, och vill helst ha Filippo Inzaghi som ersättare.

ANNONS

Corriere dello Sport använder sig av samma bild på Ancelotti och De Laurentiis men med rubriken ”Uppdrag Guld-Napoli”. Samma budskap som Gazzetta dello Sport, bara med andra ord. Enligt CdS är ”David Luiz, Chiesa, Sanches och Suso främsta mål”. Inne i tidningen läggs även målvakten Rui Patricio till. Liksom Gazzettan lyfter även Corriere dello Sport fram Juves intresse för Morata, men lägger till att klubben ”arbetar på ett lån över två år”.

Sky Sport Italia uppger via Gianluca Di Marzio att Chelsea under torsdagen kommer att träffa representanter för Napolis ex-tränare Maurizio Sarri. Londonklubben har under en tid kopplats samman med italienaren. Sarri själv väntas inte närvara vid mötet, däremot vid ett möte med Zenit i Sankt Petersburg de närmaste dagarna.

Tuttosport har ”Juve, Morata i fällan”, men varnar liksom Gazzettan för att Atlético också försöker fånga spanjoren, som en ersättare till Antoine Griezmann.

ANNONS

 

SPANIEN

Marca låter Real Madrids Raphael Varane komma fram till vad de flesta andra kommit fram till inför CL-finalen, ”Vi är favoriter”. Ett annat citat från backen: ”Det känns surrealistiskt att det blir min fjärde final”.

AS radar upp gamla Realspelare och dammar av det redan nötta ämnet om att ”Finalisterna från 1981 hoppas få sin revansch”. Spelarna ger tummen upp till dagens lag, med ”Detta Real Madrid är bättre”.

Cadena Ser bekräftar vad många redan förstått, ”Morata vill lämna Chelsea”. Tidningen hänvisar till sina källor, och påpekar att anfallaren har flera möjligheter. ”Bayern München, PSG, Juventus, Inter och Milan är intresserade. Det finns också möjligheter att återvända till Spanien”, menar Ser (se även Gazzetta dello Sport under Italien ovan).

spanienSport fortsätter på Rodrygospåret. ”30 miljoner” euro, skriker förstasidan ut. Barça uppges vilja använda sig av delbetalningar till Santos och se den 17-årige anfallaren anlända 2020. Betydligt tidigare än så hoppas klubben på en annan anfallare. ”Barça bekräftar att klubben kommer att satsa på Griezmann den 1 juli”. Det är en tolkning av klubbpresident Josep Maria Bartomeus ord i går om att värvningarna inleds då.

ANNONS

Mundo Deportivo tar upp några av de andra svaren från Bartomeu under rubriken ”Det kommande Barcelona”. Som om Messi, ”Han har kontrakt till 2021 och vi hoppas förlänga”. Och så har MD förstås med en notis om gårdagens bekräftelse på en Barçalegendars Japanflytt, ”I dag presenteras Iniesta av Vissel Kobe”.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe rör sig bort från säkra kort som PSG, Marseille och landslag. Störst rubrik på förstasidan är i stället ”Varför de är döda och inte jag?”. Det handlar om spelaren Hugo Aine i Chambly som liksom flera andra unga spelare drabbats av hjärtproblem. Den enda andra rubriken på förstasidan är ”För en femte stjärna”, om Lyons försök att i kväll vinna damernas Champions League. Liksom Real Madrid på herrsidan kan Lyon vinna tredje raka titeln. I den förmodade startelvan för motståndaren Wolfsburg återfinns Nilla Fischer. Toulouse ser ut att behålla sin Ligue 1-status efter klar bortaseger i första mötet (3-0 mot Ajaccio). Jimmy Durmaz spelade från start, men byttes i den 66.:e minuten ut mot Ola Toivonen. Durmaz fick nöja sig med 5/10 i betyg. Båda ingår i den svenska VM-truppen. Angers är på väg att sälja Toko Ekambi till Villarreal för 20 miljoner euro. Anfallaren är redan överens med den spanska klubben. Affären väntas bli klar senast i helgen.

ANNONS

RMC plockar upp några av orden från förbundskapten Didier Deschamps om Adrien Rabiot, PSG-mittfältaren som vägrar vara VM-reserv på hemmaplan. Under rubriken Deschamps: ”Han har gjort ett oerhört misstag”, kan man bland annat läsa, ”Jag kan förstå besvikelsen, men därifrån till att ta ett sådant beslut…Det handlar om en ung spelare som varit med i truppen ett tag. Han portar sig själv. Jag hoppas att det ger honom tid att mogna, att tänka till”.

 

TYSKLAND

Bild lockar läsare med ”Jogi Löw: Så gick petningen av Götze till”. Förutom det smärtsamma i det beslutet, så får förbundskaptenen frågan om Manuel Neuer kan vara med i VM-truppen även om han inte är helt och hållet tillbaka från skadan. Han är ju också lagkapten. ”Vi kommer att ha en uppriktig diskussion efter träningslägret i Sydtyrolen. Men om han då inte är 100 procent är det inte rimligt att ha honom kvar i truppen. Att ta med någon bara för att han ska med, det kommer inte att hända!”, säger Löw, som dock är hoppfull om att Neuer kan medverka. Tyskland möter Sverige i den andra gruppspelsmatchen, den 23 juni.

ANNONS

tysklandKicker bygger upp Champions League-finalen som Klopp mot Kroos. Till det sätter tidningen rubriken ”Kröningen”. Dagens transferstory är ”Lewandowski: Chelsea, PSG och Man United lockar”. Men Bayern München inga planer på att släppa anfallaren till någon av klubbarna. ”Vi ska visa fotbollsvärlden att en klubb har mer makt”, säger Bayerns president Uli Hoeness, som också understryker att David Alaba inte är till försäljning. Båda spelarna har kontrakt till 2021. Vidare uppges Bayerns nya tränare Niko Kovac vara ute efter Hoffenheims back Kevin Vogt. En övergång väntas landa på 25 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

Aminata uppmärksammar att Guineas landslag inlett sitt läger i Marocko. I den bekräftade truppen finns två svenskbekantingar Östersunds målvakt Aly Keita är som väntat med. Klart är nu också att ex-MFF:aren Pa Konaté, som även haft chansen att välja både Sverige och Gambia, verkar satsa på Guinea. Spal-backen är nykomling i truppen.

ANNONS
Publicerad 2018-05-24 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto