Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Attack mot Liverpoolfans i Ukraina i natt inför CL-finalen

Headlines Blogg

Dd_nh9AVwAE-FWp.jpgENGLAND

Daily Mail har mottagandet av Liverpool i Kiev med blommor och tårta på bild men också ”1 000 Liverpoolfans fick sina flyg inställda”. Liverpools borgmästare Joe Anderson har deklarerat att han ska försöka hitta en lösning med Kievs borgmästare, den tidigare tungviktsboxaren Vitali Klytjko (se tweet nedan).

Daily Mirror uppmärksammar Liverpoolfans som visserligen kommit fram men varken mötts av blommor eller tårta. ”Exklusivt: Maskerade huliganer attackerar Liverpoolfans ’som en flock hundar’ i hemskt bakhåll i Kiev inför Champions League-finalen”. Tidningen har kommit över bilder som visar hur ett 20-tal huliganer går till våldsam attack med bland annat stolar och bord inne på en bar sent på torsdag kväll. På bilderna syns några supportrar med smärre skador. Kanske att ÖFK-fans vill kasta stolar och bord åt Swanseas håll. Enligt Mirror nöjer sig inte Championshipklubben med tränare Graham Potter (samt assisterande tränare Billy Reid och scouten Kyle Macauley). ”Potter är också angelägen om att få med sig anfallaren Samman Ghoddos och backen Ken Sema, vars kontrakt går ut i december, till Wales”, skriver tidningen.

Annons

Daily Telegraph har som enda fotbollsnyhet på sportettan Mauricio Pochettinos kontraktsförlägning med Tottenham. Men inne bland sportsidorna finns bland annat ”Sadio Mané skickar 300 Liverpooltröjor till sin hemstad till Champions League-finalen”. Det lilla samhället Bambali i Senegal går i rött på lördag.

The Times lockar med ”Tråkig? Inte Milner”. I nättidningen är rubriken mer pikanta, ”James Milner: Jag pratar bara spanska med mina barn”. Livepoolspelaren ville från början läsa sig spanska när han var i City, för att prata med David Silva och Pablo Zabaleta. ”Jag var så imponerad av människor som kunde tala två språk. Sedan mina två barn föddes har jag bara pratat med dem på spanska. Min fru talar med dem på engelska. De förstår det mesta jag säger. Det är en väldigt fin gåva man ge sina barn”, säger Milner, ”Min fru kan intyga att det är så jag är, om jag bestämmer mig för något då gör jag det. Jag är envis och vill alltid ha rätt”. The Times har också en rubrik om att ”Pochettino kan få 150 miljoner pund att spendera efter att ha skrivit på nytt avtal med Spurs”.

Annons

Daily Star är Daily Star och lyfter fram Ronaldinhos planerade giftermål med två kvinnor till förstasidan. Det kommer till tonerna av The Crytals gamla hit i ny version, ”I do Ron, Ron, Ron, I do, Ron, Ron”. På sportettan finns ”SPURfect”, om Pochettinos nya kontrakt, och så knyter tidningen ihop Englandssvepet med en stor bild på blommor, tårta och Liverpools stora finalhopp, Mohamed Salah.

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium.jpg

La Gazzetta dello Sport kastar sig ut på mercaton. Där hittar tidningen att ”Inter försöker med Nainggolan”. Klubbens sportchef Ausilio träffade i går belgarens agent Beltrami. Även Cagliaris Nicolà Barella fanns med i diskussionerna. Enligt Gazzettan är Romas prislapp på Nainggolan 40 miljoner euro. Fler mercatorubriker: ”Juve satsar fullt ut på Morata och Cristante” och ”Nya Napolis mål är Benzema”. Vidare skriver Gazzettan att ”Sarris framtid ligger i Chelsea. Derby med Conte. Marina bestämmer”. Marina är Marina Granovskaja, ägaren Roman Abramovitjs högra hand i Londonklubben. Hon påstås också har en plan, ”Sarri och Koulibaly i utbyte mot 70 miljoner euro och David Luiz”.

Annons

Sportitalia uppger däremot att Chelsea är ute efter Napolispelarna Raul Albiol, Elseid Hysaj och Piotr Zielinski. Det är tv-kanalens mercatospecialist Alfredo Pedullà som kommer med uppgifterna tillsammans med nyheter om Maurizio Sarri. Chelsea hade ett sju timmar långt möte med hans representanter i går. Det engelska ligafemman uppges beredd att betala utköpsklausulen på åtta miljoner euro.

Il Messagero skriver å sin sida att Chelsea har fler spelare i sikte i Italien. Kontakter ska ha tagit med Inters stjärna Mauro Icardi. Tanke är att använda Álvaro Morata plus pengar i utbyte.

Corriere dello Sport nämner också Morata, men med annan klubb. ”Juve: 230 miljoner euro”, handlar om ”Ett imponerade svar på Napolis anställning av Ancelotti. En remarkabel investeringsplan med mål som Perin, Darmian, Gimenez, Emre Can, Kovacic, Morata och köpa ut Douglas Costa”. Däremot räknar tidningen bort Juventus i rejset om Lazios mittfältare Milinkovic-Savic. ”PSG i pole position. Lotito vill ha 150 miljoner euro. Real Madrid och Manchester United vid skyltfönstret”. På annat håll, och inte som rubrik, utan som en rad i en artikel, nämns att ”Udinese har gjort en förfrågan om den svenska mittfältaren Marcus Rohdén, som Crotone släpper mot en skälig summa”. I Udinese finns sedan tidigare en annan svensk mittfältare, Svante Ingelsson. Till sist, en läsarundersökning visar att 69 procent tror att Real Madrid vinner CL-finalen, 21 procent svarade ”Liverpool” och tio procent ”vet ej”.

Annons

Tuttosport återanvänder 007-Ancelotti och photoshoppar den här gången ihop honom med Juventus tränare Allegri. Rubriken ”Licens att vinna” är också formad en gammal Bondfilmstitel. Vid sidan av radar tidningen upp spelare som Napoli respektive Juventus ”inlett förhandlingar med eller planerar för”. Vidal, Balotelli och Politano för Napoli, Emre Can, Pogba och Morata för Juve.

 

Dd_z2wPVAAAd1hW.jpgSPANIEN

Marca använder den nu närmast klassiska bilden på Casemiro, Cristiano Ronaldo och Marcelo på flygplatsen Barajas. Det är i den uppställningen de lämnat Madrid för bortaresa i utslagsfasen av Champions League i år (se tweet ovan). Varje gång har det blivit seger hittills. ”Resa mot ära”, är orden som Marca låter följa med trion mot Kiev och finalen.

Annons

AS lämnar Barajas, landar i Kiev, där ”tusen supportrar mötte upp laget vid deras hotell”, men håller sig lite kvar vid vidskepligheten inne i tidningen. AS noterar att planet laget flög med var av större modell än tidigare, och att flygbesättningen Real haft till de tre senaste finaltriumferna (i Lissabon, Milano och Cardiff) inte fick flyga den. Möjligen en jinx. Fördel Liverpool.

Cadena Ser ger mikrofonen till Horacio Gaggioli, Marco Asensios agent. ”Real Madrid har fått två bud på 150 miljoner euro för Marco Asensio, men nobbat dem”, säger Gaggioli, ”Buden kom från England, de har råd och de var villiga att lägga mer”.

Cadena Cope har intervjuat Ronaldo. Brasilianaren uttrycker sin förtjusning för Liverpools storstjärna, ”Jag älskar Salah, det är en fantastisk spelare med oerhörda kvaliteter, han påminner om Messi. Jag läste nyligen att han sagt jag inspirerat honom och det gjorde mig väldigt glad”. Finalen då? ”3-1 till Real”, tippar Ronaldo.

Annons

Sport är föga intresserad av någon CL-final där borta i Kiev. Faktum är att tidningen överhuvudtaget inte nämner den med ett enda ord på förstasidan. Den går i stället som brukligt i Barcelonas färger. Med ”Säkrade” basunerar Sport ut budskapet att mittbacksparet är så gott som klart för nästa säsong. Umtiti kommer att förlänga kontraktet innan VM och värvningen av Lenglet från Sevilla är ”mycket nära”.

Mundo Deportivo har i alla fall med Real Madrid. Men det är med ”Pep efter Isco”, ett påstående om att Manchester City-tränaren vill locka mittfältaren till Premier League. Enligt MD hoppas City att man skulle kunna få Real att släppa Isco för 80 miljoner euro plus bonusar.

 

FRANKRIKEune25052018_hd

L’Equipe stoltserar med ”De största” om Lyon. Damlaget vann sin femte CL-titel (4-1 mot Wolfsburg e förl.). Det har inget annat lag gjort förut. Tidningen låter sedan ligaförbundet, LFP, höja just ligan till skyarna. ”Det är dags att ta kål på ryktet om att Ligue 1 inte är spektakulär. Det var 1 033 mål den här säsongen, den högsta siffran på 35 år”, påpekar LFP:s vd Didier Quillot. Med 2,72 mål i snitt var Ligue 1 tvåa bland de fem största ligorna. Bara Bundesliga hade högre snitt, 2,79. Publiksnittet i Ligue 1 gick från 20 928 till 22 525, en ökning med 7,5 procent. Vidare skriver L’Equipe att försäljningen av Saint-Etienne till den amerikanska investeringsfonden Peak6 är avblåst.

Annons

Le Parisien skriver om PSG, ”Buffon, som om det vore klart”. Enligt tidningen är parterna helt överens om ett tvåårskontrakt. Allt som saknas är kontraktsunderskrifter. Inom de närmaste dagarna väntas den 40-årige målvakten presenteras i PSG:s färger.

 

cover.jpgTYSKLAND

Bild drar på ”Bayernstjärnan Vidal åtalas” på sin förstasida. Den chilenska landslagsspelaren anklagas för misshandel i samband med ett bråk på en nattklubb i München förra året. ”Om han fälls riskerar han i värsta fall fängelse i flera år!”, skriver tidningen. Rättegångsdatum är ännu inte spikat. En andra del av intervjun med förbundskapten Jogi Löw presenteras. Bland annat bekräftar han diskussioner med förbundskansler Angela Merkel kring VM och det politiska läget i Ryssland. ”Vi pratade om det vid vårt senaste möte, ja. Hon frågade mig personligen hur vi vill handskas med VM. Jag sa att för mig som förbundskapten är det viktigt att vi i Ryssland visar vår öppenhet och tolerans”, säger Löw. Han fick på det mer lättsamma planet frågan om vem han skulle vilja ha med i landslaget om han fick välja mellan att ge Messi, Cristiano Ronaldo och Salah tyska medborgarskap. ”Messi! Han är den mest kompletta spelaren”, svarade Löw.

Annons

Sky Sport konstaterar att Jerome Boatengs VM-medverkan fortsatt är ett frågetecken på grund av skada. Om han inte kan spela ser tv-kanalen i dagsläget Antonio Rüdiger (Chelsea) som främsta alternativ bredvid Mats Hummels, alternativt Niklas Süle (Bayern).

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) uppmärksammar en svensk matchvinnare. Gustaf Nilsson satte matchens enda mål i Silkeborgs playoffmatch för överlevnad i Superligan (1-0 mot Esbjerg). Det har äntligen lossnat på den senaste tiden för ex-Falkenbergaren, som är utlånad Bröndby till Silkeborg den här säsongen. ”Jag har fått mer självförtroende av att göra mål. Som anfallare vill man alltid göra mål, och förhoppningsvis kan jag göra mål även i den sista matchen”, säger 21-åringen.

Publicerad 2018-05-25 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto