POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

CR7-effekten: Juve har redan ”tjänat” 1,5 miljarder

Rubrikämne i rött, scrolla ned


ENGLAND

Metro sätter tonen. Tidningen har införlivat Englands tre lejon i ”o”:et i tidningsloggan. Och den tycks ha ett Ikea-budskap till sitt landslag, ”Send them flat-packing” (”Skicka hem dem i monteringsbara bitar”, ungefär).

Daily Telegraph uppmärksammar stort att ”Sverige har gjort Englands trebacklinje till måltavla”. På det följer citatrubriken ”De är inte så tekniska och kan få problem med press”. Det är hämtat från svenska scouten Tom Prahls omdöme. Chelseaspelaren Cesc Fàbregas ger sina funderingar under ”Det behövs ett magiskt ögonblick för att vinna VM – och Englands straffsparksseger kan ha varit ett sådant”. Där skriver han bland annat att ”Om någon sagt att Sverige, Ryssland och Kroatien skulle stå i vägen för en VM-final så hade man köpt det. Det innebär inte att det blir lätt, för det är det inte, men det finns en stor chans”. En annan rubrik är ”Exklusivt: England-Sverige riskerar att spela inför tusentals tomma stolar”. Logistiken gör en massinvasion av supportrar svår nu. Enligt The Sun hade England också bara sålt 1 608 biljetter via förbundet.

england fredag

The Sun toppar med ”Swede & Sour”, för att berättar att ”Landslagsspelarna är peppade efter motståndarnas hån”. Tidningen är också peppad. Så pass att till och med Meghan Markle, nybliven hustru till prins Harry (inte Kane), får passa sig, ”Vi hoppas du inte håller på Sverige”. Det är dagens andra stora rubrik till en bild från i går på den nyblivna hertiginnan av Sussex i helgul klänning.

The Times lyfter fram ”Det här kan vara vår bästa chans, säger Southgate”. Förbundskaptenen syftar på vägen framåt i turneringen. Som tidigare skyndade han att lägga till att man inte underskattar Sverige. Krönikören Tony Cascarino lyfter i stället fram Marcus Berg med ”England möter smutsigaste spelaren som är kvar i turneringen – så här handskas man med honom”. Den svenska anfallaren toppar listan över frisparkar mot sig (14). ”Jag är inte förvånad att Berg ligger i topp på listan, för lag som använder sig av långa och höga bollar till anfallarna drar ofta på sig många frisparkar”, skriver Cascarino, och påpekar att Berg också är första försvarare. Samtidigt noterar han att Berg är utan varningar och ger råd, ”England ska inte tro att Berg har ett hetsigt temperament på grund av frisparksstatistiken, och slösa tid på att försöka få honom utvisad”.

 

ITALIEN

italien fredag

La Gazzetta dello Sport formar sjuan i ”CR7” till ett ”J” som i Juventus klubbmärke, ”CR7J”, och konstaterar att ”Juve kan fixa det”. Tidningen kallar affären som ”rycker allt närmare” för ”århundradets affär”. Med aningen andra siffror än Cadena Ser (se ”Spanien” nedan) kommer Gazzettan ungefär fram till samma slutsumma för Juve i övergång, lön (brutto) och bonusar över de fyra kontraktsåren: drygt 400 miljoner euro.

Corriere dello Sport syftar med ”CR7 juli” på att portugisen kan blir klar för Juve redan i morgon. Fast i samma andetag svär sig tidningen fri från påståendet. ”Rykten från Madrid, som senare dementerades, uppgav att Cristiano Ronaldo till och med kan bli klar redan i morgon”. Tidningen lägger till att Juves aktier fortsätter att stiga.

Calcio e Finanza vet hur mycket aktierna stiger. ”CR7-affären lyfter Juve på börsen: Nu är klubben värde 825 miljoner euro”. Under de tre dagar som ryktena om hans övergång pågått har Turinklubbens aktie stigit med 22 procent, vilket betyder att klubbens värde ökat från 665 milj euro till 825 milj euro. Juventus har alltså redan ”tjänat” 160 miljoner euro på Cristiano Ronaldo.

SPANIEN

spanien fredag

Marca låter för fjärde dagen i rad Cristiano Ronaldo bära upp tidningen. I dag med ”CR7 har redan gett sitt ord till Agnelli”, Juventus ägare. Marca skriver nedanför att ”Hans önskan är att spela för Juve” och ”Real håller fast vi klausulen på en miljard euro”. Klubben anser inte klausulen på 100 miljoner som juridiskt bindande, mer som ett samförstånd. Sköter Cristiano Ronaldo det snyggt, och öppet meddelar att det är hans beslut att lämna Real, så kommer klubbpresident Pérez att ge grönt ljus.

Cadena Cope är helt inne på Marcas linje. Enligt radiokanalens kom Real och Cristiano Ronaldo överens om ett nytt kontrakt värt 30 miljoner euro före VM, vilket satte den muntligt avtalade utköpsklausulen på 100 milj euro ur spel. Det är en miljard euro som gäller igen. Bara om Cristiano Ronaldo själv officiellt deklarerar att han vill lämna så förhandlar Real.

Cadena Ser menar att Cristiano Ronaldo totalt kan kosta Juventus 420 miljoner euro. 100 milj euro i övergångssumma, 240 milj euro brutto i sammanlagda lönekostnader för fyra år samt upp till 80-100 milj euro i sammanlagda bonusar för samma period.

AS håller med om att ”Cristiano Ronaldos övergång är nära”, och lägger till att ”Juventus hoppas presentera honom på sin arena i morgon”. Tidningen går också vidare i ämnet med en omröstning. ”89 procent av de röstande väljer Mbappé framför Neymar som ersättare”.

Sport stannar i Katalonien, men med en spelare som blickar österut. ”50 miljoner euro för Paulinho”. Det är vad Barcelona ska ha fått som erbjudande för den brasilianska landslagsmittfältaren från en kinesisk klubb. ”Spelaren har redan gett sitt okej att lämna, och Barça kan sälja honom kommande vecka”. Samtidigt upp ger Sport att ”Arthur kan bli klar för Barça i dag”. Klubben värvar brassen från Gremio

Mundo Deportivo tar farväl av Cristiano Ronaldo med ett stort ”Ciao CR7” över hela förstasidan. Dessutom skriver MD på förstasidan att Barça inte bara fått bud från annan klubb för Paulinho utan också för Yerry Mina.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser ”Den himmelska vägen” framför sig. Den går över Uruguay, ”De himmelsblå”, som väntar Frankrike i dag. Däremot tycks fansen inte tycka det är en himmels väg till Nizjnij Novgorod. Enligt L’Equipe väntas bara 2 000-3 000 franska supportrar samt upp till 5 000 uruguayanska. Uruguay väntas spela med Stuani i anfallet i stället för skadade Cavani.

frankrike fredag

Le Parisien utropar ”En gång till!”. Liksom L’Equipe förväntar sig Le Parisien att det blir Tolisso som tar avstängde Mendys plats i den franska startelvan. Liksom L’Equipe uppger Le Parisien också att Gianluigi Buffon i dag anländer till Paris för sin läkarundersökning hos PSG. Den legendariske målvakten skriver på ett kontrakt på ett-plus-ett år och väntas bli presenterad på måndag.

 

TYSKLAND

Die Welt har en intervju med landslagets team manager Oliver Bierhoff. Citatrubriken: ”Man behöver fundera på att avstå från Özil”. Det är i kölvattnet på Erdoganbilderna och VM som Bierhoff uttalar sig. Özil har till skillnad från Gündogan aldrig brytt sig om att förklara. ”Vi har aldrig tvingat någon att göra något, men vi försöker alltid övertyga dem. Vi har inte lyckats med Mesut Özil”, säger Bierhoff, ”Ur det perspektivet får man fundera över att ge upp på det sportsliga planet”.

Revier Sport kommenterar utspelet från Bierhoff med en krönika av Marian Laske, ”Özil utan framtid i landslaget”. Det är i Laskes ögon svårt att se Arsenalspelaren bli kallad igen, och möjligt att Özil själv ger upp landslaget.

Sport1-krönikören Ivo Hristic kommenterar intervjun under ”Bierhoffs kritik är ovärdig”, och menar dessutom att den spelar rasister i händerna. Liksom Laske har han svårt att se någon framtid för Özil i Die Mannschaft. ”Jag tror det är fullt möjligt att Özils internationella karriär är slut efter detta offentliga utspel. Hur ska Özil någonsin kunna bära landslagströjan igen med övertygelse, när hans team manager nobbar honom just när han som mest behöver hans stöd?”, menar Hristic.

Bild har pratat med Bremens nyförvärv Felix Beijmo. Ex-Djurgårdaren understryker Augustinssons del i flytten. ”Ludvig rådde mig att komma till Werder. Han hade bara positiva saker att säga om klubben”, påpekar Beijmo. Han följer Augustinsson och de andra svenskarnas framfart i Ryssland på avstånd. ”Det är otroligt vad Sverige gör. Jag tror vi kan slå England. Jag är väldigt stolt att vara svensk just nu”, säger han.

 

ÖVRIGT

övrigt fredag

Variety (USA) gör ett gästspel i bloggen. Nöjestidningen lockar med ”Exklusivt: Facebook i samtal med Cristiano Ronaldo om realityserie”. Enligt tidningens källor rör det sig om en serie på 13 program som skulle ge Real Madrid-stjärnan tio miljoner US-dollar, motsvarande cirka 175 miljoner kronor.

Het Laatste Nieuws (Belgien) pryder sportens förstasida med bilder på landslagsspelarna när de var små. ”Grabbar, infria era barndomsdrömmar”, är budskapet inför dagens kvartsfinal mot Brasilien.

Publicerad 2018-07-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå