POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Zidane sätter snurr på ryktena: ”Snart tillbaka”

ENGLAND

The Sun har ”Exklusivt: Premier League-klubbarna vill tvinga fram Deadlines Day till den 31 augusti”. Orsaken är att andra länder fick fördelar när England i år valde att stänga fönstret redan till ligapremiären. Den uppgiften landar inte på sportettan. Där finns i stället med stora bokstäver, ”Gaza är den enda världsklasspelaren i min generation”. Det menar förbundskapten Southgate, och The Sun lägger till, ”Gareth förbannar bristen på kreativ talang”.

englandDaily Mirror har helt andra historiska perspektiv än Gascoignes genialitet. Tidningen ger en klassisk film en putsning. ”The GATE escape” handlar inte om några engelska soldater som flyr något nazistiskt fångläger, utan om en engelsk förbundskapten som (kanske) flyr förbundet. Southgate har kontrakt till 2020 med option på ytterligare två år. Förbundet vill att han stannar över VM 2022 i Qatar, men själv svävade han på svaret. Mirrors love-in med förbundskaptenen fortsätter med ”Modige Southgate gör sju byten”  till matchen mot Schweiz i morgon.

Daily Telegraph kör en hold-my-beer med ”Southagte redo att göra nio ändringar – England riskerar värsta förlustsviten någonsin”. Tidningen noterar att England nu har tre raka förluster, samt att ”kapten Kane och John Stone kan bli de enda som startar mot Schweiz som också startade mot Spanien”.

The Guardian lyfter fram dampremiären Chelsea- Man City till sportettan trots att den blev mållös. Chelseatrion Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson spelade hela matchen. Inget med Mourinho? Det ändrar vi på.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport skriver om ”Mancini utan Balotelli”. Efter sin likbleka insats mot Polen i helgen, får den återkallade landslagsanfallaren plats på bänken. Chiesa och Immobile får spela i anfallet tillsammans med Berardi. Debatten kring Balotelli tar inte slut där. GdS-krönikören och ex-Milanränaren Arrigo Sacchi kommenterade Balos insats med att ”I fotbollen är intelligens viktigare än fötter”. Balotellis agent Mino Raiola svarar ilsket, ”Sacchi visar att han varken har intelligens eller stil. Jag förstår inte varför vi ska behöva lyssna på någon som lever på gamla lagrar, och tar åt sig äran för att ha lett ett Milan som var så bra att det kunde vunnit utan tränare”, säger Raiola.

Rai Sport har invändningar även från förbundskapten Roberto Mancini, men i betydligt mildare ordalag. ”Jag tycker Sacchi är en utomordentlig tränare, men att han var lite för hård i sitt omdöme”, säger Mancini. Balotelli själv då? På Insta stories skrev han, ”Förstör inte en bra dag genom att tänka på en dålig gårdag. Släpp den”, och tillägget, ”Jag är stark, och du?”.

Corriere dello Sport konstaterar också att det är Balotelli ut, Immobile in tillsammans med Chiesa. Tidningen tar också ett grepp på landslagets nedgång sedan VM-guldet 2006. CdS skriver också att ”Den gamla damen flörtar med de unga”. Matthijs de Ligt (19, back, Ajax), Adrien Rabiot (23, mittfältare, PSG) och Timo Werner (22, anfallare, RB Leipzig) ”är de utvalda: någon av dem kan komma redan i januari”.

italienTuttosport slänger in fler transferspekulationer kring Juve. ”Pogba, Dybala och Marcelo – så här slutar det”. Tidningen tog ett snack med ett dussin agenter. Summeringen: ”Det enda hindret för fransmannen återkomst är priset. Argentinaren stannar. Och därför kommer brasilianaren att komma”. Rubriken ”Toro-Iago: 2022!” förmedlar budskapet att Iago Falque skriver nytt kontrakt med Torino.

 

 

SPANIEN

Marca ger plats åt förbundskapten Luis Enrique. ”Så har vi förändrats”, beskriver hur ”press och att ta bollen har ersatt överdrivet passningsspel som prioritet” samt ”Långa bollar och andra vågens attacker har ökat”.

spanien

AS bjuder på intervju med en nöjd Saúl. ”Jag känner mig viktig i den roll jag fått”, säger landslagsmittfältaren, ”Xavi och Iniesta har satt sina avtryck på detta landslag”.

RTVE kanske får det att svettas på en tränarstol i Manchester. ”Jag är säker på att jag kommer att träna snart igen”, sa Zinedine Zidane i samband med att han såg sin yngste son Elyaz spela en match, ”Det är vad jag gillar att göra och vad jag gjort hela livet”. Zidane lämnade Real Madrid efter förra säsongen med tre CL- och en ligatitel på cv:et efter två och ett halvt år.

Sport hittar skönhet på andra sidan Atlanten, ”Nu dags för nästa brasilianska pärla”. Det handlar om Barcelona, förstås, och det handlar om Lucas Paquetá. ”Tillsammans med Arthur leder mittfältaren en ny generation i den brasilianska fotbollen”, och Barça vill ha den 21-årige Flamengospelaren.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe deltog i den franska VM-yran på Stade de France. ”Det var glädje”, njuter tidningen, till bilder på landslaget som lyfter på VM-bucklan igen (se även ovan). Själva matchen hamnade i skymundan, men till och med Olivier Giroud gjorde mål (2-1 mot Nederländerna). Alla de franska spelarna fick 5/10 eller 6/10 i betyg. Några av de holländska nådde inte dit. Pröpper och Babel fick fyra, Promes bara tre. L’Equipe uppmärksammar också stadionolyckan i det afrikanskakvalspelet. Under ”Drama i Madagaskar” uppges att minst en människa dödats och 40 skadats i trängseln inför matchen mot Senegal. Tillbaka till Frankrike. L’Equipe uppger att Paris SG under säsongen sålt rekordmånga tröjor till fansen, 900 000. Det är exempelvis fler än Juventus. När QSI (Qatar Sports Investment) köpte PSG 2011 sålde klubben knappt 80 000 tröjor om året.

Le Parisien ser det som att ”Landslaget får glädjen att vara”. Lucas Hernandez får frågan om kvällens bästa ögonblick: ”När vi lyfte upp N’Golo (Kanté) så han kunde hälsa till publiken (skratt”). Just Kanté får tillsammans med Rapahël Varane och Kylian Mbappé också tidningens högsta spelarbetyg, 6,5.

 

TYSKLAND

Bild låter sig inte imponeras av Die Mannschaft. ”Det var inte så strålande, Jogi”, är omdömet som landar på förstasidan efter gårdagens seger (2-1 mot Peru). Marco Reus var i alla fall nöjd. ”Det är en boost för självförtroendet att vinna, även när det inte är vackert”, påpekar han.

Sky Sports placerade Reus bland spelarna med lägst betyg, 4/6 (på skalan där ett är bäst). Även Marc-Andre ter Stegen, Nico Schulz, Timo Werner, Julian Draxler och Antonio Rüdiger fick det låga betyget. Högst betyg, 2/6, fick Ilkay Gündogan, Toni Kroos och Julian Brandt.

Sport1 lät ex-landslagsspelaren Mario Basler plockade fram yxan redan innan matchen. I en diskussion om spelare som slutat i landslaget, sa Basler: ”Jag önskar att Thomas Müller gjort det. Nuförtiden skickar han inläggen till Nasa, till dess internationella rymdstation”.

Nürnberg Nachrichten noterar en målfest för Nürnberg i en träningsmatch (4-0 mot Dukla Prag). Men ingen Mikael Ishak i målprotokollet. Det har sin förklaring. Svensken har en muskelskada och stod över matchen.

 

ÖVRIGT

Glasgow Evening Times pratar med Johan Mjällby. Han hoppas på utlandsjobb. ”Nu har jag arbetat för två klubbar i Sverige och det har varit intressant. Nu vill jag helst inte arbeta i Sverige”, säger Mjällby, som var i Glasgow för en välgörenhetsmatch med sin gamla klubb Celtic. Efter jobb som assisterande tränare i Celtic och Bolton, blev det Sverige som huvudansvarig först i Västerås och sedan Gefle, som han fick lämna i somras. ”Jag var ganska nöjd med att lämna klubben. Vi hade olika åsikter om truppen. Om resultaten inte går som de ska så måste man antingen bryta upp eller fortsätta jobba hårt. Men man måste också ah folk som tror på en”, säger Mjällby, ”Det är annorlunda i Sverige, inte som jag är van vid med att arbeta på högsta nivå här (i Glasgow) i några år och inte heller i Bolton i Championship. Om man inte arbetar med något av de sex-åtta bästa lagen i Sverige är det tufft. Men det är en inlärningskurva”.

danmarkEkstra Bladet låter den danska landslagströjan dyka upp på två ställen på förstasidan. Först på Christian Eriksen till ”Wales knockat” (2-0). Sedan, och mycket, mycket större, Nicklas Bendtner. ”Gripen för våld mot taxichaufför”. Domen är redan klar i tabloiden. ”Det var idiotiskt, Bendtner” inleder Allan Olsens krönika, som har huvudrubriken ”Slut i landslaget”. Tillbaka till den där fotbollsmatchen. Både Eriksen och Mathias ”Zanka” Jörgensen får 5 av 6 i betyg efter den imponerande segern.

Pulzo (Colombia) ger ordet till manen, myten Faustino Asprilla. Han ser en strålande kandidat till att ersätta José Pékerman som lämnat förbundskaptensjobbet i Colombia. ”Om jag var bra nog att spela för landslaget är jag bra nog att leda det”, säger han. Give him the job!

Publicerad 2018-09-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå