Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nya anklagelser mot Cristiano Ronaldo – men mamman startar försvarskampanj

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

The Guardian följer den inre kampen hos PL:s för närvarande största stjärna. ”Hazards Real-dilemma: Slits mellan nytt Chelseakontrakt och en ’drömflytt’ till Madrid”. Belgaren stormtrivs med ”Sarriball” men kan inte sluta tänka på spanska maränger. ”Real Madrid är den bästa klubben i världen. Jag vill inte ljuga. Det är en dröm sedan jag var liten”, säger han. Belgarens funderingar dras upp stort på de flesta sportettor i England denna tisdag.

englandThe Sun är inget undantag. Men vad Hazard än har i tankar eller fötter, kan det inte mäta sig ens med Mourinhos lillfingrar. Feta rubriken ”Pinky winky” tar upp Man Unitedtränarens gest med lillfingret mot en tv-kamera efter segern mot Newcastle, samtidigt som han sa några väl valda ord på portugisiska. Låt oss nöja oss med att ”cu” och ”filhos da puto” ingick bland dem, strunta i översättning, och snabbt skynda vidare till att fotbollsförbundet nu kan straffa Mourinho för femtioelfte gången.

ANNONS

Daily Telegraph har mer bekymmer. ”Exklusivt: Man United riskerar sin nummer 1, De Gea tvekar över att förlänga kontraktet”. Klubben kommer att utlösa en option till en ettårig förlängning som varar till 2020, men förhandlingar om ett nytt långtidskontrakt har enligt Telegraph gått i stå.

ESPN:s Manchester-korrespondent Rob Dawson slänger fram, ”Mourinho vill ha stöd för köp av Skriniar och Romagnoli”. Enligt källor har Unitedtränaren bett om mttbacksköpen redan i januari. Svettigt för Nilsson Lindelöf & Co.

Daily Mirror ger Mourinho stöd från USA. ”Roo: Skyll inte på José”. Mirror understryker att det också är en uppmaning från Wayne Rooney till spelarna att skärpa sig. ”Tränaren kan bara gör sitt bästa, sedan är det upp till spelarna att prestera på planen. Alla bitar måste falla på plats, men José är en enkel måltavla”, menar den forne Unitedanfallaren.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport struntar i landslagsspel och har fullt fokus på ligan och det stundande mötet mellan Inter och Milan. ”Ett derby om Champions League”, säger Milanlegendaren Andrij Sjevtjenko i en intervju. Tidningen ser det också som ett ”Nummer 9-derby”, en kamp mellan Inters Mauro Icardi och Milans Gonzalo Higuaín. Juventus sportchef Fabio Paratici viftade under måndagen bort uppgifter om en återkomst för Paul Pogba. ”Han tillhör United. Vi vill honom allt väl, men har aldrig tänkt på honom och kommer inte heller att göra det”, hälsade Paratici, och hade liknande besked om Milinkovic-Savic. ”Milinkovic är väldigt bra, men vi har aldrig pratat med vare sig honom eller Lazio”.

Corriere dello Sport gör en religiös ordlek med ”Cristiano på korset” och bild på Juvestjärnan som håller ut armarna. Tidningen fortsätter att använda ”CRSex”, och fyller på med att ”Skandalen växer”. CdS skriver om den internationella uppmärksamheten men också att våldtäktsanklagelserna blir fler. ”Kathryns advokater anklagar: Ytterligare tre kvinnor inblandade”. Uppgifter som först dök upp i The Sun. CdS har på annat håll genomfört en undersökning om bästa italienska spelare. Vinnare: Lorenzo Insigne med 18 procent. Närmast efter var Ciro Immobile (sju procent) och Federico Bernardeschi (sex procent). Inför Milanoderbyt påpekar CdS att San Siro är slutsålt, 77 000 biljetter, och lägger till att ”Det kommer även att vara fullsatt mot Barça”, den 6 november.

ANNONS

italienTuttosport borde för länge sedan ha döpt om sig till Tuttocristiano. I dag: ”Bort med tassarna från Cristiano”. På bild finns en fotomontage med portugisen i Supermandräkt, samt ”#RonaldoEstamosContigoAtéaoFim”, hashtagen betyder ”Ronaldo vi är med dig till slutet”. En annan är #JusticiaCR7, alltså ”Rättvisa åt CR7”. Budskapet som tidningen för vidare är från ett inlägg hans mamma Dolores De Aveiro gjort på Facebook, med uppmaning om stöd för hennes son.

 

 

SPANIEN

spanienMarca gillar Eden Hazards senaste invit. ”Real Madrid är fortfarande min dröm”, landar på förstasidan med bild på Chelseastjärnan.

Cadena Ser menar att de återkommande flörtarna fått effekt. ”Real Madrid hoppas värva Hazard i januarifönstret”, uppger radiokanalen. Chelsea påstås kräva en ”Neymar-liknande” övergångssumma (222 milj euro), men Real hoppas dra nytta av att hans kontrakt går ut redan 2020. Ser påpekar också att Hazard skulle kunna spela Champions League-fotboll för Real redan denna säsong, samt att en värvning av belgaren inte hindrar klubben från att även värva Neymar i sommar.

ANNONS

AS har liksom Marca med Hazards flört med Real men annars är förstasidan Ballon d’Or. ”La Liga vill ha Ballon d’Or”, skriver tidningen med stora bokstäver, och illustrerar det med bilder på de 14 spelare från La Liga som är nominerade. De andra 16 finns under rubriken. Tidningen räknar vidare med att Karim Benzema blir borta cirka två veckor på grund av den skada i baksida lår som Real rapporterade i går. I bästa fall är fransmannen tillbaka redan till omstarten mot Levante den 20 oktober. Mer troligt är CL-mötet med Viktoria Plzen tre dagar senare.

Sport drar på ”Vidalröran”. Under ”Konfidentiellt” kan man läsa att chilenaren ”känner sig förrådd för att han fått spela mycket mindre än vad han utlovats. Han nekar till en dålig relation med Valverde men visar sin frustration, ’Hur ska man kunna vara nöjd om man inte spelar?’”. Citatet är taget från landslagssamlingen i Miami, och var en del av ett svar på de Instagrambilder häromdagen där Vidal tycktes vädra sitt missnöje. Mittfältaren plockade senare ned bilderna.

ANNONS

Mundo Deportivo riktar blickarna mot Frankrike i stället. ”Mendy är favorit”. Fråga: Vem och till vad? Svar: Lyons Ferland Mendy, 23, och till att vara stand-in för Jordi Alba.

 

FRANKRIKE

L’Equipe byter perspektiv på PSG:s storseger mot Lyon. Tidningen ser inte längre en ménage-à-trois” (Trekant) utan en ”Ménage à deux” (Tvåkant) i PSG-anfallet. Mbappé och Neymar briljerar, men ”vilket utrymme lämnar de två stjärnorna till Edinson Cavani?”. L’Equipe pekar på att uruguayanen var ”besviken och nedslagen” efter att ha blivit utbytt i första halvlek. Mer PSG. Alla spelare som inte är på landslagsuppdrag har fått en veckas semester. Orsak: tränare Thomas Tuchel slog vad med laget: om de vann sina nästkommande tre matcher (Nice, Röda Stjärnan och Lyon) skulle de få ledigt. Och det gjorde laget.

ANNONS

frankrikeFrance Football mjölkar sitt Ballon d’Or helt gränslöst. Efter gårdagens frosseri i nomenringar i sociala medier är det den guldfärgade tidningens tur. Med citatrubriken ”En fransman borde vinna Ballon d’Or” presenterar tidningen sin intervju med Antoine Griezmann. ”I det bästa laget i världen borde väl den bästa spelaren i världen också finnas?, säger han. France Footballs följdfråga: ”Om inte du, vem?”, Griezmann: ”Kyky (Mbappé), Raph (Varane), N’Golo (Kanté). Jag tycker också Sam (Umtiti) haft en fin säsong”. Om Mbappé säger han för övrigt att ”Han påminner mig om när Cristiano var i Manchester United”. Även Ada Hegerberg, nominerad till nyinstiftade Ballon d’Or för kvinnor, ser sitt lags framgång som styrande för priset. ”Ballon d’Or måste gå till en Lyonspelare! Utan tvekan, tycker jag. Men jag ger inga namn!”, säger hon. På annan plats i tidningen dyker Karl-Johan Johnssons namn på nytt upp. Guingamps och svenska landslagets målvakt fanns i går med i Gazzetta dello Sports Veckans utlandselva. I dag finns Johnsson med i France Footballs Veckans elva för Ligue 1.

ANNONS

Le Parisien menar att ”Mbappé har Ballon d’Or inom synhåll”. På sportsidorna fortsätter Mbappéfebern, och tidningen myntar ett nytt namn på 19-åringen: ”MbaPelé”.

 

TYSKLAND

Bild frossar i Bayern Münchens olycka. Först glufsar tidningen i sig statistiken. ”Robert Lewandowski får knappt bollen. Manuel Neuer har sin sämsta Bundesligasäsong hittills. Vänsterkanten är lika öppen som en ladugårdsdörr”. Det är tre av slutsatserna. Sedan undrar Bild, ”Har spelarna för mycket makt?”. Tidningen uppger att ett problem är att spelarna har för lite respekt för tränare Kovac. Som exempel anger Bild bland annat det mobiltelefonsförbud han införde i matserveringen och behandlingsrummet, men som spelarna struntar i. En annan sak: James Rodríguez agent Jorge Mendes ringer regelbundet till Bayerns ledning för att klaga när hans klient är bänkad.

ANNONS

Die Welt sätter Lothar Matthäus ord om bland annat just James i print. Den tidigare landslagsprofilen och numera snacksaliga experten var på offensiven mot Bayern i Skys studio. ”Många spelare tänker för mycket på sig själva, spelare som James, Lewandowski, Robben och Ribéry. En klagar för att han spelar för lite, en annan på att han får för få bollar, en tredje beklagar sig i medier. Det är respektlöst mot tränaren, klubben och lagkamraterna”, sa Matthäus, och ringade sedan in James, ”Bara för att Kovac inte kramar om honom så ofta som Jupp Heynckes, så ger det honom inte rätten att reagera med sådan ilska. Och ändå reagerade han inte när han fick starta mot Mönchengladbach. Vad jag såg av honom där bekräftade att Kovac gjorde rätt i att bänka honom”, säger Matthäus, som också kritiserade Bayerns ledning hårt för att inte ha föryngrat laget.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Tipsbladet (Danmark) har med Johan Larsson i Veckans lag. ”Larssons kontrakt med Bröndby går snart ut så det är mycket som står på spel för svensken. I söndags tog han ett steg i rätt riktning”, skriver tidningen.

Tass (Ryssland) rapporterar om stort intresse för Ryssland-Sverige den 11 oktober. Det lär bli lapp på luckan. 32 000 biljetter är sålda till Nations League-mötet. Arenan i Kaliningrad tar 35 000. Sports.ru följer upp landslagsspelarna Kokorin och Mamajevs överfall. Dels med video (Jarmolenko med stol, Mamaev med hoodie med “Gucci”). Dels med en artikel med rubriken, ”Advokat om bråket: Kokorin riskerar åtta års fängelse”.

XSport (Ukraina) har mer stökiga landslagsspelare. Kanske också med tips till Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf. Tv-kanalen rapporterar att West Ham-spelaren och landslagsstjärnan Andrij Jarmolenko utmanat en kritisk reporter på slagsmål. ”När jag var ung slogs jag mycket. Det var segrar och förluster. Det var normalt för en pojke, för en man. Jag har en ny fajt. Jag vill inte längre lyssna på (Wladimir) Kobelkov mer. Jag vill utmana honom på en fajt och få revansch för allt han sagt i tv. Jag väntar på svar”, säger Jarmolenko. Enligt Tribuna var det dock med glimten i ögat.

ANNONS
Publicerad 2018-10-09 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto