Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vill ha Zlatan till Ekdals klubb

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött, scrolla ned
”Missa inte” i grönt, scrolla ned

ENGLAND

Daily Star toppar med det. De flesta andra tidningar har det också. ”Liverpool sätter klausul i Barça”, som Daily Sport uttrycker det. I Coutinhoaffären infogades en klausul om att Barcelona måste betala upp till 100 miljoner pund extra om klubben värvar från Liverpool igen inom de närmaste åren. Uppgiften i engelska medier om den snart ett år gamla affären dyker lustigt nog upp bara dagen efter spanska uppgifter på samma tema. Där uppgavs att en klausul helt hindrar Barça från att köpa från Liverpool ytterligare två år till (se Sport i gårdagens Headlines).

The Times har som enda fotbollsnyhet på sportettan att ”Klubbarna förkastar förbundets plan på hemmafostrade spelare. FA vill minska maxantalet icke-brittiska spelare (eller utländska spelare som fostrats länge i klubben) från 17 till 13 i 25-mannatrupperna. Premier League säger nej. Strid väntar.

Annons

england1The Sun bryr sig inte om så invecklade frågor. ”Exklusivt: REAListisk lockelse” handlar om att ”Rashford är öppen för samtal med Real Madrid om han inte får ta mer plats i Man United”, det vill säga mer speltid. The Sun har också ”Exklusivt: Chelsea tar upp kampen med Man United om Inters stjärna Skriniar”, som värderas till 70 miljoner pund. ”Drogbas tid är över” tar upp det faktum att den forne Chelseastjärnan har meddelat att han slutar som spelare, 40 år gammal och med Phoenix Rising som senaste adress. Det gjorde Drogba via Twitter.

Daily Mirror tar också med Drogbas beslut på sportettan. Tidningen har även egna citat från den ivorianska legendaren. ”Om jag ser en boll rulla kommer jag att fortsätta springa efter den när jag är 80 år gammal, för det är min passion. Jag är inte färdig, men känner att jag vill påbörja något nytt”, säger han.

Annons

Daily Mail uppger att Man United inlett samtal om ett nytt kontrakt med Victor Nilsson Lindelöfs försvarskollega Chris Smalling. Nuvarande avtal på 80 000 pund/vecka går ut i sommar. Smalling är ute efter dubblad lön.

Daily Telegraph uppmärksammar att Man Citys tränare Pep Guardiola öppnar dörren för en framtid som förbundskapten. ”Jag skulle vilja vara tränare för ett landslag. Förr eller senare kommer det att hända, för emellanåt känner jag att jag skulle vilja vara involverad, men lite lugnare, spela mer golf…nu har jag inte tid med det. Så, ja, förr eller senare kommer det att hända, om jag får chansen och ett landslag kommer och knackar på dörren. Vi får se”, sa Guardiola i samband med ett föredrag vid Liverpools universitet.

Manchester Evening News har roat sig med att uppdatera säsongsbetygen för Manchester Uniteds spelare. Victor Nilsson Lindelöf får godkända 6/10. ”Startat tio av Uniteds dussin matcher, men var som allra bäst i matcherna mot Juventus. Han blir bättre och bättre, men behöver en lång svit för att på allvar övertyga”, skriver tidningen. Ingen av hans mittbackskollegor kommer upp i ett lika bra betyg. Av alla Unitedspelare är det bara Anthony Martial (8/10) och Luke Shaw (7/10) som får ett högre betyg.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport skriver om ett ”Derby in tutti Sensi” som kan översättas med ”Derby på alla plan” men då tappar dubbelmeningen: Det handlar om Stefano Sensi. Hur som helst står derbyt om den 23-åriga Sassuolospelaren mellan Milan och Inter. På annat håll uppger Roma ute efter Adrien Rabiot i PSG, möjligen som lån. Sportchefen Monchi hoppas de goda relationerna med den franska klubben kan spela dem i händerna. Zlatan då? Efter två dagar som frontfigur på tidningens förstaida får svensken nöja sig med en mindre Milanrubrik. ”Zlatanfaktorn” lockar till en kartläggning över en helsida om hur svensken ”inspirerat många lagkamrater, men också skrämt bort en del”. Artikeln avslutas med visdomsorden, ”Zlatan ger, och Zlatan tar”.

italienCorriere dello Sport drar på ”Milan-Godín!” Det fortsätter med ”Leonardos kupp: har Atléticos pelare i sina händer” och ”Den uruguayanska backen har ett utgående kontrakt och har inga planer på att förlänga. Kan skriva på i januari och anlända i juni”. CdS har också mer Zlatan men med helt annan klubbadress. ”Sampdorias plan – Ibrahimovic i sex månader”. Tidningen menar att klubbpresident ”Ferrero har redan inlett operationen: kostnad två miljoner euro”. Enligt CdS har Ferrero också sonderat terrängen med LA Galaxy. Tidningen menar att Samp hoppas göra ”en Eto’o”. I januari 2015 lånades den erfarne kamerunaren in. Så Ekdal och Zlatan i samma klubb? CdS menar att Milan fortfarande är favorit, ”men Samp är också med. Genua är i slutändan inte långt från Milano. Och vem vet sedan vad som händer…”.

Annons

Calciomercato.it spekulerade i går i ytterligare en Serie A-klubb som är ute efter Zlatan: Lazio. Sajten hävdar att Rai Sport-journalisten Gianni Bezzi kommit med uppgifterna och påstår att Lazios ”president Lotito och sportchef Tare vill dra nytta av de goda relationerna med Mino Raiola”, Zlatan Ibrahimovics agent.

Tuttosport tror på ”Ruben Neves till Juve”. Det följs av ”Mercatomöte med Jorge Mendes, som träffar Agnelli”. Tidningen spekulerar i en övergång för Wolvesstjärnan i januari.

Radio Kiss Kiss Napoli tog ett snack med Napolis president De Laurentiis. En återkomst för Edinson Cavani kom på nytt på tal. Svaret blev ”om PSG ger oss honom gratis eller för en symbolisk summa, eftersom kontraktet går ut, och han nöjer sig med sex-sju miljoner euro per säsong, då kan det hända”.

 

SPANIEN

Annons

AS toppar med att ”James vill tillbaka”. Enligt tidningen har colombianen ”bett Bayern om att få återvända till Real Madrid”. Enligt en undersökning är 73,8 procent av fansen positiva till att se James i Reals vita tröja igen.

Cadena Cope uppger att Real Madrid inte längre är intresserade av att värva Neymar från PSG. I somras var brasilianaren klubbens prioritet nummer ett, men nu är intresset helt svalt, menar radiokanalen, och spekulerar i att Realfansens motvilja kan ha varit en bidragande orsak.

Marca klämmer in lite fotboll vid sidan av F1. Främst en citatrubrik från Arsenals tränare Unai Emery, ”Efter 22 år med Wenger behövde jag vädra ut”. På annat håll uppger Marca att PSG lagt ett bud på 80 miljoner euro för Ajax stjärnskott Frenkie de Jong. Barcelona och Man City vill inte matcha den summan.

Annons

Sport lockar med ”Messi, så blir hans framtid” och exklusiva bilder (i samarbete med hans sponsor). Jodå, Messi vill vinna allt, återerövra Champions League, Ballon d’Or etc. På förstasidan har tidningen också tagit med Le Parisiens uppgifter från i går om att PSG kan vara beredd att sälja Adrien Rabiot för tio miljoner euro i vinter.

spanienMundo Deportivo bygger hela förstasidan på just det. Stora rubriken ”Rabiot allt närmare” förbiser uppgifterna i Le Parisien om att PSG heller säljer till ”vänklubbar” som Juventus och Tottenham. MD står på sig om att ”Barça är hans prioritet”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe viker bara ett hörn på förstasidan åt fotbollen och då åt PSG:s skadebekymmer, ”Neymar oroar”. Tidningen menar att ”Hoppet finns att han kan spela mot Liverpool nästa tisdag men det är inte stort”. Kylian Mbappé lär däremot vara med. Axelskadan är inget bekymmer.

Annons

Le Parisien klämmer in ”Neymars skada en smäll för PSG” på nyhetsettan. En specialist på idrottsskador uppger att sträckningen kräver ”10-15 dagars vila”. Andra har angett allt mellan fem och 21 dagar.

 

TYSKLAND

Bild ger vänsterkrysset på förstasidan till gårdagens supporterseger: Bundesliga ger med sig och plockar bort de impopulära måndagsmatcherna.

tysklandKicker ger sin förstasida till ”Frankfurtfestivalen”, laget som överraskande ligger fyra. ”Kampen om Hazard” tar också plats. Enligt Kicker är Dortmund intresserade av Thorgan Hazard, något även Bild är inne på. Kicker ser belgare som en möjlig ersättare till Christian Pulisic, som vänas lämna Dortmund i sommar. Även Atlético och Roma är intresserade av Hazard, vars prislapp sätts till ungefär 30 milj euro. Kicker garderar sig också med att Hazard kan förlänga sitt kontrakt i Mönchengladbach.

Annons

Süddeutsche Zeitung spär på SportBilds uppgifter om att Oliver Kahn är aktuell för en tung position i Bayern München. Målvaktslegendaren ha ett kontrakt med som expert på tv-kanalen ZDF till EM 2020. Men ZDF är medvetna om att Kahn hållit samtal med Bayern, och Süddeutsche Zeitung menar att Kahn kan börja i Bayern hösten 2019 eller vid årsskiftet till 2020. I det ”nya” Bayern väntas sportchef Hasan Salihamidzic inte behålla jobbet. Max Eberl ses som en ersättare.

 

ÖVRIGT

ovrigtEkstra Bladet (Danmark) placerar ”Fängelse eller fotboja” för Nicklas Bendtner på förstasidan. Fotbollsdanmarks bad boy har accepterat domen på 50 dagars fängelse, men behöver kanske inte skaka galler. Bendtner kan avtjäna domen med fotboja om han uppfyller en rad villkor, skriver Ekstra Bladet. Minns Jermaine Pennant som spelade matcher med fotboja. Rosenborg har redan gjort klart att Bendtner fortsätter i klubben.

Annons

Ghanasoccernet (Ghana) ringar in ett samarbete: Asante Kotoko och AS Roma. Att förhandlingar pågår bekräftar en representant för den ghananska storklubben. Och ett samarbete mellan piggsvin och varg känns spännande.

Publicerad 2018-11-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto