POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Nya uppgifter: Sociedad köper Isak till ”fyndpris”

SPANIEN

spanien.JPGMundo Deportivo ropar i sin baskiska upplaga triumferande ut att ”Isak är här”. Och Real Sociedad köper den 19-årige svensken för en lägre övergångssumma än väntad. Lägre än vad AIK fick av Dortmund. Det hade talats om tio miljoner euro, men enligt MD betalar Real Sociedad endast sju-åtta miljoner euro, med en återköpsklausul för Dortmund. Isaks kontrakt är på fem år och han väntas bli officiellt presenterad av Real Sociedad under dagen.

El Diario Vasco toppar nyhetsettan med stor bild på Isaks ankomst till San Sebastian – och med en ännu lägre övergångssumma än Mundo Deportivo. ”Isak är Reals för 6,5 miljoner euro”, lyder rubriken. Tidningen lägger till att med bonusar kan övergångssumman stiga sju miljoner euro, men nämner i övrigt inga klausuler.

Marca har en annan het tonårsanfallare på sin förstasida med ”Zidane chansar på Vinícius”. Brasilianaren kommer enligt tidningen att spela en viktig roll kommande säsong, till höger i tränarens anfall med Luka Jovic i mitten och Eden Hazard till vänster. Jovics officiella presentation är för övrigt i dag, Hazards är i morgon. Marca skriver att Real hoppas att presentationen av Hazard ska locka lika många eller fler åskådare än vad som kom till Cristiano Ronaldos presentation, 70 000.

AS har fokus på ett annat Madridlag, ”Atlético satsar allt på João Félix”. Simeones klubb erbjuder 19-åringen ett sexårskontrakt och Benfica 60 miljoner euro, plus 20 milj euro i bonusar.

Sport menar att Barcelona känner ”Frustration med De Ligt”. Tålamodet tryter hos Barça då den holländska backen flörtar med PSG och Juventus och drar ut på sitt flyttbeslut.

 

ENGLAND

englandDaily Star tar fram sina fetaste bokstäver för att meddela att Pep Guardiola planerar att ta en paus från fotbollen. Det kan bli redan efter nästa säsong, om Man City vinner Champions League. ”Pep lägger ner så mycket energi i sitt arbete att han blir dränerad”, påpekar tidningens källa. Tottenhams Mauricio Pochettino skulle i så fall vara favorit att ersätta.

Daily Mirror har samma besked om Guardiolas planer på ett sabbatsår och lyckas också klämma in en ”exklusivt”-stämpel. Men dagens största rubrik får ”Lampard i samtal med Chelsea”. Ex-spelaren är aktuell som tränare efter Maurizio Sarri. Rio Ferdinand är med på noterna. Han ser Lampard som just en blivande Guardiola. ”Han är det perfekta valet. Jag skulle faktiskt bli förvånad om de ser sig om efter någon annan”, säger den forne Man United-backen.

The Sun har andra besked. ”Exklusivt: Chelsea gör häpnadsväckande sista försök att få Sarri att stanna”.

Evening Standard påpekar att ”United förbereder sig för att med 130 miljoner pund slå transferrekord för en back TVÅ gånger denna sommar”. Harry Maguire skulle bli dyrare än Virgil Van Dijk (75 milj pund). Det är det ena rekordet. Det är andra är att Maguire tillsammans Aaron Wan-Bissaka skulle bli dyrare än när City värvade backarna Kyle Walker och Benjamnin Mendy för två somrar sedan (100 milj pund).

The Times hoppar av transferkarusellen för att förmedla att ”Champions League planerar för 48 lag”, alternativt 40. I dagsläget har turneringen 32 lag. Förslaget är en kompromiss kring de omvälvande förändringar som kan drabba Champions League. På sportettan finns även ”Biljettfiasko i VM”. Trots skryt om intresset för dam-VM i Frankrike är bara 14 av 52 matcher utsålda, påpekar Times.

The Guardian toppar med världsmästerskapen men med helt annat fokus. ”I en helt egen värld” är en hyllning till USA som rekordslog Thailand med 13-0.

Sky Sports uppger att Manchester United, trots ännu en knackig säsong i bagaget, rekordsnabbt sålt ut sin 52 000 årskort.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport hyllar sina landslagssmåttingar. 163 cm Insigne och 165 cm Verratti fixade EM-kvalseger (2-1 mot Bosnien). ”Det var inte vår bästa match men vägran att ge upp finns i vårt DNA”, säger Insigne efter vändningen. Han får också högst betyg av Gazzettan, 7,5 /10. Allra högst får gästernas Dzeko, 8/10.

Corriere dello Sport fortsätter segerrusigt med ”Äntligen har landslaget kul”. Och medan Gazzettan uttalar en frustration med att Maurizio Sarri ännu inte blivit klar för Juventus, stillar CdS tvivlen. ”Mellan i dag och i morgon kan det när som helst bli officiellt”, skriver tidningen, och uppger att den nuvarande Chelseatränaren redan varit i kontakt med en del av de tongivande spelarna i Juve.

Tuttosport har en annan ingång på tränaren, ”Icardi och Dybala väntar på Sarri”, eller snarare på hur han ser på dem: om Icardi ska köpas, om Dybala ska behållas. Även om Tuttosport också jublar ikapp med a-landslaget, ”Insigne och Verratti är guld värda!”, så bubblar även ilskan över en landslagsförlust. ”Skandal i U20-VM” syftar på ett tveksamt bortdömt mål i semifinalen (0-1 mot Ukraina).

Sky Sport Italia uppger genom mercatooraklet (nåja) Gianluca Di Marzio att ”Milan är ute efter Lovren”, Liverpools kroatiska mittback.

 

FRANKRIKE

L’Equipe pustar ut sedan Frankrike efter debaclet fått tillbaka fokus (4-0 mot Andorra). Och ”Mbappé hittade leendet igen”. PSG-anfallaren är en av fem franska spelare som får 7/10 i betyg.

Le Parisien är inne på liknande tema med ”Landslaget hittade leendet igen” på nyhetsettan.

RMC Sport uppmärksammar den senaste raden av frågor till Antoine Griezmann om framtida klubbadress. ”Jag vet vart jag vill”, hälsar han, ”Jag ber bara om lite tålamod”. Atléticoanfallaren väntas skriva på för Barcelona, men inte förrän efter den 1 juli, då utköpsklausulen på 200 miljoner euro skrivs ner till 120 milj euro.

Charlie Hebdo, satirtidningen som blev globalt uppmärksammad efter terrorattentatet 2015, slår till med ännu ett kontroversiellt omslag. Den här gången på det kvinnliga könet med en fotboll och rubriken ”VM för damer: Nu ska vi äta en månad”.

 

TYSKLAND

tysklandBild påpekar att det blev ”Målfest utan Jogi” (8-0 mot Estland). Förbundskapten närvarade inte av hälsoskäl. Tidningens högsta spelarbetyg, 1/6, går till Reus, Sané, Goretzka och Gündogan.

Ruhr Nachrichten andas ut med Alexander Isaks flytt till Real Sociedad. ”För Dortmund innebär det en ekonomisk försoning på ett stort sportsligt misstag”. Lokaltidningen har tydligen inte läst de baskiska tidningarna (se ovan) och påpekar att Dortmund till och med gör sig en liten hacka (köpte Isak för 8,6 milj euro, säljer för 10 milj euro). Sedan ställer sig RN den retoriska frågan, ”Och vilka framtidsutsikter hade Isak haft i Dortmund?”, och pekar på att konkurrensen centralt i anfallet varit ”enorm” med Mario Götze och Paco Alcácer.

Sport Bild har ”Det här Bayerns planer” som veckans tema. Det bygger på en intervju med klubbens vd Karl-Heinz Rummenigge. Om Leroy Sané: ”En transfer är alltid mellan tre parter. Först måste spelaren bestämma sig för var han ser sin framtid”. Om Kai Havertz: ”Det finns ett beslut där (i Leverkusen) om att han definitivt kommer att stanna nästa säsong. Jag vet inte om Kai Havertz en dag kommer att spela för Bayern München”. Tidningen synar också bråket mellan tränare Niko Kovac och Jerome Boateng, och menar att Boateng är till försäljning för cirka 15 miljoner euro. Yannick Ferreira Carrasco (Dalian Yifang) är ett alternativ för Bayern om värvningen av Sané inte lyckas, men Sport Bild uppger att Arsenal är i pole position. Prislappen är 30 milj euro.

 

ÖVRIGT

Forbes (USA) presenterar sin senaste lista över världens bäst betalda idrottare. Den gäller senaste året och toppas av Lionel Messi med 127 miljoner dollar, motsvarande 1,2 miljarder kronor. Två andra fotbollsspelare följer därefter, Cristiano Ronaldo (109 milj dollar) och Neymar (105 milj dollar).

Denizli Deda Haber (Turkiet) ringar in Marcs Berg som ett av två aktuella ”stornamn” som är aktuell för Denizlispor. Klubben är nyuppflyttad till högsta divisionen och klubbordförande Ali Cetin lovar satsning. Berg, som lämnat Al Ain, har tidigare även kopplats samman med Olympiakos i Grekland och Al Ahli i Qatar.

 

DAM-VM: SVERIGE I UTLÄNDSK PRESS

lamm.PNGFrance Football (Frankrike) sätter betyg på Chile-Sverige. Mest imponerar Kosovare Asllani. ”En insats som båda gott för fortsättningen av turneringen”, skriver FF, och ger henne 7/10. Övriga svenska spelare får fem eller sex i betyg.

La Tercera (Chile) har med röster om Sverige. ”De var effektiva, inte vi”, säger landslagets Carla Guerrero. El Mercurio toppar sporten med ”Kämpande Chile”, som höll nollan i 82 minuter. Tidningen konstaterar dock i texten att Sverige var ”fysiskt och fotbollsmässigt bättre”.

 

TILLBAKABLICK

Headlines 12 juni 2017: ”Daily Telegraph låter allt ljus skina på Englands triumf i U20-VM, ’En ny gyllene generation’. Tidningen menar att ’Englands U20-landslag får slut på 51 år av smärta’, i en hyfsat överdriven koppling till a-landslagets VM-guld 1966”.
Sedan: Två år senare har ingen av spelarna i truppen tagit världen med storm, men en del har karriärer som pekar uppåt. Finalhjältar var straffräddaren Freddie Woodman (noll spelminuter i ligan för Newcastle i år) och målskytten Dominic Calvert-Levin (på väg att slå sig in i Evertons startelva).

Publicerad 2019-06-12 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto