POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Cristiano Ronaldo: ”Kanske slutar jag nästa år”

TVI (Portugal) hade Cristiano Ronaldo som gäst i tv-studion i går. När han sätter stopp för karriären är han osäker på. ”Jag tänker inte på det. Kanske slutar jag nästa år…men jag kan också spela till jag är 40-41 år”. I intervjun beskriver Cristiano Ronaldo sig som ”framgångsberoende – men på ett positivt sätt”. Juventusstjärnan blickar tillbaka, och säger ”Finns det någon fotbollsspelare som har fler rekord än jag? Jag tror inte det finns någon fotbollsspelare som har fler rekord än jag”. Även våldtäktsanklagelserna i Mayorga-affären tas upp i intervjun. ”2018 var det svåraste året för mig personligen. När folk ifrågasätter ens heder gör det ont”, säger han.

Voetbal.com (Nederländerna) sammanställer spelarbetygen från tre stora tidningar; Voetbal International, Algemeen Dagblad och De Telegraaf. Efter tre ligaomgångar är spelaren med lägst snitt av alla: Sam Larsson. Feyenoordsvensken har 4,58/10. Högst snitt har en spelare med stilfullt efternamn, Evangelos Pavlidis (Willem II), 7,58/10.

 

ENGLANDEng

Daily Star välkomnar läsarna med ännu en dag av smaskiga rubriker färgade av Manchester United. ”Krossa trollen”, är det sammanfattade budskapet från Maguire & Co efter rasism på Twitter mot Paul Pogba efter straffmissen. Daily Mirror fyller i med ”Få slut på vidriga rasismen”.

Daily Telegraph använder ”Stoppa trollen: Vrede efter rasismen mot Pogba”. Men tidningen tar också upp straffsparken. Den som Pogba missade efter att ha käbblat med Marcus Rashford om vem som skulle ta den. ”Straffarsen måste bli till en läxa för Ole Gunnar Solskjaer som riskerar att ses som svar”, menar krönikören Jason Burt.

The Sun kliver in i handlingarna med ”Straffsparkad”. Solskjaer har enligt tidningen kickat Pogba som straffläggare. Det är nu Rashford som gäller. Dessutom uppger tidningen att tränaren bara höll god min inför pressen, där han tonade ner straffsparkspalavern. Bakom stängda dörrar skällde han ut spelarna.

Daily Mail återvänder till rasismen mot Pogba i ”Exklusivt: United vill ha möte med Twitter” för att diskutera problemen med chefer för den social medier-plattformen. Från Silly Season-fronten finns en annan uppgift med viss United-anknytning. ”Exklusivt: Sanchos jätteavtal”. Engelska stjärnan Jadon Sancho är enligt tidningen överens med Dortmund om ett nytt avtal värt 190 000 pund i veckan, eller ungefär tio milj pund om året. Avtalet ska också skrämma bort Manchester United och andra klubbar som visat intresse för 19-åringen.

Manchester Evening News blir den perfekta slutstationen för dagens oavsiktliga Manchester United-svep. Tidningen presenterar sin power-rakning över spelarna. Den toppas av David De Gea. Victor Nilsson Lindelöf glider in på sjunde plats. ”Svensken har varit lite överskuggad av Maguiers ankomst och var, i ärlighetens namn, inte på topp mot Wolves. Men det finns tecken på ett blomstrande samarbete mellan honom och den tidigare Leicesterspelaren. Lindelöf var bland Uniteds bästa spelare förra säsongen och han står fortfarande högt i kurs”, skriver tidningen.

 

ITALIENita.jepg

La Gazzetta dello Sport tar på sig rollen som patriotiskt språkrör. ”Ett Serie A som aldrig förr: värvningarna bådar gott för en spektakulär liga” följs av stora rubriken ”Till attack” och förklaringen ”Lukaku, Lozano och Balotelli höjer våra klubbars potential i straffområdet”. Italienska medier skrev i måndags att det kunde vara dagen då Alexis Sánchez blev klar för Inter. Italienska medier skrev i tisdags att det kunde vara dagen då Alexis Sánchez blev klar för Inter. Gazzetta dello Sport skriver i dag ”Sánchez nära, kan bli Contes i morgon”. We’ll see. Fler utlovade ankomster, denna gång till Fiorentina: ”I dag kommer Ríbery, skriver på för två år”. Lönen: fyra milj euro/år plus bonusar. Tröja: nummer 7.

Corriere dello Sport kallar Ribéry ”Mr Dribbling”, och ger honom nästan hela förstasidan. Det ger även CdS anledning att slå sig för det italienska bröstet. ”Ännu en Europastjärna kan adderas till De Ligt, Lukaku, Rabiot, Ramsey, Sánchez och Lozano”.

Tuttosport har ”De lämnar, de anländer” efter samtal mellan Juventus och Barcelona. Ett byte mellan Emre Can och Ivan Rakitic är förestående. Mario Mandzukic är också på gång till Barça i utbyte mor Juan Miranda.

Sky Sport Italia får med bilderna på Davide Zappacosta som landade i Rom i går kväll (se även nedan). I dag väntar läkarundersökning hos Roma. Det blir ett lån från Chelsea för en säsong utan köpoption.

 

SPANIENSPa

Marca inleder ännu en lavin av Neymar-uppgifter på de spanska förstasidorna. ”Neymar i ’Florentinos zon”, menar tidningen, och syftar på Real Madrids president Florentino Pérez. Real följer förhandlingarna mellan Barça och PSG. Kommer parterna, mot förmodan, överens så är Real Madrid berett att slå till med ett matchande bud, väl medvetet om att PSG hellre säljer till Real. Inne i tidningen finns en fet rubrik i ett ord under en Barcelonaspelare. ”Oförbätterlig!”, är beskrivningen på bångstyrige Ousmane Dembélé. Den senaste incidenten är att han struntade i en läkarundersökning för en smärre skadekänning. Nu blir han borta fem veckor. Barcelonas tålamod uppges på upphällningen.

Cadena Ser tar upp tråden. Radiokanalen uppger att Barça kommer bötfälla Dembélé för den missade läkarundersökningen.

Mundo Deportivo har en rubrik om att Dembélé nu haft sju skador på två år. Samtidigt tycks fransmannen fast besluten att stanna. Det uppger hans agent Moussa Sissoko i ett uttalande. ”Ousmane är en Barcelonaspelare och stannar i klubben till 1 000 procent”, säger Sissoko. Annars är det förstås Neymar som dominerar förstasidan. ”Lån i två år”, är ett smått osannolikt inspel av MD. Först därefter skulle en obligatorisk köpoption gälla. Tjena.

AS understryker att ”Barça lider”. Skador på Dembélé, Messi och Suárez gör sitt, och sedan går Neymaraffären trögt. Lägg därtill en förlust i premiären.

Sport drar på att ”Barça sätter ett pris på Neymar: 160 miljoner euro”. Enligt tidningen ”accepterar Barça en obligatorisk köpoption om den kan göras i avbetalningar”. Lycka till.

 

FRANKRIKEFra

L’Equipe lyfter mikrofonen. ”Anrop till alla förstärkningar”, är budskapet, för i dag är en ”Transfer special” i tidningen. Bland annat påpekar tidningen att PSG fortsätter leta förstamålvakt. Keylor Navas eller Thibault Courtois i Real Madrid är alternativ, men Gianluigi Donnarumma (Milan) är mest trolig. L’Equipe bekräftar också Globo Esportes uppgifter att Juventus blandat sig i leken om Neymar, och hänvisar till källor nära spelaren. Paolo Dybala skulle i så fall spela en central del av betalningen. Annars är Nice klubben att hålla ett öga på innan transferfönstret stänger. Fyra till fem nyförvärv väntas, bland annat dansken Kaspar Dolberg från Ajax. Daily Mail skrev i går att Manchester City, Tottenham och Arsenal var intresserade av Rennes 16-åriga PSG-dödare Eduardo Camavinga. L’Equipe lägger till Bayern München, Dortmund, Barcelona och Real Madrid.

RMC Sport har mer Dybala. Enligt radiokanalen planerar PSG fortsatt att värva argentinaren – även om Neymar blir kvar i klubben.

Le Parisien fortsätter syna PSG-tränaren Thomas Tuchels situation. ”Relationen till omklädningsrummet har inte brustit. Men samtidigt har missförstånd kring och kritik mot tränarens metoder och val ökat”. Angående Neymar har Le Parisien en uppgift som toppar de flesta spanska sajter på morgonen. PSG ska i går kväll ha fått ett bud från Barças på 40 miljoner euro med obligatorisk köpoption på 150 miljoner euro. Men PSG vägrar låna ut Neymar. Det ses som en principsak och sedan behöver PSG pengar för att shoppa.

Foot Sur 7 uppgav att Lyon inte vill sälja Moussa Dembélé trots intresse från Man United och Juventus. Lyons president Jean Michel Aulas tar själv upp artikeln i en tweet och förtydligar: ”OL är inte intresserade av bud på Moussa som är den främsta symbolen för det nya OL! Varken från Manchester United eller Juventus. Det är en fråga om principer och inte pris”, skriver Aulas. ”Principer” är ett gångbart begrepp i fransk transferpolitik.

 

TYSKLANDTys

Sport 1 stakar ut Kai Havertz framtid. Den lovande 20-åringen planerar att lämna Bayer Leverkusen nästa sommar. Han vill till England, Spanien eller bli kvar i Tyskland. Barcelona, Real Madrid, Man City, Man United och Arsenal är alla intresserade. Bayern är favorit i nuläget men Havertz har hållit på Barça sedan liten. Leverkusen väntas kräva ungefär 100 miljoner euro för honom.

Bild fortsätter på ämnet framtid. Liverpools tränare Jürgen Klopp fick frågan, ”2022 går ditt kontrakt med Liverpool ut. Blir det sen landslaget, Bayern, återkomst i Dortmund eller Liverpool resten av karriären?”. Klopp svarade med ett skratt: ”I ordning: Landslaget, sen Bayern, sen tillbaka till Dortmund och därefter Liverpool resten av karriären. Jag vet faktiskt inte, det är säkert”.

SportBild presenterar ”Det nya Bayern”. Det följs av att tränare ”Kovac bygger systemet för superstjärnan Coutinho”. Förlorare är Thomas Müller. Som Bild nämnde i går väntas främst Müller få ge plats för nyförvärvet. SportBild slår även fast att Bayern gör ett nytt försök i januari att värva Leroy Sané från Manchester City.

 

Publicerad 2019-08-21 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå