POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Hett derby i kväll - bänken för Isak igen ”Låt oss ta det försiktigt med honom”

Dagens rubrikämne i rött nedan

ENGLAND

.......England

Daily Telegraph kunde uppmärksammat landslagsdebutanterna Mount, Wan-Bissaka, Mings eller Maddison. Men strålkastarljusen sätts efter truppresentationen på en spelare som saknas. ”Walker petad när Southgate tar i med hårdhandskarna” (ungefär). Det följs av: ”Englands förbundskapten varnar etablerade spelare att ingen kan vara säker på en plats”.

Daily Star väljer ett annat perspektiv. ”Väx upp! – Southgate varnar sina unga stjärnor”. Inte heller de kan vara säkra på en plats.

The Guardian tar sig an herrlandslagets uttagning med Tyrone Mings reaktion, ”Du skämtar”. Men det är damlandslaget som ges störst utrymme, ”Lejoninnorna räddar hedern” (2-2 mot Belgien).

BBC Radio 5-experten Guillem Balague uppger att Barcelona och PSG ”har nått en överenskommelse om värdet på Neymar”. Det är framsteg, men långt från Gianluca Di Marzios uttalande i går. Sky Sport Italias transferguru hade så bråttom att han hävdade att affären redan var klar. Vilket den inte alls var, meddelade klubbarna.

The Times kastar sig förstås över lottningen i CL och att Virgil Van Dijk blev Årets spelare, men en excentrisk fotbollslegendar stal showen. ”Eric Cantona som man kunde förvänta, citerade Kung Lear”, lyder rubriken. ”Vi är för gudarna vad flugor är för vilda pojkar. För sitt nöjes skull slår de ihjäl oss”, inledde Cantona från Shakespearepjäsen, innan han kokade ihop en dystopisk anrättning med vetenskap, celler och krig som ingredienser. Han kryddade det avslutningsvis med ”Jag älskar fotboll. Tack”. Cristiano Ronaldos min under talet var obetalbar – se klipp nedan, efter 00.47.

Daily Mail kommer också med en matig beskrivning. ”Exklusivt: Lukaku går ner sex kilo på Contes strikta diet”. Belgaren har dragit till sig hånfulla rubriker i engelsk press för siffrorna på vågen. Han ska ha vägt 104 kg när han kom till Inter. Själv har Lukaku visat upp sina muskler som svar, och sedan berättat om sallad på sallad på sallad. Mail preciserar nu tränare Contes ”Bresaoladiet”. Mail: ”I den är friterad mat, mozzarella och alkohol helt strukna. Sistnämnda är knappast något problem för Lukaku som inte dricker alkohol. I stället är det en Medelhavsmeny på grönsaker och proteinrikt vitt kött, som kalkon och kyckling, som hjälpt honom att tappa kilon”. Och en hel del träning får vi anta.

 

ITALIEN

1_Italien

La Gazzetta dello Sport ordvitsar. ”Messe bene” syftar på att Juve, Napoli och Atalanta fick en fin skörd i CL-lottningen. ”Messi male” syftar på att Inter fick en sämre skörd med Dortmund och framför allt Messis gäng i gruppen. Bakom ”Stjärnorna rör på sig” kan man läsa om Neymars förväntade flytt, PSG:s intresse för Dybala och så Mauro Icardi. Interanfallaren vacklar i sitt beslut att vara kvar i klubben som inte vill ha honom. Icardi vill inte till Monaco, men en lösning kan bli nytt kontrakt med Inter och sedan utlåning till Atlético. Långt in i tidningen hittar man en rad om att Genoas president ”Preziosi har sålt Hiljemark till Dynamo Moskva för 500 000 euro (årskontrakt, med option på förlängning)”. Robin Olsens flytt till Cagliari får lite mer utrymme. I en Romaartikel kan man läsa att ”lånet blev definitivt klart i går”, att Cagliari betalar en del av årslönen på cirka en och en halv miljoner euro, samt att Olsen väntas ställa sig mellan stolparna i sin nya klubb redan mot Inter på söndag. Dagen efter samlas svenska landslaget i Stockholm inför EM-kvalet.

Corriere dello Sport nickar instämmande till uppgifterna om Olsen i Cagliari, och lägger till att svensken anländer till Sardinien under förmiddagen. Förstasidan tillhör däremot en ”Naken Ninja”. Det är Radja Nainggolan in på bara skinnet, det hypertatuerade skinnet. Bland annat säger han att ”Icardi betalar också priset för sin frus uttalanden”. På tal om Icardi. Även CdS nämner att han kan lånas ut men samtidigt skriva nytt kontrakt med Inter.

Tuttosport slänger fram hurtfriska ”Kom igen, Juve”, men använder spanskans ”Vamos, Juve”. Turinlaget ställs på nytt mot Atlético. Tuttosport har med ett budskap från Cristiano Ronaldo på förstasidan: ”Jag förväntar mig fair play från de spanska fansen den här gången. Så, mycket respekt och inga förolämpningar”. Dream on.

 

SPANIEN

......spanien

Marca har troligen mer korrekta citat från Cristiano Ronaldo än Tuttosport, som tenderar att sammanfatta andemening inom citationstecken. Varningen från Cristiano Ronaldo till Atléticofansen, som häcklade honom skoningslöst förra året, kan också ses som en önskan. ”Jag hoppas fansen inte provocerar mig med att säga osportsliga saker om mig. Bortsett från det hoppas jag på en kampfylld match”, säger han. På förstasidan ser Marca ”Spöken”. Möjliga sådana, för de spanska CL-lagen. Mbappé PSG (för Real Madrid), Lukakus Inter (för Barça), Kepas Chelsea (för Valencia) och Cristiano Ronaldos Juventus (för Atlético). Vidare skriver Marca att Keylor Navas i onsdags meddelade Realtränaren Zinedine Zidane sitt beslut att lämna klubben. Han skriver på ett treårskontrakt med PSG värt sex miljoner euro om året efter skatt. Övergångssumman är ca 15 milj euro. Marca har mer PSG-affärer. Enligt tidningen har nu Barça sammanlagt satt upp sju spelare på bordet för klubben att välja mellan i hopp om att få ner kontantdelen så mycket som möjligt i Neymar-affären: Coutinho (nu Bayern), Umtiti, Dembélé, Rakitic, Todibo, Semedo och Arthur.

AS drar också stort på CL-lottningen på förstasidan. Tidningen uppmärksammar även att varken Neymar eller Mbappé kommer att spela PSG-matchen på San Bernabéu den 18 september. Neymar är avstängd (eller i annan klubb…) och Mbappé skadad.

Sport låter en beskrivning av förhandlingarna om Neymar bilda rubrik, ”Frenetiska!”. Inget avtal finns ännu, men klubbpresidenterna är ute efter en lösning. ”Al-Khelaïfi har bett Bartomeu om ett nytt erbjudande efter Dembélés negativa inställning till en flytt till PSG”.

Mundo Deportivo tycks inne på liknande linje med ”PSG:s motbud” på förstasidan. Detaljerna i motbudet har MD inte koll på men PSG vill ha mer stålar. Ett svar från Barça väntas ”i dag eller i morgon”, och motbudet ses som ett tydligt tecken på PSG:s fortsatta vilja att komma överens om en övergång för brasilianaren.

Diario Vasco-journalisten Pedro Soroeta svarar på läsarfrågor. En är om när Alexander Isak ska få chansen i Real Sociedad. ”Jag hade också velat se Isak få fler minuter i de två första matcherna, men låt oss ta det försiktigt med honom. Jag tror han kommer att bli en utmärkt forward. Han kommer att få spela lika mycket som Willian, om inte mer”, svarar Soroeta. Diario Vasco tror inför dagens heta derby mot Athletic Club på samma elva som i senaste matchen. Även Marca och Mundo Deportivo har Alexander Isak på bänken.

Cadena Cope uppger att Atlético planerar att värva en rubrikernas man: Mauro Icardi. Tanken är att låna Inters anfallare en säsong.

 

FRANKRIKE

1_Frankrike

Le Parisien har inga tvivel efter CL-lottningen, ”PSG slåss om gruppsegern med Real”. Det är rubriken på nyhetsettan. Annars får Neymar sina vanliga spaltmeter. Under ”Förhandlingarna fortsätter” tror tidningen att de kan dra ut ända till transferfönstret stänger den 2 september. Texten är fylld med frågetecken. ”Ett avtal är möjligt, men tiden är knapp”, konstaterar Le Parisien.

L’Equipe lyckas inte räta ut många frågetecken i Neymar-affären men understryker att ”Ousmane Dembélé fortsätter vara nyckeln” i den. Eller som artikeln avslutas, ”En stor del av hur Neymars framtid ser ut avgörs i huvudet på en 22-årig fransman…”. Strasbourgs uttåg ur EL-kvalet (0-3 mot Eintracht Frankfurt) beskrivs med ett ord, ”Elchock”. Stämningen var lika laddad på planen som på läktaren i Tyskland. ”Det blev två röda kort men kunde varit fem”, är ett konstaterande.

RMC Sport uppgav i natt att ”Areola är överens med Real, Navas är nära PSG”. Areola vänts spela sin sista match för PSG mot Metz, för att i helgen bli en Madridspelare för en säsong som Reals reservmålvakt. Motsatt väg reser Keylor Navas, som är tänkt som PSG:s förstemålvakt de närmaste åren.

 

ÖVRIGT

1_Tyskland.jpg

Daily Record (Skottland) gör stor rubrik på bråket som uppstod på Celtics bortasektion i halvtid på Friends Arena (4-1 mot AIK): ”Celtic beskyller Hammarbyfans som tagit sig in, efter bråk med svensk polis”. En talesperson för Glasgowklubben förklarar, ”Vi är bekymrade över att AIK sålde biljetter till allmänheten på den sektionen. Det var tydligt att många Hammarbyfans var på Celtics sektion, och detta var något representanter för Celtic uppmärksammade innan match”. Scottish Sun hävdar att ”åtskilliga fans fick mindre skador” när polisen gick loss. Artikeln avslutas med en påminnelse i text och klippp om stökiga AIK-fans på Celtic Park förra veckan.

Bild (Tyskland) summerar på förstasidan CL-lottningen med ”Bayern mot Tottenham, Dortmund mot Messi”. Vissa är större än sitt lag.

Publicerad 2019-08-30 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå