POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

PSG:s tränare: ”Benzema är en av världens mest underskattade”

Dagens rubrikämne i rött under ”Spanien”

ENGLAND

1.englan

Daily Mirror-domen är hård. ”Lallare!”, beskriver både Liverpool (0-2 mot Napoli) och Chelsea (0-1 mot Valencia). Och ingen kan förneka att det var en ”En dålig Europakväll för engelsk fotboll”, som Mirror uttrycker det.

Daily Telegraph sätter betyg på de engelska förlorarlagens spelare. I Chelsea var Willian bäst, 7/10, medan Kovacic, Jorginho, Alonso och Abraham alla bara får 5/10. I Liverpool får Fabinho 8/10 medan ett helt sjok spelare får 6/10; Van Dijk, Matip, Robertson, Milner, Salah och Mané.

The Guardian skruvar till ett ordspråk och får till: ”Se Neapel…och sedan förlora”. Tidningen konstaterar också att Man City har en ”försvarskris” nu när även John Stones är skadad.

The Sun har förutom Chelseas och Liverpools förluster samt Citys skadeproblem, även ett lag utan CL-matcher i kalendern. ”Exklusivt: Emery vill att Arsenalspelarna visar ’solidaritet’ med varandra inför omvärlden”. Och The Sun lägger till, ”…trots skräckföreställningen mot Watford och sprickor i omklädningsrummet”. Uppmaningen ska ha kommit under en gemensam middag efter Watford-debaclet.

Daily Mail förmedlar jobb åt Henrik Larsson. Enligt tidningen är Southend United ute efter ”Henke”. Laget har efter åtta matcher bara en poäng och ligger näst sist i League One, Englands tredjeliga. Tidningen plockar sedan loss godbitar från ITV:s intervju med Cristiano Ronaldo, nu när programmet visats i går. Portugisen säger bland annat ”Det är tråkigt att vara jag”, med all uppmärksamhet, och att ”Jag har nära vänner, familjen, men som jag litar på till 100 procent, kanske fyra personer. Sånt är livet”. Cristiano Ronaldos liv innebär också ett överflöd av pengar – och av bilar. Han äger 17 stycken, medger han, bland dem två Bugatti, två Ferrari, två McLaren och två Rolls Royce. Tillbaka till fotbollen. Han pressar sig själv hårt men har ett svar redo, ”Jag jagar inte rekord, de jagar mig”. Favoritmålet han gjort är bicykletan för Real Madrid mot Juve. Intervjuaren och Arsenalsupportern Piers Morgan får också veta hur nära det en gång i tiden var att Cristiano Ronaldo skrev på för hans lag i stället för Man United. ”Mycket nära”, konstaterar portugisen, ”Ett steg ifrån”. Se klippet nedan.

 

ITALIEN

1.italien

La Gazzetta dello Sport ryter ”Napolejon”, sedan Ancelottis flock kalasat på engelskt kött (2-0 mot Liverpool). Koulibaly var lejonkungen och får 8/10 i betyg. Ancelotti berättade också vad han sa till sin kollega Klopp efter att i år, liksom förra året, ha vunnit på San Paolo. ”Jag sa till honom att inte vara orolig, för när han förlorar här brukar han vinna Champions League”, berättar Ancelotti. Lika kul hade inte Inters tränare Conte. Efter att ha kommit undan med blotta förskräckelsen på San Siro (1-1 mot Slavia Prag), sa Conte, ”Den största idioten är jag”. Det är dagens näst största rubrik. ”Vi var alla undermåliga, och det börjar med mig själv”. Samtidigt gav han en känga till pressen för alltför höga förväntningar: ”Ni tror att jag kan komma hit och vid första beröring göra svanar av ankungar. Det är mycket arbete kvar”. Sensi får högst betyg 7/10, Lukaku lägst 4,5/10.

Corriere dello Sport ser ett ”Fabulöst” Napoli och beskriver det i en krönika som ”Ancelottis afton”.

Tuttosport blickar hellre mot kvällens matcher, ”Juve jagar äran, Atalanta jagar historia”. Tidningen lägger bland annat till att ”Cristiano Ronaldo är Atléticos mardröm” och att ”3 000 fans reser från Bergamo”, för att se Atalantas PL-debut i Zagreb.

 

SPANIEN

Super Deporte kan äntligen jubla åt sitt Valencia. ”Enormt”, skriker tidningen ut efter skrällen på Stamford Bridge (1-0 mot Chelsea). Spelarna bojkottade inför matchen pressen efter missnöje med klubbledningen, men nu ”snackade Celades Valencia på planen”, påpekar Super Deporte.

Marca låter Valencias seger bli till en notis. Alla ögon är på PSG-Real Madrid och Atlético-Juventus. ”Dags för de stora”, påpekar tidningen, och lägger irriterat till, ”Vilket geni valde att lägga dessa två matcher på samma tid?”. Tidningen klänger sig efter Reals darriga start fast vid att CL, det är tränare ”Zidanes territorium”. Marca tar också fasta på ett citat från PSG-tränaren Thomas Tuchel: ”Benzema är en av världens mest underskattade spelare”.

AS fortsätter vurmande för den franske anfallaren. ”Benzema vill jag alltid ha i mitt lag”, är ett citat från Zidane som tidningen lyfter fram till förstasidan. Liksom Marca ser AS också tränaren som på hemmaplan, ”Mr Champions League är tillbaka”.

Sport använder ett begrepp om Barças målvakt som dyker upp på fler ställen. För ”Muren ter Stegen” var främsta behållningen från gårdagens match (0-0 mot Dortmund). Den tyske målvakten får också det högsta spelarbetyget, 9/10. Sports krönikör Lluis Mascaró kallar samtidigt Barças tränare Valverde för ”modig” då han ”efter att i två år ha satsat mer på hierarki än talang, till slut gett efter för fakta”. Med det menas att han satsat på de unga, De Jong-Arthur på mittfältet, och förstås Ansu Fati.

Mundo Deportivo använder – surprise, surprise – ”Muren” som beskrivning av Ter Stegen. Regionalupplagan MD Gipuzkoa tar upp en paradox. Kanske Martin Ödegaard spelar FÖR bra för Real Sociedad. Som nämnts åtskilliga gånger, även av norrmannen själv, är lånet från Real Madrid på två år. Men det är en muntlig överenskommelse. Regelverket tillåter bara ett år i taget. Om det går för bra – och om Real Madrid går för dåligt – kanske verkligheten ser annorlunda till sommaren.

 

FRANKRIKE

1.frankrike

L’Equipe går efter en tung fransk kväll i Champions League raskt vidare till det verkliga tungviktsmötet, Paris SG-Real Madrid. ”Sanningens liga”, syftar på att Det är CL som är den verkliga måttstocken på PSG:s framgångar. Tidningen tror sedan på en startplats för nyförvärvet Mauro Icardi. Neymar är avstängd men kommer att finnas på plats på Parc des Princes, som tog emot honom med visslingar senast. Brasilianaren kommer att sitta i sin loge med bland annat pappa Neymar Sr. Flera spelare får fina betyg från gårdagens alla CL-matcher, men ingen högre än 19-årige tremålsskytten Erling Braut Håland (RB Salzburg). Norrmannen får 9/10.

Le Parisien har på nyhetsettan hoppfulla, ”Därför kan PSG hoppas på att vinna CL i år”. Främsta skälet tycks vara att med alla spelare tillgängliga har PSG en elva som kan slå vilket lag som helst.

 

TYSKLAND

1.tyskland

RB Live hör Emil Forsberg belåtet andas ut efter RB Leipzigs CL-seger (2-1 mot Benfica). ”Det var viktiga poäng”, säger han. Leipziger Volkszeitung ger svensken 2/6 (där ett är bäst). ”Låg efter paus bakom många bra aktioner”, skriver tidningen.

Ruhr Nachrichten ger lokalt perspektiv, men också en ganska summerande rubrik på en mållös tillställning. Ter Stegen ”Stoppade en Dortmundskräll” (0-0 mot Barcelona), inte minst genom en straffräddning. Tidningen skriver också att ”Hummels visade världsklass”. Men mittbacken själv grämer sig. ”Jag lämnar den här matchen med känslan att vi tappade två poäng”, säger han.

Sport Bild drar i veckans nummer på just Hummels. Dortmundstjärnan får bland annat betygsätta sin tid i Bayern München, på den tyska skalan ett-sex där ett är bäst. ”Två minus”, svarar Hummels, ”Vi vann ligan tre gånger och blev utslagna i Champions League av de blivande mästarna tre gånger”. Och minnena hos rivalen är generellt goda. ”Jag ser tillbaka på tiden utan negativa tankar. Och jag ser definitivt inte skiftet till Dortmund som ett steg tillbaka”. Sedan återkomsten är det framför allt en spelare som imponerat: engelska stjärnskotten Jadon Sancho. ”Jag kan se honom i vilket lag som helst i världen”, säger Hummels.

 

ÖVRIGT

Kronen Zeitung (Österrike) jublar åt ”Big Earl”. Det är så Erling Braut Håland kallas av fansen. ”Österrike har inte sett en sådan spelare. Han kan göra en Cristiano Ronaldo-liknande karriär”, säger tidningens sportchef Peter Frauneder. Han sa det inte efter 19-åringens hattrick i går (6-2 mot Genk). Han sa det inför den. Och kärt barn har många namn. ”Målmonstret” är Kronens på Erling Braut Håland.

Publicerad 2019-09-18 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå