POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Marcelos ångestattack: ”Jag får dö i kväll”

Rubrikämne i rött nedan.
Om svenskar i grönt nedan.

SPANIEN

.spanien

Marca toppar tidningen med ”Iniesta: Jag vill bli tränare”. Den 35-årige Barçalegendaren spelar sedan förra året i Vissel Kobe i Japan. Om framtiden säger han, ”Ja, jag vill bli tränare, men det är som med så mycket annat. Man kan vilja en sak men sedan få man se om det är möjligt”. Marca lyfter på annat håll Marcelos öppenhjärtiga inlägg i Player’s Tribune, där han berättar om ångestattacken inför CL-finalen mot Liverpool 2018. ”När jag till slut kunde gå in på planen hade jag fortfarande svårt att andas, och jag tänkte, ’om jag måste dö här ute i kväll, så skit samma, jag får dö’” (se även ett utdrag nedan). Tillbaka till nutid. Marca insisterar på att ”Zidane har hittat sin plan A”. Efter många förändringar i laget har Real Madrid-tränaren nu haft samma elva två matcher i rad, med två segrar som resultat. Vinnare på det är Valverde och Rodrygo. Förlorare är Modric och Isco.

AS gör ett bildmontage på just detta, Zidanes elva. Tränaren står framför en griffeltavla med namnen i elvan, och Valverdes och Rodrygos namn understrukna. Tidningen uppger vidare att Atlético är nära att göra klart med brasilianska stortalangen Reinier. Förhandlingarna om den 17-åriga Flamengomittfältaren är ”långt gångna”.

Sport lägger fokus på en av de unga Barçaspelarna, ”Stjärnskottet Pedri”. Men tidningen ger också utrymme för den största stjärnan. ”Messi tillbaka i argentinska landslaget” är en rubrik. ”Messi levererar inte i de stora matcherna”, är en annan. Va? Jo, den rubriken finns, men är förstås inte från redaktionen utan citat från gamla argentinska målvakten Hugo ”El Loco” Gatti. Han tycker att ”Bredvid Maradona är Messi ingenting”, och lägger till att Messi ”borde ha modet att flytta till Real Madrid och visa att han kan leverera där som Cristiano Ronaldo. Annars sticker han inte ut”. Gatti gör skäl för sitt smeknamn.

Mundo Deportivo ser ”Lautaros aktier stiger”. Interanfallaren pekas ut som en ”möjlig avlastare för Luis Suárez” i Barcelona. Även Man United är enligt MD intresserad av 22-åringen. Alexander Isak är efter två dagar i streck nu borta från förstasidan i tidningens baskiska upplaga. I dag finns i stället ”Killer Willian”, svenskens anfallsrival, som har sin ”näst bästa säsongsinledning i mål”, och är trolig startspelare igen mot Granada på söndag.

 

ENGLAND

.england

The Sun visar att gammal är äldst. ”Exklusivt: Roy Hodgson i samtal med Crystal Palace om kontrakt till han är 73 år”. Det är ett år till. Och Hodgson vill stanna. Till sportettan når det inte. För The Sun älskar, som kvällstidningar gör, att vältra sig i starka ord. När Granit Xhaka berättar om hoten mot honom och familjen, om ”hat”, ”död” och ”cancer”, då smetas de ut över hela tidningen.

Daily Mail menar att Arsenalfansen tog emot Xhakas förklaring med blandade känslor. ”Inte mycket till ursäkt”, tyckte en del. Silly Season då? Jodå, ”Exklusivt: Tahith Chong är nästa unga Man United-stjärna på Juventus önskelista – hans kontrakt går ut efter säsongen”.

Daily Mirror, liksom Daily Mail, uppger att Klopp & Co filar på oortodoxa lösningar för det tajta spelschemat. Det ger: ”Liverpool i samtal om att använda två lag i två turneringar samma dag”. Det skulle vara i klubblags-VM i Doha och i ligacupen mot Aston Villa. Diskussioner pågår med English Football League.

Daily Telegraph har som de flesta morgontidningar minimalt med utrymme för annat än rugby-VM. England spelar final på lördag. Men här finns ”Chelseas transferförbud blir kvar”. Fifa har nu publicerat dossiern som gav förbudet i somras. Det rör 150 brott mot Fifas regler med 69 spelare. Chelsea fick transferförbud två fönster, men det har spekulerats i att det skulle hävas redan i vinter efter överklagande. Telegraph tror inte på det längre.

Metro låter ännu en engelsk profil slå ett slag för Zlatan Ibrahimovic i Manchester United. Den här gången är det Paul Ince. ”Han är en helt annan typ av anfallare än de har för närvarande. Jag vet att det snackats om Mario Mandzukic, som jag inte tror blir av, så för en kortare period ser jag ingen anledning till att inte ta Zlatan”

The Guardian lyfter en populär norrman. Tidningen hävdar att ”Juventus och Manchester United är bland 20 klubbar som håller koll på Erling Braut Håland”. RB Salzburg hoppas få 60 miljoner euro för anfallaren vid en försäljning efter säsongen.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport rubrikleker med Milananfallaren Susos namn, och lägger sedan till att ”Den mest omdiskuterade spelaren ger Pioli första segern” (1-0 mot Spal). Milantraänaren själv säger, ”Det är synd att vi inte lyckades avgöra tidigare, men att vinna genom lidande kan göra oss gott, också inför matchen mot Lazio”. Gazzettan ägnar en sida åt fyra talanger som satt avtryck på Serie A under rubriken ”Bus eller godis” (på italienska ungefär ”skämt eller sötsak”). En av dem är Parmas succélån från Atalanta, Dejan Kulusevski. Tidningen påpekar, ”det är inte säkert att svensken återvänder till Bergamo i sommar. Förutom de stora klubbarna här (Juve och Inter, min anm), så håller de sex stora i England ögonen öppna, och det kan bli en auktion till högt pris”. Kulusevski har kontrakt till 2024 och en årslön på 400 000 euro plus bonusar.

Corriere dello Sport ser en ”Verità A Rischio” (”Sanning i fara”), där initialerna står för VAR. För det är på nytt domarsystemet som står vid de anklagades bänk för ett ”fotbollskaos”, med Napolis match mot Atalanta som senaste exempel.

Tuttomercatoweb uppger att LA Galaxys erbjuder Zlatan Ibrahimovic ett nytt kontraktsår värt sju miljoner euro netto. Det, ihop med de sponsorkontrakt som USA-marknaden erbjuder, gör sannolikt en fortsättning till det mest lukrativa erbjudande som står den 38-årige svensken till buds. Intresse har annars uppgetts finnas i Italien (Bologna, Inter och Napoli), Sydamerika (Boca Juniors och Flamengo) samt senast ett korttidskontrakt i Australien (Perth).

Tuttosport ger skilda förutsättningar inför morgondagens Turinderby. För Juventus: en intervju med Pjanic och rubriken ”Nöjesparken Juve”. För Torino: en ”spelartrupp i oordning och i ’ritiro’ efter floppen mot Roma. Mazzarri hänger löst och i morgon en hemsk match”. Det är lite Halloween-känsla över Torino, och därav redan på förhand ett ”Mardrömmarnas derby”. Och Cristiano Ronaldo är redo (se klipp nedan).

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe låter bildmässigt Edinson Cavani leta efter balansen, till rubriken ”Det gungar för honom”. Uruguayanen anfallsroll blir alltmer osäker efter skador och med Mauro Icardis intåg. På tal om osäker. Det kan man lugnt säga att Hatem Ben Arfas framtid har varit. Men kanske är fransk fotbolls enfant terrible på väg att hitta en klubb. Samtal med både Nantes och Nice väntar, enligt L’Equipe.

Le Parisien har inte med PSG-damernas avancemang i Champions League på sporten (3-1 mot Breidablik). Rapporten dyker blott upp i en liten spalt på lokalsidorna. Hanna Glas spelade hela matchen. På sporten finns däremot senaste aktionen från supportergruppen Collectif Ultras de Paris (CUP). En protestaktion utanför PSG:s högkvarter. CUP har på nytt hamnat på kant med klubben och kan komma att bojkotta CL-matchen mot Club Brügge nästa vecka.

 

TYSKLAND

Sport Bild ger ordet till en trotsig Niko Kovac. ”Jag kommer inte att ändra mig”, säger Bayern München-tränaren på tal om sina ibland ifrågasatta uttalanden, men lägger också till, ”Kanske ska jag emellanåt inte prata i metaforer eller vara poetisk”. Kovac har också kritiserats av Bayernfans för att ha kallat Eintracht Frankfurts fans för ”bäst i landet”. Han försvarar sig: ”Jag såg tre kvalmatcher med Frankfurt, och jag tyckte de hade en fantastisk koreografi. Jag tycker inte det är klandervärt. Vi har också fantastiska fans. Jag har inte sagt att vi har dåliga fans”.

Bild uppger att Armin Veh kan komma att lämna vd-posten i FC Köln redan i vinter. Favorit att ersätta är Horst Held. Köln krigar i botten av ligan. Veh sa häromdagen att han lämnar klubben i sommar av personliga skäl.

 

ÖVRIGT

Sport-Express (Ryssland) har den något krassa rubriken, ”Vladimir Bystrov: Jordan Larsson sken, men så här långt har han fler dåliga än bra matcher”. Den gamla Spartak-mittfältaren kan känna att vindarna har vänt för Larsson och Spartak, men att det är alldeles för tidigt att dra några slutsatser om succé, trots segrar och svenskens två mål i vardera av de två senaste matcherna. ”Så här långt har Larsson, liksom de andra spelarna, fler dåliga än bra matcher. Varför påstå nu att svensken är så bra? Vad händer om han inte gör mål i de nästkommande fem matcherna? Sätt inga etiketter ännu”, menar Bystrov. I går berättade Larsson själv för Fotbollskanalen om den senaste tiden.

Ekstra Bladet (Danmark) kan rita ett kors i taket. Nicklas Bendtner har gjort mål. Det första i FCK:s tröja efter flytten i somras (4-1 mot FC Nordsjelland). ”Jag dedikerar det till fansen, och det sätt de tagit emot mig på”, säger den omsusade 31-åringen, som bara har kontrakt till årsskiftet. Varken Bendtner eller tränare Solbakken ville efter matchen prata om vad som händer därefter.

Seattle Times noterar att de 50 000 biljetter till MLS-finalen den 10 november som släpptes till årskortsinnehavare i onsdags, sålde slut snabbt. I dag släpps de resterande cirka 20 000 biljetterna till allmänheten. Seattle Sounders, med Gustav Svensson, möter Toronto FC på sin hemmaarena CenturyLink Field, med kapacitet för 72 000.

Publicerad 2019-11-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå