Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Zlatans basebollpik väcker känslor

Rubrikämne i rött nedan.
Om svenskar i grönt nedan.

ENGLAND

england.jpgDaily Mirror menar att Zlatan Ibrahimovic bekräftar att han lämnar La Galaxy med dräpande replik till MLS-fans”. Rubriken bygger på den avslutande meningen i Zlatans avskedstweet, ”…Nu kan ni återgå till att kolla på baseboll”. Mindre effektsökande ord når tidningens sportetta. De är från förbundskapten Gareth Southgate. ”Man behöver inte vara expert på mänskligt beteende för att tro att det är möjligt”, svarade han på frågan om Raheem Sterling blivit stött av sin petning, ”Jag kan anta att han inte är överentusiastisk men det kan jag förstå”. Dagen stora rubrik, ordvitsen ”STROP and go” tar avstamp i Southgates uttalande om Sterlings känslor, fast också i att stjärnan visserligen inte är med mot Montenegro i kväll, Englands 1 000:e landskamp, men spelar mot Kosovo på söndag.

ANNONS

The Sun formulerar det i boxningsanspelning, ”Ding, ding! Raheem är tillbaka till rond två”. Southgate är nöjd med hur han reagerat och tränat. Rubriken ”Zlat Bat Chat” är inte svår att gissa vad den handlar om, och The Sun skriver att Zlatan Ibrahimovic drev med LA Galaxy-fans i dråplig tweet”.

Evening Standard tar sin intervju med Danny Rose till nyhetsettan. Tottenham vill inte förlänga kontraktet med 29-åringen, men han vägrar att lämna klubben. ”Jag har sagt till dem att jag har 18 månader kvar på kontraktet och jag går ingenstans innan det är slut”, säger Rose. Han uppger att Tottenham försökte sälja honom i somras men att han trots allt har tränare Pochettinos stöd.

Daily Mail påpekar att ”Man City lämnat in ’ett formellt klagomål’ om domare Michael Olivers insats under förlustmatchen mot Liverpool på Anfield. Oväntat, med tanke på den oerhörda entusiasm som Pep Guardiola tackade domarna efter matchen. Och jag var förstås inte sarkastisk. Till dagens silly season kan läggas: ”Exklusivt: Liverpool ger sig in i kampen med Man United, PSG och Real Madrid om Jadon Sancho, som verkar lämna Dortmund i sommar”.

ANNONS

 

ITALIEN

italienCalciomercato hänger på Bolognas intresse för Zlatan Ibrahimovic. En fråga slängs ut till Nice tränare Patrick Vieira, lagkamrat med Zlatan i både Inter och Juventus. ”Jag tror att Zlatan och Sinisa (Mihajlovic, tränaren) liknar varandra sett till personlighet. De är två mästare med oerhörd mental styrka och vilja att vinna. Jag tror de skulle arbeta bra ihop”, säger Vieira artigt.

La Gazzetta dello Sport fyllde förstasidan med Zlatan Ibrahimovic i går, och följer upp med en notis i dag (och en helsida inne i tidningen). ”Planen för Ibra. Här är Milans pengar. Och Zlatan tar farväl av Galaxy”. Möjliga försäljningar av Franck Kessie, Ricardo Rodriguez och Fabio Borino till ett värde av 60 miljoner euro (övergångssummor och resterande lön) ger spelutrymme för Milan. Det i sin tur banar vägen för kontraktsförslag till Zlatan på fyra miljoner euro för sex månader, men också motvilligt, upp till 18 månader. Antonio Nocerino, lagkamrat till Zlatan under förra sejouren i Milan, välkomnar tanken på svenskens comeback. ”Zlatan skulle vara rätt man, på rätt plats, vi rätt tidpunkt”, säger Nocerino, ”Nu är det tid att stå upp som män mer än att vara fotbollsspelare och med honom i omklädningsrummet finns ingenstans att gömma sig”. Dagens största rubrik är ”CR7 PortoGIALLO”. Det är omskrivning av Portugal (”Portogallo”) som väver in färgen gult (”Giallo”) som varningsfärg för att Cristiano Ronaldo kommer att spela med landslaget samtidigt som det finns ”Frågetecken för knäet och Juve är oroad”. Turinklubben hade hellre sett att han vilade.

ANNONS

Corriere dello Sport har ett mer filosofiskt anslag kring Juventus fixstjärna. ”Vilken Ronaldo” handlar dels om att Dybala kan få starta nästa match och dels om att ”fotbollsvärlden diskuterar CR7:s form: är han på väg ner eller kan han nå toppen igen?”. På förstasidan finns också ”Milan i Raiolas nät”. Det följs av ”Efter Donnarumma, Romagnoli och Bonaventura så ansluter sig nu också Suso till superagenten”. Och vi vet alla vem som är Zlatans agent. Men CdS, som främst drivit Bolognaspåret nämner överhuvudtaget inte Milan i sin artikel om Zlatan, men påpekar att Bolognatränaren Mihajlovic och Mino Raiola ”alltid haft en bra kontakt”.

Rai Sport har en intervju med Brescias stjärnskott Sandro Tonali. Han räds inte den astronomiska prislapp på minst 300 miljoner euro som klubbpresident Cellino smackat dit. ”Det skrämmer mig inte, även om det är mycket pengar”, säger Tonali. 19-åringen har redan landslagsdebuterat och en del ser honom som en ung Andrea Pirlo. ”Att bli jämförd med Pirlo bekymrar mig inte, men jag tycker jag är väldigt olik, för han hade obeskrivlig teknik och kvalitet. Jag ser mig själv mer som Gattuso, men mer teknisk. Han har alltid varit min förebild”, säger Tonali.

ANNONS

 

SPANIEN

spanien.jpgMarca använder förstasidan till att hylla David Villa, som i går meddelade att han ställer undan fotbollsdojorna. Fredagens EM-kvalmatch mot Malta få bara ett uppslag, ”Paus chans”. Inte att det är chans för en paus, utan att Pau López får chansen. David De Gea och Kepa Arrizabalaga kan få sitta på bänken och Romamålvakten testas. Från La Liga rapporterar Marca bestämt, ”Atlético kommer inte att värva i januari”, och lägger till att ”Lönebegränsningar förhindrar förstärkningar”.

AS har på nätet uppmärksammat Zlatan Ibrahimovics farväl till MLS med ”Ibra lämnar Galaxy: Nu kan ni fortsätta kolla på baseball”. Svenskens tweet beskrivs som ”i den hånfulla ton och med den sarkasm som alltid karaktäriserat honom”. Men förstasidan är som Marcas: mest David Villa, som ”Hänger upp geväret”. AS pressar också ut El Clásicos slutligen bestämda datum (18 december) och tid (kl 20) till texten, ”Real Madrid är upprörda för att La Liga ger Barcelona 29 timmar mer vila innan matchen”.

Sport riktar i sig på ”Fallet Umtiti”. Tidningen skriver att ”Barcelona är mycket oroad över backens fysiska tillstånd, som knappt tillåter honom att spel två matcher rad” och ”Mittbacken visar tecken på förbättring, men klubben kan värva en avlastare i sommar om hans knäproblem inte ger med sig”. David Villas avsked får en pytteliten notis.

ANNONS

Mundo Deportivo ger Villa ungefär samma lilla utrymme som Sport. I stället ges all uppmärksamhet till vänskapsmatchen Cartagena-Barcelona (0-2), som spelades till stöd för de översvämningsdrabbade i Murcia i september.

 

FRANKRIKE

RMC Sport konstaterar i rubrikform att Ibrahimovic kungör sin flytt från Galaxy med ett meddelande à la Zlatan”.

L’Equipe tillägnar den avlidne cykellegendaren Raymond Poulidor hela förstasidan. Kvällens EM-kvalmatch är heller inte så mycket att skriva om. ”Det går inte tänka sig att Frankrike inte kvalificerar sig till EM i kväll mot svaga Moldavien. Och om inte Island vinner borta mot Turkiet är de till och med klara innan avspark”, lyder ingressen. En ny defensiv duo bjuder förbundskapten Deschamps på, Tolisso (Bayern München) med Kanté (Chelsea).

 

TYSKLAND

tyskland.jpgSport1 har Zlatan Ibrahimovic med arrogansattack” som beskrivning på svenskens ord om att han slutar i Galaxy. Det är återigen den avslutande meningen till MLS-fansen om att kolla på baseball i stället som åsyftas.

ANNONS

Kicker gör ett nedslag bland sommarens värvningar. Hur dessa har lyckats blir till bedömning av Bundesligaklubbarna och deras sportchefer, ”De bästa inköparna”. Flera variabler görs i betygsättningen av spelarna; förväntningar, lyckats i just sin roll etc. I topp: Borussia Mönchengladbach och ”shoppingkungen” Max Eberl, vars värvningar ger 8,25 i snitt av 10. Närmast efter Hoffenheim (7,33) och Frankfurt (6,99). På bottenplatsen återfinns RB Leipzig (4,00). För 2 Bundesliga finns en annan tabell. De bästa snittbetygen på nyförvärven, enligt Kickers traditionella skala, 1-6, där 1 är bäst. Listan toppas av Arminia Bielefeld-svensken Joakim Nilsson samt Adrian Fein (Hamburg) med 2,73. ”Nilsson har blivit odiskutabel ledare i försvarslinjen hos ligaledaren”, skriver Kicker. 25-åringen, som kom från Elfsborg i somras, får också beröm av sin tränare Uwe Neuhaus, ”Joakim har satt avtryck här, han gör sitt jobb med stort självförtroende, tar in saker snabbt och utför dem”, säger Neuhaus, som lovordar hans öppenhet och ödmjukhet, ”Man kan tala med honom om allt, även spelarna gillar honom”. Nilsson själv om den fina säsongsstarten: ”När man ser hur vi spelar för närvarande ser jag inga begränsningar”. På tal om nyförvärv. Kicker uppger att Bayern München sällat sig till den långa raden av toppklubbar som suktar efter Erling Braut Håland. Vill norrmannen vara klubbens backup till Lewandowski?

ANNONS

Bild menar att även Dortmund är ute efter en backup på anfallssidan i januarifönstret. Mario Mandzukic (Juventus) ses som ett huvudspår. Som alternativ nämns Valencias Maxi Gomez och Real Sociedads Willian José (”Hoppas, hoppas”, tänker Alexander Isak). Bild synar även ryktena om en återkomst för Pep Guardiola i Bayern München i plus och minus. Artikeln avslutas med, ”Slutsats: Guardiolas comeback är inte trolig, men tack vare hans oberäknelighet fullt möjlig”. Verkligen klargörande.

 

ÖVRIGT

LA Times (USA) håller en faktamässig ton i en längre artikel om beskedet från Zlatan Ibrahimovic att lämna LA Galaxy. Beslutet kommer heller inte som någon överraskning för Kevin Baxter, som har fingret på klubbens puls. Här finns också en hint om svenskens framtid. ”I ett separat mejl skriver Galaxys Dennis te Klose att han ”’mycket tacksam för vad han (Zlatan) gjorde här’ och att han var ’säker på att han kommer att fortsätta sitt arv i Europa’”. Det exkluderar inviterna från Boca Juniors och Flamengo, och stärker ryktena om Italien.

ANNONS

Gazeta Sporturilor (Rumänien) följer i en krönika upp den svenska attityden inför EM-kvalmatchen i Bukarest på fredag. Under ”Psykologisk krigföring” skriver Ovidiu Ioanitoi: ”Låt oss inte tolka det som arrogans att det nordiska laget presenterar sina EM-tröjor. Se det som en utmaning. De får självklart hoppas att de kommer att spela slutspelet. Å andra sidan, genom att vifta med slagord om att våra åskådare har rasistiska åsikter, så upprätthåller svenskarna en psykologisk krigföring. Subtilt, diskret men kryddat med hot. Avsett att oroa oss eller även skrämma oss. Det är bara det att vi, från spelare till fans, inte är så naiva att vi går i den fällan. Trots sin sårbarhet är det rumänska folket inte rasister lika lite som de är det!”, skriver Ioanitoia. Tidningen Adevarul har tidigare skrivit att Sveriges presentation av en EM-tröja fått det rumänska ”förbundet att gapa” av förvåning. En bild av ett arrogant Sverige målas upp.

Sports.ru (Ryssland) tar upp att det fotbollsförbundet är rasande på den nya landslagströjan. Orsak: ärmarnas mönster bildar ryska flaggan upp och ner. Ryssland kommer att spela med den gamla tröjan mot Belgien på lördag och San Marino på tisdag. Om Adidas inte lanserar en ny tröja uppges förbundet hota med att riva kontraktet. Ryska fans har reagerat med ilska mot tröjan, och att färgordningen snarare får den att se ut som Serbiens.  Sports.ru tillbakavisar däremot tidiga uppgifter om att landslagsspelarna ska ha vägrat att spela i tröjan.

ANNONS

Publicerad 2019-11-14 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto