Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hazard om extrakilona: ”Är jag på semester, då är jag på semester”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

 

FRANKRIKE

frankruke.pngL’Equipe fångar ”Den eviga comebacken”. Som Sisyfos rullade sitt stenblock varje dag, så har Neymar rullat medicinboll på rehabträning. Under sin tid i PSG har brasilianaren missat drygt hälften av matcherna, påpekar L’Equipe. I kväll, mot Lille, är han tillbaka igen. Mer Lille. Och mer PSG. I en intervju med L’Equipe säger Eden Hazard att PSG aldrig varit aktuellt för honom – trots intresse – och inte heller kommer att bli det. ”Om jag en dag återvänder till Ligue 1 så är det till Lille”, säger Hazard, som fostrades i den nordfranska klubben. I somras, när han presenterades i Real Madrid, uppgavs Hazard ha gått upp sju kilo. Frågan om Eden Hazards vikt har följt honom genom åren. ”Jag tänker inte dölja det. När jag är på semester, då är jag på semester. Annars är det aldrig semester. Jag gick upp fem kilo. Jag är den typen som snabbt lägger på mig och lika snabbt tappar om jag är vaksam. När jag var 18 år och spelade i Lille vägde jag 72-73 kilo. När jag fick mer muskler var det 75 kg. En dålig dag, 77 kg. I somras gick jag upp till 80 kg. Men jag tappade allt det där på tio dagar”, säger den 175 cm långe belgaren.

Annons

Le Parisien tar upp tråden kring Neymars comeback och om hans ansträngda relation till PSG. En utflykt till Madrid i veckan för att kolla Davis Cup  var inte helt uppskattad. Det märktes även på tränare Thomas Tuchel under presskonferensen i går. ”Vad kan jag göra? Jag är varken hans pappa, jag är inte polisen, jag är tränaren”, sa han med ett snett leende.

20 Minutes ger ordet till någon som redan tröttnat på José Mourinho i Tottenham. Det är Lilles tränare Christophe Galtier. Mourinho har besökt honom flera gånger på senare tid men inte nämnt ett ord om Galtiers assisterande tränare. Så plötsligt plockade Mourinho två av dem till Tottenham. ”Det är verkligen snyggt. Verkligen snyggt”, sa Galtier ironiskt på en presskonferens, ”Men vi har alla vårt sätt att sköta saker”.

 

ENGLAND

england.jpgThe Guardian har ett nytt smeknamn på José Mourinho. Efter ”The SPURcial One”, lanseras nu ”The Special Onesie”. Pyjamascitatet bäddar för det. ”Varje klubb jag kommer till – som jag brukar säga med glimten i ögat – då anländer jag, har på mig deras pyjamas och sover i den. Jag arbetar och sover i träningsoverallen och pyjamasen”, säger han.

Annons

The Sun tar det (förstås) ett steg längre. ”Special Onesie” kommer komplett med fotomontage på Mourinho i utstyrseln. Hemma i madrassen kan det ligga en extra hög med stålar efter säsongen. ”Exklusivt: Mourinho kan få bonus på två miljoner pund om han tar Tottenham till topp-fyra-placering”. Kan behövas. Lönen är bara på 15 miljoner pund om året.

Daily Mirror tar fasta på att det handlar om betydligt högre placeringar än så för portugisen. Nästa års ska Tottenham slåss om ligatiteln. Nästa år ska gyllene tider upplevas igen, eller som Mirror uttrycker det med Spurs-melodi, ”I’ll bring back the glory, glory, days”. Lika storslaget var inte Mauricio Pochettinos avsked. Han försvann bakvägen. Men efter sig, visar det sig, lämnade han ett meddelande till spelarna på en taktiktavla, ”Ni kommer alltid att finnas i mitt hjärta” (se också bild nedan).

Annons

Daily Mail lapade i sig Mourinhos föreställning med hull och hår. Tidningen lät även en expert på kroppsspråk göra en analys, vilket ger en rubrik som ”Från ’mysig jultomte’ till ’torr humor och försiktiga humörsvängningar’”. Bara det.

Sky Sports har besök av Sven-Göran Eriksson som inte tvekar på var ligapokalen firas i vår. ”Jag är rätt säker på att det här är året som Liverpool vinner Premier League, och det är på tiden”, säger han, och menar att laget är ”ännu mognare” än förra säsongen.

 

ITALIEN

italia.pngSky Sport Italia har några uppdateringar kring Zlatan Ibrahimovic och Milan. Ett nytt möte mellan klubbledning och svenskens agent Mino Raiola är tänkt nästa vecka. Då väntar en tydligare indikation från Zlatan om vad han vill. Blir det Milan, vill klubben ha honom i träning på Milanello redan i början av december. Samtidigt har Zlatan fått en rival. Milan har anmält sitt intresse för Olivier Giroud. Inter och Dortmund anses dock ha ett försprång i jakten på Chelseas veterananfallare.

Annons

Gazzetta dello Sport håller med Sky Sport, Milan vill ha Zlatan på plats i december. Om han väljer Milan. Och om han fortsätter. I övrigt står Gazzettan fast vid att det är upp till 18 månader som kontraktserbjudandet gäller, till en lön på – i sammanhanget – beskedliga sex miljoner euro. Ägargruppen Elliott har gett klartecken till operationen och Milan ”tror på det”. En sidoartikel varnar samtidigt för att återkomster i Milan ofta misslyckas. Sjevtjenko och Kakà nämns. Medan Zlatan står som ”IN” på förstasidan, så är Mario Balotelli ”OUT”. Den lynnige anfallaren ska ha haft ett bråk med tränare Fabio Grosso. ”Mario, stick hem”, ska Grosso upprört ha ropat till anfallaren, som lämnade träningen.

Corriere dello Sport uppger liksom Gazzetta dello Sport att Milan ser värvningen av Zlatan som en alltmer möjlig uppgift. Bologna kämpar där bakom, och sportchefen Walter Sabatini blev under torsdagen på nytt tillfrågad om svensken. ”Det finns inget anfall som kan vara så givet att det utesluter Ibrahimovic. Men jag har hela tiden sagt att det är en speciell relation mellan honom och Sinisa (Mihajlovic, tränare). Klubben har inte gjort något, bara ställt sig vid fönstret och kommer att göra det som behöver göras. Det handlar enbart om relationen mellan två människor. Ibra har sagt att han kommer att ta sin tid, att bestämma sig innan slutet av december, också om han ska fortsätta spela eller lägga av med fotbollen”, säger Sabatini. Till förstasidan når inte Zlatan. Där trängs veteranerna Franck Ribéry, ”Jag är på riktigt”, och Cristiano Ronaldo, som ”söker en flyktväg”. Vad gäller Juvestjärnan skriver CdS sedan, ”I morgon är han tillbaka efter bråket med Sarri, samtidigt som man i Spanien är säkra: i juni lämnar han Italien’”.

Annons

 

SPANIEN

spanien.jpgAS ger sig inte. Den där Gareth Bale-flaggan och budskapet på den regerar på nytt. ”Wales. Golf…och till slut Real Madrid”, är ett oväntat humoristiskt försök från tidningen att upplysa om att Bale är tillbaka i träning med Real för första gången på 47 dagar. Någon humoristiskt sida tycks däremot inte finnas hos ledande krönikören Tomás Roncero. ”Jag ska göra en flagga till Gareth till på lördag som jag ska visa upp på Bernabéu innan Real Madrid-Real Sociedad. Den ska ha texten, ”Bale ut, ut, ut – I den ordningen”, skriver Roncero, som vore han 5 och inte 54 år.

Marca har stillat sig efter att ha svingat kraftfullt mot Bale i går. I dag peggar Marca i stället upp för tränare Zidane att bedöma walesaren helt på sportsliga grunder inför morgondagens match. Ett välkommet inspel. Dagens stora rubrik är i stället, ”2023 – Karim Benzema”. Real erbjuder den franske forwarden ett nytt tvåårskontrakt. I ett hörn uppmärksammar tidningen också sparkade förbundskaptenen Robert Moernos svar på vad som hänt i relationen till återinsatte Luis Enrique. ”Jag vet inte, fråga honom”, svarar Moreno. En bekräftelse så tydlig som någon på att det skurit sig helt mellan dem båda.

Annons

Sport slänger åter fram vad som liknar en slätstruken klubbtidningsintervju. Den här gången med Luis Suárez. ”Jag känner mig mycket lycklig och uppskattad i Barça”, är det bärande citatet. Jaha. Barças ledning lär i alla fall belåtet klappa redaktionen på huvudet.

Mundo Deportivo presenterar ”Plan 2020”. Det är sportchefen Eric Abidals tre prioriteringar på transfermarknaden. En ytterback (”som Kimmich”), en mittback (”en avlösare till Piqué”) och en nummer 9 (”för post-Suárez”). I MD:s baskiska upplaga står Martin Ødegaard med uppsträckta armar till raden, ”Här är jag”. Norrmannen ser ut att ha återhämtat sig tillräckligt från skada för att kunna spela mot Real Madrid, klubben som äger honom.

 

TYSKLAND

Bild pratar med ansatte Dortmundtränaren Lucien Favre. ”Att vara Jürgen Klopps efterträdare är aldrig lätt”, konstaterar han, ”Men jag har aldrig haft problem med uppskattningen han får, den förtjänar han!”. På tal om Dortmund. Enligt Bild arbetar klubben hårt med att försöka värva Emre Can. Juventusspelaren väntas kosta cirka 20 miljoner euro.

Annons

Sky Sport väcker i stället tanken om Zlatan Ibrahimovic i Dortmund. Tv-kanalen påminner om Dortmunds behov, om när Zlatan flörtade med Klopp för sex år sedan (se klipp), och har sedan en journalist för och en emot värvningen. Läsarna då? Två av tre ger tummen upp i webbomröstningen.

Weser Kurier antecknar datum. 18 maj 2019. Det var senast Ludwig Augustinsson spelade en tävlingsmatch. Mot Schalke i morgon är han tillbaka och aktuell för startelvan, bekräftade tränare Kohfeldt i går.

Hamburger Morgenpost uppmärksammar att Viktor Gyökeres bidrar till St Paulis långa skadelista. Inte med sitt eget namn, men svensken träffade Daniel Buballa så illa med ett närskott i huvudet att lagkaptenen nu är 15:e spelare på skadelistan och missar sin första match för säsongen.

 

ÖVRIGT

Fotomaç (Turkiet) flög lite under radar häromdagen med svenskintresse. Fenerbahçe scoutade två spelare under Rumänien-Sverige. George Puscas i hemmalaget och så Robin Quaison. Den svenske anfallaren gjorde också ett mål.

Annons

Olé (Argentina) blir yr av att snurra med i Maradonas karusell. ”Diego fortsätter, men….”, försöker tidningen. För två dagar sedan slutade fotbollslegendaren som Gimnasias tränare. På torsdagen skrev Maradona på Instagram att han är tillbaka. I dag ska han träna laget igen. Men Maradona var utlovad en enig klubbledning och det löftet hade i natt ännu inte uppfyllts, så…Olé vet inte längre ut eller in.

 

Publicerad 2019-11-22 07:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto