Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Håland hos Dortmund

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

TYSKLAND

.tyskland

Ruhr Nachrichten och lokalradiostationen Radio 91,2 rapporterar att Erling Braut Håland landade i Dortmund i går. Den eftertraktade RB Salzburg-anfallaren ska ha kommit med ett privatplan tillsammans med sin agent Mino Raiola. Sällskapet ska ha blivit upplockade på flygplatsen av en anställd från fotbollsklubben. Den givna slutsatsen: kontraktssamtal.

Sport1 registrerar att ”Bayern München sköt sig till rekord”. Gårdagens seger (3-1 mot Tottenham) var nummer sex av sex möjliga i CL-gruppspelet och den sammanlagda målskillnaden +19. Inget lag har tidigare vunnit gruppen så överlägset.

Bild förmedlar någorlunda lugnande besked från Bayern om Kingsley Comans skada. En korsbandsskada befarades för den skadeförföljde fransmannen, men strax efter midnatt meddelade klubben en mindre allvarlig knäskada. Hur länge 23-åringen blir borta är ännu oklart.

Annons

Kicker summerar gruppspelet för Tyskland med ”3 av 4” vidare. Inte så pjåkigt. I veckans sista nummer dyker även Joakim Nilsson upp som hastigast. Ex-Elfsborgaren gör succé i Arminia Bielefeld, som i sin tur gör succé i 2. Budensliga. Laget toppar serien och har ännu inte förlorat på bortaplan. ”Vi känner oss oslagbara borta”, säger den svenske backen. I helgen väntar match i Heidenheim.

 

ENGLAND

.englandkorrekt

iSport låter en sakral stämning sprida sig över sporten. Det blir ofta så när Manchester Citys brasilianska anfallare slår till. I går blev det ett hattrick och ett ”Prisa Jesus” från de troende på iSport (4-1 mot Dinamo Zagreb).

Daily Telegraph kanske har funnit en hädare. För den som Guardiola prisar i dagens största rubrik är inte Gabriel Jesus, utan Phil Foden. ”Så bra”, myser Citytränaren, som ser honom som David Silvas ersättare på sikt. Det är också 19-åringen som får tidningens högsta betyg, 9 av 10. Telegraph har andra stora rubriker. ”Exklusivt: Amerikansk miljardär redo att höja budet på Chelsea. Det är Todd Boehly, bland annat delägare i LA Dodgers, som inte ger sig efter att ha fått ett tidigare bud nobbat. Nuvarande ägaren Roman Abramovitj sägs värdera klubben till tre miljarder pund men inte vara sugen på att sälja.

Annons

Daily Mirror bidrar till de religiösa tongångarna kring Man City med fyndiga men svåröversättliga ”Jesus and the GOALY trinity”. Tidningen bidrar också med en text om Fredrik Ljungberg a k a Skallige Freud (femte stycket). Får han behålla tränarjobbet i Arsenal? ”Det är inte någon diskussion jag haft med cheferna”, svarar Ljungberg, ”Mitt jobb är att ta det dag för dag, match för match, för att hjälpa denna fantastiska klubb”. Han lägger till: ”Vad klubben bestämmer, eller vem de väljer, är helt upp till dem, jag håller mig helt utanför det”. I dag väntar nästa uppgift, Standard Liège i Europa League.

The Sun vet som alla andra tidningar att Londonklubben intervjuar kandidater. Dagens uppföljningar: ”Exklusivt: Arsenal riskerar att gå miste om Ancelotti, då Everton redan inlett samtal” och ”Exklusivt: Mikel Arteta vill ha jobbet som Arsenals tränare men söker garantier från klubbledningen och vill inte förarga Man City”.

Annons

The Guardian ger uppmärksamhetssuktande José Mourinho utrymme. Men bara som referens. ”Special One” är dagens största rubrik, fast portugisens bevingade ord gäller en brasse. ”Coutinho glänser men Spurs långt ifrån att bli förödmjukade”, är uppföljningen på Tottenhams förlust (1-3 mot Bayern München).

Sky Sports hör en Mourinho som knappast hänger med huvudet när han ger sin syn på den kommande CL-lottningen. ”Jag tror inte lagen som kom först vill möta oss. Vi är en av de starkaste tvåorna”, säger han.

 

ITALIEN

.italien.png

La Gazzetta dello Sport ser det mesta i svart och blått för dagen. Det är ”Mytiska Dea”, sistnämnda smeknamnet på det svartblårandiga Atalanta. Bergamoklubben tog sig överraskande vidare i CL (3-0 mot Sjachtar). ”Vi kommer att minnas den här kväll resten av våra liv”, säger mittfältaren Papu Gómez. Ett lika svartblårandigt lag får en annan stor rubrik, ”Inter slåss om första värvningarna – Dejan Kulusevski och Marcos Alonso i januari”. Tidningen skriver att Atalanta kräver 40 miljoner euro för Kulusevski och Chelsea 35 milj euro för Marcos Alonso. Men enligt GdS har Inter goda förhoppningar om att lösa båda i januari, svensken till en lägre summa och spanjoren på lån med köpoption. Inter ha inlett ”En acceleration för att få Kulusevski”, vilket betyder samtal om en övergång, med tanke på skadorna på Barella och Sensi.

Annons

Corriere dello Sport firar Atalantas tränare, ”Gasperini, du är en magiker”. Men det är en annan tränare som tar störst plats. ”Jag är Gennaro”. Så presenteras Napolis nya tränare Gennaro Gattuso. Och med citatet, ”Jämför mig inte med Ancelotti, han är som en pappa till mig”. Värt att nämna är också svaret om att lönen inte var någon stötesten. ”Kanske det inte behövdes så mycket snack om bildrättigheter eftersom jag är ful, skäggig och halvt gråhårig nu”, säger han. Självfallet får Gattuso också frågan om klubbens intresse för Zlatan Ibrahimovic. Den avfärdar han med, ”Jag pratar aldrig om mercaton, bara om spelare jag har”. CdS menar vidare att Milan visst har en plan B om Zlatan inte kommer: Mario Mandzukic. Tidningen uppmärksammar också att Robin Olsen fått avslag på sin överklagan på fyra matchers avstängningen för ett rött kort mot Lecce. Därmed blir det inga fler matcher i år. Olsen har redan missat ligamatcherna mot Sampdoria och Sassuolo, och Cagliari hade hoppats ha honom tillbaka till Lazio (16/12) eller Udinese (21/12). Nu blir nästa match Olsen kan spela först mot Juventus den 6 januari.

Annons

Tuttosport har visserligen med Juventus seger (2-0 mot Bayer Leverkusen), men till och med Turintidningen är tagen av Atalantas framgång. Den tar mesta delen av förstasidan till rubriken ”Gudomliga”.

Calcio e Fianza har plockat fram miniräknaren och räknat på vad Atalantas CL-äventyr innebär i pengar. Nästan 40 miljoner euro (39,4) har hittills säkrats via gruppspel, poäng och avancemang. Sedan tillkommer biljettintäkter (3,4 milj euro) och garanterade pengar för de två åttondelsfinalerna (5-7,4 milj euro).

 

SPANIEN

.spanien

Marca ser två ”Förtrollade” brasilianare. Men ”Embrujados” anspelar också på Real Madrids motståndare, ”Brujas”, Brügge på spanska. Hur som helst är Marcas poäng att Rodrygo och Vinícius funkar i Champions League. Varsitt mål blev det i går (3-1 mot Club Brügge). Vinícius målform har inte varit som önskad. Han svarar med en jämförelse,”Sterling hade också svårt i början att göra mål i Man City”. Marca noterar med bistrare min att Jovic inte tog chansen och att Bale inte fick någon speltid. En mindre puff med en utslätad rubrik förkunnar en andra Madridseger för kvällen, ”Atlético fallerar inte och är klart för åttondelsfinal” (2-0 mot Lokomotiv Moskva).

Annons

AS använder samma brassebild som Marca, men Real Madrid är bara en del av budskapet i ”Fullt pott”. Tidningen uppmärksammar i stället främst att samtliga spanska lag – Barcelona, Real Madrid, Atlético och Valencia – gick vidare från gruppspelet.

Sport lägger allt fokus på Barcelonas stora stjärna. Lionel Messi gav några citat vid en presentation av sina nya fotbollsskor. Det är de som täcker förstasidan. Citaten, inte skorna. Rubrik: ”Messi vill vinna El Clásico”. Citatexempel: ”Jag räknar med ett starkt Real Madrid. Det är en speciell match, formen spelar ingen roll”. Roligare än så blir det inte. Tidningen har också klart för sig vilka lag Barcelona helst bör slippa i CL-lottningen, ”Tottenham och Chelsea är nitlotterna”.

Mundo Deportivo skönjer en ”Ansu-boom”, då målet som gjorde honom till CL:s yngsta målgörare ”förvandlar honom till ett internationellt fenomen”.

Annons

Cadena Cope hör ex-Barça-stjärnan Xavi ännu en gång bli en talesman för Qatar. ”Det är en väldigt bekväm plats att bo på, mycket mysigt och säkert”, säger han, och ger också ännu en gång tummen upp för VM 2022, ”Qatar vill göra ett bra jobb och jag tycker de gör bra ifrån sig”.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe välkomnar en ”Happy End” (jo, på engelska) för PSG. Gruppsegrar, målfest i sista matchen (5-0 mot Galatasaray), alla anfallarna gjorde mål och Neymar gav till och med bort en straffspark till inhopparen Cavani. ”Det var en fin gest av Ney. Jag är väldigt glad. Han visar sitt stora hjärta”, säger tränare Tuchel. Tidningen uppger vidare att Lyon riskerar att få spela sin åttondelsfinal inför tomma läktare. Orsaken är incidenten efter slutsignalen mellan Lyonspelare, med Depay i ledande roll, och fansen. Klubben har tidigare straffats för publikproblem och har en villkorlig dom hängande över sig, som nu kan slå in.

Annons

RMC Sport fångar upp Neymar. Frågan om straffen han lämnade över till Cavani, som han en gång tjafsade med just angående en straffspark, är given. ”Han (Cavani) är en utmärkt straffskytt. Det är ju trots allt ’Matadoren’!”, säger Neymar, och syftar på uruguayanens smeknamn, ”Det enda som fattades var att han skulle få göra mål. Nu fick han göra det och alla är lyckliga”. På tal om lycka. Neymars svar om tillvaron i övrigt övertygade kanske inte. ”Om jag är lycklig i Paris? Jag är lycklig när jag spelar fotboll. Det jag helst av allt vill det är att vara på en fotbollsplan. Det spelar inte så stor roll var jag är. Men om där finns två stolpar, en boll och lagkamrater så är jag lycklig”, säger Neymar.

Le Parisien rapporterar att minst en person skadades allvarligt i sammanstötningar mellan PSG- och Galatasaraysupportrar före gårdagskvällens match. Polisen hade fruktat oroligheter. Vid en match lagen emellan 2001 utbröt allvarliga bråk på Parc des Princes läktare. Den gången skadades över 50 människor.

Annons
Publicerad 2019-12-12 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto