POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Lokaltidningen: ”United behöver en Zlatan eller Henke”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

ENGLANDEng

Daily Star-rubriken skulle kunna översättas med ”Ramaskri”. Men effekten blir förstås större med bara ”Blue murder”, efter ljusblåklädda Man Citys massaker i första halvlek på Old Trafford (3-1 mot Man United). Det var första gången på 22 år som United släppte in tre bollar under de första 45 minutera. Och det var bara första mötet i ligacupsemifinalderbyt.

Daily Mail passar då på att slänga in PSG i leken. Unitedtränaren Solskjaer påminner om Uniteds vändning i CL-mötet. Det gör även Citytränaren Guardiola. ”Det är inte över. Förra säsongen förlorade de med 0-2 hemma mot PSG och åkte sedan till Frankrike och gick vidare”, säger Guardiola.

The Times plockar fram betygen. Bernardo Silva når ända upp till 9 av 10. Tre Unitedspelare får lägst; Phil Jones, Andreas Pereira och Jesse Lingard, alla med 4. Victor Nilsson Lindelöf får 5, med omdömet ”Klarade inte av att fylla ledarskapsluckan Harry Maguire lämnade efter sig”. Det blev inte mycket bättre betyg i andra tidningar.

The Sun beskriver matchen som ”Klass mot fars”. Sedan kastar sig tidningen in i silly season, ”Exklusivt: Tahith Cong erbjuds 35 000 pund i veckan och megabonus för att lämna Man United och skriva på för Juventus på fri transfer”. En till. ”Exklusivt: Ilsken Ancelotti redo att sälja Sigurdsson, värderad till 45 miljoner pund, efter att ha skällt ut Evertonflopparna efter förlusten mot Liverpool”.

Daily Mirror slänger i stället fram ”Exklusivt: Wilfried Zahas nya agent försöker fixa en transfer från Crystal Palace till Tottenham”. Den nya agenten är veteranen Pini Zahavi. Krönikören David McDonnald återvänder till Old Trafford, och hälsar att ”Pep Guardiola kommer att vara pensionär innan Man United slåss om titlar igen”.

The Guardian fokuserar på skillnaderna mellan tränarna, Guardiola mot Solskjaer. ”En tränare som letar efter saker att korrigera och en tränare som strävar efter att bygga något som är värt att korrigera”.

Manchester Evening News vädjar om en ny Zlatan Ibrahimovic eller Henrik Larsson till Man United. De båda svenskarna blir exempel på lyckade korttidsvärvningar som lyft laget. MEN menar att Edinson Cavani eller Emre Can är exempel på dagens marknad. ”Sådant korttidstänk kanske går emot allt som Ole Gunnar Solskjaer står för – vilket märktes i hans sommarvärvningar – men nu behövs pragmatism i United”, skriver tidningen.

Bristol Post uppger att Bristol City senare i januari kommer att bekräfta att den utlöst optionen på ytterligare ett år för Niclas Eliasson. Men klubben är också övertygad om att kunna binda svensken till ett långtidskontrakt, ”men i juni är det bara ett år kvar och då är det tid för yttern att besluta sig”, påpekar Bristol Posts reporter med det pampiga namnet Gregor MacGregor.

 

ITALIENIta

La Gazzetta dello Sport fortsätter sin love-in med Inters anfallsduo Lukaku och Lautaro Martínez. ”Lu-La, paret som är värt en förmögenhet” följs av ”Vänner kring bollen”. Kort sagt, en bromace – ”de bor nära varandra på och vid sidan av planen” – som gett Inter poäng och samtidigt höjt deras marknadsvärde till 261 miljoner euro. På tal om pengar. Grannen är bra på att bränna dem. ”Milan, 467 miljoner euro och noll resultat” följs av ”Så har de rödsvarta bränt en jätteinvestering på 30 månader”. En intilliggande krönika har rubriken ”Mer än Ibra så behövs ledarskap och idéer”. Men kanske har laget sin egen bromance på gång. GdS påpekar att Zlatan Ibrahimovic och anfallskollegan Rafael Leão kommit nära varandra. Leão har redan tackat Ibrahimovic i sociala medier, och GdS noterar att svensken sitter med den 18 år yngre portugisen i lunchserveringen på Milanello. Tidningen berättar också att Ibra bor på flådiga Meliá i central Milano, trots att han har annat boende i staden sedan tidigare. Familjen väntas ansluta först efter säsongen, när den förmodade förlängningen bekräftats.

Corriere dello Sport har också tagit fasta på Ibrahimovic-Leão. Eller kanske de ska kallas ”Ibrão” framöver? Hur som helst skriver tidningen att ”Svensken ordinerar 4-3-1-2 med Leão” till matchen mot Cagliari på lördag. Ut med Piatek och Suso. På topp förstås Ibrahimovic-Leão, och bakom dem Calhanoglu. CdS toppar annars förstasidan med ”Zaniolo? 86 miljoner euro”. Det gör Romaspelaren till Italiens högst värderade spelare. Det är den senaste uträkningen av CIES Football Observatory som rubriken baseras på. Etta på listan är Kylian Mpappé (PSG), 265 miljoner euro. Närmast efter följer Raheem Sterling (Man City), 223,7 milj euro. En svensk finns med bland de som har ett värde över 50 miljoner euro, Victor Nilsson Lindelöf med 50,9.

Tuttosport skriver på förstasidan också om en ”Ibra-effekt i Milan: Hej då, Suso”. I övrigt är det Juve-dyrkan som gäller. Att Cristiano Ronaldo ”har samma utväxling som under de två sista säsongerna i Real Madrid, som avslutades med Champions League”. Och Matthijs de Ligt uppges vara nöjd trots bänkplats.

Sky Sport Italia frossar i transferuppgifter. Med Zlatan på plats i Milan kan Krzysztof Piatek lämna. Aston Villa ha inlett en dialog och lagt ett bud på 30 miljoner euro. Motsatt väg, från England till Italien, kan Ashley Young gå. 34-åringen ska redan ha sagt ja till Inter. Nu väntar Milanoklubben på besked från United om de släpper Young eller vill ha en ersättning. Hans kontrakt går ut till sommaren. Conte har redan avlastat Solskjaer med att plocka Romelu Lukaku och Alexis Sánchez.

 

SPANIENSpa

Marca är på arabiska halvön, men tillräckligt långt bort från platser där mörka moln tornar upp sig, för att njuta av glansen från spanska supercupen i Jeddah. ”Målet är deras”, Valancias Maxi Gómez och Real Madrids Luka Jovic. I kväll spelas semifinalen. Gamiero och Maxi väntas starta på topp för Valencia, Rodrygo och Jovic för Real.

AS-rubriken ”Asiatisk lyx” känns bara…fel. Den pekar också på att ”Fyra Champions League-lag gör upp i Saudiarabien”. Jaha. Tidningen oroar sig sedan för Reals anfall utan skadade Benzema. Fransmannen har stått för i stort sett vart tredje mål (32 procent) den här säsongen och medverkat i 90,17 procent av speltiden.

Sport uppmärksammar Barcelonas och Lionel Messis ankomst till Saudiarabien med ”Kung av Orienten”. Semifinalen mot Atlético spelas på torsdag. Malágatränaren Víctor Sánchez del Amo som stängts av för en sexvideo får också sin beskärda del av tidningen utrymme. Det finns också en uppföljning. Malágaägaren Abdullah ben Nasser Al-Thanis tweet (se nedan), som tolkas som ett stenhårt svar till tränaren.

Mundo Deportivo har Barça-målvakten Neto på förstasidan till rubriken ”I dina händer”. 30-åringen får ersätta Ter Stegen i morgon. ”Jag vill vinna min första titel”, säger han.

Cadena Ser har fått Unai Emery till radiostudion. Han har tränat lag som Sevilla, Spartak Moskva, Valencia, PSG och Arsenal, men har ingen som helst problem att välja den bästa spelare han tränat. ”Neymar, utan tvekan”, svarar han, och lägger till, ”Nu när jag är tillbaka i Spanien vill jag se honom återvända hit”.

 

FRANKRIKEFra

L’Equipe uppmärksammar att PSG hittat en anfallsformel med Icardi och Mbappé centralt, och Di María och Neymar på kanterna. De väntas starta mot Saint-Etienne i kväll. Ett namn saknas i den där offensiven: Edinson Cavani. Atlético vill ha honom och den 33-årige uruguayanen vill dit. Men L’Equipe uppger att PSG:s sportchef Leonardo upplyst Cavanis representanter att någon flytt i januari blir det inte. PSG behöver honom. Kontraktet går ut i juni.

Le Parisien är helt enig med L’Equipe. Enig om att ”Fantastiska Fyran”, som tidningen kallar kvartetten i PSG:s offensiv, spelar i kväll. Enig om att PSG meddelat att det inte blir någon flytt för Cavani i vinter.

 

TYSKLAND

Sport1 följer upp målvaktsfajten i Bayern München mellan Manuel Neuer och nyförvärvet Alexander Nübel. Men tv-kanalen lägger i stället fokus på nyblivna tredjemålvakten Sven Ulreich. Det är en roll han meddelat klubbledningen att han inte kan acceptera, samtidigt som inte krävt en transfer.

Sky Sport uppger att Newcastle väntas lägga ett bud på RB Leipzigs Ademola Lookman. Det rör sig om ett lån med köpoption. 22-åringen har tidigare också spelat i Everton.

Nordbayern funderar på framtiden för Mikael Ishak. Intresse har funnits från andra klubbar men fortfarande är han kvar i Nürnberg. Där sitter han fastnaglad på bänken och kontraktet går ut i sommar. ”Jag älskar den här klubben, men fakta är att jag måste spela”, säger Ishak.

 

ÖVRIGTÖvr

Adressavisen (Norge) samlar kommentarer från Viasatexperterna efter Man Uniteds förlust. ”Kolla på Lindelöf. Rena rama natta”, säger Morten Langli, som annars pekar på klasskillnaden mellan lagen, ”Det är så stor kvalitetsskillnad på dessa två lag agerar mot etablerade försvar att man nästan inte kan tro att de spelar i samma liga”.

Globo Esporte (Brasilien) har fått en intervju med Neymar där namnet Zlatan Ibrahimovic plötsligt dyker upp. PSG-stjärnan får frågan vilken spelare han inte spelat med som han skulle vilja göra det med. ”Det är svårt. Romário är en. Ronaldo också, även om jag spelade i hans farvälmatch. Och så Zidane och Ibrahimovic”, svarar Neymar.

Ta Nea (Grekland) är bara en av de stora dagstidningarna som uppmärksammar att Darko Kovacevic utsatts för ett mordförsök i Glyfada utanför Aten. En man klev ur en bil och sköt mot den serbiske landslagslegendaren, som föll. I tron att han dödat honom med första kulan körde gärningsmannen i väg. Bilen återfanns senare i lågor. Kovacevic rapporteras chockad men fick bara lättare skador från fallet. Under sin aktiva karriär spelade Kovacevic bland annat för Real Sociedad och Juventus, och avslutade i Olympiakos. Fos (”Ljuset”), en Olympiakosanknuten tidning, har i dag huvudrubriken ”Dödsfällan”.

Publicerad 2020-01-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå