Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan vill förstärka - med spelare och familjen

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.


ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport använder lite galghumor. En bild på Cristiano Ronaldo med ansiktet begravt i händerna. Till den rubriken ”Juve, var är ni?” (0-1 mot Lyon), som vore det kurragömma. Juves tränare Maurizio Sarri ser inte det roliga i någonting för närvarande. ”Jag lyckas inte få spelarna att spela bollen snabbare”, beklagar han sig efter matchen. Lite goda nyheter kan ändå vara på väg till juventini. ”Arenan ser ut att öppna dörrarna”, pryder förstasidan. Beslutet att spela Juventus-Inter på söndag inför tomma på grund av coronaviruset, kan omprövas i dag av lokala myndigheter. På annat håll skriver GdS att titelfajtande Lazio inte haft så högt publiksnitt på 20 år som nu, 39 308. Den närmast obligatoriska artikeln om Zlatan Ibrahimovic har i dag rubriken ”IbraMilanovic”. På nytt målar tidningen upp en förlängd sejour för svensken i Milano, men förstärkningar krävs – av olika slag. ”Ibra vill stanna i Milan men i ett mer konkurrenskraftigt Milan”, varför nya spelare måste värvas. Dessutom väntas familjen ner i sommar. För närvarande bor Ibrahimovic på hotell men flyttar då ”till ett av husen han äger”.

Annons

Corriere dello Sport menar att Juventus var dystert, varken svart eller vitt, ”Det var grått”. Tidningen påpekar att ”det krävs en storartad comeback för att nå kvartsfinal”.

Tuttosport använder samma bild som Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport, den med Cristiano Ronaldo med ansiktet begravt i händerna. Här används den indignerade rubriken ”Det här är inte Juve!”. Tidningen kallar insatsen i Lyon för ”katastrofal”, och lägger till att ”Fansen är rasande, Sarri får skulden”. Under uppmaningen ”Inter, demaskerar Ludogorets!”, finns en bild på de gästande spelarna. De anlände till Milano med munskydd på sig, med anledning av coronaviruset. Kvällens EL-möte spelas inför tomma läktare på San Siro.

 

ENGLAND

englandManchester Evening News döper i eufori om Bernabéu till ”BernaBLUE”. Manchester City-blått (2-1 mot Real Madrid). Spelarbetygen är därefter. Målskyttarna Gabriel Jesus och Kevin De Bruyne får båda 9 av 10.

Annons

Daily Telegraph ser City som ”The Real deal”. Tidningen tar också fasta på Pep Guardiolas taktiska drag. När spelarna hade ledigt under vinteruppehållet satt tränaren fastnaglad framför skärmen. ”Vi hade tio lediga dagar och under de dagarna såg jag så många matcher med Real Madrid som jag kunde. Deras defensiva spel var annorlunda. Det var därför vi bytte taktik”, säger han. City kom till spel utan renodlad anfallare.

The Guardian tar till religiösa undertoner med ”Citys böner besvarade av Jesus och De Bruyne”, men återvänder också till taktiktavlan. ”Under de fyra år som vi haft Pep har det varit en del överraskningar, och till och med spelarna vet inte helt och fullt vad de ska göra förrän matchen ska börja”, säger De Bruyne.

The Times sticker ut. Till att börja med dagens största rubrik, kaxiga ”Det här är vad Europa kommer att gå miste om”, om Citys seger och förmodade uteslutning från CL kommande säsong (-er). Sedan har tidningen den udda rubriken, ”Bayern München slog Chelsea ’tack vare styrkan i whisky’, säger Jon Bon Jovi. Den gamle rockaren bodde på samma hotell i London som tyskarna och hamnade i hotellbaren med dem. ”Bayernkillarna drack definitivt whisky och hade en festlig stund. Och sen körde de över Chelsea. Jag kommer nog att sätta dem i klistret nu”, säger Bon Jovi-sångaren.

Annons

The Sun ser snarare spelare i Chelsea som sitter i klistret. ”Exklusivt: Lampard planerar att sälja Jorginho och Kepa och upp till ÅTTA spelare efter smällen mot Bayern München”. Kurt Zouma, Willian, Pedro, Marcos Alonso, Emerson och Ross Barkley är andra namn.

Daily Mirror spekulerar också i Chelseaspelare som kan säljas men mer i spelare som kan köpas. Framför allt en: Dayot Upamecano. RB Leipzigs mittback är, enligt tidningen, ”Lampards mål nummer ett”.

The Athletic uppger att Timo Werner har erbjudanden från Barcelona och Manchester United. Men RB Leipzig-anfallaren väntar på Liverpool. Fram till april finns en utköpsklausul på 51 miljoner pund.

 

SPANIEN

spanienMarca bevittnade ”Kollapsen” för Real Madrid (1-2 mot Man City). Laget tappade ledningen och fick Sergio Ramos utvisad. ”Åtta ödesdigra minuter gör att det krävs ett mirakel i Manchester”, summerar Marca. Tidningen kallar också Pep Guardiola för ”Jätten på Bernabéu”. Han har nu som tränare ett facit på sex vinster, två oavgjorda och bara en förlust på Real Madrids hemmaplan.

Annons

Diario AS konstaterar att ”Det krävs en BRAGD i Manchester” för att Real Madrid ska kunna vända på det här. Real Madrid har tappat formen, men tränare Zinedine Zidane försöker gjuta nytt mod. ”På söndag finns en möjlighet att ändra på det”, säger han inför matchen mot Barcelona, El Clásico.

Sport ser världen i Barcelonas färger. Tidningen har en bild på Guardiola som pekar, samt rubriken: ”En fingervisning från Pep till oss”. Det syftar på El Clásico. Vidare uppmärksammar tidningen att Atlético fått böter på (beskedliga) 12 000 euro. Orsak: supportrarnas sånger mot ex-Atléticospelaren Griezmann (om att han ska dö), när Barça var på besök den 1 december.

Cadena SER följer upp Zidanes oväntade beslut att inte spela Toni Kroos. Tysken fick inte ens hoppa in. Zidane sa att det var ett taktiskt beslut. Men SER:s Álvaro Benito tvivlar, ”Han fick inte ens värma upp”, säger han, ”Efter att ha hört Zidanes svar får jag intrycket av att något inte står rätt till”.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe kallar Lyons disciplinerade insats mot de italienska mästarna för ”Ett mästerstycke” (1-0 mot Juventus). Tränare Rudi Garcia är ändå mycket försiktig. ”Om vi inte gör mål i returen har vi liten chans att gå vidare. Juve är bättre än oss, det visade de i andra halvlek”, säger han. Lyonspelarna Guimaraes och målskytten Toussart når 8 av 10 i spelarbetyg. Tidningen noterar också att Neymar stängs av en match efter utvisningen mot Bordeaux. Brasilianaren hade riskerat ytterligare en match, men missar nu bara hemmamötet med Dijon. L’Equipe instämmer i Expressens uppgifter i går om att Jack Lahne lånas ut till Örebro SK. Tidningen skriver att Amiens plan är att den 18-årige svensken kan spela elva matcher med ÖSK och sedan vara tillbaka till klubbens försäsongsläger den 1 juli.

Annons

Le Parisien menar att Kalidou ”Koulibaly har en fot i Paris”. Napolibacken har köpt en stor lägenhet i staden för drygt fyra miljoner euro, och ses nu som en trolig ersättare till Thiago Silva i PSG.

 

TYSKLAND

tysklandWolfsburger Allgemeine låter ännu en gång fokus gå från planen till läktarna när Malmö FF kommer på tal. Efter EL-matchen i Tyskland fick de 5 000 tillresta MFF-fansen störst rubriker. Nu är krönikan inför matchen om att en ”Het afton väntar Wolfsburg”. Tidningen skriver att ”högljudda fans, väldigt nära planen” kommer att göra det svårt för tyskarna och det är viktigt att ”spelarna håller huvudena kalla”.

Kicker undrar ”Och nu då?”, apropå Robert Lewandowskis skada. Bayern Münchens målmaskin blir borta en månad. Tidningen tror på Serge Gnabry som hans ersättare. Thomas Müller anses alltför värdefull på kanten och bakom en spjutspets. Joshua Zirkzee är inte redo att axla rollen och Ivan Perisic, som ryckt in en gång tidigare, rehabtränar.

Annons
Publicerad 2020-02-27 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto