Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Då har Zlatan avgörande Milanmöte

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italienFootball Italia förmedlar spanska uppgifter från El Chiringito TV. Paulo Dybala påstås ha testat positivt för coronaviruset för fjärde gången på sex veckor. Det sätter frågetecken för argentinaren inför den italienska återstarten. Tidigare har Atalantas målvakt Marco Sportiello testa positivt, sedan negativt och sedan positivt igen.

La Gazzetta dello Sport filosoferar. ”Ibland kommer de tillbaka”, skriver tidningen. Det Antonio Conte ser en framtid i Inter för utlånade Perisic och Nainggolan men inte för Icardi. Tidningen plockar sedan fram ”Gazidis mapp”. Det är Milan-vd:ns kommande åtaganden. Mappen inkluderar förstås Zlatan Ibrahimovic. Pioli och Ibra ses som en ”dubbelknut” att lösa. Stannar tränaren är förutsättningarna att svensken också stannar större. Gazidis och Ibrahimovic ska enligt GdS träffas ”när tränarsituationen är tydligare, så att Milan vet exakt vad den kan erbjuda Zlatan och under vilka villkor. Förutsättningarna att fortsätta även nästa säsong finns hur som helst där”. Corriere dello Sport skrev i går att Ibrahimovic väntas till Milano senast söndag.

Annons

Corriere dello Sport följer upp stridigheterna kring Serie A:s återstart med ”Nu revolterar spelarna också: Ändra beslutet”. Spelarfacket (AIC): ”Diskriminerande och ologiskt att inte tillåta individuell träning på träningsanläggningarna”. Tidningen lägger till att ”Roma och Lazio kräver rätten att träna”. En notis längre in handlar om tyska Bilds intervju med SEF-ordförande Mats Enquist (i Headlines-podden i går), och den tilltänkta allsvenska premiären med publik. ”Medan världsmästarnationen Frankrike stänger sina dörrar till åtminstone augusti, så vill Ibrahimovics särlingar börja spela den 14 juni”, skriver CdS. Alltså, Frankrike = världsmästarnation. Sverige = Ibrahimovics särlingar.

Tuttosport följer till synes upp Mundo Deportivos uppgifter i går. Den katalanska tidningen skrev då att Barcelona gett grönt ljus för Juventus att förhandla om Arthur, och att Turinklubben ämnade slänga in spelare i utbyte. I dag har Tuttosport ”Pjanic finns för Arthur”, men skjuter in ”Se upp för PSG som erbjuder Paredes”.

Annons

 

ENGLAND

englandThe Guardian blickar mot himlen och ser fler mörka moln kring den planerade återstarten av Premier League i juni. ”Klubbar på sin vakt över att anklagas för en ökning av coronasmitta”. Orsaken är att fans kan samlas utanför arenor.

Daily Mirror tar sikte på en klubb i synnerhet. ”Oro att Liverpoolfans kommer att trotsa isolering”, skriver tidningen (med en ordlek på tv-serien Coronation Street). Den första ligatiteln på 30 år ska firas. Informella diskussioner mellan klubb och polis har redan förekommit.

The Times hör också mullrande från de mörk molnen, ”Revolt mot Projekt Återstart”. Enligt tidningen är flera PL-klubbar emot att spela då landet fortfarande befinner sig i coronasmittans grepp. Även spelarnas säkerhet och matcher på ett begränsat antal neutrala planer har ifrågasatts. På fredag har klubbarna ett möte om återstarten.

Annons

The Sun kompletterar bilden med ”Just när vi började tänka på att spela fotboll igen… Fifa-boss: Stryk säsongen”. Det är gårdagens rekommendation från Fifas medicinske chef Michel D’Hooghe. The Sun villa annars gärna presentera en lösning på publikinsläpp i coronatider: en ”desinfektionstunnel”. Den kommer att användas för besökare vid en mässa i Hongkong, och tidningen hävdar att den ”diskuteras redan i vissa fotbollskretsar”, vad det nu betyder.

Daily Mail tittar på helt andra typer av publiklösningar. ”Exklusivt: Sky Sport kommer att ge tv-publiken möjlighet att lyssna till publikljud när Premier League återvänder inför tomma läktare”. En del klubbar även att ha publikljud på arenorna för spelarna. Liksom i de flesta tidningar uppmärksammas också förre Liverpoolspelaren Michael Robinsons bortgång, men ingenstans så mycket som i Spanien (se nedan).

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca täcker hela förstasidan med Liverpoolspelaren Michael Robinsons död. Förklaringen finns i dubbelbottnade rubriken, ”El Día Después” – ”Dagen efter”. Efter att ha avslutat karriären i Osasuna blev den engelske spelaren också en framgångsrik expertkommentator och jobbade bland annat med programmet ”El Día Después” på Movistar. La Liga-presidenten Javier Tebas dömer ut beslutet att stoppa säsongen i Frankrike. ”I mina ögon är det förhastat”, säger han, ”Jag förstår inte hur det skulle vara mer farligt att spela fotboll inför tomma läktare, med alla försiktighetsåtgärder, än det skulle vara att arbeta vid ett löpande band eller på en fiskebåt”. På sitt sätt påverkar det franska beslutet även Real Madrid. Klubben uppges ute efter Eduardo Camavinga men om Rennes, som är trea i ligan, får spela CL kommer klubben inte att släppa honom i sommar, skriver Marca.

Annons

Diario AS tillägnar också Michael Robinson hela förstasidan. Tidningen tar även upp tisdagens besked för La Liga: individuell träning inleds den 4 maj, lagträning den 18 maj och matcher inför tomma läktare kan inledas tidigast den 5 juni.

Sport har, jodå, den ”Unike Michael” över hela förstasidan. Och så har tidningen en vändning på transfermarknaden. ”Barça överväger att låta Coutinho stanna kommande säsong”. Marknaden är inte gynnsam för en försäljning och tränare Quique Setién är intresserad av att behålla brasilianaren.

Mundo Deportivo har ett ”Adiós, gentleman” till ni-vet-vem på förstasidan, och uppmärksammar att David Beckhams Inter Miami är intresserad av att värva Arturo Vidal från Barcelona. Det är även Newcastle. I sin San Sebastian-upplaga skriver MD om en ”Osäker framtid” för Willian José, anfallsrival till Alexander Isak i Real Sociedad. Klubben uppges beredd att lyssna till bud men brasilianaren vill stanna.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe har blicken på ”En säsong utan ett slut” – tisdagens besked att säsongen inte återupptas. Marseilletränaren André Villas-Boas är en av dem som välkomnar beslutet. ”Jag tycker det är ett fullständigt logiskt beslut för det är för tidigt att återuppta träningen”, säger han, och pekar på restriktioner samt även på respekt för den rådande coronasituationen i samhället i stort. Det är ännu oklart hur det går med cupplatser och nedflyttning. Nice lagkapten Dante  bryr sig inte om det. Han är på Villas-Boas linje. ”Vi skulle kanske spela i Europa (Nice låg sexa när ligan bröts, min anm), men jag byter aldrig bort folks hälsa mot en Europakvalificering. Klubbars intresse blir så betydelselöst jämfört med vad som händer”, säger han.

RMC Sport lyssnar till Lyons president Jean-Michel Aulas som är av annan åsikt om det abrupta avslutet på säsongen. ”Jag tycker det finns en alternativ väg som innebär att man byter ut slutet av säsongen mot playoff för topplagen och för bottenlagen i augusti, möjligen juli, inför tomma läktare”, säger Aulas. Lyon är sjua i ligatabellen.

Annons

 

TYSKLAND

tysklandWeser-Kurier samlar ihop citat från Ludwig Augustinsson från tisdagens videopresskonferens (se lite av den ovan). ”Fotboll är inte det viktigaste just nu”, blir citatrubrik. Att EM försvann tar han lugnt på. ”Det är klart att det är synd, men det hade varit ännu värre om jag varit 35-36 år och kroppen börjar bli lite mer sliten, och man inte vet hur det blir nästa år, men jag är fortfarande ung och har många år kvar. Jag får acceptera det och vara redo nästa år”, säger Augustinsson. Werder Bremen-backen berättade också om hur han äter middag med familjen hemma i Sverige via Skype.

Annons

SportBild uppger att Bayern Münchens tränare Hansi Flick haft en halvtimmes telefonsamtal med Man Citys Leroy Sané. Samtalet antyder både att en värvning rycker närmare och att Flick, som tidigare ansetts tveksam till värvningen, nu är med på klubbens planer.

 

ÖVRIGT

övrigtSDNA (Grekland) noterar att cypriotiska Apoel FC är ute efter Niklas Hult, men att den 30-årige backen gärna stannar i AEK. Hults kontrakt går ut i sommar.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) trycker på sportettan in att ”Europeiska toppklubbar jagar Onanas namnteckning”, sedan målvakten bekräftat att han vill lämna Ajax. ”Det har varit fem fantastiska år här men det är dags att ta ett nytt steg. Vi kom överens om det förra året”, säger Onana till AD. Barcelona, Chelsea, PSG och Dortmund lyssnar intresserat.

Publicerad 2020-04-29 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto