Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uniteds förlust: Kan gå 900 miljoner back

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

englandENGLAND

Metro konstaterar med stora bokstäver att tidigare kassakon Manchester ”United räknar coronakostnaderna”. De landar på 23 miljoner pund. Och det är förlusten för bara årets tre första månader.

Daily Telegraph räknar vidare. ”United riskerar förluster på 75 miljoner pund om klubben misslyckas med att ta sig till Champions League”. Det är nästan 900 miljoner kronor. Vidare skriver tidningen att FA-cupen är i fara. Den klassiska turneringen är framme vid kvartsfinalspel, ambitionen är att spela klart men Premie League-spel har prioritet.

The Sun toppar med Uniteds förluster, men ser också en seger för det saudiska övertagandet av Newcastle. Enligt tidningen har det omdiskuterade köpet för 300 miljoner pund fått grönt ljus. En annan notis: ”Chelsea kommer att tillåta N’Golo Kanté att missa resten av säsongen om hans rädsla för coronavirus dröjer sig kvar”. Fransmannen, som tidigare förlorat sin bror i en hjärtattack, har gett uttryck för tvivel att spela men fanns med vid tester på Chelseas träningsanläggning i tisdags. The Sun dyker ner bland transferrykten och fångar upp att Arsenal är ute efter Nicolas Tagliafico i Ajax, och att vänsterbacken är positiv till flytten.

Annons

Manchester Evening News ringar in platsen bredvid Harry Maguire som ett dilemma för tränare Ole Gunnar Solskjaer – Victor Nilsson Lindelöf eller Eric Bailly. ”Att välja mellan Bailly och Lindelöf har inte varit lätt och kan fortsätta att vara en huvudvärk för Unitedtränaren”, skriver tidningen och pekar särskilt på de stora, avgörande matcherna. ”Bailly lär, som hans tränare påpekat, ha svårt att spela alla matcher om Premier League-kalendern fylls med två matcher i veckan. Lindelöf är pålitlig men rätt så ouppskattad”.

The Guardian toppar med ett citat från Liverpools tränare Jürgen Klopp, ”Låt fotbollen spegla din själ”. Svaret dyker upp i en fråga från andra tränare kring hans ruffiga klädstil, där han också säger: ”Kläderna är en del av din karaktär. Ha på dig det du vill, men gör det inte till det viktigaste. Du kan bli världsmästare i både en kostym och en träningsoverall”, påpekar han. Sedan säger Klopp, ”Jag tycker den snyggast klädda tränaren är Pep Guardiola. Allt han har på sig ser exakt rätt ut för honom. Han har inte kostym, utan är casual”.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport firar Inters tio år sedan trippeln med en intervju med arkitekten bakom triumfen, José Mourinho. Tidningen går ända tillbaka till sommaren inför supersäsongen, när Zlatan Ibrahimovic lämnade laget i Boston för att skriva på för Barcelona. ”Men röran uppstod tidigare, i Pasadena, när vi spelade försäsongsmatch mot Chelsea, berättar Mourinho, ”Parollen för dagen var: ’Ibra ska till Barcelona. Ibra ska inte till Barcelona’. Som det superproffs han är spelade han 45 minuter, men sa sen i omklädningsrummet, ’Jag lämnar, jag måste vinna Champions League’. Mina italienska tränare var förkrossade, ’Utan honom är det omöjligt att vinna’ – och lagkamraterna ville inte förlora honom. Jag var också oroad, men fick ur mig, ’Kanske du lämnar och vi vinner i stället’. Jag var lite knasig, men stämningen ändrades i omklädningsrummet. Sedan sa jag till Branca (sportchef), ’Om han går till Barcelona, låt oss försöka med Eto’o’”, och så blev det.

Annons

Corriere dello Sport tar också upp Ibrahimovic men i nutid och i den rödsvarta tröjan. ”Ingen Ibrahimovic, ingen ledare”, lyder rubriken till en artikel där tomrummet efter ett troligt farväl från svensken till Milan analyseras. Topprubrik i dag är annars ”Varningen”, som följs av ”Spelarfacket attackerar förbundet: de skyddar bara klubbarna”. Ilskan gäller att klubbar fått grönt ljus att köra på även i fall där de inte betalat löner för mars-april.

 

SPANIEN

spaneinMarca tydliggör sitt intresseområde: Real Madrid. Som en nordkoreansk nyhetsbyrå rapporterar tidningen, ”Florentino inspekterar”, med bild på klubbpresident Pérez som tittar till sina styrkor.

Diario AS bjuder i alla fall på en motståndarintervju. Manchester City, som Real Madrid har ett CL-returmöte att en dag spela, representeras av Bernardo Silva. ”Real Madrid kan aldrig tas för döda”, varnar han trots 2-1 i bagaget till hemmamatchen. Läsaren får också veta väsentligheter om Bernardo Silva som att han för närvarande håller på att lär sig spela John Lennons ”Imagine” på piano och bara har en tatuering, Benficas motto ”Av många, en” på underarmen.

Annons

Sport meddelar, ”Knutarna med Ter Stegen lösta”. Samtal om ett kontrakt till 2025 har inletts och väntas slutföras i juni.

Mundo Deportivo radar upp klubbmärken bredvid ”Semedo, hett eftertraktad”. Juventus, PSG, Man City, Bayer München och Inter räknas dit. Backen ses också som ”huvudnyckel för att öppna dörren för Lautaro eller Pjanic”, spelarna från Inter respektive Juventus som Barcelona vill ha.

El Mundo hör förbundskapten Luis Enrique poetiskt beklaga sig över spel inför tomma läktare. ”Att spela utan publik är sorgligare än att dansa med sin syster”, säger han.

Cadena SER har ett annat anmärkningsvärt citat. Ex-La Liga-domaren Eduardo Iturralde González fick frågan hur många domare som håller på Real Madrid respektive Barcelona. ”90 procent mot 10 procent”, svarade han.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe skriver att PSG-presidenten Al-Khelaïfi är irriterad på truppen. I alla fall en del av spelarna. Lagkaptenen Thiago Silva vill inte veta av några diskussioner om sänkta löner. Tidningen fortsätter med att skriva att ”vissa spelare, som Nasser al-Khelaïfi vanligen lyssnar till, svarar inte ens längre på samtal från presidenten, vilket särskilt irriterat honom”.

Annons

La Dépêche uppger att den amerikanska investeringsfonden RedBird Capital Partners är nära att köpa 85 procent av Toulouse. Damien Comolli, en gång i tiden sportchef i Liverpool, väntas bli ny president alternativt sportchef.

Le 10 Sport hävdar att Paul Pogbas agent Mino Raiola inlett diskussioner med Juventus om en eventuell övergång för fransmannen. Mer Juventus. Arsenal och Everton har inlett förhandlingar om Adrien Rabiot. Juventus har tidigare uppgetts beredd att låta den 25-årige mittfältaren lämna. Rabiot kom förra sommaren på en fri transfer från PSG, men har inte satt några större avtryck.

 

TYSKLAND

Bild noterar ett bekymmer inför kvällens Berlinderby, Hertha-Union. Matchen börjar 20.30 och barer i staden har pandemiorder att stänga kl 22. Då har det gått ungefär 75 minuter av matchen. ”Jag vågar inte tänka på hur gästerna reagerar om jag stänger av mitt i matchen”, säger en barägare till tidningen. Werder Bremens ex-stjärna Ivan Klasnic skakar på huvudet åt krislaget. ”Spelarna borde skämmas. Jag som 40-åring skulle göra det bättre”, säger han. Han förstår inte heller att tränare Florian Kohfeldt får vara kvar, ”Matchen i måndags (1-4 mot Leverkusen) borde ha varit hans sista”.

Annons

Rheinische Post meddelar att 12 000 pappfigurer kommer att finnas på plats på läktarna när Borussia Mönchengladbach tar emot Bayer Leverkusen i morgon. 20 000 är beställda. ”Det är fantastiskt. Det känns faktiskt inte som man är ensam när man tränar på arenan”, säger Mönchengladbachs tränare Marco Rose. Pappfigurerna är ett supporterprojekt. För 19 euro kan man sätta upp en pappfigur med foto på sig själv på platsen man vanligen har på arenan.

Kicker har en uppdatering på skadade svenskar. Tidningen räknar med att Ludwig Augustinsson (muskelskada) är tillbaka i Werder Bremens startelva mot Freiburg i morgon. Däremot väntas fortfarande Emil Forsberg (halsfluss) inte var redo för RB Leipzigs match mot Mainz på söndag, trots att han är tillbaka i träning. Noterbart i övrigt: I Zweite Bundesliga väntas Hannover bänka John Guidetti (mot Osnabrück, lördag) men St Paulis Viktor Gyökeres, succéinhoppare senast, ta en startplats (mot Darmstadt, lördag). Och på tal om startplatser, Sebastian Andersson, väntas också tillbaka i elvan för Union i Berlinderbyt i kväll.

Annons

 

ÖVRIGT

ovrigtSport-Express (Ryssland) registrerar tre återvändare från Sverige: Viktor Claesson, Marcus Berg och Kristoffer Olsson landade i Krasnodar på torsdag eftermiddag. De kom alla med ett plan från Stockholm. Under tiden i Sverige har Claesson tränat med Djurgården och Berg med IFK Göteborg. Närmast väntar karantän innan träning med Krasnodar inleds. Nyligen togs beslut att starta den ryska ligan den 21 juni.

Record (Portugal) har några minnesvärda citat från Arsenals back David Luiz. ”Jag vill återvända och bära nummer mitt nummer 23 i Benfica” samt ”Jag hade ett erbjudande från Porto men man spottar inte på tallriken man äter från”.

De Telegraaf (Nederländerna) roar sig åt FC Cincinattis miss. MLS-klubben presenterade under torsdagen Jaap Stam som ny tränare – men med bild på fel skallig tränare. Det var Ajax ungdomstränare Tinus van Teunenbroek. Det fick i sin tur andra MLS-klubbar att roa sig på rivalens bekostnad i sociala medier med att låtsaspresentera skalliga kändisar som sin nya tränare Jaap Stam (se tråd nedan).

Annons

Publicerad 2020-05-22 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto