POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

”Guendouzi hånade motståndare med sin lön”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

englandThe Times ger plats åt en ursäkt från Burnley. Den kunde ha kommit för insatsen (0-5 mot Man City), men blev angelägen av andra skäl. ”Burnley ber om ursäkt efter flygskandal”, och klubben lovar porta initiativtagarna bakom flygplansbanderollen ”White Lives Matter” på livstid. Lagkapten Ben Mee sa efteråt att han ”skäms” för incidenten (klipp nedan).

BBC-reportern Alistair MacGowan har pratat med företaget som flög banderollen. ”Om en reklam är laglig och inget vulgärt språk används så väljer vi inte sida”, försvarar de sig. Enligt företaget var polisen också informerad och hade inga invändningar.

Daily Mail vill med ”Phil your boots” (av uttrycket ”fill your boots”) hylla Citytalangen Phil Foden som gjorde två av målen. Någon hyllning blir det knappast av Matteo Guendouzi. Enligt tidningen häcklade Arsenalmittfältaren motståndarna i lördags. ”Han sa till Brightonspelarna att de var skitdåliga och att han och hans lagkamrater tjänar mer än de någonsin kommer att göra”, säger tidningens källa, ”Han har gjort det i andra matcher också”. Guendouzi undgick i går att ställas till svars för att tagit ett struptag på Brightons Neal Maupay.

The Guardian låter också en bild på Foden trona på sportettan, men ger även gott om utrymme till José Mourinhos attack mot påståendet (från Paul Merson) att anfallare av Harry Kanes kaliber inte frodas under hans ledning. Tottenhamtränaren läste upp statistik för framgångsrika anfallare han haft, inklusive Zlatan Ibrahimovic. ”Jag hade en kille i en och halv säsong, den andra halvan var han skadad. En lång kille som heter Zlatan. Han gjorde 58 mål, vilket ger ett snitt på 29 mål per säsong”, påpekade Mourinho (klipp här). Guardian rättar att det var över drygt två säsonger.

Manchester Evening News presenterar tre möjliga startelvor för Manchester United inför matchen mot Sheffield United på onsdag. Victor Nilsson Lindelöf finns med i samtliga.

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport fläskar på med ”Dybaldo!” i fet stil. Sammanslagningen av Paolo Dybala och Cristiano Ronaldo. Stjärnorna glänste och gjorde Juventus mål (2-0 mot Bologna). En annan duo får också rubriker, en från Milan. ”Rebic och Leão – det märkliga paret som för en klubb fick Zlatan att falla i glömska” (4-1 mot Lecce). Och Zlatan Ibrahimovic har inte fallit i glömska. GdS ser en liten, liten öppning till en ny säsong för svensken efter klubbdirektören Frederic Massaras uttalande när han bekräftade att Zlatan i alla fall stannar till denna säsong är slutspelad. Mer om svenskar. Mattias Svanberg fick svaga 5/10 för sin insats för Bologna mot Juventus. Dejan Kulusvski och Riccardo Gagliolo (Parma), Ken Sema (Udinese) samt Albin Ekdal (Sampdoria) lär starta i kväll. Robin Olsen (Cagliari) och Sebastian Eriksson (Genoa) lär sitta på bänken.

Tuttosport närmast vrålar ut ”Juve, ja!” och lägger till ”Det var på tiden”. Även här är det Cristiano Ronaldo och Paolo Dybala som lyfts fram. Tränare Sarri håller med om att detta var ett bättre Juve än på sistone, men säger också: ”Kritiken var överdriven”, något som Sarri menar ändå motiverat spelarna.

 

SPANIEN

spanienMarca känner temperaturen höjas. ”Barça klagar, Madrid har fått nog”. I Barcelonas fall är det VAR-besluten som påstås favoriserar titelrivalerna. ”Det är rimligt att fråga sig varför vissa situationer granskas och inte andra”, säger Barcelonas tränare Quique Setién, och spär på misstänksamheten. I Real Madrids fall är det spelkalendern som upprör.

Diario AS fokuserar på ”Bråk om VAR”, och menar att ”Besluten på Anoeta öppnar upp för ännu en spricka mellan Real Madrid och Barcelona”.

Sport hyllar de sina. Alltså Barcelona. ”De står upp mot Real Madrid och mot VAR”. Samtidigt påpekar tidningen – med ”konfidentiellt”-stämpel – att ”spelarna är arga över domarnas hjälp till det vita laget”. Sport listar också ”Fem fel som gynnat Real Madrid sedan återstarten”. Att Barça spelar mot Athletic i dag blir bara en liten underrubrik om att Messi vill fira sin 33-årsdag (fyller år i morgon) med sitt 700:e mål.

El Correo har en intervju med John Guidetti. Han är nöjd med speltiden i Hannover efter all tid på bänken i Alavés. ”Om man inte spela är man inte glad. Om man spelar en match var tredje månad är det svårt. Men nu är jag åter John Guidetti från förr”, säger han. På frågan om kontraktet med Alavés till 2022, svarar han: ”Först vill jag avsluta så bra som möjligt med Hannover, sedan återvända till Alavés, för så säger mitt kontrakt, jag har inget problem med det. Jag vill spela fotboll på högsta möjliga nivå”. EC: ”Din framtid är inte i andra divisionen i något land”. Guidetti: ”Knappast, även om man i livet ibland måste ta ett steg tillbaka för att gå framåt. För närvarande är jag i andra divisionen i Tyskland, även om jag tycker Hannover har kvaliteten att vara i första”. Om andra klubbars intresse, så svarar Guidetti: ”När man spelar bra är det logiskt att andra klubbar blir intresserade. Nu med coronaviruset kan allt i fotbollen förändras. Jag är fokuserad på att återvända till Alavés med inspiration. Vad som står klart är att jag är en annan person, med färre kilon och mer självförtroende”.

 

FRANKRIKEfrance

L’Equipe påpekar att ”Griezmann vill undvika ett fiasko”. Enligt tidningens källor är fransmannen frustrerad över att inte ha satt större avtryck i Barcelona men har inga planer på att lämna klubben. Under isoleringen har han drillats extra av sin fystränare och bland annat gått ned fyra kilo, skriver L’Equipe.

RMC Sport rapporterar att PSG-tränaren Thomas Tuchel är frustrerad över att Edinson Cavani valde att lämna klubben och inte förlänga över CL-slutspelet. Även en del spelare uppges vara besvikna på uruguayanen, och prisar Thiago Silva, som stannar över CL trots att kontraktet går ut. Cavani var erbjuden full lön under tiden. ”Han ville inte ta några risker och äventyra en övergång till en ny klubb”, uppger en källa nära spelaren.

Foot Mercato har i alla fall en spelare som vill till PSG. Enligt sajten är Lucas Hernández nära en överenskommelse om ett avtal med klubben. 24-åringen ska också ha bett Bayern München att låt honom flytta. Den tyska klubben står fast vid att kräva 80 miljoner euro för Hernández.

 

TYSKLAND

Bild påbörjar uppgifterna om nyförvärv till Dortmund inför kommande säsong. Högerbacken Thomas Meunier kommer på fri transfer från PSG och skriver på för fyra år, skrev tidningen på måndag kväll.

Ruhr-Nachrichten följer upp med en andra värvning. Enligt regionaltidningen har engelska stortalangen Jude Bellingham bestämt sig för Dortmund. 16-åringen nobbar erbjudanden från Manchester United och Chelsea. Övergångssumman till Birmingham väntas landa på cirka 20 miljoner euro. ESPN har samma uppgifter, och lägger till att ett officiellt besked väntas ”inom de närmaste dagarna”.

Sky Sport uppger att RB Leipzig är överens med Monacos högerback Benjamin Henrichs om ett tvåårskontrakt. Klubbarna behöver också komma överens. RB Leipzig vill låna med köpoption. 23-åringen flyttade till Monaco från Bayer Leverkusen 2018 för 20 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har Karl-Johan Johnsson (FC Köpenhamn) med i Omgångens lag. Det är andra veckan i rad som den svenske landslagsmålvakten är med.

Publicerad 2020-06-23 kl 08:40

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto