Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vidals svar till Bayern: ”De möter världens bästa lag”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

Spanien

Sport placerar CL-bucklan på förstasidan tillsammans med Lionel Messi. ”Han längtar”, lyder budskapet. Längtar gör också Arthur Vidal – efter att ge svar på tal. Stämningen inför CL-kvartsfinalen mot Bayern München har trissats upp i katalanska medier sedan experten Lothar Matthäus utmålat Bayern som storfavorit och klubb-vd Karl Heinz Rummenigge anses ha förringat Barça-målvakten Ter Stegen i jämförelse med Neuer. Vidal, som själv har ett förflutet i Bayern, får svara på utspelen: ”Jag har inte brytt mig så mycket om vad Bayern sagt för jag har varit där och vet att vad som kommer ut i pressen inte är vad som tänks i  omklädningsrummet. Men nu ska de inte möta ett Bundesligalag, de ska möta världens bästa lag, Barça”.

Annons

Mundo Deportivo tar sig an Barça-Bayern under rubriken, ”Det är en final”. Tidningen tar bland annat med Barça-tränaren Quique Setiéns svar på en annan jämförelse, Lewandowski mot Messi. ”Lewandowski är stor spelare men inte på Leos höjder”, säger han.

Diario AS anar ”Lissabons förbannelse”, sedan Atlético de Madrid åkt ur Champions League (1-2 mot RB Leipzig). Det var också i den portugisiska huvudstaden som Atlético förlorade CL-finalen mot Real Madrid 2014.

Marca går hårt åt Atlético på förstasidan och går hårt åt tränare Diego Simeone i en krönika. ”Kanske är förlusten mot Leipzig den svartaste fläcken i Simeones historia i klubben”, skriver Álvaro Roca, och tycker tiden är kommen för argentinaren, ”Kursen måste ändras. Jag tror det är tid att testa nytt och byta kapten på skeppet”.

 

Annons

ENGLAND

england

Daily Mail förfasar sig över ”Willians miljoner”. Enligt tidningen kommer den 32-årige brasilianaren att tjäna 220 000 pund i veckan hos Arsenal. Den förre Chelseaspelaren skriver på ett kontrakt på tre plus ett år och kan tjäna upp till 35 milj pund, motsvarande nästan 400 milj kronor. Allt detta sätts i perspektiv av att Londonklubben samtidigt sagt upp 55 anställda. Arsenal väntas presentera Willian i helgen. Den röda färgen från exklusivt-stämpeln skvätter också över på uppgifter om Newcastle. Anledningen till att det saudiska budet kollapsade var oro för att den saudiska staten skulle kontrollera klubben.

The Sun lockar med ett oväntat transferdrag. ”Exklusivt: Manchester City förbereder chockbud på 40 miljoner pund för Spurs stjärna Harry Winks och José Mourinho är beredd att sälja”. Pep Guardiola som påstås vilja övertyga sina arbetsgivare om att slå till.

Annons

Daily Mirror kan sitt ett plus ett. Jadon Sancho ser ut att bli kvar i Dortmund. Därför riskerar Manchester United en kamp med Barcelona och Real Madrid om engelsmannen nästa år – vilket Dortmund gärna ser. Mer ett plus ett? Jajamensan. Man United och Tottenham kan få en andra chans på Paolo Dybala. Det kommer som ett brev på posten efter italienska spekulationer de senaste dagarna om att Juve kan tänka sig att sälja argentinaren av ekonomiska skäl

Sky Sports viftar bort tyska uppgifter om diskussioner mellan Liverpool och Bayern München om Thiago. ”Struntsnack”, säger en källa om uppgifterna.

The Times ger sportettan åt förändringar i det tajta spelschemat. Kommande säsong blir det inga omspel i FA-cupen och heller inget vinteruppehåll.

Daily Telegraph uppger att Nederländernas nuvarande förbundskapten för damlandslaget Sarina Wiegman är nära att ta över motsvarande roll för England. Som många tidningar följer Telegraph också upp Mesut Özils intervju i The Athletic. Det kommer med en krönika med rubriken, ”Team Özil eller team Arsenal? En hemsk röra där båda bär ansvar och den enda vinnaren är Mesuts bankkonto”.

Annons

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport pryder förstasidan med en sommar-Cristiano Ronaldo. Men någon sommarflytt finns inte, enligt tidningen, trots journalisten Guillem Balagues påståenden i onsdags. Källor nära Cristiano Ronaldo dementerar det, enligt initierade journalisten Manu Sainz. Torsdagens möte mellan sportchefen Paratici och nya tränaren Pirlo underströk också att Juventus inte heller har några planer på att släppa portugisen. I stället lägger GdS till: ”Den som är kandidat att lämna är Dybala”. Mer Pirlo. Liksom Sky Sport Italia häromdagen, uppger GdS att han går mot att använda trebackssystem. Zlatan Ibrahimovic och Milan då? Förhandlingarna om hans bonusar går vidare, meddelar tidningen.

Tuttosport tar upp tråden om att Dybala, och inte Cristiano Ronaldo, är spelaren som Juventus kan offra. ”Vill ni ha Pogba? Ge oss Dybala”, är dagens största rubrik, och följs av ”Manchester United är öppen för ett byte, men Paolo avgör”. Förra sommaren ska argentinaren ha tackat nej till Tottenham.

Annons

Corriere dello Sport har som de andra tidningarna Juventus i fokus, men med ”Pirlo på jakt efter en nummer 9”. Raúl Jiménez (Wolves) och Duvan Zapata (Atlanta) toppar listan. Gazzetta dello Sport har i dag i stället Milik (Napoli), Dzeko (Roma) och Morata (Atlético) som alternativ.  Svenskar dyker upp på annat håll. Sky Sport Italia har nyligen nämnt Fiorentinas intresse för Ken Sema. CdS förtydligar nu det med svensken är den  spelare Fiorentina ringat in för vänsterkanten, och att klubben ”är redo att lansera en attack vid rätt tillfälle”. Forzaitalianfootball uppgav i går att Lecce ledde jaktenFilip Dagerstål. Även CdS tar i dag upp Norrköpingsspelaren men inte med Lece med i bilden. Liksom Forzaitalianfootball nämner CdS Genoa och Hellas Verona som intresserade men lägger till en annan klubb: Sampdoria. Albin Ekdals klubb nämndes även för en dryg månad sedan.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe inleder med ”Det var en gång”, som början på PSG:s CL-saga. ”PSG drömmer mer än någonsin om bli Europamästare”, menar tidningen. Liksom Le Parisien, tror L’Equipe att skadade Keylor Navas kommer att missa tisdagens semifinal mot RB Leipzig. Sergio Rico ersätter då. I den förmodade startelvan är däremot Dí Maria och framför allt Mbappé tillbaka.

Foot Mercato har också PSG, men inte PSG på planen utan PSG på marknaden. Klubben letar anfallare. Ett aktuellt namn är nu Odion Ighalo, utlånad från Shanghai Shenhua till Manchester United. Inledande kontakter är redan tagna mellan PSG och nigerianens representanter, enligt Foot Mercatos källor.

 

TYSKLAND

Bild har det givna tyskperspektivet på RB Leipzigs seger i CL (2-1 mot Atlético). ”Leipzig i semifinal mot Tuchel”, som står för PSG. Något överraskande fick Emil Forsberg ingen speltid i går. I kväll är det Bayern Münchens tur att spela CL-kvartsfinal, mot Barcelona. Bild presenterar förväntade startelvor.

Annons

Ruhr Nachrichten hör Dortmund ännu en gång ta till orda om Jadon Sancho. Trots att sportchefen Michael Zorc i måndags förklarade att engelsmannen stannar, har rykten om Manchester United fortsatt. Vd:n Hans-Joachim Watzke vill ta död på dem. ”Ni kan vara säkra på det (att  han stannar). Definitivt betyder definitivt för en westfaler. Jadon Sancho kommer att spela för Dortmund under 2020/2021. Det finns inget utrymme för tolkningar”, säger Watzke.

 

ÖVRIGT

Titan Sport (Kina) tar upp att Shenzhen FC officiellt meddelar att Jordi Cruyff är klubbens nya tränare. Han kommer närmast från en kort sejour som förbundskapten i Ecuador och ersätter Roberto Donadoni i CSL-klubben.

Publicerad 2020-08-14 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto