Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juves anfall: Ronaldo och Kulusevski - men överens med Giroud

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

ITALIEN

.italien

Sky Sport Italia menar att Juventus i sin anfallsjakt säkrat upp ett namn: Olivier Giroud. 33-åringen ska till och med ha gett klartecken till ett tvåårskontrakt, och Chelsea acceptera ett bud på fem milj euro. Även att värva tillbaka Moise Kean från Everton ses som ett alternativ. Luis Suárez, Dzeko och Cavani har varit namn Juve jobbat med men haft svårt att fånga. Giroud är backupplanen.

Tuttosport hör bekymrat att ”Larmklockor ringer över Juves striker”. Eller snarare brist på densamma. På bild finns Cristiano Ronaldo och Dejan Kulusevski. Förklaring: ”Kamp mot klockan att göra klart med Suárez: utan en striker och med Dybala borta, så får Pirlo förlita sig på Ronaldo-Kulusevski längst fram”. Juventus ligapremiär är mot Sampdoria om en dryg vecka, den 20 september.

Annons

La Gazzetta dello Sport har en annan take på Juves anfallsjakt. ”Higuaín ut, Suárez in”. Som uppgavs i går morse så är Higuaín på gång till Inter Miami. Suárez flytt till Juventus beskrivs fortfarande som ”komplex”, men GdS påpekar ett par saker. Suárez är fortsatt huvudspåret, och på torsdag väntas han vara i Perugia för att genomföra ett obligatoriskt språktest för att lösa passproblemet. Tidningen tar också upp att Milan har problem med att förlänga kontraktet med målvaktsstjärnan Gianluigi Donnarumma. Milan erbjuder sju milj netto per år. 21-åringen vill ha tio milj. Det nuvarande kontraktet går ut om ett år.

Lecce Prima har bildbevis (längst ned i artikeln) på var Leonard Zuta är. BK Häckens sportchef Sonny Karlsson sa i går förmiddag till Fotbollskanalen att ”han är på väg någon annanstans, men jag vet inte till vilken klubb”. På kvällen stod i alla fall 28-åringen leende på Brindisis flygplats med en Leccehalsduk mellan händerna. Efter läkarundersökning skriver Zuta på för Serie B-klubben.

Annons

ENGLAND

.englqand

The Times ställer frågan när Premier League kickar igång, ”Kan Liverpool vinna två gånger i rad?”. BBC har för övrigt ett batteri av mediahusets fotbollsjournalister och experter som tippar topp-fyra. Times uppmärksammar även Mikel Artetas nya roll i Arsenal. ”Han går från tränare till manager. Det är ett erkännande för vad han åstadkommit sedan dagen han klev in genom dörren, men också hur vi ser på hans kapacitet”, säger vd Vinai Venkatesham i ett uttalande.

Daily Mail tar i stället fasta på att Venkatesham viftar bort påståenden om ett samarbete med agenten Kia Joorabchian. David Luiz, Cedric Soares och Willian är tre av Joorabchians klienter. ”Vi värvar inte spelare efter vem de har som agent. Det vore en galen strategi”, understryker Venkatesham. Mail uppger, liksom Talk Sport, att West Ham för samtal med Jack Wilshere om att riva kontraktet. 28-åringen har ett år kvar på det.

Annons

Daily Telegraph bjuder på flera transferuppgifter. Aston Villa är nära att värva Emiliano Martinez från Arsenal. Målvakten kostar 20 miljoner pund och kan bli klar nästa vecka. Chelsea har nobbat ett bud från Inter på N’Golo Kanté. Den italienska klubben ville baka in Marcelo Brozovic i erbjudandet, men lyckade inte väcka Londonklubbens intresse. Även Christan Eriksen fanns på menyn. På tal om Chelsea har Telegraph en långintervju med fiaskovärvningen Danny Drinkwater. Han hamnade i frysboxen i Chelsea, i trubbel i låneklubbarna Aston Villa och Burnley, och har tagit hjälp av psykolog. Hur han beskriver de fyra senaste åren? ”Besvärliga”.

Football London följer Tottenhams jakt på en anfallare. Ett nytt namn är Patson Daka, 21-årig zambier i RB Salzburg. Även Habib Diallo i Metz nämns.

SPANIEN

Annons

.spanien

Mundo Deportivo uppger att det finns Premier League-intresse för Willian José, anfallskollegrival till Alexander Isak. Brasilianarens agent ska ha förmedlat intresset till Real Sociedad, som är öppen för försäljning, men ett konkret bud saknas ännu. I början av året hamnade Willian José i onåd med klubben när han försökte träningsstrejka sig till en PL-transfer. Säljs José tror MD på en anfallsvärvning. Dagens förstasida fokusera på nyförvärvet Miralem Pjanic som till slut anlänt med orden, ”Jag längtar efter att spela på Camp Nou”.

Sport konstaterar också, ”Pjanic nu är han här”. Tidningen vidareförmedlar sedan beskedet att Joan Laporta ställer upp i Barças presidentval i mars näst år. Laporta var klubbpresident 2003-2010. Den katalanska tidningen ger sig också ut på Madridterritorium med uppgiften att Real Madrid kan slå till med ett bud på franska jättelöftet Eduardo Camavinga innan transferfönstret stänger.

Annons

Marca täcker förstasidan med just intresset för Camavinga. Det blir en kamp mellan Real Madrid och PSG, konstaterar tidningen. Men det är en kamp som avgörs först nästa sommar. Vidare hävdar Marca att Alético nobbat ett bud på 50 miljoner euro från Juventus för Álvaro Morata.

Diario AS har också Camavinga på förstasidan, under Real Madrid-emblem och ballonger som formar ”2021”. Men 17-åringen har här sällskap av Kylian Mbappé och Dayot Upamecano. Trion ”är i sikte för nästa sommar”.

Deportes Cuatro uppger att Luis Suárez föredrar en flytt till Alético framför Juventus. Sedan tidigare har kontakter etablerats mellan parterna. Tränaren Diego Simeone vill ha Suárez, men uruguayanens lön är fortsatta huvudbry.

La Media Inglesa följer pengaströmmen i en affär genom officiella dokument. Wolverhampton köpte häromdagen 18-årige Fabio Silva från Porto för 40 miljoner euro. Tio milj euro (25 procent) går till agenter. Av den summan är sju milj euro är till superagenten Jorge Mendes. Wolves ägare Fosun är i sin tur delägare i Gestifute, Mendes agentbolag…

Annons

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe konstaterar att ”PSG har ett ch’ti-problem”, som syftar på dialekten längst upp i Frankrike. Det var där det i går kväll överraskande blev stryk i ligapremiären (0-1 mot Lens). Två spelare hängs ut lite extra. Sarabia och unge reservmålvakten Bulka får bara två av tio i betyg. PSG var utan sju spelare på grund av covid-19. ”Vi får inte hänga med huvudena för vi spelar fyra matcher på tio dagar”, sa PSG-tränaren Tuchel efteråt. På söndag är det klassikern mot Marseille.

RMC Sport tar fast på andra citat från Tuchel. PSG-tränaren bekräftar att Romas högerback Alessandro Florenzi är på gång. ”Ja, jag hoppas det. Jag är mycket optimistisk, men det är inte klart ännu”, sa Tuchel efter matchen mot Lens. Enligt RMC Sport handlar det om lån med köpoption. Däremot radade Tuchel upp ett antal ”nej” på frågan om en värvning av Matteo Guendouzi från Arsenal.

Annons

Foot Mercato uppger att Real Madrid förhört sig om Riyad Mahrez i Manchester City, och hänvisar till sina källor. En kontakt ska ha tagits med rådgivare till 29-åringen.

TYSKLAND

Bild uppger att Eintracht Frankfurt bara betalar nio miljoner euro till Milan för André Silva, 24. Övergången bekräftades på torsdag kväll. Milan betalade 38 milj euro när den brasilianske anfallaren köptes 2017.

Weser-Kurier pratar med Werder Bremens sportchef Frank Baumann som bekräftar att det hettar till kring anfallaren Milot Rashica. ”Det finns en till två aktörer som är särskilt intresserade”, säger han, ”Det är möjligt, till och med troligt, att Milot kommer att lämna oss under transferfönstret”. Bremen vill ha 25 milj euro, och enligt Deich Stube är intresserade klubbar Aston Villa, Napoli och Leeds.

ÖVRIGT

Het Laatste Nieuws (Belgien) pratar med Mechelens nyförvärv Viktor Wernersson, som är aktuell för truppen mot Ostende på lördag. ”Jag känner mig redo och längtar efter att spela inför publik”, säger han. Den 25-årige vänsterbacken får berätta om flytten. ”Mina första intryck av klubben och staden är väldigt positiva. Allt i Belgien är snäppet upp jämfört med Sverige”.

Annons
Publicerad 2020-09-11 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto