Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Pirlo: ”Kulusevski redan en mästare”

9v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

.italien

Juventus TV pratar  med tränare Andrea Pirlo om bland annat Dejan Kulusevski efter succépremiären (3-0 mot Sampdoria). ”Kulusevski är inte en 20-åring i huvudet, han är redan en mästare i det han ger, det visade han redan i första matchen”, säger Pirlo, ”Han gjorde det på bästa möjliga vis, inte bara genom mål, men också genom att göra grovjobbet i press och kontringar som sedan gynnade laget”.

La Gazzetta dello Sport utbrister, ”Pirlo, vilka pärlor”. Så ser tidningen på debutanterna Weston McKennie och Kulusevski. Tillsammans med Aaron Ramsey får de matchens högsta spelarbetyg, 7,5 av 10. Lovorden haglar, Kulusevski är nöjd, och GdS återkommer till honom i matchtexten. ”Kulusevski blir en hemuppgift för Pirlo: hur ska han behålla honom i laget när Dybala och Dzeko finns med? Det är svårt att honom hålla honom utanför och CR7 verkar vara den förste att förvänta sig hans sällskap på planen; med en naturligt och stadig förståelse”, skriver tidningen. Albin Ekdal får för övrigt 5,5 för sin insats, ett medelbetyg i Sampdorias lag.

ANNONS

Corriere dello Sport skriver om ett ”Välsignat Juve”. Liksom på alla de stora tidningars förstasidor är Kulusevskis ansikte framträdande på bild bland de firande Juvespelare. I spelaromdömet (7,5/10) skriver CdS om svensken, ”Det var hans första match för Juve men det verkade som han alltid varit där”. En annan svensk spelar i dag, Zlatan Ibrahimovic. Hans Milan möter Bologna, och CdS tror att han också får svenskt motstånd. Mattias Svanberg väntas med i startelvan som defensiv mittfältare. En annan rubrik i dag, ”Napoli, così Osi!” (Napoli, så här Osi!), som är en vinkning till Victor Osimhen. Det blev inget premiärmål (2-0 mot Parma), men anfallaren var enligt CdS bäst i Napoli. Och tränare Gennaro Gattuso har liknande tankar om sitt nigerianska nyförvärv som Pirlo om sitt svensk. ”Han är en ung kille men med en vuxen mans huvud”, säger Gattuso.

Tuttosport jublar, ”Ja, det här är Juve!”. McKennie beskrivs som ”imponerande”, Ramsey ”skiner också” och Kulusevski, han är ”en pärla”.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror låter orden spela mot varandra.”Imperfect” för Chelsea, ”Perfect”, för Liverpool (2-0-seger). Tränare Klopp säger,”Perfect day”, möjligen sjungar han det med Lou Reed-stämma. För Tottenham (5-2 mot Southampton) summeras dagen med ”Son: Foursome”, fyra mål, och ”Kane: Awesome”.

ANNONS

Daily Telegraph påminner om att allt ändå inte är frid och fröjd i Tottenham. Alli i samtal med PSG efter att ha blivit nobbad igen”, är dagens största rubrik. Den 24-årige mittfältaren blev, enligt uppgifter, frustrerad efter att ha petats ur truppen igen.

The Guardian har en nästan lika stor rubrik om Dele Alli, men skriver att PSG blivit erbjuden att låna honom med köpoption. Tidigare har också Real Madrid blivit erbjuden spelaren. Alli väntas finnas med i cuptruppen mot Orient på tisdag.

Daily Mail bränner på med ”Exklusivt: Tottenhams stjärnor förbluffade över att Alli petats ur Mourinhos trupp”. Men som sagt inte mer förbluffade än att de körde över Southampton, och Son Heung-min kunde inkassera 9 av 10 i betyg. Samma höga betyg får Fabinho i Liverpool. Kepa Arrizabalaga och Andreas Christensen får däremot sätta sig i skamvrån med 4/10. Bäst rubrik i ämnet: ”Chris Sutton: Kepa är Chelseas största flopp…sedan jag själv, menar krönikören och Chelseaanfallaren.

The Athletic har goda nyheter till Victor Nilsson-Lindelöf. Manchester United har inga planer på att köpa en ny mittback. Tränare Ole-Gunnar Solskjaer har i dagsläget även Eric Bailly, Phil Jones, Marcos Rojo, Chris Smalling, Axel Tuanzebe och Teden Mengi till sitt förfogande.

ANNONS

 

SPANIEN

.spanien

Marca såg ett Real Madrid ”Utan kraft” (0-0 mot Real Sociedad). Efter matchen fick tränare Zinedine Zidane frågor om laget i allmänhet, och spelare som bänkade Luka Jovic i synnerhet. Jag har inget emot Jovic eller någon annan spelare, jag ville bara inte ändra systemet”, säger Zidane. Samtidigt skriver Marca i en annan artikel att Real Madrid gett grönt ljus till Zidanes idé om att låna ut Jovic.

Diario AS konstaterat moloket att det var en ”Premiär utan krut” för Real Madrid. Tidningen ger ändå höga betyg till Courtois och Varane. De får alla tre av tre stjärnor. Alexander Isak får som enda spelare noll.

Mundo Deportivo suckar instämmande om Isak, ”hans insats var på nytt en besvikelse”, skriver tidningen. På förstasidan är det Barcelonas försäljningar som tar plats. ”Heta avgångar” gäller för Arturo Vidal (som skriver på för Inter), för Nelson Semedo (som Wolves betalar 35 milj euro för) och för Luis Suárez (som Barça måste köpa loss). Dessutom är Moussa Wague på väg till Paok, och Junior Firpo i samtal med Atalanta.

Sport nöjer sig med Vidal och Semedo under ”De ger sig av”. Däremot har Riqui Puig, enligt Sports uppgifter, bestämt sig för att stanna och slåss för en plats, trots att tränare Ronaldo Koeman rekommenderat ett lån.

ANNONS

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe konstaterar att ”Mpabbé förändrar allt”. Anfallsstjärnan är tillbaka. Plötsligt vinner PSG igen (3-0 mot Nice). Liksom Di María och Navas får Mbappé 8 av 10 i betyg, och alla tre är också med i Omgångens lag. Marseilles tränare André Villas-Boas bekräftar en värvning. ”Det är en ung spelare på 18-19 år, en liten guldklimp, som det heter”, säger han. Villas-Boas vill inte säga vem spelaren är, och lägger spjuveraktigt till, ”Hans namn har inte kommit ut. Jag har vunnit (skratt). Han tar flyget i morgon kväll (läs: i kväll), tror jag”. Från transfermarknaden rapporterar L’Equipe vidare att Barcelona är beredd att sänka prislappen på 25 miljoner euro för Jean-Clair Todibo och även låna ut den franske backen. Everton, Wolverhampton, Leicester och Benfica är alla intresserade av 20-åringen.

Footmercato uppger att Rennes och Napoli också är intresserades av Todibo. Båda klubbarna ska ha närmat sig Barça om backen.

RMC Sport tar med uppgifter från Brasilien om Neymar. Enligt TV Globos program Esporte Espetacular har läppläsare av tv-bilder kommit fram till att Neymar verkligen blev utsatt för rasism av Álvaro Gonzáles. Marseilles anfallare  ska ha kallat Neymar ”mono” (apa). Ligaförbundets disciplinkommitté håller för närvarande på med sin granskning.

ANNONS

Canal+, liksom transferoraklet Fabrizo Romano, uppger att det är helt klart med Edouard Mendys övergång till Chelsea. Rennes målvakt väntas ansluta i veckan.

 

TYSKLAND

Skärmavbild 2020-09-21 kl. 00.55.58

Kicker hälsar ”Välkommen tillbaka” till åskådarna i Bundesliga. Det gör också Emil Forsberg. ”Det var en otrolig känsla att spela inför fans igen”. Han var tillbaka i RB Leipzigs startelva, gjord mål och inkasserar matchens bästa spelarbetyg av Kicker, 1,5 av 6 (1 är bäst). För övrigt samma fina betyg som Sebastian Andersson (Köln) får av tidningen från lördagens match. ”När man får chansen måste man ta den. Jag har känt mig bra länge”, säger Forsberg, vilket Kicker tolkar som en liten pik till tränare Julian Nagelsmann. Själv säger Nagelsmann om Forsberg att han visade ”rätt reaktion”, och fortsatte om svensken: ”Det var en exceptionellt bra insats, både offensivt och defensivt. Han tog definitivt sin chans”. Till Omgångens lag räcker det inte riktigt. Där är det mest Bayern München och Dortmund: Bürki (Dortmund) – Pekarik (Hertha), Lacroix (Wolfsburg), Boateng (Bayern), Angelino (Leipzig) – Gnabry (Bayern), Kimmich (Bayern), Reyna (Dortmund), Sané (Bayern) – Kamaric (Hoffenheim) – Haaland (Dortmund).

ANNONS

Leipziger Volkszeitung berättar att Forsbergs gäng får ytterligare offensiv kraft. ”Exklusivt: Alexander Sørloth väntas på läkarundersökning”, och det redan i dag. ”Vi är inne på upploppet”, säger Leipzigs vd Oliver Mintzlaff. Enligt Kicker är övergångssumman till Crystal Palace och Trabzonspor, som norrmannen var utlånad till med köpoption, 20 miljoner euro plus fyra milj euro i bonusar.

 

ÖVRIGT

Sport-Express (Ryssland) lyssnar till ett meddelande från Jordan Larsson. ”Jag vill tacka fansen som var där, det kändes som vi var hemma”, säger anfallaren i ett inlägg efter Spartaks bortaseger (2-0 mot Rubin Kazan), ”Det var kul att få göra mål också, särskilt med högern, det händer inte så ofta!”. Det var Larssons fjärde mål för säsongen, och han skickade också en hälsning till pappa Henrik Larsson på Instagram. ”Grattis på födelsedagen, pappa. Jag är glad att jag kunde ge dig vad du önskade!”, och så en flörtande emoji.

Omroep West (Nederländerna) följer i Ravel Morrisons fotspår. Han är nu överens med ADO Den Haag och ska läkarundersökas i dag. Morrisons brokiga karriär från underbarn till problembarn till klubbvagabond tog honom till Östersund förra året. Senaste adress var Sheffield United.

ANNONS
Publicerad 2020-09-21 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto