Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gustavsson uppges ta över Australiens landslag

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

The Age (Australien) uppger att Tony Gustavsson väntas utses till förbundskapten för Australiens damlandslag, ”The Matildas”. The Guardian och ESPN har kort efter samma uppgifter. Gustavsson kommer därmed få leda landslaget i hemma-VM 2023. Enligt The Ages källor är han överens med det australiska förbundet om ett fyraårskontrakt. Enligt The Guardian kan avtalet bli officiellt under tisdagen. För bara en månad sedan återvände Gustavsson till Hammarbys herrlag som individuell tränare. Han har tidigare bland annat varit assisterande förbundskapten i USA:s damlandslag, och var då med och vann VM-guld 2015 och 2019.

Annons
Fotbollskanalen har sökt både Tony Gustavsson och Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

ENGLAND

england

The Times flörtar med klassisk fotbollsfilm. Liverpools seger får rubriken ”Mané’s escape to victory” (3-1 mot Arsenal). Tidningen menar att senegalesen kom undan med gult kort för en armbåge innan han säkrade Liverpools trepoängare.

Daily Mirror kallar i stället segerskytten ”Oh Lucky Mané”, efter gamla filmen ”Oh Lucky Man”. Sedan har tidningen gott om utrymme för tränaren Jürgen Klopps irritation på Sky Sports expert Roy Keane, som tyckte Liverpool emellanåt varit ”slarviga”.

Daily Telegraph välkomnar ny dag med ny Mourinho-rubrik. Nu säger Tottenhamtränaren att han motvillig tvingats ge upp hoppet om ligacupen. Det är det tajta spelschemats fel. När han ändå får frågan om han med tanke på lagets fina spel senast inte känner att chansen finns mot Chelsea i kväll, slår han bakut. ”Skämtar du eller menar du allvar?”, svarar Mourinho med bister min, och går sedan igenom skillnaderna i spelschema mellan klubbarna. Se klipp nedan. Telegraph rapporterar vidare att United gjort en förfrågan om Ismaila Sarr hos Watford.

Annons

The Guardian tar fasta på Chelseas presskonferens. Tränare Frank Lampard medger att Reuben Loftus Cheek kan lånas ut. ”Jag vill hitta den bästa vägen för Reuben”, förtydliga Lampard. Åtta klubbar har tidigare rapporterats intresserade av den ofta skadedrabbade mittfältaren.

The Athletic menar att Lampard inte alls var lika mjuk med Marcos Alonso. Efter att ha blivit utbytt i halvtid mot WBA, gick spanjoren till bussen i stället för med de andra avbytarna till läktare för att se klart matchen. Lampard blev rasande. ”Spelarna säger att de aldrig sett honom så. Det hettade till efter matchen och han blev galen på Alonso. En del sa att de skulle vara förvånad om någonsin spelar för Chelsea igen”, säger en källa.

Sunderland Echo hörde häromdagen Sunderlands tränare Phil Parkinson antyda att Benjamin Kimpioka kan återvända. Vad Fotbollskanalen erfar är nu Sunderland nära att komma överens med den 20-årige svensken om en kontraktsförlängning, och därmed fortsätter Kimpioka i League One-klubben.

Annons


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport gör ett omskakande coronabesked riktigt obehagligt. På bild: Masiello i Genoa som munhuggs med Osimhen i Napoli så nära att de nästan ser ut att börja kyssas. Rubrik: ”Genoachocken”, följt av 14 har corona (11 av dem spelare). Oro i Napoli”, som var motståndare i söndags och få sina nya testresultat i morgon.

Corriere dello Sport ger fetast rubrik åt Genofallen. Men här finns också uppgiften att Juventus är beredd att lägga 50 miljoner euro för Fiorentinas Federico Chiesa. Att Jens Petter Hauge är nästa nordbo i Milan. Flera italienska källor uppger att avtalet är klart, och norska TV2 skriver att 20-åringen reser till Milano i dag för att skriva på.

Annons

Hellas News uppger att Hellas Verona är intresserad av Robin Quaison. Enligt uppgifterna skulle svensken kunna köpas för under tio miljoner euro. Det rimmar illa med tyska uppgifter häromveckan om att Mainz insisterar på 15 milj euro.

 

SPANIEN

spanien

Marca menar att Real Madrids Federico Valverde ”Antar utmaningen”. Det är han som ska ta plats när Toni Kroos är skadad (blir borta 10-15 dagar). Och så kraxar Marca varnande att svåra förhandlingar väntar Barcelona i att förnya kontraktet med Ansu Fati. Men fick han inte nytt kontrakt häromdagen?, undrar kanske någon. Det var bara en automatisk höjning av utköpsklausulen. Kontraktet gäller fortfarande bara till 2022. Lönen är fortfarande relativt låg.

Mundo Deportivo har en helt annan syn på saken. Enligt tidningen kan Barça utlösa två ytterligare optionsår när klubben vill, så kontraktet är enligt MD i praktiken till 2024. Tidningen berör inte lönen. Catalunya Radio har samma uppgifter om kontraktsoption till 2024 men uppger också att Ansu Fatis representant Jorge Mendes tillbakavisar det, och menar att den klausulen är ogiltig. På MD:s förstasida finns också en rubrik om att Barça lägger ett nytt bud på Man Citys back Eric Garcia.

Annons

Cadena SER skjuter in lite kuriosa. Ansu Fati var överlägsen på planen när Barcelona premiärvann i söndags. Ändå utsågs han inte till Matchens lirare. Det finns en orsak. Priset sponsras av en öljätte och Fati är under 18 år. Han får helt enkelt försöka igen om en månad.

Sport påpekar att ”Depay är den nummer 9 Koeman vill ha”. Men det hjälper inte om inga pengar finns (se under Canal+ på Frankrike).

 

FRANKRIKE

frankrike

Canal+ pratar försäljningar med Lyons frispråkige ordförande Jean-Michael Aulas. Om Memphis Depay och Barcelona: ”Jag har pratat med Bartomeu och han säger att de absolut inte har resurserna i år”. Om Hossem Aouar och Arsenal: ”Det fanns ett erbjudande, men det var lågt”. Reporter: ”Hur mycket vill ni ha – 40 milj euro? 50 milj euro? Aulas: ”Definitivt mer än den första siffran du nämnde”.

Annons

L’Equipe följer upp siffrorna på Aouar. Enligt tidningen var Arsenals första erbjudande i augusti 30 miljoner euro plus Mattéo Guendouzi. Sedan har Arsenal haft svårt att skrapa ihop 38 milj euro. Och Lyon vill alltså ha ännu mer. För Depay uppges prislappen satt till 25 milj euro trots att 26-åringen har mindre än ett år kvar på kontraktet. Tiden är knapp för köp av Lyonspelare. En deadline är satt. ”Fredag, de spelare som inte lämnat då lämnar inte alls”, säger Aulas. Mer transfers. L’Equipe uppger att Leicester lagt ett slutbud på 40 miljoner euro för 19-årige backen Wesley Fofana. Saint-Etiennes klubbledning uppges kluven till om den ska godta det. Tidigare har Saint-Etienne tackat nej till 35 milj euro från West Ham. På annan plats kan man läsa om det officiella beskedet att Ligue 2-laget Amiens, med Jack Lahne i truppen, sparkat tränaren Luka Elsner.

Annons

Le Parisien påminner om att en dom väntas i morgon för PSG:s Neymar och Marseilles Alvaro González. Båda anklagas för rasism, den förstnämnde även för homofobi. Enligt L’Equipe riskerar de båda upp till tio matchers avstängning om videobilder ger tydliga besked om påståendena.

France Football-intervjun med Thiago Silva handlar av förståeliga skäl mycket om det svåra uppbrottet från PSG. Men hans nya klubb dyker också upp. ”Jag bad till Gud att han skulle hitta ett nytt projekt som passade mina ambitioner. Han hörde mig, för Chelsea är bäst i England”. Nu tar vi det lugnt, Thiago.

 

TYSKLAND

Bild gör nyhet av ett bråk på träningen mellan Robert Lewandowski och Michaël Cuisance. Det fick båda spelarna att svara med en räcka skrattande emojis med tårar på Twitter. Sebastian Ohlsson dyker också upp i tidningen men under mer ordnade former. Svensken pratar om St Pauli, om den fina säsongsstart, och sin egen roll, och han får frågan om han nu känner sig som en ledare i laget. ”Jag är kanske inte den som pratar mycket i omklädningsrummet, men jag försöker vara en ledare på planen”, säger Ohlsson.

Annons

Weser Kurier uppmärksammar en annan svensks fina insatser. Ludwig Augustinsson har glänst i säsongsinledningen efter en motig fjolårssäsong med skador. ”Vi ska fortsätta jobba så han kan spela. Han är ett viktigt vapen för oss”, säger tränare Florian Kohfeldt.

Sport1 uppger att Bayern Münchens nyförvärv Alexander Nübel redan kan vara aktuell för en utlåning. Nübel, som skapade när ha ilska bland Schalkefans när han lämnade på fri transfer, är för närvarande tredjemålvakt bakom Manuel Neuer och Sven Ulrich.

Sky Sport envisas, liksom Sport Bild nyligen, med att Bayern München fortsatt är intresserad av Callum Hudson Odoi i Chelsea. Men inte bara det. Enligt tv-kanalen vill 20-åringen göra flytten för han känner större förtroende från Bayern än Chelsea.

Publicerad 2020-09-29 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto