Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Väcker åtal – Jovic riskerar sex månaders fängelse

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

.spanien

Cadena SER konstaterar att anfallaren Luka Jovic är i trubbel. Han riskerar sex månaders fängelse. Den serbiska nyhetsbyrån Tanjug uppger att åklagare tänker väcka åtal mot Jovic för att i samband med coronautbrottet i mars ha brutit mot karantänsbestämmelser i Serbien.

TVE-journalisten Pedro P San Martín menar att Zinedine Zidane hänger löst. Matcherna mot Barcelona (lördag) och Mönchengladbach (tisdag) avgör Real Madrid-tränarens framtid. Det är samma linje som L’Equipe är inne på (se under Frankrike nedan). Real Madrid anses i Raúl ha en potentiell lösning internt. Tidigare har även Mauricio Pochettino nämnts.

ANNONS

Marca ger lite mer respit åt Zidane. Tidningen inkluderar även Huesca (31/10) och Inter (3/11) innan yxan kan falla. Marca noterar vidare att klubbpresident Florentino Pérez som brukligt var nere i omklädningsrummet även efter förlusten mot Sjachtar. Men han stannade bara tre minuter. Det är inte vanligt. Tidningens läsaromröstning lägger i alla fall inte skulden för CL-förlusten på Zidane. På frågan om vems fel den var svarar två av tre (62 procent) ”Spelarna”. Zidane får 27 procent. I Real Sociedads segermatch (1-0 mot Rijeka) får Alexander Isak faktiskt lägst betyg av alla spelare på planen – noll stjärnor av tre möjliga.

Mundo Deportivo konstaterar är av ungefär samma uppfattning. Svenskens match stank, han var fången mellan tre mittbackar”, skriver MD. Men tidningens fokus ligger helt på den kommande stormatchen på Camp Nou. MD försöker under ”Vitt alarm” måla upp allt som är emot Zidane och allt som talar för Barça-tränaren Ronaldo Koeman.

ANNONS

 

ENGLAND

.england

Daily Telegraph pryder sportettan med Gareth Bale. Som de flesta andra tidningar. ”Jag känner mig lite ringrostig, det kommer att ta lite tid”, säger Bale efter att på torsdagskvällen ha varit med från start på Tottenhams transportsträcka i Europa League (3-0 mot LASK). Ännu mer ringrostig är antagligen Mesut Özil. Men fingrarna gick i går varma på tangetbordet när den utfryste tysken fick för sig underhålla sina läsare i samband med Arsenals match (2-1 mot Rapid Wien). Telegraphs Oliver Brown är inte road, ”Trots att Mesut Özil försöker skämma ut Arsenal är han inget offer i denna beklagliga situation”.

Daily Mail konstaterar i stället att Arsenal har en ny kung på mittfältet, Thomas Partey. ”En av de bästa debuter jag sett”, sa BT Sports expert Owen Hargreaves. Och Martin Keown jämförde honom med Patrick Vieira. Hemma i Ghana dansade Thomas föräldrar kanske på nytt till smittsamma ”Party after party”, som de gjorde efter att han skrivit på för Londonklubben. Tidningen noterar också att Arsenallegendaren Dennis Bergkamps son Mitchel, 22, provtränar med klubben.

ANNONS

Daily Mirror väljer dagens största bokstäver till rubriken ”Pep är extremt otrevlig”. Det är budskapet från Portos tränare Sergio Conceição efter onsdagens match mot Man City. ”Jag har mycket att lära från Pep Guardiola, så som han sätter press på domare, tilltalar motståndare på planen och på bänken”, säger Conceição enligt engelska medier som hänvisar till portugisiska. Portotränaren fortsätter: ”Han talade om vårt land med fula ord. Guardiolas attityd var extremt otrevlig”.

The Times har den obligatoriska Balebilden på sportettan men också annat Londonfokus. ”Biofars i West Ham”. Matchen mot Manchester City i helgen kommer att visas inne i biosalonger för upp till hundra personer. Samtidigt får arenan utomhus ett stenkast därifrån fortsatt inte ha en enda åskådare. Inkonsekvensen i coronarestriktionerna väcker ilska.

ANNONS

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport illustrerar ”Milan, giganter” med en bild på den väldige Zlatan Ibrahimovic står tillsammans med den 24 centimeter kortare lagkompisen Brahim Diaz (3-1 mot Celtic). Trots att det inte blev några mål för svensken i går utser GdS honom till bäst i Milan (7 av 10 i betyg). Tvärtom är det för Jesper Karlsson. Han får lägst betyg i sin nya klubb AZ (5,5). Men nederländarna vann i alla fall (1-0 mot Napoli). GdS ser Dejan Kulusevski som startspelare även mot Crotone på söndag. Antingen som senast, på topp med Morata. Eller om Dybala tar den platsen, så i rollen bakom anfallarna. Chiesa är avstängd och Cristiano Ronaldo coronapositiv.

Sky Sport sticker fram mikrofonen till Kulusevski som tar konkurrensen från Dybala med ro. ”Det finns många jättebra spelare här och konkurrens är bäst för alla”, svarar svensken diplomatiskt, och prisar sin tränare och hans oräddhet att slänga in unga spelare. ”Mister Pirlo är perfekt för han ger dig förtroende: du vet att om du gör det bra ifrån dig så har du chansen att spela”, säger Kulusevski, som försöker se ljuset i coronapandemins mörker. ”Jag har inte varit hemma på nästan en månad, man gör vad man kan. Man får se det positiva, nu känner jag mina lagkamrater mycket bättre, och tränaren, vi har kunnat träna mycket tillsammans”, säger han.

ANNONS

Corriere dello Sport konstaterar att Milan nu har åtta raka segrar och är obesegrad i den 21 senaste matcherna. Men de största rubrikerna går inte till Milan och tränare Pioli utan till Inters tränare med ”Conte – de längsta dagarna”. Det är en filmreferens till D-dagen. Den förstärks med nedryckaren ”Inter i skyttegravarna – Tränaren: ’Framåt utan fruktan”. De blåsvartrandiga, som brottas med corona och skador, har fem matcher på två veckor. Sedan påpekar CdS att ”Ronaldo går en kamp mot klockan” för att bli spelklar. Juventusstjärnan testade på nytt positivt för corona i går men har inte helt gett upp hoppet om spel mot Hellas Verona i helgen och Barcelona nästa vecka. I dag är nästa test.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe utfärdar ”Stormvarning” för Zinedine Zidane. Tidningen skriver att ”El Clásico i morgon och CL-matchen mot Mönchengladbach på tisdag blir avgörande för hans framtid”. Ungefär som TVE i Spanien. Från EL-kvällen tar tidningen med sig att ”Lille räddade den franska äran”. Det har varit dystra premiärdagar i Europaspelet för de franska lagen. Men Lille vann (4-1 mot Sparta Prag) och tremålsskytten Yusuf Yazici får skyhöga betyget 9 av 10.

ANNONS

Le Parisien noterar att Lucas, den cancerdrabbade åttaåriga pojke som Kylian Mbappé visade upp en stödtröja för i senaste ligamatchen, har avlidit. PSG-stjärnan har engagerat sig för Lucas och har efter beskedet uttryckt sin sorg i sociala medier.

 

TYSKLAND

Weser-Kurier framför beskedet att Ludwig Augustinsson troligen bli borta två matcher på grund av en sträckning i baksida lår. ”Det är tråkigt att Ludwig inte kommer att kunna spela mot Hoffenheim och troligen inte heller mot Frankfurt. På plussidan, vi är väldigt glada att det inte är en värre skada”, säger tränare Florian Kohfeldt. Därmed bör Augustinsson också vara tillgänglig vid nästa landslagssamling i november.

Wolfsburger Nachrichten noterar beskedet från Wolfsburg att Fridolina Rolfö är tillbaka i träning. Hon har missat två månaders spel på grund av en kraftig hjärnskakning. När Rolfö gör matchcomeback är ännu oklart.

ANNONS

Bild rapporterar att Uefa tvingas skära i prispengar till Champions League- och Europa League-lag. På grund av minskade tv-intäkter kommer 470 milj euro av tänkta 2,55 miljarder euro att tas bortt. Beskedet ska ha lämnats till European Club Association (ECA), de professionella europeiska fotbollsklubbarnas intresseorganisation. Som exempel nämner Bild att CL-mästaren Bayern München kommer att få fem milj euro mindre än förväntat för förra säsongens medverkan.

Publicerad 2020-10-23 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto