Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Griezmann talar ut: ”Messi med mig in i döden”

8v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

.spanien

Marca ger förstasidan åt Antoine Griezmann och citatet ”Messi är med mig in i döden”. Fransmannen talar ut i en intervju med Jorge Valdano i ”Universo Valdano” (hela intervjun här). Griezmann: ”Jag pratade med Leo (Messi) när jag anlände och han sa till mig att när jag först hade sagt nej så kände han sig lurad. Det smärtade honom eftersom han talat öppet och uppskattande om den (övergången, min anm). Men han sa också till mig att från den dag jag är i hans lag så går han i döden med mig och det märker jag varje dag”  (se klipp nedan). Om kritiken mot honom: ”Jag accepterar den för vi har inte fått se det bästa av mig, men så fort något inte går bra för oss så är jag en enkel måltavla”. I Marca kan man också läsa att Martin Braithwaite kan flytta tillbaka till Leganés. Det är klubben som Barcelona köpte dansken från. Marca skriver om en möjligt utlåning.

ANNONS

Sport beskriver på förstasidan Griezmanns uttalanden som ”Bränsle till Champions League”, till synes något positivt, och portionerar ut citat. Men krönikören Albert Masnou är kallsinnig till Griezmanns ord. Han avslutar: ”Han kom som en stjärna men har inte klarat av att leva upp till vad det innebär att vara en stjärna på Camp Nou. Nu är beslutet inte längre Griezmanns utan fansens, vars tålamod håller på att ta slut, och klubben, som måste besluta vad den ska göra med honom i framtiden”.

Mundo Deportivo konstaterar att Barcelona ska ta sig ”Till åttondelsfinal utan Messi och De Jong”. Duon vilas från CL-matchen mot Dynamo Kiev. I San Sebastian-upplagan är Alexander Isak tillbaka på förstasidan. ”Mästarrytm” handlar mer generellt om att Real Sociedad gjort sin bästa ligastart någonsin, men svenskens vänskap med Adnan Januzaj får också utrymme. Vänskapen finns utanför planen men har nu också hittat in på densamma, menar MD, och uppmärksammar Isaks mål senast. MD pekar även på bilderna som visar hur tränaren pratade med dem båda innan matchen.

ANNONS

Cadena SER pratar med Iscos pappa och agent, Francisco Alarcón, om sonens framtid. ”För närvarande har vi inga bud, men Isco vill pröva en annan liga”, säger han, men stänger inga dörrar, ”Att stanna i Real Madrid är inget problem”.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror släpper fram ordvitsarna efter måndagens publikbesked: ”Cheer we go”. Daily Star gör det också: ”Tier we go”. Budskapet är detsamma. Läktarna kan återtas av riktiga fans (cheer). Antalet åskådare styrs av coronasituationen i regionen (tier). Brighton och Southampton uppges i dagsläget vara enda klubbar att kunna använda maxkapaciteten 4 000 åskådare. Från och med den 2 december välkomnas åskådare tillbaka.

Daily Telegraph firar att ”Walcott slår till för Southampton 15 år efter senaste gången” (1-1 mot Wolves) men förstås också att publiken återvänder. Tidningen uppger att Manchester United-PSG i Champions League just den 2 december väntas bli första match med publik tillbaka. På torsdag kommer ett besked om coronanivån för Manchester. Då måste staden ha sluppit undan nivå tre för att kunna ta in åskådare på matchen.

ANNONS

The Times slänger fram ”City planerar New York för Messi” på sportettan. Att argentinaren vid en värvning så småningom skulle vandra runt i Citygruppen är inte en nyhet i sig. Men Times tillägger att ”Manchester City har en tioårsplan för att maximera fördelarna” med att ha världsstjärnan. Daily Mail har identiska uppgifter. Messi skulle erbjudas att efter några år i City även kunna spela i någon av de andra lagen i klubbportföljen samt därefter en ambassadörsroll när fotbollsskorna stoppats undan.

Sky Sport-journalisten Semra Hunter menar däremot att Manchester City inte har några planer på att värva Messi, och hänvisar till sina källor. Ålder och kostnader påstås vara skälen till det.

The Independent har andra värvningsplaner för City. Tränaren Pep Guardiola ska, med bläcket fortfarande droppande från nya kontraktet, ha bett sina arbetsgivare om Jack Grealish. Tydligen ska Guardiola även haft ett samtal med Kevin De Bruyne om Aston Villa-stjärnan, och belgaren är ett stort fan. Värvas Grealish är ett tips att ta bilnycklarna från honom.

ANNONS

 

ITALIEN

.zlatan

RAI Sport noterar att Zlatan Ibrahimovic finns med bland de 30 som nominerats till Seklets spelare i årliga Globe Soccer Awards. Det är den där Dubaigalan där även Årets fotbollsagent utses. Bland de nominerade till Seklets spelare märks förutom svensken även Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Cristiano Ronaldo, Francesco Totti, David Beckham m fl. Nominerade som Årets spelare är Ciro Immobile, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Lionel Messi, Marquinhos, Robert Lewandowski, Sadio Mané, och Serge Gnabry. Vinnare tillkännages den 27 december.

La Gazzetta dello Sport har dagens fetaste rubrik i ”Zlatanasso”, rimligen ”ZlatanEss”. Det handlar dels om att 39-åringens skada håller honom borta från spel i 20 dagar. Parma den 13 december är ett möjligt comebackdatum – men en mirakulös snabbare läkning kan inte uteslutas i svenskens fall, menar GdS. Dels handlar det om att Ibrahimovic är än mer betydelsefull för sitt lag än Cristiano Ronaldo. GdS plockar fram Iliaden för inspiration. ”Just för att han är så mycket Milan är han oersättlig. Rebic och Leão kan ta hans plats, plocka upp vapnen likt Patroklos, men i striden kommer de aldrig att vara som den riktige Akilles, de kan aldrig utföra alla hans sysslor över hela fältet”, skriver tidningen. Samtidigt påpekas i en annan, mindre poetisk, artikel att Milan faktiskt klarat sig fint när Ibrahimovic tidigare varit borta på grund av skada samt corona. På tal om Cristiano Ronaldo. Hans Juventus spelar Champions League i kväll mot Ferencvaros. GdS tror att Dejan Kulusevski sitter på bänken. Corriere dello Sport och Sky Sport Italia uppger samma sak.

ANNONS

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe tar avstamp goda coronanyheter och hoppas det finns liknande bot för PSG. Ett ”Vaccin mot rädsla”. Efter två förluster på tre matcher i CL-gruppspelet behöver fransmännen en seger mot RB Leipzig. Vaccinet? Neymar och Mbappé. De båda tidigare skadade stjärnorna väntas starta i kväll. Tidningen har intervjuat Leipzigs högerback Ibrahim Konaté, som pratar om sin uppväxt. ”Min pappa sa: ’Bli en bra människa; arbeta, fuska inte, gör rätt för dig’. Han brydde sig egentligen inte det minsta om jag blev fotbollsspelare, men han ville att jag skulle vara trogen den uppfostran jag fått”, säger Konaté, som i kväll väntas få Neymar att fajtas mot på sin kant.

ANNONS

Le Parisien har en uppmaning till Neymar, Mbappé och Di Maria, ”Ta ert ansvar”. Förväntningen är seger. De tre tar plats i offensiven tillsammans med Moise Kean. Liksom L’Equipe och RMC Sport tror Le Parisien att Mitchel Bakker tar hand om vänsterbacksplatsen på Layvin Kurzawas bekostnad.

 

TYSKLAND

Ruhr Nachrichten tror att Youssoufa Moukoko finns med när Dortmund möter Club Brügge i kväll. I så fall kan han bli den yngsta spelaren någonsin i Champions League. Enligt Bild sattes han upp på den så kallade B-listan i går och ett definitivt beslut tas på morgonen i dag. Celestine Babayaro är den hittills yngsta spelaren i CL. Han var 16 år och 87 dagar när han debuterade för Anderlecht i CL 1994. Moukoko, som i helgen blev yngste spelare någonsin i Bundesliga, fyllde 16 år i fredags i förra veckan.

DAZN har ett inslag om Moukokos fascinerande resa. ”Jag drömde alltid om att bli fotbollsproffs. Om du har en dröm måste du jaga den som ett lejon”, säger 16-åringen. Zlatan would approve.

Bild spekulerar i förbundskapten Jogi Löws framtid med ”Hoppas förbundet på att Löw hoppar av?”. Den 4 december kommer förbundsstyrelsen att hålla ett möte om Löws framtid. Det är pressmeddelandet om detta möte som Bild anser bjuder in till diskussion om att Löw innan dess kan välja att själv avsäga sig sitt uppdrag.

ANNONS

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) pekar ut den forna AIK-målvakten Patrik Carlgren som Matchens lirare när Randers tog en mäktig skalp i ligan (2-1 mot FC Köpenhamn). 28-åringen tilldelas 8 av 10 i betyg. Inte lika kul för svensken i det andra målet. Landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson får nöja sig med 5, vilket ändå är ett av de bättre FCK-betygen.

Publicerad 2020-11-24 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto