Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Piqué slår fast orättvisa: ”Hur ska domare kunna döma emot Real Madrid?

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

.spanien

Diario AS illustrerar rubriken ”Föräldralösa målgörare” med små Real Madrid-spelare och en gigantisk Cristiano Ronaldo. Sedan följer förklaringen, ”Cristiano, som i dag fyller 36 år, har gjort 87 mål för Juventus – mer än vad tio Real Madrid-forwards gjort tillsammans”.

Marca menar att ”Messi är nyckeln till Mbappé”. De tänkta dominobrickorna är att  PSG får grönt ljus att värva Lionel Messi, då ger PSG grönt ljus åt Real Madrid att köpa Kylian Mbappé. Utrymme ges vidare till en intervju med Barças back Gerard Piqué med youtubaren Dj MaaRiiO. Piqué har mycket att säga om Real Madrid, inte minst domsluten. ”Nyligen sa en tidigare domare att 85 procent av domarkåren är Real Madrid-fans (ex-domaren sa 90 procent, min anm). Hur skulle det vara möjligt att de inte favoriserar Real Madrid? Även omedvetet, hur skulle det vara möjligt att de inte ger mer fördelar till det ena laget än till det andra?”, undrar Piqué retoriskt (se hela intervjun här). Om domarinsatsen i ligan under fjolårssäsongen säger han, ”Det är det mest groteska jag någonsin upplevt (se klipp här).

Annons

Cadena SER uppger med hänvisning till källor nära Messi, att argentinaren tar avstånd från påståenden från Ángel Di María och andra PSG-representanter om en möjlig flytt. Några beslut kommer Messi oavsett inte att fatta förrän efter det att en ny klubbpresident installerats. Redan i går kom uppgifter om att Messi fått nog av ryktena.

Sport är inne på liknande tema med ”Messi säger att nu får det räcka”. Han är trött på snacket från PSG, har inte haft några samtal med den franska klubben och fattar ett beslut om framtiden först i slutet av säsongen.


ENGLAND

.england

Daily Telegraph lämnar besked. ”Kastar in handduken – Mourinho i historisk förlust”. Budskapet följs av en bild på Tottenhamtränaren som vilar huvudet i en stor, vit handduk efter torsdagens prestigeförlust (0-1 mot Chelsea). Det var första gången någonsin som Mourinho förlorade två hemmamatcher i rad. ”De får en straff som inte är straff”, beklagar sig portugisen. Telegraph var för övrigt först ut i går med att berätta att PL kan få sex platser i Champions League från 2024.

Annons

Daily Mail uppmärksammar en annan kommentar av Mourinho. Hans svar på en fråga om varför Gareth Bale inte fick speltid var beskt. ”Bra fråga som inte förtjänar något svar”, sa Mourinho och gick (slutet på klippet här). BT Sport-experten Rio Ferdinand hade inte mycket gott att säga om Tottenhams insats. ”När Kane inte spelar så dräneras laget på all personlighet. Inget självförtroende, ingen karaktär, ingen ledare. Det finns ingen som driver på laget”, analyserade Ferdinand.

Daily Mirror ger Londonderbyt stort utrymme men störst går till Erling Haaland. Enligt tidningen är Manchester City beredd att lägga 100 miljoner pund, cirka 1,2 miljarder kr, för den 20-årige norrmannen i sommar. Tidigare har Chelsea uppgetts intresserad av att slå till redan i sommar, även om Haaland har en utköpsklausul på 68 milj pund som utlöses sommaren 2022. Erlings pappa Alf-Inge Håland spelade i City i början på millenniet.

Annons

The Times följer upp beskedet att coronarestriktioner stoppar CL-mötet RB Leipzig-Liverpool den 16 februari från att spelas i Tyskland. Enligt Times kan matchen flyttas till Ungern. Puskas Arena i Budapest är Uefas reservplan om RB Leipzig inte hitta en arena inom elva dagar.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ser en man med ett uppdrag. ”Jag heter Lukaku och löser problem”. Så presenteras Inters anfallsstjärna inför kvällens avgörande cupsemifinal mot Fiorentina. På annan plats i tidningen kan man läsa att målet som satts upp för publikkapacitet på EM-matcherna i Rom i sommar är 30 procent. Det skulle innebära drygt 22 000 åskådare. Det framkommer efter ett möte mellan fotbollsförbundet och den statliga tekniska- och vetenskapliga kommittén, CTS. Uefa har enligt Gazzetta dello Sport satt 50 procent som tak. I Rom spelas Italiens tre gruppspelsmatcher samt en kvartsfinal. Vid samma möte diskuterades 1 000 åskådare på de italienska fotbollsarenorna under våren. GdS klipper in att Mourinho inför matchen mot Chelsea avfärdade CL-bucklan som måttstock för en stor tränare eller spelare. Han använde Zlatan Ibrahimovic som exempel. ”I mina ögon är en av de mest otroliga spelarna de senaste 20 åren Ibrahimovic, och som 39-åring är han fortfarande en fantastisk spelare – han har aldrig vunnit Champions League. Sånt kan hända”, säger Mourinho (se klipp här).

Annons

Corriere dello Sport tycker inte det räcker med Lukaku. ”Inter behöver 200 miljoner dollar för att överleva”. Kvällens match spelas nämligen i skuggan av klubbens finansiella problem. Summan som nämns är vad Inter, enligt Financial Times, behöver för att klara en rad närliggande betalningsdeadlines. BC Partners förhandlar fortfarande om att bli majoritetsägare. Budet uppskattas till 750 miljoner euro. I vassen lurar konkurrenter, bland annat svenska EQT.

Tuttosport har en aning annan siffra: ”1 000 000 000”. Det följs av ”Inter, här är budet” från BC Partners. Det skulle vara 800 miljoner euro till Suning plus 200 milj euro för de omedelbara utgifterna. Sedan firar tidningen Cristiano Ronaldos 36-årsdag med en intervju med hans fystränare, Giovanni Mauro: ”Han kommer att spela till han är 40 år”, säger Mauro.

Annons

Sky Sport Italia rapporterar att Brescias färgstarka president Massimo Cellino tillsätter en ny tränare. Det blir Pep Clotet, med ett förflutet i bland annat Malmö och Halmstad. Clotet lär inte sitta särskilt säkert. Han blir Serie B-klubbens femte tränare för säsongen.


FRANKRIKE

.frankrike

La Provence har två OM-puffar på nyhetsettan. Den största är om arenan Stade Vélodrome. ”Till försäljning!”. Det är beskedet som borgmästare Benoît Payan lämnade i går. Sedan finns ”OM försöker med Sampaoli och Sarri” som ny tränare efter André Villas-Boas.

L’Equipe har invändningar om det. Maurizio Sarri är visserligen tillfrågad men inte intresserad. Det är inte heller Lucien Favre. Samtal har också förekommit med Jorge Sampaoli, men det finns ingen överenskommelse, vilket spanska AS hävdade i går. L’Equipe lägger också till ex-Monacotränaren Robert Moreno på en ”lista med fem-sex namn” som OM arbetar med. Men det är torsdagens stora besked om tv-rättigheterna för Ligue 1 och Ligue 2 som täcker förstasidan. De är till slut sålda för resten av säsongen. Canal+ köper rättigheterna till kraftigt rabatterat pris, hälften av vad det rivna avtalet med Mediapro gav.

Annons

 

TYSKLAND

Kicker berättar att Mönchengladbachs hemmamatch mot Manchester City i CL kan komma att spelas i Danmark. FC Midtjylland bekräftar en förfrågan, skriver Kicker och hänvisar till BT. Orsaken är de coronarestriktioner i Tyskland som redan stoppat RB Leipzig-Liverpool den 16 februari. Mönchengladbachs match spelas den 24 februari, efter det att restriktionerna hävts enligt nuvarande direktiv, men dessa väntas blir förlängda.

Bild räknar titlar för Bayern München. Vinner laget klubblags-VM i Qatar blir det sjätte titeln för 2020. Champions League, ligan, tyska cupen, Supercupen och tyska supercupen är redan bärgade. Efter gårdagens matcher stå det klart att egyptiska Al Ahly väntar i semifinal på måndag. ”Vi har inget att förlora mot Bayern München. Vi kommer att spela för att ha roligt”, säger Al Ahlys tränare Pitso Mosimane efter gårdagens seger (1-0 mot Al Duhail).

Annons

 

ÖVRIGT

Het Laatste Nieuws (Belgien) pratar med förbundskapten Roberto Martinez om skadedrabbade Eden Hazard. Olyckskorparna kraxar redan om att stjärnan kan missa VM. ”Eden har fått handskas med en hel del otur på senare tid, men vi måste sluta vara så negativa”, säger Martinez, ”Jag har en uppriktig känsla av att han kommer att vara okej när han återhämtat sig från skadan”.

Publicerad 2021-02-05 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto